Спряха достъпа до ректорския кабинет на Стопанска академия

Преустановен е достъпът до кабинетите на ректора и неговите заместници в Стопанската академия в Свищов, докато съдът каже кой е легитимният ръководител на вуза.

Обратно в новината

Коментари - Спряха достъпа до ректорския кабинет на Стопанска академия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Името на стария ректор е Мръсничко Мадамов. Прочут чалгафон, далавераджия и любител на млада студентска плът. Димитър Аврамов, по-известен сред колегите си като Митьо Милионера и съпруг на кметицата на пловдивския Бевърли Хилс Марково кога ще бъде проснат по очи на земята и закопчан с белезници ??? Според преподаватели от Стопанската академия в Свищов, една елементарна кръстосана проверка в Пловдивската митница и Свищовския ВУЗ би доказала, че в датите за занимания и изпити Милионера плътно е заработвал в митницата. Той така и не успял да се вживее в ролята на учащ се. Навярно неслучайно го описват като некомпетентен и несведущ дори в митническата материя. Като шеф на катедра Финанси, преподавателят осигурявал отлични оценки и заверка на студентската книжка на митничаря, без последният да посещава очни занятия и да се явява на изпити. В периодите и датите на очните занимания и изпитните сесии Аврамов е присъствал на работното си място в митницата. Милионера се възползвал и от друг специалитет на Величко Адамов така наречения бомбинг. Това е практика, при която автентична дипламна работа на завършил студент се използва през следващите години от неусърдни дипломанти. Дипломните работи се осигурявали от Величко Адамов срещу съответното заплащане, като се подменяла само първата страница, указваща заглавието и името на разработилия я студент. Ваньо Танов изпъди Милионера от Митницата...Ваньо Танов към Менда Стоянова: Как да назнача за шеф на митницата тоя, три затвора играят на търг кой да го прибере! Димитър Аврамов - Милионера продължава да парадира с близките си връзки с Менда Стоянова...

бенч0 бенчев - и много други. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Борбата за ректорско място по системата "Наплюй противника". Кажете какви положителни промени в Академията предлагате, ако спечелите ректорското място господа???

ама не може така да уронвате престижа на герб със стопанската академия, този Върбанов подскача като петле и кукурига, че може да влезе в служебния кабинет, е, аз ли да дойда и да го сложа на ректорския стол, но нали виждам,че Върбанов не е по-различен от Адамов, не е необходимо при смяната на караула да се вдига шум до небето....

Професор Върбанов може да спре приема за студенти за тази учебна година. А догодина, да има прием за специалност"Международно Право".Тоест, да започне едно преструктуриране на специалност право в България с две нива: бакалавър, четири години следване с права да заемат щатна длъжност юрисконсулт, адвокат и следовател.Магистър-шест години следване, да има права да заема длъжностите съдия и прокурор.

Кажете директно в кой е Вашият ВУЗ и там да подават документи кандидатстудентите - явно това е била една от целите на скандала.

Министърът стана за смях: щом не му признават заповедите, а той самият намира за нелегитимно ръководството на академията, просто да спре държавната субсидия. Докато се изясни кой е легитимен и кой не! Ама за това се иска решителност и акъл, не е като да оценяваш световно признати учени за боклуци...

Държавната субсидия се отпуска въз основа на броя на обучаваните бакалаври. За това е цялото това плюене.

Академията е легитимна, акредитирана и по-добре администрирана от ВУЗа на министъра. Въпросът е за ректорското място, за това че притегля кандидатстуденти и че разваля бизнеса с частните уроци на софиянци за кандидатстудентските изпити.

Толкова е легитимна, че съдът трябва да реши кой я ръководи! Как тогава държавата да й отпуска мангизи? Ама Бойко и Адамовия се прегръщаха, Цвъки им прикриваше далаверите, пък й добре съм кихали очевидно и на джоб, и на партийата, та затова нищо сериозно не правят!

