Таксиметров шофьор блъсна нарочно майка с дете в София, а след това избяга (видео)

Няколко часа, след като видеото бе разпространено в социалните мрежи, водачът бе издирен и санкциониран

Обратно в новината

Коментари - Таксиметров шофьор блъсна нарочно майка с дете в София, а след това избяга (видео) | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Използвам статията, за да споделя мнение: При този случай провинилия се шофьор (бакшиш или не няма значение) се оказва, че ще се размине с 500лв глоба и максимум 3 месеца без книжка. Това се огласява на 11.04.2024. На 12.04.2024 гледаме новини, в които човек чупи огледало на кола и получава 1,3г. условна присъда с 3г. пробация. Какво се оказва, че чупим нещо (или иначе казано проявяваме агресия) получаваме присъда, а ако ударим човек (още повече майка с дете) имаме глоба от 500лв. Какви са тези нашите закони. УВАЖАЕМИ Ш....И ПОЛИТИЦИ, вижте законите и реагирайте адекватно.

Бакшишът ще мине тънкажно, защото всеки е цар по писането по форуми и даването на интервюта, но никой не се е сетил да пусне официален сигнал в прокуратурата. Иначе едно 325, ал. 3 НК по всяка вероятност ще излезе и тогава изобщо нямаше да говорим за 500лв глоба с 3мес ЛУМПС.

Сега да въведат задължителен психотест за всички бакшиши. Не малка част няма да го издръжат. Когато всички си платят за този тест, сами ще си намерят "колегата" и ще раздадат "справедливост". Крайния ефект е че такива психопати няма да са на улицата.

Тоя го намирам и повече никога няма да може да шофира и ще може да яде само с лявата ръка. Да не казвам че и жена му ш си търси друг тъпкач... Същото ще се случи и с вмирисаните ченгета

Има много пешеходци, които нарочно се хвърлят да пресичат пред колите, други има които дори не поглеждат дали идва кола.... с една дума, пешеходеца иска да демонстрира, че е над всичко и всички на пътя. По-нормално би било всички да се съобразяваме и да сме взаимно толерантни.... след като виждат, че колата ще завива какво им пречеше да изчакат 5секунци, за да завие и после да пресекат.... Нито колите са една върху друга, нито е някой оживен булевард, но вече започва да ли личи липсата на всякакво възпитание и само да ревем и да псуваме!

Писна ми от дървени философи! От коя друга страна да погледнем, бе малоумнико. Бакшиша кога подава мигача че ще прави ляв завой, кой е с предимство при ЗАВОЙ НАЛЯВА! Как ще погледнеш от другата страна това че навлиза в насрещната лента, за онзи който приближава кръстовището! Как ще обясниш на нас "слепите от тази страна" че ги блъска почти качили се на тротоара, а задната му гума е на 30 -40 сантиметра от бордюра. Ок коа ДРУГАТА СТРАНА ДА ПОГЛЕДНЕМ, страната на Семерджиев, на Николов, или онзи дето уби малко момиченце, независимо от етноса на детето -той пък и с претенции за условна присъда. Писна ми от малоумници с претенции!

Слушам тъпият коментиращ полицай старшинка ли какъв ве видях да покажат пагона му. И какво зверско наказание за ПРЕСТЪПЛЕНИЕ за това че избягал, че ударил .ама нищо им нямало. И да се чудиме ли тогава как убийци като Кристиян Николов, като Семерджиев, прокурорката от Перник как така заради "чисто минало" или се протакат делата или присъдите са ПООЩРИТЕЛНИ. Ето пример с този бакшиш. В комплекса, тесни улички и СЕЧЕ ЗАВОЯ ЗА ДА БЛЪСНЕ ПРЕМИНАЛИТЕ МАЙКА И ДЕТЕ! Къде е логиката прави ляв завой, за да види дали насреща не идва друг бакшиш трябва да си спазва правилата за ляв завой, да пази при завиване пресичащите пешеходци, с инвалидна количка, незрящи . И сега какво ГЛОБА БАКШИША ЗА ЕДИН ДЕН И 6 МЕСЕЦА БЕЗ БАКШИШИ!

От новината става ясно, че на талибанина му е положен бой от 500 тояги? Това ли значи санкциониран или са му взели 100 лв?

Написали са му акт за причиняване на ПТП с пешеходци и за напускане на местопроизшествието, грози го глоба от 600 лв., 6 месеца без книжка и принудително изслушване на потърпевшата пешеходка да му чете конско в продължение на два часа. Ако не беше избягал можеше да се размине само с последното.

