17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Че защо е платил? Да викнат полиция на място.

ЧУжденците трябва да плащат точно така.. По курортите- СЛънчев бряг, Златни пясъци ,трябва да са таквиа цените.. Също и ако се качи чужденец в таксито, също трябва да му се увеличи цената, 5-10 пъти, както беше преди 20 години и българите по куроритите печелеха добре от чужденци- туристи. Качи ли се негър в таксито- директно сменяш таксата- 15 лв на километър.

На такъв нагъл машеник трябва да му се отнеме разрешителното ца такси.Този бакшиш имам чувство , че е пуснал не помпа а цял хидрофор.На касовата бележка е фирмата за едно евро.Сигурен , че е бледолик.Да го подхванат от ДАИ изобщо какъв е.Далаверата на мангалите и на няколко нива първо нямат осми клас,второ как и изкарал свидетелство за правоеправление ,като не може да чете и пише и също така се е преборил с психологическия тест.Явно много пари продължават да играят в системата от начало до край включително и за идплома за осми клас.Още изпитите да се заснемат то не се заснема даването на рушвети.Само бой по канчето.Това е единствения начин да влезат в релси тези идиоти.Уж легищего се обслужваше само от 21-21 но явно не е така.

На колко сте готови да се обзаложите, че бакшиша е бил ЦИГАНИН?

Ами, мен са ме цакали два пъти цигани и един път бял. Имаше и един бял, който собесняваше как едно време цакал хората. Един друг пък ми разказваше как негов познат вероятно бял цакал в БГ и отишъл в Германия. Така, че не мисли, че ако се качиш при бял ти е гарантирано, ченямат помпа. Трябва да ги хванат всички тези тарикати и да им отнемат не само лиценза, а и книжката доживотно, като много знаят.

Да пусне онлайн жалба в сайта на Автомобилна администрация със снимка на касовата бележка и жалба в КЗП. На бележката има номер на автомобила и името на шофьора И. Здравков. Гнусният бакшиш ще си получи заслуженото.

И като пусне жалба какво ще стане? На бележката ясно си пише 146 км. Бакшиша спокойно ще каже, че оня го е накарал да се разходят из София да я разгледа.... Не случайно на запад всички таксита са оборудвани с GPS, и всеки маршрут лесно се доказва. А защо и как съществуват такива бакшиши, сами си правете изводите.

В случая, човекът се е прибрал с полет от Лондон. Не е проблем да докаже, че е физически невъзможно за времето от кацане на самолета до издаване на бележката да бъдат навъртяни 146 км. Съгласен съм с теб обаче, е ИААА са пълни мърди на база това, което съм чувал. Не мога да го докажа и не мога да потвърдя, че е вярно, но от бакшиши съм чувал, че ИААА доста удряли рамо на цигани при изипитите за такси, сети се защо. Дали е вярно не знам, но не бих се учудил. За КЗП ми се струва по-добра идея. Иначе, за съжаление и на запад статват такива цинагии. Не случайно по летищата постоянно казват да си вземш такси само от обозначената зона. Един път в Холандия някакъв мургав, я пакистанец, я не знам какво, тича при мен и ми вика, "такси, такси". Казах му да се разкарва, но се пробват. Поне в СФ е по-малко летището, трябва да ги следат тези боклуци, които си предлагат директно услугите и да ги глобяват.

Ами като е луд - платил.

Абе, балък, подавай веднага сигнал в кат, даи, кзп и икономическа полиция. Тоя бакшиш ще го разчекнат. А, при едно дело ще стане ясно, че няма как да бъдат изминати 164 км от времето на кацане на полета ти до часа на бележката.

Тоя е имал много яка помпа... направо .. трифазна помпа... Много яка !

Същото това гнусно племе (бакшишите) рева, рева , рева...срещу Uber навремето, щото там не е конкурентно способно и при навлизането на Uber всеки щеше да ползува тях и край с "копърки", мангали и таксита...

..тези измами с "нелегални" таксита са от много години,но не виждам и капка желание от така наречените столичани, да се ликвидират селяндурите с копърките веднъж завинаги..

По касовата бележка ще се намери сталкера, мошенника изнужвач в такси за едно евро и ако таксито е арендно, предприятието трябва да го отнеме от водителя, водителя за измамата трябва да се докладва гратската прокуратура и да бъде санкциониран. Предприятието трябва да се санкционира за слабия контрол. Още: такива завръщащи се от чужбина е по - добре да звъннат на Окей Супертранс на телефон 029732121 Когато от централа изпратят такси, измама няма да има!

То си има стоянка на летищата само с ОК и 91119, но разни боклуци се пробват, като отиват при пристигащите и директно си предлагат услугите.