...НА 35 ГОДИНИ ВЕЧЕ ПРОФЕСОР / КАКВИ ЛИ НАУЧНИ ОТКРИТИЯ ДОКАЗА МИЛАТА ГОСПОЖА, ТА ЧАК И РЕКТОР/. ЕХ ДА ДЕ СЪЩОТО КАКТО И МИНИСТЪР И ДЕПУТАТ НА СЪЩАТА ВЪЗРАСТ Т.Е. НИЩО НОВО ПОД СЛЪНЦЕТО В БГ. ИМАЛА ЗАПЛАТА САМО ОТ ОКОЛО 5000 ЛВ / ПЛАЩАЙТЕ СТУДЕНТИ ГОЛЕМИ ТАКСИ, ТА НАЛИ ТАКИВА КАТО ГОСПОЖАТА ТРЯБВА ДА ИМАТ ПАРИЧКИ И ДА ХОДЯТ НА ЕКЗОТИЧНИ МЕСТА ПАРДОН СЕГА ПО МОДЕРНОМУ СЕ КАЗВА ДЕСТИНАЦИИ. ДА АМА БИЛА ТУК КОНСУЛТАНТ, ТАМ ДОПЪЛНИТЕЛНО РАБОТИЛА НА ДРУГО МЯСТО ДРУГО И В КРАЯ НА МЕСЕЦА ДОХОДИ ОТ 150000 ЛЕВА. ВЪЗМУТИТЕЛНО, ОТВРАТИТЕЛНО , НО НАЛИ ТАКА ПРАВЯТ И ДЕПУТАТИ И МИНИСТРИ И СИНДИКАЛИСТИ ЕДНИ И СЪЩИ ТУК КОНСУЛТАНТИ, ТАМ В БОРД НА ДИРЕКТОРИ, ТАМ В УПРАВИТЕЛНИ СЪВЕТИ, ТА НАЛИ НАШЕТО МОМЧЕ Д.ПЕЕВСКИ НА 21 ГОДИНИ Е ПРЕДСЕДАТЕЛ НА УПРАВИТЕЛНИЯ СЪВЕТ НА БМФ ВАРНА. НИЩО НОВО ПОД СЛЪНЦЕТО В ТАЗИ ТЕРИТОРИЯ НАРЕЧЕНА БГ. А ЩО ДА ПРАВИМ НИЕ, КОИТО СМЕ ДЛЪЖНИ ПО 8 ЧАСА ДА СТОИМ НА ЕДНО РАБОТНО МЯСТО, ДА РАБОТИШ КАТО РОБ И ПО 10-12 ЧАСА СРЕЩУ 400-500 ЛЕВА, ДА ВЛИЗАШ И ИЗЛИЗАШ С ПРОПУСК И ДА НОСИШ НА ГЪРБА СИ ТЕЗИ ДЕТО ВЗЕМАТ ОТ ПО 5,6 МЕСТА ХИЛЯДАРКИ. ЕХ БЕДНИ МИ НАРОДЕ КОГА ЩЕ СЕ СЪБУДИШ ТА ДА ГИ ИЗМЕТЕМ ВСИЧКИТЕ ВКУПОМ.

Е, то професор в никой ВУЗ не се става с научни открития у нас. Професор е преподавателска титла. А за това как се усвояват парите от фонд Научни изследвания /не в Свищов / имаше доста публикации преди време, но ...

нема нищо по просто от учен човек

Академията в Свищов е нещо като Академията в Дебелец, търновците знаят защо. Препоръчвам ви горещо книгата на Йордан Бозушки Роб на свободата, отнася се за Свищовската академия. Настолно четиво за всеки уважаващ себе си сериозен пияч (чак толкова не мога да пия).

