Китай може да има предприятия у нас и да изнася за ЕС

Китай може да има предприятия в българските индустриални зони и да изнася за ЕС. Двете страни ще удвоят стокообмена през следващите пет години.

Обратно в новината

Коментари - Китай може да има предприятия у нас и да изнася за ЕС | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Щото инвеститорите от ЕС то и УС то нещо не проявяват интерес към демократична България та Плевенлиев тръгна да докарва инвеститори от комунистически Китай... е не ви ли е малко неудобно бе друг... грешка господин Антикомунист...

На някой направило ли е впечатление, че член на българското правителство не е канен никъде в чужбина от месеци?Орешарски май ходи до Брюксел,защото нямаше начин.Отрязани сме от всякъде, поради корупция.Чужди инвестиции се предвиждат, но такива НЯМА.Развитието на икономиката трябва да е ресор на съответното министерство, а не на президента.Не стреляйте по човека, толкова може.Поне не е на лов за архари.

И само да допълня, Джеймс Камерън отиде като на поклонение в Китай начело на делегация от 400 индустриалци.Защото го изисква интересът на нацията.Българската политика стои над тези неща.

няколко китайци ли, виетнамци ли, да вземат да изядат тази мастия и хич да не я виждаме повече!

китайците много цапат докато произвеждат освен това го правят не съвсем качествено според мен трябва не да им се прелагат предприятия ами да им се забрани да произвеждат каквото и да било

Абе и през 80те са се присмивали на Японските коли и електроника в САЩ - евтини боклуци били. Вижте сега как им се кланят сега на Toyota, Honda и Sony. Малко мозък да имате ще разберете че съштото ще стане с Китай след 20г. Това ни е шанса за създаване на работни места и разтеж на икономиката.

Този хубавец, ходи във Виетнам, Китай и може би в Русия, безплатно вози своите гавази разбирай олигарси да сключват договори със съответните страни.Защо не ходи в Германия, Франция, нали от там дойдоха милионите му.!!!

там знаят що за престъпна шматка е, не че китайците не знаят.

Като го видя тоя, ме избива на смях и цинизми.

ЩЕ,ЩЕ...

Най сетне ще се отървем от нападенията на бездомните кучета . Добре дошли на китайците и бон опети !

не може ли да ти тегли една майна бе комсомолец, стой си там изобщо не си дотрябвал на нокой тук.

да разтегля локуми Плевнелиев да се замисли за оставката си, крайно време е.

Много иэгубено време ,да си в ЕС ,да имаш такава немска икономика френска английска американска,и да ходиш по китай съюэа сърбия,си е праэна работа, какви коли ще направят китайците да продават на германците француэите американците или хладилници телевиэори перални,остава и куба да дойде да ни направи эаводи,какво се эанимавате с теэи праэнодумковци ,вместо да се эанивяте с СИМЕНС ФИЛИПС СОНИ ЧАПАРАЛ ТАМ СА НОВИТЕ ТЕХНОЛОГИИ И БЪДЕЩЕТО НА СВЕТА,А ВИЕ СТЕ ТРЪГНАЛИ ДА ПРАВИТЕ КВАС И ЛОВЕШКИ КАРУУЦИ С КИТАЙ,СПРЕТЕ СЕ

Стига фалшив максимализъм. Абе да ти кажа в Италия GreatWall бая ги карат. HTC, Lenovo, Huawei. Поне 1/3 от климатиците са китайски. Вярвай ми пазарният дял на горните ще расте в следващите години.

Прочетох за вино, строежи и софтуер. За заводи не прочетох. Иначе си прав.

"За последните 16 г. китайските инвестиции у нас са над 82 милиона евро. ". На макро ниво в съвременния свят, 82 милиона евро са джобните пари на китайския бизнесмен. Все едно някой като си купи баничка и да го пишат за крупен инвеститор в хранително-вкусовата промишленост. Лошо. Пак прах в очите.

Явно има потенциал за развитие, какъв е проблемът?

