Тапата, която излетя от бутилката: Първите два митинга след падането на Живков (снимки)

Уникални кадри на Иван Григоров предават надеждата за промяна, свобода и демокрация в България преди 33 години. На площада са както хората от зараждащата се синя опозиция, така и членове на БКП

Обратно в новината

Коментари - Тапата, която излетя от бутилката: Първите два митинга след падането на Живков (снимки) | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ще има да го търсите Бае Ви Тошоо..!!!

На 18 Ноември година девета от н.е. е роден Titus Flavius Vespasianus - одобрен за император на 24 Октомври 69 г. н.е. У нас 18 Ноември е ден срещу член 1, организиран митинг от БКП и формалнж предвиден ато мштшнг но бъдещото СДС. В крайна сметнка: както пи 10 Ноември, така и 178 Ноември 1989 г. се оказаха голям облак.-малък дъжд?!

В ''клуба на богатите'', май, някой ни открадна портфейла? ; ) И златото ни взеха. Нарязаха ни ракетите, разпуснаха войските, унищожиха образованието и културата, изгониха народа - да се скитат немили-недраги, ... Загубихме суверенността си, скоро - предстои да загубим, завинаги и българския ЛЕВ, .... Вижте ги, беее, 175 кратуни, в НС, ... пълнят дисаги. Те работят противе вас! За 33 години, честито, вече сме бананова република. Подхвърлят ни заповеди и банани, само.

Нашият преход не е преминаване от една обществено политическа система към друга, а от буферна зона на Съветския съюз към задния двор на Европейския съюз!Благодарение на огромните средства, които получавахме, задето бяхме съюзници на Съветския съюз, извършихме невиждан в човешката история икономически скок. България два пъти е имала своя "Златен век" - когато е била в буферната зона на Византия и когато - на Съветския съюз!

Това е според мен този период. Говоря загубени като държавност и общество. Иначе някои се напечелиха за стотици години напред.

Само и единствено бай Тошо от село ПРАвЕЦ е виновен!Ето сега бодигарда му бате Бойко и мутрите му станаха върли притежатели на евра,долари,злата,скъпи луксозни имоти и офшорни сметки!

е.ние простите българи.какво очакваме,тези на трибуните на които се кълняхме във вечна вярност към БКП и КПСС 40 години,да си подложат ръцете доброволно да им сложат белезници да влязат във затвора ,да им конфискуват имотите и банковите сметки.и да работят каторжен труд във лагера Белене! Ето ви на сега БСП,ДПС,СДС,ГЕРБ.Атака,ВЪЗРАЖДАНЕ,НДСВ!Там ,където всички са виновни ,виновници няма,да това е България!

Стана ми тъжно…..Жал ми е за България, в какво се превърна…..

Великото народно събрание си беше направо като събор на агентите на ДС. Дано се пържят в ада душите им на предатели и комунисти.

lu4ka

Славчо Трънски -първи помияр. Мазнеше се на Политбюро, целуваше им задниците, а после пръв “громи” Т.Живков.

Да, изостанахме от другите източноевропейци, но все пак много си подобрихме стандарта ... и свободите, разбира се!!!

Когато в България остане само 1 жител, ще имаме най-висок жизнен стандарт в Света!

Тогава имаше надежда. Вече няма.

един германец беше ми казал,че и най уродливата демокрация каквато е българската е по за поредпочитане и от най добрата българостветска диктатура

lu4ka

А пък на мен , един друг германец ми каза, че преди му е било по-добре.

българската демокрация не е като демокрацията във нормалните и културни народи!Българската демокрация не може да се сравнява дори и от тази във Румъния,да не говорим за Чехия,Полиша,Австрия,Германия!

Хората имаха толкова големи надежди

Стани, стани юнак балкански от сън дълбок се събуди, срещу народа отомански ти българите поведи!   Че сълзи кървави пролива във робство милий наш народ; високо той ръце простира да го избави вишний бог!   И тъй ний много претърпяхме, но стига толкоз да търпим, да бъдем пак, каквито бяхме, ил' всинца да се изтребим.   Докога, братя, да се губим? Защо да се не съберем? Така ли вечно ще се трудим и в робство всинца да измрем?   Я вижте, братя, погледнете на ближните нам племена! От тях добър пример вземете как си прославят имена!   Станете, братя, вий станете, начало покажете вий; и сабите си запашете, и помощ ще ви се яви.   На помощ сърби, черногорци със радост ще се затекат, а и от север храбри руси тозчас ще да се появят.   Догде е мъничка змията, елате да се съберем! С крака да й строшим главата, свободни да се назовем!   Да стане лева наш балкански, от него вятър да повей, та полумесец отомански под тъмен облак затъмней!   Да си развием знамената, да светне нашата земя, да си прославим имената, да гинат турски племена!

