Сянката на комунизма продължава да преследва чехи и словаци

Лъжи, корупция, лицемерие, сплашване, тормоз - тези комунистически методи все още се използват тук, казва един от най-популярните водачи на Нежната революция

Обратно в новината

Коментари - Сянката на комунизма продължава да преследва чехи и словаци | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Добре де, като сме толкова умни и знаещи, к`во прайм сега ....

Туй то! Само по Черноморието чехкините се чувстваха защитени от всички беди.

Ама то и в България е същото. Т.Н. градска десница , което само по себе си нищо не значи, се озърта вече тоолкова години да разбере кой и сере в гащите...И така и нищо не разбра !Само осмърдява политическия пейзаж с предположения и догадки! А то, отвътре един ферментирар ,червен цикъл!

Тия и хабер си нямат какво се е случило още 20-тина години по-рано --август 1968-ма . Да живей!

Никога не са си отивали,измислиха сдс,ндсв,дъпъсъ,а сега герб и вече олигарси и диктуват бъдещето.Проклети да се изроди

..добре,че все още има с какво да се оправдаваме за похватите на КАПИТАЛИЗЪМА и ИМПЕРИАЛИЗЪМА,интересното е,че по ОНОВА ВРЕМЕ населението НИ растеше(МОЖЕ БИ и то НАСИЛСТВЕНО!!!??) но като гледам снимките и на ТЕЗИ ПОМИЯРИ,както и на нашите СЕДЕСАРИ - трудно е да построиш ОБЩЕСТВО различно от вълчото КАПИТАЛИСТИЧЕСКО с този матРЯл!!!!???ОТВРАТ!!!!

Раждаемостта в края на социализма е около 3-4 пъти по-ниска отколкото в периода 1930-1950. След този период спада постоянно. А населението растеше, защото имаше много млади, родени малко преди и малко след войната. По около 180-200 хил на година. Това са днешните стари хора.

Лъжи, корупция, лицемерие, сплашване, тормоз - методите на ЕС, ако не приемете имигрантите, които сме превозили от Либия до Италия, за да не взривяват френските и италиански петролопроводи, ще ви спрем европарите, ще ви наложим глоби; а българското правосъдие е перфектно според Юнкер и Меркел, въпреки 100-те хиляди мъртви души изборите са честни и без нарушения. За убийство на пенсионер условна присъда, но за златото на братовчедката на циганина Киро 28 години затвор и 450 хиляди обезщетение, повече от осъдения за убийство австралиец, което развълнува страната.

Каква демокрация бе,какви пет лева вижте държавата която насажда демокрация,как краде и убива където има нефт няма прошка.

Това изследване е на ;ГЪЛАБ;. Питам защото и в България е проведено също.

При тях само сянка, в БГ- реалност! Престъпните комуноиди и техните отрочета и творения продължават разграбването и унищожаването на държавата!

Не знам защо корупцията, кражбите и неравенството в Източна Европа винаги се приписват на комунизма? Ако това е истина значи, че живелите през този етап са корумпирани, крадци и антагонистични. Опита ми от този период потвърждава до голяма степен тази сентенция. Чудя се обаче как така след 1989г. всички станаха честни и само онези по върховете станаха носители на горните "екстри". Демокрацията в този си вид не е нищо повече от параван за ширещата се несправедливост в съвременните общества. Няма как тези, които не са успели да се "облажат" от системата да ме убедят, че при първа възможност няма да минат на страната на корумпираните, крадливите и антагонистично мислещите. Самата система ги е създала такива и само голямата конкуренция не им позволява да бъдат от другата страна на бариерата наречена неравенство.

Майната и на сянкатa и на това, което я причинява!