ама че комунистически лозунги се леят от устата на тоя. коъ го избра?

Kalin

За съжаление лъжа е щом го е казал патологичния лъжец и сплетник от снимката.

Има логика, в Китай заплатите са по-високи ... тука ще дават по-малко пари за заплати :)

Утре ще скръцнат от ЕС и/или САЩ и ще трябва да носиш извинителни писма на някоя секетарка. А и соросоидните NGO- та ще гракнат първи. Нека първо да стане пък тогава дрънкай камбаната. Навремето един президент обяви големия шлем и го яде дебелия цяла България. Плевнята да разбере, че е КОЛОНИЯ и никой не го е еня какви ги плямпа след екскурзията. Той и всичките ни "политици" са последна дупка на кавала на света.

Ха! Че кой ще работи в тези китайски заводи?! Пенсионерите? Ромите..? Тютюнопроизводителите?

но трябва да се има предвид, че близо 90% от внасяните в Б-я китайски стоки, са контрабанда! Така че ако за следващите 5 години смятат да "удвоят" стокообмена, то очевидно става дума за официалния (законния). А той е много малък дял и на никого няма да се отрази кой знае колко!

Мда..Може да има а може и да няма. То и Вуте може да копа ама може и да не копа...това новина ли е?

Ако копа люцерна за Китай може да се снима с президента. Въпреки,че може и да не се снима.

Китай е инвестирал 8,2 млрд $ в Турция;5,3 млрд $ в Гърция,2 млрд $ в Румъния. В БГ 120 млн. Чехльо да се гръмне !

чукча и едни 10милиарда в Белорус

Тоз Плевнейчик много глюпости говориль, нищо не разбраль, само чул, че има много куценце по улица на квартал София, ше доди да хапне кученце. Дзай-диен.

Аз пък мога да стана космонавт.

може ли да не ни го показвате по 10 пъти на ден този плазмодий? И да цитирате глупостите, които говори тази марионетка?

Ще показваме вече само гея за да се кефиш,че нещо ти е спаднал......мирогледа и не знаеш на кого да си го изкараш

Това,че китайски стоки ще се произвеждат в БГ, не означава,че не се внасят в ЕС.Това не са БГ стоки и затова се внасят в ЕС.

Орешарски среща ли се с премиер и президент в Китай или само с бизнесмени? Нещо съм забравил, може ли някой да ми припомни. Май даже и китайците го отсвириха това чучело.

г-н Орешарски, а вас кой ви покани? Вие с кога се срещнахте? Меркел, Оланд?

Когато Орешарски отиде в Китай и договори увеличаване на стокообмена, герберастията ревеше, че в Китай били комунисти. Сега, когато Росенчо отиде на парадно посещение без реално значение, Китай стана велика страна и голям инвеститор :)

Господин Президент бях до теб когато каза "стига с тоя КОМУНИЗЪМ". И как говореше по Орешарски, а пък седна на неговия.

тоя смешник все си чете от едни листчета, но нищо не се е случило, няма и да се случи.

Господин президент -- не е ли унизително да просите пари от китайците.На просяци обърнахте хората еййййй

му на Плевнелиев е чиста проба ден да мине друг да дойде, и дано никой не се сети да го махне, от там където не му е мястото, че няма къде да се дене после с тия "знания".

Винаги ми е било много смешно когато неудачник като теб с лев и 50 в джоба вземе да се притеснява за мултимилионер като Плевнелиев.

е твоя Плевнелиев, крал е толкова от мен колкото и от теб.

ден ще се завърне в страната и ще установи, че не е вече никой.

Като дойдем нашето китай Ци в БЪлгърия шъ нъпРай китайцку ДПС и храмови многу на Буда. И дупутат многу китайци зъщоту многу избирател китайц има. Хай вей!

събудил и установил че сънува мокри сънища.

Какъв износ бе брато? Ние сме в ЕС. Между страните в ЕС няма износ и внос. Ех, Колорадо, Колорадо...