Яка книжка, има я в читанката. И аз не мога да пия толкова. :-)

.....на вниманието на всички писатели и деятели ... Конституция на Р. България чл.53 т.4

в тази връзка явно министера на образованието не е чел и не познава конституцията в която се е клел , като назначава опонента в спора за служебен ректор

Abu Talib

Радост, няма данни за корумпиране на професор Върбанов и това е пакт.

А ти не знаеш ли, че той е бил зам-ректор на Величко? Как се става такъв? Ами с послушание. Слушкаме, докато дойде нашия час.

Abu Talib

Знам че беше около две години и половина зам.-ректор, но това може ли да бъде валидно доказателство, че е бил корумпиран?

Едно корумпе иска да вземе мястото на по-голямото. А дано. За 3 месеца ще имаме по-малък корумпир от Величко Адамов.

Че то по-корумпиран от Адамов има ли? А човекът дори не е член на ВСС.

Та това и казвам. По-малко, а не по-голямо. Цели 3 месеца ще имаме малко корумпе, докато се научи как да краде и с кого. Не дойде ли на мястото на другаря Цар самият Сергей. На негово място дойде Тиква. След това Лешничарски. Накрая, поради липса на по-достйни корумпири дойде отново Пожарната команда.

Че за какво са всички мераци за ректорство във ВУЗовете тогава. Явно има келепир.

E, нЕма такава държава!!!

Банкомата е в ректорския кабинет.Нещо като КТБ умалено. От тази академия има десет нобелови лаориата.

И ти си един от ЛАОРЕИТИТЕ....може би?

Abu Talib

Босев, наистина се босичък.Лауреат се пише.

През периода 1989-1993/4 г. имах двама колеги от Финанси и кредит- Стефан и Стоян, които след завършването се "отдадоха" на науката и станаха първоначално асистенти, а сега - доценти в Академията. Та тези хубавци, бяха под крилото на Величко и не по фамилия Адамов. Имахме и достатъчно преподаватели от КЛАСА, някои от които все още преподават там. И как така се оказва, че някаква ... , която в най-добрия случай е успяла да си завърши висшето образование на 23 г., толкова бързо преминава през стъпалата: асистент- доцент - доктор.... та до РЕКТОР???

Във всички ВУЗове е същото госпожо! Един академичен спор вместо с законови средства се решава със сила и хамалски език - двустранно. Жалко за свестните хора. Жалко, че законодателите ни са затънали в лични спорове, вместо да изпипват законите.

Не станаха ли много независимите в България? Главният прокурор-над него само Бог. Искров могат да го назначат, но обратното-да го уволнят не могат. Разпорежда се с банката, като с бащиния, но иначе парите са на народа. Сам да си определяш заплата и да не казваш на тия, които ти я изкарват колко е. За това аз имам идея-народа да се обяви също за независим и да не плаща повече данъци. Тогава вече истински ще се разбере, кой от кого е зависим истински. А иначи Адамов прави това, което всички други правят-това, което управлява го и владее като лична собственост. Включително и студентките, разбира се.

Навсякъде е същото. Борбата за ректорската позиция и за привличане на студенти. Министърът вместо да взема страна в един от многото подобни спорове, да внесе корекции в законите, недопускащи подобни прояви.

Abu Talib

Все ми се струва, че данданиите са следствие от борбата за това, който ще бъде новият кмет на Свищов, кой ще оглави председателския стол в Общинския Съвет.Обикновено, човек на Академията оглавява Общинския Съвет.Дали ще бъде професор Върбанов или доцент Марчевски за сега не мога да кажа.Но ще е един от двамата. Виждам, че Калин Костов е обагатил знанията си по АПАП с факта на затваряне на третия етаж, където обикновено се помещава кабинетът на ректора. Но, държа да споделя, че в Правилника на СА, няма клауза, която да насочва към този трети етаж или този кабинет, както няма клауза, кой може да изготвя печата на Академията.Нямат определен герб за академията и това е лошо...По делото, има две опорни точки, които удостоверяват, че е имало законови нарушения на процедурата за формирането на Общо събрание на академията. Сраведливото решение ще е, да се обяви в решение това нарушение, а оттам насетне ще се иде към определяне на нов състав на Общото Събрание. Тогава вече ще стане ясно кой ще бъде новият кмет и кой председател на Общинския Съвет. Впрочем, утре е паметна дата за БКП. Нали помните израза"Помни девети юни, пази девети септември" Май че през юни и май стават най-големите преврати у нас. На 09.06.1923 г. тесните социалисти взеха властта, предпочетоха да се обогатят и както видяхме след 10.11.1989 г., новите им последователи направиха същото.Май че е време за истинска промяна, а не за криминална перестройка!!