Змията порасна!!! Както винаги късно.

да се ,пее 33 години ви стигат!!

така беше.... имаше и кой не скача е червен....за който помни, имаше и а който скача е кретен.... последното май се оказа вярно 30 годин по-късно

ДА ВИ ПИКАМ И НА ДЕМОКРАЦИЯТА, ДА ВИ ПИКАМ И НА "СВОБОДАТА", ДА ВИ ПИКАМ И НА ПАЗАРНАТА ИКОНОМИКА, ДА ВИ ПИКАМ И НА ЕС-а, ДА ВИ ПИКАМ И НА НАТО-то, ДА ВИ ПИКАМ И НА ЕВРО АТЛАНТИЕЧЕСКИТЕ ЦЕННОСТИ, ДА ВИ ПИКАМ И НА ЕВРОТО, ДА ВИ ПИКАМ И НА ГЕЙ ПАРАДИТЕ, И НА ВСИЧКО ДА ВИ ПИКАМ!!!!

33 години по-късно толкова хора няма в държавата, колкото тогава на митинга! И! хората започнаха да бягат след 97г, а не след 89та, именно когато бе спретната врътката с долара на правителството на жан Виденов от новия голям брат! Чиято единствена вина беше, че застана против това Валутния борд да ни стъпи на врата! ПОМНИМ!!! Пък като измрем лъжете младите както искате! Те никога няма да имат ДЪРЖАВАТА, каквато имахме ние!

Големи глупости си написал. Абсолютно нищо вярно няма! Никаква врътка с долара на е правил Жан Виденов, просто след 89-та година БНБ на печата рекордно много пари, които назначените от Луканов капиталист източиха за тези 8 години от държавните предприятия.

Ама че си глупав

33 години, българите сме много по-богати и развити, въпреки опитите на Русия и натурлната простотия да натделее.

"натурлната простотия да натделее" Колко правописни грешки има само в тази част се пита в задачата?

Типично "дете на демокрацията".

Ама смисълът верен!

33 години от началото на най-големият грабеж и разграбване в историята ни. 33 години от началото на американското робство.

33 години от началото на освобождението от руско-съветското робство. За съжаление ще сме напълно свободни, когато и последните комуноиди като теб си отидат от този свят. Но все пак добре се движим! Мързеливците са обречени на бедност и само плачат за времето, когато им "пускаха банани за Нова година", записваха се в списъци за телевизор Рубин (28 кг.) и чакаха 15 години за Лада, оставяйки безлихвен депозит равни на 10 добри заплати в ръцете на "По-равните от всички равни"! Радвам се когато срещна ревльовци като теб!

От кой си се освободил цървул долен.

При тоталитарния социализъм България не хранеше съвеетски войски в бази на нейна територия ! Колко американски окупаторски бази има сега в България при свободната евро демокрация??

Подмяна - Парекселанс ! …но Извършителите - СА ВсеСъщите задунайГаулайтеря ! …колкото до “хитрата”им Подприкритийност - Е вече в Съответните наръчници.

33 години с банани и всичките са ни в г.за. Това държава ли е в момента? За това ли подскачахте по площадите? Няма образование, сигурност, здравеопазване, социална политика, ред, законност и до утре можем да изреждам. За какви демократи говорим като всичките са комунистически изчадия? боко, атанас атанасов, иван костов и там всички бокл.ци от прехода? Това ли са ви демократите? Хаха... Пълен смях. Предпочитам минирани граници, със сигурна работа до пенсия, покрив на главата, 2-3 вида продукта (каквото и да е) , силна полиция с ред и законност и наказание за бокл.ците, отколкото всичката тая помия днес - либеращина и джендария.

…и #Кой Продължава да “управлява” ?! …т.е. ВсеСъщият Ясно#Кой ! …1944-доДнес ! Нонстоп !