Как да няма бе сульо? БМВтата от Германия какво ги правиш? Я си оправи термините.

Овчо неграмотен, сульо ще викаш на баща си. В ЕС има вътреобщностни сделки! Набий си го яко в главата. Аре беги на форума да им обясняваш как ги ВНАСЯШ БВТтата от Германия. Цървул!

е все едно Русия да построи Южен паток и да ценообразува по свой начен стоките в ЕС. Нещо не е читава тази идея. На една стойност идват тук китайските суровини и изделия. На друга стойност, неизвестна за България , се продават из Европа. Имаше един украински евреин, който правеше у нас същите номера и навън цените му бяха тайна за НАП.

Е, ако китайците наемат 5000 човека тук и им плащат заплати и осигуровки, купуват БЪЛГАРСКИ ток за производството, това малко полза ли е за бедна България? Стига се прави на тъп.

язьк че е летял до Пекин 12 хиляди километра Плевньо явно е пропуснал факта че Гьрция и по специално порт Пиреус още преди 3години се пребориха за правото всички контейнейри сьс стоки по море да влизат единствено и изцяло в ПИРЕЯ -Грьцката дьржава сключи договор за 5.5 МИЛИАРДА ЕВРА снайголемия товаро превозвач на котейнери китайската компания КОСКО;А за акваторията на Черно Море отдавна е избран порта Констанца в Румьния

Това не е вярно, чувал ли си за Ротердам?

вярно е Пирея смята да измести Ротердарм -за китайските контейнери повтарям китайските не от хонг конг не от кьдето ида е в Азия

И ко? Нищо ли да не правим? Само да мрънкаме.

Имайте предвид, че Китай държи 1/3 от валутните резерви в света и няма дълг. Демек имат яко пари. Много умен ход е да ги привличаме като инвеститори, там са парите. Това е много умен ход, без значение дали е изток, запад или юг, важно е да се привличат инвестиции.

а знаеш ли че 4те най-големи китайски банки най-големи акционери са американски граждани и американски фирми и корпораци като в някой даже дьржат контролния пакет тоес 30 и нагоре процента

А знаеш ли че Китай са купили държавния дълг на Щатите и контролират всички банки (все пак са комунистрическа държава). Дори американци да имат капитал в банките, всичко се контролира от държавата. Сигурно сега ще ми изкараш една теория, че цял Китай се управлява от Обама ... Само сравни баланса на двете държави и тогава говори - САЩ - 15 трилиона долара, Китай сигурно +15 трилиона

Chris

Чехльо знае ли какво приказва ? Защо не си смени екипът имам чувството че ги е избрал най-болните от психо диспансерът и първокласници от училище за бавно развиващи се ! Вижда се че трябват нови хора за управлението на страната защото старите нямат никаква идея за управлението и скоро време ще трябва да ги сменяме с доста твърд подход без избори

преди да искаш да свалиш някое управление, трябва да си наясно кой искаш да сложиш на тяхно място и какво ще очакваш от новите. Ти наясно ли си кой искаш и какво искаш от него?

Хубава приказка, ама .... Китайското чудо разчита първо на многомилионно население, които работят за никаква заплата. Но шефовете им не се облажват безмерно за тяхна сметка. И резултатът е налице, китайското развитие е силно възходящо и плаши досегашните световни играчи. Те никак не могат да му се противопоставят и гледат само как да се нагодят. Китайските инвеститори и изобщо посетители са широко приети в западните държави. Какво правим ние ако китайците дойдат у нас? Най-много да ги оглозгаме с комисионни, да се опитаме да им купим стоките на безценица и да ги продадем на космически цени. Да раздадем на няколко верни нам другари спечеленото. Такова нещо май при китайците не минава, има и разстрели за злоупотреби.

