Таксиметров курс от 10 км излезе по-солено на пловдивчанин отколкото полета му от Лондон до София. Мъжът платил впечатляващата сума от 150 лева за въпросното разстояние, че даже оставил и бакшиш на шофьора, защото водачът нямал дребни да върне. И всичко това, за да се придвижи от летището до Централна гара в столицата, за да си хване влак и да се прибере до Пловдив. Равносметката показва, че с тези пари можеше да пътува с такси до града под тепетата, че даже да му излезе и по-евтино.

Пловдивчанинът пристигнал рано тази сутрин на аеропорта с полет от Англия. Като излязъл от терминала, таксиметров шофьор започнал да го приканва да се качи в неговата кола, като му предложил да го закара до гарата за 40 лева.

"Предупреди ме, че в България вече всичко е поскъпнало и превозът ще ми струва 40 лева. Скъпо било вече... даже хлябът струвал 1.80 лева. За първи път ползвам таксиметрови услуги в София и нямах представа колко струва затова се и съгласих", разказва мъжът пред TrafficNews.bg.

Когато стигнали до гарата, сумата била доста повече. Апаратът показвал 146 лева. Тарифи на таксито имало, като те показвали, че превозът струва по 0.88 лева на километър и 0.70 - първоначална такса.

Не стига бомбастична сума, ами се наложило клиентът да остави бакшиш, защото нямал точни, а шофьорът нямал да върне.

"Билетът от Англия до София ми струваше 64 евро, а за такси платих повече. С тези пари можеше да стигна и до Слънчев бряг. Искам да предупредя хората да внимават, за да не бъдат и те измамени", разказва пловдивчанинът.

Той не успял да снима таксиметровият автомобил, но запазил касовата бележка. На нея се вижда, че той е пропътувал 164 км. Разстояние, което е повече от това до Пловдив, а всъщност е само в рамките на София.

Снимка: trafficnews.bg