Нема се пуашите! Следва СУ! Тоя мизерник Илчев разори Университета докато се правеше на голямата работа.

Пука му - нали министърът е от СУ. Който не му угажда - вън!

Какво толкова се занимават с тази академия? Дипломите им стават само за тоалетна хартия!

Мераклия! Що не забраниш всички дипломи и да остане валидна само твоята.

Идва момент, когато никой не ти иска дипломата. Важни са уменията и знанията натрупани с години и много труд.

Навремето като млад преди 30 г имах един шеф,който когато една млада,неопитна и хубава жена с недотам интелектуални възможности се издигне в йерархията той питаше-"Кой я е,е тази"? Аз му отговарях наивно-"Мъжът и е еди кой си".А той казваше-"Не те питам кой е мъжът и,а кой я е,е!.По-късно разбрах колко прав е бил старият ми шеф.

Така е - прецедент в случая няма. Така е било и така ще бъде - навсякъде. Има борба за ректорска позиция, на две стрени с еднакво интелектуално ниво. За сега резултатът е 1:1

Със същия успех ректор можеше да стане всяка чалга певица. Без това на всичките дипломите са им купени от там.

На кого дипломата каква е работодателите определят по това как си вършиш работата. Професор е преподавателска титла - не научна.

За да си ректор не е необходимо да си професор. Като казваш А, кажи и Б или си тук да защитаваш тая пасмина.

Борбата за парата е безмилостно жестока.

Там вече и основно образование не може да получиш. Пишман студентите нахалост бутат рушвети.

Кой какво ще получи зависи изцяло от него. На никого не можеш да налееш с чайник в главата - в нито един ВУЗ.

моля,някой да помести услугите и ценоразписът!

4 години следване за бакалавър . Сам сметни в кой ВУЗ колко ще ти излезе.

Поне от това,което ни показваха журналистите, е категорично,че там се въртят добри кючеци пред отбрана публика.

Кючекът е повсеместен. Ако беше само там значи живеем в райска държава.

Тая ректорка иначе си е готино пи че. Ама бай Величко с меката пи шка изглежда само е лизал пи чока

И санитари ли има сред неспечелилите?

DIDA

Съдът НЕ МОЖЕ ДА ВЗЕМЕ НИКАКВО РЕШЕНИЕ! Той може само да направи препоръка, тъй като съгласно закона за академичната автономия ВУЗ-ът е институцията, която решава кой да бъде ректор. Правилността на избора на Ректор и други ръководни органи се потвърждава от Контролния съвет, който осъществява дейността си на основание на чл. 34а на Закона за Висше образование!!!

Борбата за кокъла не признава закони. Явно потърпевшата страна си е намерила вуйчо владика в лицето на министъра и не желае балотаж по установените правила.

Хайде сега де, то тоя университет да не е на Луната, че за него да не важат Конституцията на страната, другите закони и т.н. Да не би за него само тоя закон да важи в тая държава?

DIDA

Точно чрез Конституцията се определя Академичната автономия и НИКОЙ не може да отмени веднъж взето решение на академичната общност. Тъпо е, но щом като сме се решили да се правим на европейци ще трябва да си сърбаме попарата. Иначе социализма свърши преди 25 години....