Те тия сегашните нямат нищо общо с ония от 44 година. Сегашните са треторазрядните комунисти дето едно време не са ги броили за нищо. Сега дойдоха да окрадат и унищожат държавата. Колкото ида го отричате хората живяха много по-добре преди отколкото сега, колкото и да се опитвате да пропагандирате друго, независимо от всички недостатъци на онова време. Сегашното поколение е затлъстяло, егоистично, некадърно, необразовано, не желаещо да учи или да се развива, пият, друсат се ( не всички, но повечето), нагло, само повтарят че имат права, ама никакви задължения, джендари са повечето... Абе с една дума "демократична" приказка.

Е нали Владо Живков беше проиграл на комар две Българии в Монако? Владо си замина като баща си с чиста съвест на ползу роду и празен джоб а сегашните демокради и лгбт внучетата им подлоги на американския капитализъм само за 30 години окрадоха и изнесоха 100 Българии! Има ли някъде построен язовир ,гимназия ,техникум за 30 години от тях ??

И защо ДъСъ напъвате И-още я, тавариш Задунайц ?! ..та ЦялСвят —> Разбра Скудоумните прийоми на Вси”наште” !

След 33 години демокрация, от които последните 24 под пряко ръководство на американското посолство, България е на последно място в Европа по всичко, а по световни класации сме заедно със страните от Африка. С идването на Иван Костов на власт, ние изгубихме националния си суверенитет. Обаждат ни се американски сенатори и ни нареждат да се отказваме от проекти които са в наш интерес, но не са в интерес на САЩ Нямаме армия, нямаме оръжие, под диктат на САЩ. няма работеща полиция и закони пак заради САЩ. Всички министри, прокурори, съдии ходят на обучение в САЩ, а не в Русия. преди се оплаквахме че нямало банани целогодишно. Е сега има, ама обществото ни е тотал щета. Но за много хора е важно да ядът банана. Обясняваха ни как в западна Европа имало всичко и колко било хубаво. Ама се оказва че не е точно така. Нови коли имат малка част, собствено жилище имат малка част, спестени пари имат малка част...... но имат банани. Щом за едно общество измерител са бананите

те бананите са за маймуните, бе...

като загубиш това което си имал тогава го цениш сега набиваш всичко без БДС да пълниш болниците а чужди самолети летят ниско над главатата ти не да те пазят а се пазят от далеч от тези които са отдали живота си за да я има България.Доларопитаещите се постигнаха голям успех в разрушаване на държавата.

Е, нима очаквате Вси”наште” ДъСъ Крали рубли ил юани ?!

Какви банани, аз си мислех, че ходим на митинги, заради Паси, че кара Трабант а не БеЕнВе или Опел.

От тогава Турция и турските агенти на турската ДС навлязоха във всички сектори на българската държава. Особено осезатвлно е това в ДАНС - нашата национална сигурност.

Абе ммможе … НО ! - Е ли необходимо Пак да Си надебеляваме отн.обиблиотекарените ?! …или Къде ДъСъ “учили” Ключовите “фигури” от “наште” служби ?! ——- Заразата из ЗемитеНи - Е задунайшка, Колега. ..т.е. Е Инвариантна.

Преебаха държавата. Сега Кирчо Боко и Кокорчо поеха щафетата. Нищо не се променило само дето няма за крадене вече .

От 1989г. до 2022г. в България имаше следните руски правителства след като Русия направи партийния преврат в БКП и свали Тодор Живков: 1. Правителство на руския гражданин Андрей Луканов. 2. Правителство на Димитър Попов. 3. Правителство на Любен Беров. 4. Правителство на Жан Виденов. 5. Правителство на Стефан Софиянски. 6. Правителство на Симеон Сакскобурготски. 7. Правителство на Сергей Станишев. 8. Правителство на Пламен Орешарски.. Всички до един агенти на КГБ и Русия. Целият преход на България се контролираше от Русия. ЕС нямаше почти никакво участие. Тогава защо България е на този хал?...и пак се опитват да се закачат русофилските гниди.

Забрави агента на Анкара и Вашингтон - унищожителя на България, Иван Костов

Падането на Живков и старта на унищожението на България и българския народ!

То ако сме към развиващите се страни е добре, но по- скоро сме към западналите и все повече западащите!