В София вече има война между коли и пешеходци

Не оправдавам таксиджията, гадна постъпка . НО ПАТИЦАТА ВИДЯ ЧУДЕСНО ЧЕ 1. 5 ТОННАТА КОЛА ЗАВИВА И НЕ СЕ СПРЯ.

И къде точно трябваше да спре, според вас законотворецо!

Адвоката и остана на сухо. завършил явно ПУЦ по съкратен курс 1 за 3

Какво означава "санкциониран"? Каква е санкцията за опит за убийство?

Двойно убийство?

на "В България властите си бъркат в гъза и крадат , опитаха да убият жена с дете .... на никой не му дреме"

всеки иска да ви гази

гипсън в учебна кола виждали ли сте ? много такива, които не са били в учебна кола карат такси..... тоя нарочно ги бутна, дори след като се затичаха да му освободят преминаването.... опит за умишлено убийство ли е това? в пандиз ли трябва да ходи?

дето убиха тираджията във бургаско ?

полудя нацията преди 20 години за прегазена котка в канада осъдиха гада

Споко! Върху бакшиша ще се стовари "цялата тежест на закона". За такива случаи се оказва, че прокуратура имаме. Виж за Баце, двата Делян-а , Пеевски и Добрев, там Цацаров, Гешев и Сарафов гледат на обратната страна. За коня и кокошката става дума...

за 30 години демокрация излезе нова нация яко мизерува от нищо не се интересува в главата им една гънка , като аспирин във вените им хероин никакво уважение утежнява идиотското положение

Жал ми е за детето. Чака майка си, не смее да премине само, а тоя боклук като ги удари, майката падна върху детето. Няма никакво съмнение че е нарочно. Първо намали, а като тръгнаха понеже си мислиха че им дава път ускори и се заби в тях. Ако не искаше да ги удари можеше да направи широк завой и да ги заобиколи Акта който са му направили е между 100 и 500лв. Сигурнои са го глобили 100лв. зашото нищо не се е случило, а виж това че Калина счупи бариерата е вече сериозно. Там и съд и глоба 18 000лв и 200лв акт и т.н. Записвайте се за канала ми в телеграм ППРАЗУМ с латински букви за да ми помогнете да направя България нормална просперираща и модерна държава която работи за народа и в която няма насилие, няма разделение и омраза и всички сме равни. Не хапе, не боли, нищо не ви струва. А ако спечеля аз печели цял народ, а ако загубя печелят само мутрите.

Защо не му казвате името на този шофьор? Ясно е, че по закон наказанието е малко, но по моралния закон този не трябва НИКОГА повече да кара такси, както и всички познати и непознати трябва да го разпознават и да знаят какво е направил. Не го крийте, зашото тогава ставате съучастници в престъпление и следващия път може вие да сте жертвата и да не се разминете само с ожулване и уплаха!

Няма тука морален закон и не трябва да има, защото за всеки морала е различен. За тоя боклук дето ги блъсна и за мутрафоните които са на власт моралният закон е да си правят каквото си искат. Малко е наказанието по закон, защото законите ги пишат тъпи мутри. На дебилите им дай да краднат и рекетират, а мисленето не е по тяхната част. Гласувай за мутрите, и чакай да се случи нещо нормално в таз мутренста държава. Записвайте се за канала ми в телеграм ППРАЗУМ с латински букви за да ми помогнете да направя България нормална просперираща и модерна държава която работи за народа и в която няма насилие, няма разделение и омраза и всички сме равни. Не хапе, не боли, нищо не ви струва. А ако спечеля аз печели цял народ, а ако загубя печелят само мутрите.

Таксиджията знае, че справедливост в България няма и ще мине метър както всеки ден (и десетилетия вече) всякакви престъпници минават метър - от 'върха' на държавата до най-долното ниво на обществото. Много хора пишат за затвор, Бай Ставри и т.н. при всеки такъв случай, но колко процента отиват в затвора?

Този изрод заслужава 20 години! Искам да се гарантира,че изрода няма никога вече да е тскси! Защото е потенциален убиец.

Каква майка е това, щом тръгва срещу кола, която е подала сигнал, че ще завива. Добре, тя има предимство, но ако имаше майчин инстинкт за самосъхранение, щеше да изчака колата да мине. Закъде бърза тоя глупава жена, за оня сват ли? Сега изкара късмет, но другия път не се знае.