Не е виновно Теодорчето, а държавата, защото не осъществява основните си функции. Не е луд този, който яде баницата, а този, който му я дава. СА "Д.А. Ценов" в момента е на най-ниското си ниво. Къде е прокуратурата и НАП..?????

Най - ниско ? Не сте прав. Министърът от кой ВУЗ е и какви ги изцепва?

питам се само има ли по-млад ректор на Академия в цивилизования свят от нашата. И ако не - нищо против - поне в нещо да сме първи, а може и в Гинес да се обявим.

И младостта и старостта не са порок. Порок са злоупотребите и те са не само в Свищов.

Има доценти с трудове на по 50+ Години!Но хайде нека сме първи по нещо! Скоро излязоха данни колко ПЪТИ са се увеличили професорите и доцентите в България! Висшето стана като средното едно време и печатница за пари за собствениците на ВУЗове!После пак безработен,чистач или продавачка!Загуба на пари и време!

бевшият ректор, който се изрисува като Исус съвсем изперка. Чудя се на преподавателите в Академията съгласни ли са с избора на новата ректорка или са ги заплашили или получават заплати,където другаде ги няма. Това академия ли е - това е виц.

Държавата и законите ни са виц - щом позволяват такива положения. И двете страни в случая не подбират средствата - едната се е заключила вътре - другата е ангажирала всеки срещнат да плюе и псува.

ТЕЗИ КАПУТИ ДОКАТО СЕ БОРЯТ ЗА ВЛАСТ И ПАРИ ЗАЩО НЕ СЕ ПОЗАЙНТЕРЕСУВАТ ГРОБА И ПАМЕТНИКА НА ПАТРОНА НА ТЕХНИЯ ИНСТИТУТ АКАДЕМИК ЦЕНОВ В СОФИЙСКИТЕ ГРОБИЩА 52 ПАРЦЕЛ В КАКВО ТРАГИЧНО СЪСТОЯНИЕ Е . ГРЕХОТА Е . ГОСПОД БОГ ЩЕ ГИ НАКАЖЕ.

Д.А.Ценов е бил търговец, бе малоумник! Ти на кой гроб плачеш? Виж другия парцел.

Що се пънеш и пенявиш бе пич - този велик Българин Димитър Апостолов Ценов си е роден в Свищов и е погребан в Свищов- в двора на църквата "Св. Св. Петър и Павел".

Вместо да правят РИМСКИ манифестации по добре да правят нещо такова за велики Българи нато Д.А.ЦЕНОВ, АЛ.КОНСТАНТИНОВ и др. ДА ама НЕ ОТ ТОВА ням КЕЛЕПИР

ТЕОДОРЧЕ,МНОГО СИ МАЛКА,НО СИ СЕ ИЗУЧЕЛА,КАК ДА СТАНЕШ ПРОФЕСОР!! ТИ СИ ГОРДОСТТА И РЕЗИЛА НА МАЙКА ТИ И БАЩА ТИ!!!

Унищожавате Академията и града господа заради личните си нагласи. Професор се става лесно сега и във всички ВУЗове.

Просто се е изчукала с оня "селяндур" Величко Адамов. Това е могла , това е изучила- чукането , като предпоставка за кариера.

Тези подмятания довод в академичен стил ли са?

Ако я е оправил влаха Адамов/нищо чудно/, и ако всяка оправена от него стане Ректор, то знаете ли колко ректорки, завършили/пък и не само завършили/ СА ще се явят в Свищов и България! Така, че си кротувайте, на някой съпругата, сестрата или бълдъзата да не се е препознала в такава! Кротко!

Abu Talib

Дали, не е чак толкова пагубно.Харесали се, онодили се и толкоз. Само че за едното му онождане да се дават права в неограничен обем говори повече за леващина от страна на мъжкаря, когото наричате тук селяндур.