По касовата бележка ще се намери сталкера, мошенника изнужвач в такси за едно евро и ако таксито е арендно, предприятието трябва да го отнеме от водителя, водителя за измамата трябва да се докладва гратската прокуратура и да бъде санкциониран. Предприятието трябва да се санкционира за слабия контрол.

Тази наглост на таксиметровите шофьори не е само в София и големите градове, а и навсякъде, където имат възможност да изхитруват - най-потърпевши са гостите на съответното селище, възрастните хора и учтивите клиенти. Има случаи, когато възрастна жена, която се е опитвал да "оскубе" с голяма сума таксиметров шофьор от София, а тя се е изненадала от необикновено голямата сметка, да бъде заплашвана, че ще я откара в някое усамотено място за саморазправа. Трябва органите на реда да измислят начини, с които да се прекъсне тази престъпна практика, а също и в обратна посока - да се нападат, обират и убиват таксиметрови шофьори. Просто трябва да има камери в такситата, които да осъществяват непрекъснат видео и аудио запис.

Човекът е омекнал в Англия и е забравил, че животът е суров и брутален. Вместо да разбие муцуната на наглеца, той му дал и бакшиш даже! Сам си е виновен.

15лв. Км тоя взима по скъпо от асистенция за камиони.Такива трябва да се елиминират от пазара пълен мошеник и наглец.

Ет Лямба, абе как ги измислят тия имена.??

Защо му е пластил тогава!?

Няма как дя не плати! Този ще нададе вой, че клиентът не си плаща! Закона е на негова страна, колегите - също. Пък и както се вижда от повечето коментари - народа също е на страната на шофьора - мошенник. Не народ, а мърша... както е констатирал тъжно поета. В друга страна при първи опит неговите колеги щяха да го линчуват... И толкова. А туг и колегите му, и всички се радват, че е такъв тарикат и е прекарал глупака...

Този е кацнал в 02:30 , а бележката е от 06:00 часа . Много съмнително ! Май е пътувал до Пловдив и сумата си е точната .

Да му беше поискал фактура, защото тоя измислен касов бон не отговаря на изискванията. Това такси е менте от всякъде. Можеше спокойно да го заплаши с контролните органи и полицията. И трябва да е ясно на всички, че не е нормално да хващаш такси от човек, който идва до теб и ти предлага. Има си стоянка пред гарите и летищата, където легитимни фирми са си сключили договор и обслужват клиентите.

Те и легитимните дерат кожи на някои места (например в Бургас от летището до града такси трудно ще намериш - всички искат да карат до курортите), но поне предварително знаеш колко ще ти вземат.

Хм, с защо не е ползвал метрото?!

София се напълни с всякаква измет от къде ли не, време да се върне софийското жителство

между софиянци да няма измет. май нещо много си се объркал.

добре че клиентът е бил културен. иначе този лъжлив каруцар можеше да отнесе доста тупалки вместо бакшиш

Честито на печелившия

Къде си Гешев? Защо не се самосезираш и този идиот да го ударите здравата през кръста? Какво чакате? Никакво такси! Да ходи на село тикви да търкаля! И огледайте шофьорите на таксита. Тия с криминалните прояви нямат място там! Куцо, кьораво и сакато такси кара. А "копърките" докога ще ги търпите?

Не знам дали е така, но съм чувал, че си плащат на когото трябва. Всички в СФ знаем къде са копърките - пред автоагрите, пред ВМИ, пред МОЛ-а на Стаболийки, пред Ринг МОЛ, на спирката на трамвая при БИЛЛА-та над ГУСВ-то. При желание за един ден могат да бъдат хванати половината и да им будат съствени актове, но интереса клати феса и в случая не интереса на гражданите като теб и мен, а според мен на някои дебел, мазен, продажен чиновник.

Този яко е надувал помпата. Ako беше извикал полиция само щеше да отгледа как таксито отпрашва с мръсна газ. Такива заслужават затвор , видял е човека че е неорентиран и решил да му делне главата.

Точно заради тези хиени на летище София имаше гише на оторизирана таксиджийска фирма, та там като си кажеш до къде ще ходиш ти казваха и колко ще ти струва така че шофьорина да не те преметне с повече от лев-два...;)

То и бележката, която е получил, не е валиден фискален бон, а само имитация. Ако беше истински фискален бон, трябваше да има една емблемка с формата на България с BG вътре в нея. Този човек уж е пловдивчанин, а пък сякаш за пръв път стъпва в България.

Към дата 12/06/2020 МПС с ДКН CA7496MA не е намерено в активния регистър на превозните средства предоставен на ГФ от МВР. Моля, направете ново търсене по номер на рама

гражданската.....нещо

Не е луд който яде баницата...

човека идва от Англия, очаквал е определено обслужване и явно не е свикнал на такива номера и затова не се е справил с мошеника-мангал-таксиджия.

Баси балъка.