Ако този го хванат, то той ще има възможност да се запознае с това каква е тази майка. И съдът и адвокатите и наказателният кодекс ще му помогне=ат със запознанството.

София - лицето на България! Това е съвременна София! Такси - лицето на София! Истинският демократ, той шофьора на такси, той е тоз що вози Демокрацията наша! Той ще Ви извози и до гроба Ваш!

Изтърва съединителя, случва се. Ако четеш какво пишат ще кажеш, че ги е гинел да ги гази. Баровците карат автомати, но бедните сме на ръчка, а дачията е евтина и затова са на ръчка.

Хайде бе! Че се случва, да - ама ако на мен ми се случи, не дай Боже, ще спра, ще помогна, ще ги закарам до болница и т.н. Този си е за затвор - умишлено ги блъсна и си продължи и само късмета ги спаси, че не им мина отгоре. Щото и това беше на косъм да стане. Пълен идиот.

Ти да не си такси-шофьор?

Циганите са виновни, а и турското робство.

разбирам идиотската ти ирониям но да - шофьорът е циганин.

Всъщност е османско, но да, прав си, макар че си пропуснал евреите и велосипедистите! :)

Виновно е желанието на цели групи да живеят по цигански. Докато много от циганите се отърсват от това свое минало. Те работят, предимно в чужбина, изкарват пари и инвестират тук, купувайки апартаментите на нас българите - за добре или за зле. Но извода е че се стараят да излязат от блатото, а много от нас, особенно таксиметърджиите искат да скочат в него. Не всички разбира се, но достатъчно много. Затова ни лъжат постоянно, затова никога не им стигат парите и винаги крадат. Това става масово, системата така е измислена, че никой за нищо да не отговаря и да да няма виновни. На върха на пирамидата стоят изключително богати хора, които имат лоби навсякъде където се гарантират техните доходи. Това е особенно в София. Такси - това са големи кеш пари в пирамидална йерархична структура на която върха е скрит и защитен. Долу в ниските етажи между шофьорите съществуват групови инстинкти, по примера на футболните агитки и опитай се да се оплачеш от шофьора на таксито - цяла група ще извика да дойдат да те пребият с бухалки или не. Много ниски страст родени от големите неотчетни пари, които те постоянно прибират и които никога не им стигат. От необвързана, свободна работа от която те недоволните никога не се отказват. Място за стадни чуства и ПАРИ!!! защитен,

Гледах преди час подобен примат в Русе. Някакъв дядка първа кола не тръгва. И бакшишът отзад, дебел и препотен почна да мучи нечленоразделно през прозореца и да свири. Накрая дядката тръгна, оня тулуп завъртя гуми и го погна с мръсна газ, после видях, че и го засече щото нали трябва да разсее всяко съмнение относно възпитание и интелект... После сигурно е стоял до него на следващия светофар и го е псувал, може и да е слязъл да му рита колата, може и да е припикнал в гащите от превъзбуда...

Тук все-едно съм заобиколен от варвари от 13 век. Няма ли прокуратура? Това е обществено опасно деяние и би трябвало незабавно да се самосезира прокуратурата. Няма значение, дали жената ще подаде иск. И понеже дори няма намеци за такова самосезиране, как си представяте цивилизована държава, където прокуратурата не работи против такива прояви? Ами то даже в Африка биха наказали шофьора до края на седмицата.

В България - правовата държава, тези ще доведат нещата дотам че да се отмъщава и никой да не чака това което никога няма да дойде - правовата държава. Българските демократи, родени и отгледани от "диктатурата", както те сами я наричат. Те родиха не правова, а ялова демокрация, обслужваща джобовите им изнесени по чужди страни.

Абе тоя е за бесене бе. Какъв акт му е връчван....бесете го!!!

Чудесно документиран опит за убийство!

Това е дебилната маса, наречена народ - незнайно защо!? От нея зависи благоденствието на всички в държавата! Но тая дебилна маса е важна, тя е канена, мамена, подлъгвана да иде и "гласува", да подпре изродите нахлуващи/връщащи се във властта!

Мен миналата седмица на пешеходната пътека до БНБ щеше да ме блъсне така Балабанов от ИТН с един Туарег. Бях на 2/3 пресекал пътеката (3 коли ми бяха спрели), а той все едно ме нямаше там. После ди направи десен завой към паркинга на народното събрание (партийния дом).

