Таксиметров шофьор блъска нарочно майка с дете в столичен квартал, а след това бяга от местопроизшествието. Кадрите от инцидента, станал в жк "Толстой" в близост до училище, бяха разпространени снощи в социалните мрежи и предизвикаха бурно възмущение сред потребителите.

По данни на администратора на една от най-големите групи във Фейсбук "Катастрофи в София" Надежда Дойчева, случката е от 6 април, а майката и момчето са се отървали по чудо само с уплаха.

Инцидентът става на ул. „Генерал Жостов“ и ул. „Гуслари“. От кадрите се вижда ясно как жена, хваща за ръка момче на видима възраст около 10 години, за да пресекат в близост до 54 СУ „Свети Иван Рилски“ в ж.к. "Толстой“. Майката е с раница на гърба, момчето е с колело, което бута по платното.

В този момент шофьорът на таксиметров автомобил, който прави ляв завой, ги блъска. От записа е видно, че действията на водача са умишлени. След това таксиметровият шофьор продължава по пътя си без дори да намали скоростта.

"Търсят се свидетели на случката или поне номер на колата. Майката и детето са добре", пише Дойчева.

Няколко часа по-късно стана ясно, че шофьорът е издирен и задържан.

По данни на столичната "Пътна полиция" шофьорът е мъж.

"След инцидента са снети видеозаписите от няколко охранителни камери в района. Водачът е извършил две нарушения. По закон наказанията са глоба и отнемане на свидетелството за правоуправление. Лицето е издирено от колегите от "Криминална полиция" и му е съставен акт", обясни инспектор Виден Димитров, цитиран от bTV.

Майката обаче бе категорична, че ще търси правата си в съда.

"След удара имам леки наранявания на дясната ръка, в кръста, в крака, посинявания. Детето размина с много силен стрес, шок, паника. Ученик е във втори клас, страхува се да излезе на улицата, да кара колело, дори в парк и затворено пространство, върви само за ръка ", заяви пред БНТ жената.