Демокрацията е УТОПИЯ ... като Комунизма!! Демокрация не е имало , НЯМА и сега , НЯМА и да има НИКОГА !! Властта идва с ПАРИТЕ и парите идват с ВЛАСТТА !!! Нито един обществен строй не е измислен за равенство и забогатяване на народа !! Дори и религиите са измислени за подчинение на масите в бедност и неграмотност !! На Дивият(алчен) КАПИТАЛИЗЪМ , сега му викат ДЕМОКРАЦИЯ!!;))

Нито един строй не е измислен за равенство, обаче имат известни разлики. При капитализма мързелът води до повече прогрес, защото ако не измислиш как работата сама да се върши, живееш в мизерия, а при комунизма води до повече фалит, защото мързеливците са равни с останалите. Такава е историята, в която вече няма нищо утопично.

Каквото и да е поне за всички имаше хляб сега кво стана ла.....а социализма не е лош но явно другарите го опорочиха и народа го намрази както става и с демокрацията преди 30години когато скачахме да се смени системата очаквахме да се подобри стандарта на живот да се доближим до западните ценности а то просто бяхме излъгани от империалистите да ни бъде разрушена икономиката да вкарат педерастията да изпоачат историята да разграбят ваичко що има ценно както и става в България

Като има хляб за всички, тогава има ли нужда да работиш?

Всичко се дължи на масираната дезинформация която идва от русия. Фейсбук, интернет радиа, всичко е руско тролене. Друго руснаците не могат, но на пропагандата са царе. И брекзита е тяхно дело, защото глупаци които се връзват на руски лъжи има навсякъде, дори във Великобритания.

Явно руснаците идват за теб. Тичай и се хвьрляй през балкона. Няма накьде...!

Хората, които твърдят, че изброените в заглавието методи са присъщи само на комунизма или са идиоти, или са коне с капаци, живеещи в някакъв си свой и измислен свят. Проблемът на сегашното управление е, че тогава обикновените хора имаха по-сносни условия за живот от сега. Но понеже социализмът осигуряваше на всички нормално съществуване, сега идеолозите на "демокрацията" ( която за повечето бивши соц си е псевдо- такава ) искат да ни внушават вече 30-тина години, че всичко лошо в обществото е продукт на онова врема, което си е откровена лъжа. Само че, за да го повярват повечето хора, освен повтарянето е необходима и тъпа , необразована и озлобена или аморфна човешка маса, на която това внушение да се пробутва като истина от последна инстанция.

Както винаги писания според заплащането, защото ако няма ''сянка на комунизъм'' тарифата ще да е нищожна сигурно.. Престанете с тези ''сенки'' и се взрете най накрая в реалността за кояо и хората са виновни до някъде че търпят зулумите на новобогаташи и властници.

ВНУЦИТЕ НА ОТКОЛЕШНИТЕ УПРАВНИЦИ СЕГА СА УПРАВЛЯВАЩИ И ОЛИГАРСИ ! КОЕ ТРЯБВАШЕ ДА Е СВЪРШИЛО ?! АА, ДА - ЛИЦЕМЕРИЕТО ЗА ОБИЧАНИЯТ НАРОД ГО НЯМА ВЕЧЕ ! ОТКРИТОТО ПРЕЗРЕНИЕ КЪМ ТЕЗИ, КОИТО НЕ КРАДОХА И УБИВАХА , Е ФАКТ ! НАЙ-ДОБРЕ СЕ ВИЖДА НА ПЪТЯ, КОГАТО ПРОСТО ТРЯБВА ДА СЕ СКРИЕШ , ЗА ДА МИНЕ ЛЪСКАВИЯТ ДЖИП !

"Лъжи, корупция, лицемерие, сплашване, тормоз - тези комунистически методи все още се използват тук" Това не са комунистически методи! Тези методи са възникнали много преди появата на комунизма! И комунизма не е първата система, която ги използва! Това е Алчна за Власт и Пари система, която се прилага от всички искащи да получат облаги и да елиминират всички, които им пречат! Исторически е потвърдено!

Dw в акция ? Ясно ...

някъде има ли демокрация,нали навсякъде е тая картинка описана по горе,а методите на са комунистичски а са демократични още от древните демокрации,рим и древна гърция,който е с нас е с нас иначе го чака бой и завлядяване,нещо да се е променило за 2000 години

не прочетох коментара и написах нещо подобно. Напълно подкрепям мнението ти!