Пешеходната пътека пред БНБ е безобразие, което трябва да бъде премахнато. Там има многоредово движение, твоят случай е друг и не е безспорен, поне от гледна точка на здравия разум. Тук е едноредово движение, без паркирани коли в района на кръстовището. Твоят вой е неуместен.

Има човек, който може да оправи всичко в държавата, но е твърде зает да си кара таксито.... Много бих искал да се запозная с този господин, да го видя, като не си жена и дете и като не е с кола, дали е толкова ербап!

Миля ако някой знае номера на килата да напише в коментар! Също и коя е таксиметровата фирма. Важно е!

Тъъъкмо си помисли човек, че вече е видял всичката идиотия, населяваща територията, и току се появи новият талант..! В белите страни този няма да седне повече на шофорска седалка в този си живот, че сигурно и за следващия... Тъпанар безподобен..!

би било срамота, ако със същят се случи инцидент, при който някой го премазва

Бате ако сйм бащата на това дете тоя е пенсиониран по болест. Даже ТЕЛК 100% ще му дадат!!!

Ако го намериш! Щото, ако не беше фейсбука, онзи щеше да си плати да го правят "неустановен нарушител".

Много луди има на свобода, но и много шофьори, които не е ясно как са взели книжките си, като не знаят елементарни неща за движението по пътищата. Вървя си аз по тротоара на тиха квартална уличка и стигам до пресечка с друга улица, преди да пресека се оглеждам, няма коли и тогава тръгвам да пресичам, а една простакеса с раздрънкан джип, която идва иззад гърба ми по улицата по чийто тротоар аз се движех и тръгва да завива щеше да ме отнесе, докато пресичах. Аз отскочих встрани и тя наби спирачки преди да ме блъсне. Питам я какво е това и не знае ли как се кара като е зад волана, не я ли е срам, а тя ми вика - ми то тука няма светофар или пешеходна пътека?!?!?! Четете ги тези закони бе хора...не е нужно да има светофар или пешеходна пътека, за да е с предимство пешеходеца, ама дори и да сте в правото си трябва ли да карате, така че да блъснете пешеходец...

Ай ся, пък луди - не го оневинявай! Преумора и недоспиване, лекувани с райграс, тунелно зрение, когато виждаш онзи отсреща и дупката, която да заобиколиш, но не и пешеходците, страх от дрегер/тест или недостатъчно точки, които, след намалението ще те пращат на възстановяване. Нищо чудно и телефона да е гнясал... Все неща, заради които не е лошо да иде да поработи в строителството, вместо да гази деца по улиците.

Демоусирацията напълни София с отрепките на България, цигани, курви, проститутки, крадци, побойници, изнасилвачи, убийци, злобари и подляри…София стана опасно място за живеене, мръсен въздух, потоци от коли-таратайки, човешки отрепки, разбити улици и тротуари, скъпотия

Милена имаше една прекрасна песен "Ще отида на село".

Не е виновна демокрацията, но софийското гражданство наистина имаше своите + и да, София вече се пренасели и има всякаква измет

Всеки голям град е така. Стига мрънкали, че се била напълнина. Ще се напълни. Хората търсят работа, реализация.

Ми да се реализират в редиците на зеленчукопроизводителите и другите видове аграри! Що искат да карат такси или да проституират или крадат 'у градо'?!

Т.е. софиянци сте най-харните ли бе? Само да попитам: Колко години трябва да живееш в София, че да се смяташ за чистокръвен столичанин?

Първите 7 години е било нужно да си възпитаван от хора, които преди това са живели в София, следващите 7 трябва да 'попиеш' от живота в централните части и да опознаеш културата на града. И чак тогава би могло да се предположи, че се водиш софиянец. Виж другата страна е когато се довлечеш вече обръгнал селяндур , нискочел и със самочувствие. Тогава и 100 години не са достатъчни. Други въпроси?

ЖК-то “дебелак” е построено от комунягите върху костите на наши бащи и деди? Там имаше гробище с хиляди гробове,

Всичките ни населени места са построени върху останките на неизброимо количество организми, от кембрийския взрив, насам. А и върху органичната материя от едноклетъчни от още няколко милиарда години, преди това.

Крайно време е психотеста да бъде задължителен за всеки с книжка независимо от категорията. А за водачите на таксита , автобуси и т.н. обществен и товарен превоз всяка година. Много изтрещели има и са опасни.