още тогава беше ясно, че хората на площада са само емоция - отрицателна - и нищо повече. Реваншизмът не е градивна политика, рушенето на старото, без да имаш виждане за новото, е ялова работа. Та така и до днес - една опоскана откъм ум, промишленост и село колония с лъскави магазини, но с лоши храни, скъпи и изостанали дрехи и.... тук-таме все още несъсипано българско производство. Сърцето ме боли.

Много може да искаш, но нямаше как да запазим предишния строй, макар и с много реформи! Защото не сме милиарден Китай, а малка България! Ако се бяхме опитали - като начало икономическо ембарго, а след това насилствено "демократизиране" с бомби и ракети от Краварско отан...

никой не ти говори за запазване на строя, имам чувството, че говоря на ....? Коя държава го запази???? Ама къде са те сега???? А ние??? Заради такива като тебе - тесноглави! Дето все им е крив света и другите около тях.

Не, не - Сме ВсеСъщата задунайшка незнамквоси ! …да де - подприкритийно.

Бях на този митинг през 1989 г., но сега гледам с други очи на случилото се! Тъжно ми е за младите, който неразбират нищо, от това! Станаха жертва на политическа пропаганда! На този митинг, никой не искаше да сваля БКП от власт, хората искаха подобряване на системата и реформи. В момента, същата тази власт ни управлява, но с друга идеология! Друго, и неможе да бъде, такъв е хода на историята! Малцина са тези, които могат да черпят от благата на Евроатлантизма, другите отново, са само масовка! Радвайте се на живота, и мислете с главите си

Спомням си че тогава бяхме в казармата в бойна готовност. Всичко си беше замислено много отдавна от хора които вече не са между живите. За съжаление след толкова години и сега нещата са манджа с грозде. Абе оправия няма. Балкански синдром

А тоя фоторепортер защо 2 седмици преди това публикуваше в Поглед репортажи за големите успехи на социализЪма!?

ми щото имаше успехи, отворѝ и прочетѝ - по производство на цигари - първи в света заедно със САЩ - къде сме сега? По производство на кристали за медицинска апаратура - България, САЩ, Япония, производство на сода - без конкуренция, мога да изброявам много - но ще ме изтрият, щото не трябва да се фукаме.

великата измама

Велик, велик - то Колко да Е велик онятам лиловия Стратег на Вси”наште” ? …хеле пък пасолите на КремълБесовете и Вси”наште” задунайГаулайтеря ! - йофтинджос Брутално Ограбване + Колене/Бесене извършено от Махленски шмекери&Сатрапи ! ..в пряк и непряк смисъл. - това Е “Преходът” доДнес, Колега !

Сичкото комунист да започне да троле сега! Ех какви времена бяха! Меланхолия и носталгия. Олиото 2 стотинки, баничката 1 стотинка. А какви коли карахме и по колко дена си почивахме. И полякини имаше и банани нямаше...

Какво недоволстваш сега от мрънкащите носталгици? Днес олио менте от над 4 лв. бол, както и от банички по 2 лв. с подобие на сирене! Коли масово на по 15 - 20 години, на манифестация никой не те задължава да ходиш, но насърчават и е престижно да си епилиран на гей прайд и да развяваш знаме на дъгата! Ако си активен там, може и депутат да станеш!

Ранъте праи порбътъ. Той за гейове си мили....

Спретнаха ви много сериен филм, в който сте главни действащи лица от 111кв.км. боклуци и няколко милиона клошари!

НЕ можем да Упрекваме концлагерист(к)ите в Аушвиц/ГУЛАГ за “твореното”/“управлението” на Аушвиц/ГУЛАГ, Колега … …а Аушвиц - Е бил Освободен ! …но НЕ отВътре !, а Отвън .

Тапата, тапата излетя и падна в калта и бурените и се разложи изгни!? Искам си младостта! 35 години в мърсотия

…и както Е Казано : - за Да знае Човек накъде Отива - Трябва да знае Откъде Идва. …а отн. Вакханалията из ЗемитеНи, Йощ от 1944та та И през “Прехода” доДнес - Очевидно Вси”наште” задунайГаулайтеря - Няма да имат Прошка&Давност !

Така и не разбрах какъв толкова е бил проблемът,че имало тогава банани само по нова година. То все едно ягоди,маруля,грозде и други сезонни плодове е имало през цялата година. Бананите и те са имали своя сезон по Коледа,какво толкова недоволстваха,все едно най-важната храна за изхранване на хората....Странно..