После същите лъжци-тулупи пищат срещу носенето на маски и че нямало никакъв коронавирус и че мерките ги били лишили от прехрана... ...същите мошеници като по морето...

я кажи откъде взе тоя фалшив касов апарат, дето издава тия "хвърчащи" бележки, без разпечатка на QR-код, на уникален номер на транзакция и т.н.? Не, бе, не съм данъчен, споко... питам, та да туря и аз един такъв на таксето.

По пътя до Пловдив - и може да се види дали таксито изобщо е напускало София. А престой от 3 минути - само в Пловдив до жк Тракия са в пъти повече, има доста светофари. Явно ТАКСИДЖИЯТА ЛЪЖЕ И СИ Е ОБРАБОТИЛ ЯКО АПАРАТА. ИМА МНОГО ТАКИВА. ПАЗЕТЕ СЕ.

щеше да му излезе само - 1.60 лева(това е цената на билетчето за градския транспорт)!

АКо касовата бележка е автентична, то там пише че са изминали 164 км. Нещо понамирисва работата,

Такси ползваме само ако сме трима или четирима. И така, ако бакшиша е точен и ние сме точни. Ако обаче бакшото се направи на по-умен от нас, напрау му прайм главата баце....

Далаверата в Бантустана е народен спорт.

Да беше изчакал мерото и нямаше да плаща.. Да беше изчакал редовния градски и да се поосмърди за половината време от полета му до България стигайки до центъра.. Не защитавам таксиметровия , ама защо все негодуват кога от джоба им вземат нещо ама като протестират другите си вика това не ме засяга...

не е ориентиран, свикнал е на определено обслужване и не е предполагал че ще го измамят по този начин. Недейте да го обвинявате, виновен е наглия мангал-таксиджия, който го е измамил.

Няма значение откъде идваш - мошеници има по целия свят и сам трябва да се пазиш. Още повече, че измаменият в случая чете, пише и говори български, тоест може да провери как му е най-изгодно да пътува. Иначе, ситуацията е същата като с телефонните измамници - тях ще ги има, докато има хорица, които им се връзват.

Ами като е луд да плаща

извади име на фирма тоя - ЕТ"Лямба-...."

Не трябва ли да ги бесим по дърветата такива изроди, след като няма държава да се справи с тях?

lu4ka

Пловдивчанина или шофьора?

Този нормален ли е? При всички случаи - не!

да не платиш... И тогава пиши...

Но и съм го правил няколко пъти. Хвърлям сумата, която по принцип трябва да ми вземе и от там насетне да се оправя. Ако слезне да се разправя - жална му майка.

Ей за това тия Таксиметрови шофьори мърши трябва никой да не се качва при тях да фалират гадовете мръсни Като се прибирам от път и трябва да ползвам превозни услуги се качвам на метрото или на автобуса въпреки ,че съм се качвал и на такси но тъй като ги знам тия Софиййски мърши първо питам от Аерогара до Автогарата колко ще ми струва и ако ми каже повече от 12-13 лева до тук беше и край това е цената

lu4ka

Ами като видиш, че апаратът върти като водомер, казваш на шофьора да спре и слизаш. Спретваш му един скандал и му предлагаш да викнете полиция, та да се разбере кой крив, кой прав. И на мен ми се е случвало, а един байчо, даже ми предложи да ме закара до адреса безплатно. Не защитавам бакшиша, ама тоя си е пътувал до Пловдив с такси.

На квитанцията пише, че са изминати 164 км о 0.88 ст/км.

Нещо странно ми се вижда. Аз имах гост от ко. Качил се в такси около Сердика и след първата пряка видял че оборота станал 8 лв. Питал шофьора на английски -8 лева за една пряка, оня му казал -да да.с типичното наше слагат и на главите в обратната посока. .тогава на първия светофар моя човек отворил вратата слязъл и му метнал 1 лев. Шофьора се развикал че не бил роб, не slave, не slave. Така че Мексиканците без да говорят Български по-се оправят в БГ.

Касовата бележка и новината са фейк!

Полетът му от Лондон е кацнал в 2:41 според сайта на софийското летище. Нека 1 час да е минавал митница, щото вече не е в ЕС. Как се пътува от 3:40 до 5:20 в София със само 2 имълко минути престой. Някой яко послъгва.

А как в София за 1,20 часа ще измшнеш 146 км.? Май наистина някой послъгва!

Малко съм пообъркал цифрите ,но говоря за принципа! За 1,40часа как в градско ще изминеш 164 км?

И все пак е ВЪЗМОЖНО! От Сф до Пд са около 150-60 км. По касовата-изминати 164км. Тука-тука! Ако наистина га е закарал до Пд!?! И като време ... пак горе долу толкова!

Я пак ?

Ако наистина е станало в София, помпичката е включила на 5G и е въртяла 10 пъти по-бързо.