плащаш и минаваш

Жалко , но факт

Ужас! Не знам какво се случва и защо толкова хора са станали така агресивни. И мен щеше да ме блъсне един нарочно, докато пресичах на пешеходна пътека. Огледах се преди да пресека, видях го, че се задава, но беше далече с хубава, нова кола, а той вместо да намали, защото наближава пешеходна пътека, таисна газта и в последния момент завъртя волана, иначе щеше да ме прегази преди да успея да стигна до другия тротоар, хем ускорих крачка, докато пресичах. И защо беше това? Защото пресичам на пешеходна пътека и големия баровец/кифла трябва да намали, за да мина или поне да не ускорява, дори нямаше нужда да спира, защото вече щях да съм пресекла.

Не бе,то е ясно,че жената вижда мигача на бакшиша и бакшиша също вижда жената и детето с колелото,но трябва да си изключително тъп зорлем да си търсиш белята като ги газиш за назидание за това,че не са те изчакали да завиеш, да ги лежиш ли е целта ти?

пешеходците и в този случай са с предимство...това, че няма светофар или разчертана зебра нищо не значи и това се отнася за всяко кръстовище - вижте какво пише в закона

Там ще го направят на зеленчук с хапчета и сиропи

Чл. 325. (1) (Изм. - ДВ, бр. 103 от 2004 г., в сила от 01.01.2005 г.) Който извърши непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, се наказва за хулиганство с лишаване от свобода до две години или с пробация, както и с обществено порицание. (2) Когато деянието е съпроводено със съпротива срещу орган на властта или представител на обществеността, изпълняващ задължения по опазване на обществения ред, или когато то по своето съдържание се отличава с изключителен цинизъм или дързост, наказанието е лишаване от свобода до пет години. (3) (Нова - ДВ, бр. 95 от 2016 г.) Когато деянието по ал. 1 или 2 е извършено при управляване на моторно превозно средство, наказанието е: по ал. 1 - лишаване от свобода до три години и лишаване от право по чл. 37, ал. 1, т. 7; по ал. 2 - лишаване от свобода до пет години и лишаване от право по чл. 37, ал. 1, т. 7. За кво съществува тоя закон, след като никой не е влязъл в затвора по него?

Баси олигофрена :0

Тоя боклук трябва да го набият жив на кол на същото това кръстовище докато го изкълват гарваните да виси там за назидание на останалите боклуци !

Да му се отнеме правото да работи като таксиметров шофьор завинаги!

и изобщо да шофира

Решението е просто . Само и единствено бой за такива !!!!

или пък да бъдат слагани на пътното платно и някой нарочно да минава на косъм от тях с 50 км/ч, докато не напълнят гащите от ужас.

не майки с деца

да му бъде отнето правото да шофира доживотно, както и да му бъде отнето българското гражданство!

Чл. 32. (1) Преди да навлязат на платното за движение, пешеходците могат да сигнализират за намерението си чрез подаване на сигнал с ръка -лява или дясна ръка, изпъната нагоре или напречно на пътя. (2) Сигналът по ал. 1 не освобождава пешеходците от задължението, преди да навлязат на платното за движение, да се съобразят с разстоянието до приближаващите се превозни средства и с тяхната скорост на движение.

Ама как така пешеходците ще имат задължения бе?

като хитлеристки поздрав ли?

Пешеходците ВЕЧЕ бяха навлезнали на кръстовището, преди онзи изобщо да застане за ляв завой. А и да не бяха, място имаше достатъчно, за да завие онзи безопасно. Само за това, че им е отнел предимство при преминаването бакшишът подлежи на глоба от 200лв. За бутането, отделно. За напускането на мястото на ПТП, още. А по гражданското дело, вече каквото реши съдията. Дано и прокурор се включи, защото в подобен инцидент е вероятно наличието на отегчаващи вещест...обстоятелства.

На 15-тата секунда тръгнаха да пресичат и на 12-тата секунда вече бяха блъснати, но незнам кой кога е навлязъл. Сигурно е, че жената бе твърдо решена да мине пред таксито и успя частично, постигна целта си, но на висока цена.

Ти на тъп ли се правиш!? Вижда се ясно как пешеходците излизат на платното преди изобщо да дойде колата. Според тебе, какво, трабва да направят кръгом и да се върнат на тротоара? И още - в момента на завоя жената с детето вече бяха в лентата за излизане от уличката, но онзи нарочно извъртя към тях, сакън да не мине през ямата, която беше в неговото платно. Дано не си шофьор!

А аз имам задължение да обичам майка ти!