Плещиш глупости. Най-богатия китаец е много по-богат от най-богатия българин, а най-бедния е много по-беден. Нищо не ти пречи да доведеш и ти инвеститор от Китай и да произвеждате нещо, но НЕ, ти чакаш друг да го доведе, ти само да мрънкаш, а накрая този който е довел китайския инвеститор да раздели неговият дял от печалбата с теб - мрънкача. Ами няма да стане.

Не съм бил в Китай, но познавам хора дето са били или работят с китайци. Става въпрос че там има някакъв контрол и разпределение на приходите. И като цяло страната им върви на добре. Строи се много, здравеопазването и обучението им се подобряват. Такова нещо не може да се каже за западна Европа или САЩ, а за България въобще да не говорим. Има и богаташи китайци, но те не забогатяват ей така за два дни работа. И сигурно има и по-бедни от българите китайци, но не знам масово да са плъзнали по сега богатите страни да работят. Може би им трябват визи, но да речем на кубинците също им трябват визи, в Китай има даже и сев. корейци, ама китайци масово никъде не съм чувал да се изнасят. Сигурно имат социални системи. А нашите българи бягат от родината си и не искат да чуят повече за връщане в България.

Разбира се че може да има. И Германия може да има. Ама няма да стане скоро.

Дрън-дрън, Китай няма нужда от България, за да изнася за Европа. Глупости на търкалета.

Да дойдат китайците, че после комунистите да им сложат едни такси за достъп до EU? Да не са луди? Един път всеки греши, два пъти - саму глупаците.

Добре, че пратиха Плевнелиев, а не Орешарски да ни излага там!

Орешарски подписва ДОГОВОРИ, а Плевнелиев МЕМОРАНДУМИ. Има ли разлика за теб ?

Виж как добре си знаеш, как "някой е изпратил президента" - а иначе Орешарски ти бил проблема :)

май, май "ползата" за България ще е само вносът на.....китайчета((( веднъж вече брахме ядове с вносът на едни ..виетнамчета, сега ще повторим сценария.. ма така е, представителите на една и съща партия БКП-какъвто е щатния комсомолец, могат само да повтарят лошите модели, нови нямат интелектуален потенциал да измислят!

И какъв е бил проблема с виетнамците?

Ще се реши проблема с бездомните кучета

Китайци няма да дойдат да работят тук от другия край на света без пари!!! Нека инвестират,да създадат работни места,да създадем някакво производство и тогава и доходите ни ще растат,но китайци да идват тук да работят няма да стане,спокойно!

След като вече премиера и шефа на парламента ходиха до Китай, на тази карикатура на президент не му остана друго, освен да отиде и той, но вече трети, най-ниско в йерархията ... Крайно верме е да се обърнем на изток - от ЕС досега само ограничения, високи цени на всичко и ниски заплати и доходи, за да не се развиваме и да конкурираме самодоволните и мързеливи западняци ! България е като троха в сравнение с Китай, но може много да получим от тях, ако не крадат безобразно политиците ни !

Китай няма нужда да строи предприятия в България, дори и опаковъчни бази за китайска продукция като "завода" в Ловеч. Има нужда от страна без граничен контрол за да залива Европа с боклуци.

шенген е въпрос на време. Китайците мислят в персп;ектива.

Президента е объркал посоката запад с изток . Нали богатите са на запад , пак от изток търсиш инвеститори . Те, китайците си имат китайци да им работят за без пари , но ние имаме роми дето неработят и им плащаме за да лежат.Нали са комунисти бе ...

Изобщо не си в час. Китайците ОТДАВНА НЕ РАБОТЯТ ЗА БЕЗ ПАРИ! Заплатите им, даже в малките градове навътре в провинцията, са по-високи от нашите. Така че кой е по-богат, ЕС или Китай, вече е доста спорно, да не кажа, че отговора е в полза на Китай. И престанете с тези "комунисти". В Китай комунизъм отдавна няма. освен в политическата система, и в името на управляващата партия. Но като икономика, няма нищо комунистическо. Те са по-капиталисти от нас!

другарю, то и у нас няма комунизъм и социализъм вече 25 години ама другарите са едни и същи.