Е, сега е пълно с безквкусни гмо-та целогодишно... Дори и агнешко има по Коледа, но днешните лакирани и неграмотни жендъри не знаят, че овцете се ягнат през януари, а агнетата стават за консумация по Гергьовден! Всичко друго е гмо и дълбоко замразен внос от Нова Зеландия!

Илая или Елишева ? -))))))) …та ВсеЕдно, Колега ! …просто Всеобщ идиом Описващ СвръхКратко Реалността Тогава (респ. ХайдукМаг) …колкото до РеалносттаДнес - …абе попозамисляме се с ДобриПриятели (от онея “лошите”Държави) да ми Купуват Оттам и да ги Пращат Тук ! ..та при цена на Дребно + Тоталното навло + Акциз дори - Пак Ще ми излезе поЕвтино ! …отколкото Дори в Метро.

Там някъде съм и аз, пред храма. Мога дълго и интересно да пиша, но няма. Единственото, което искам да кажа е, че превратът бе дело на БКП и ДС, а всичко след това и до днес е в орбитата на тези две съкращения (абревиатури). Бог да прости на вярващите и искащи промяна, че не избиха червената ... паплач.

Грешките Наши - да Са Винаги Урок ! ….и Да Внимааавааамеее…

Хайде, хайде.... Половината поне "ценности" на днешната "демокрация" са идеология на сегашните господари на днешните управляващи и нямат нищо общо с предишния режим - жендъри, смяна на пола, наркотици, хазарт, просяци, безработица, неграмотност, мързел! В техните богати общества не карат само коли втора ръка, нямат разруха по села, пътища и градове, нямат толкова гмо и ментета по магазините...

Кирчо е момче на наш агент от ДС, Славчо е наше момче, сътрудник на подготвения за агент циганин на име Сопола, останалите са педерасти на Гоцев, дето му масажираха простата или му въртяха свирки, хахаха, дааа.

Цитирам един много велик човек: "И СЯ КАТ ИМА БАНАНИ КВО, ВСИЧКИТЕ В ГЪЗА НАВРЯНИ!"

лапаме Бананя!

Внимамие, Внимание.. Преди малко, по радиоточката , казаха, че всички от ДС, БСП и техните производни, тролове, получават повиквателни за фронта, лично от путю.ЧЕС - ТИ -ТО! Има и водка, спокойно.

Преди това ще те обслужим. Доволен ша останеш!?

Свалихме Живков! Е , и какво? Стана ли ни, вирнахме ли го?? НАНАЙ! @?

Поне сме перманентно "подмокрени" сега.

Ако отворите сега Уикипедия, в написаното за България относно икономика, на най-първо място ще прочетете информацията, че България е страна от третия свят, т.е. не на развитите, а на развиващите се страни. И съответния линк ще ви насочи към сайта с класификацията на ООН.

Отворих Уикипедия и в нея не пише, че сме от Третия свят. Дори не пише, че сме бедна държава. В икономическо отношение сме някъде около 60-то място в света.

що спахме тогава, тия маймуняци от снимките дето скачаха по митингите бяха не повече от 50-100 хиляди души, трябваше да ги изловим, да ги оваляме в перушина и катран та да добият вид на това, което са и да им теглим по един хубав бой, а не да гледаме тъпо как ни разсипват държавата

Тия "маймуняци" имат толкова общо с последвалите събития, колкото и баща ти - със зачеването ти. Освен това имаше и митинг с над милион - от Орлов мост до Плиска, ама все тая. Хората са си овце, независимо дали става дума за автомобили(Джип - българско умотворение), кучета - задължително френски булдог или померан, дрехи, музика и квот се сетиш...

За съжаление нищо не се примени! 33 години пак ни управляват бкп и дс!

Под мъдрото ръководството на цру и ЕвроКенефа.

ако БСП ни управляваха нямаше да я има сегашната мизерия България е под Американски ботуш, а ни управляват предатели като евреина Соломон Паси с бандата си и предатели като Кире-Тъпото и Пантофльо и бандата на Иво Прокопов - ДБ НАРОДЕН СЪД ВИ ЧАКА !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ета НЕпрадаваема, тавариш…

Тъпанар абсолютен