Бедствието продължава, спряха тировете

Бедствието след наводненията в Южна България продължава. Властите спряха ТИР-овете по републиканските пътища.

Обратно в новината

Коментари - Бедствието продължава, спряха тировете | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Министерското бидонче Попова да не обявява само различните цветове кодове. То е лесно пред избраните камери на магистралата /до София/ да се прави "на работна", а в цялата страна да е безхаберие. Така е, когато на постове се назначават лаици и послушковци, а й без заповед от горе няма действия.

Когато хулим ,трябва да помислим ,но не с главата на Станишев.Ако започнат да се източват всички язовири,какво ще стане със селищата по поречието на реките?Вижте какво става с Марица.Ще пострадат много повече хора и селища.Съчуствам на жителите на Бисер и другите наводнени селища.

Бойко се прибра в София и пенсиите веднага бяха преведени!Благодаря!

Демек цвъко имотния е виновен, така ли?

И ние си чистим пред блока, обаче асфалта по улиците кой ще го изчисти?

Ааааа И ние. Значи всички чистите. За това сега 200м до детската градина минаваме с децата за половин час. Щото И ВИЕ сте си изчистили!

Така сте се запенили да защитавате невзащетимото че под различни никове вървят едни и същи глупости..???????????написани от "софиянец" в мечтите

И "Бързо лесно вкусно" да си сложиш ,пак ще те познаеме, Антоне

оставка

Няма толкова действено и оперативно правителство като на ГЕРБ. Винаги на най - опасните места и в близост и помощ на хората. Добре, че природата не допусна това да се случи по време на тройните крадлювци.

Национална сигурност означава на първо място система на държавата за защита и опазване на ЖИВОТА и ЗДРАВЕТО на хората. Десет човешки жертви от скъсана дига на язовир! Основният дефект е липсата на единно, общо, централизирано управление на водите в държавата. Защото водата е природно благо, но и основна природна стихия. Липсата на държавен управленски механизъм за предпазване от основна опасност за живота на хората е ПРЯКА отговорност на премиера! Всичко друго в тази ситуация е шменти-капели!

Бог е благословил България с Бате БОЙКО.Добре, че го има.

Не знам преди повече от 20 години дали са били почиствани, но преди 3-4 минаваха снегорини по нашата улица. Миналата и тази зима - не съм виждал. Изводите - за теб. Провери ако искаш значението на думата "буксувам" в тълковния речник - пряка връзка с потеглянето няма. Шофьор съм, ако за теб наистина има значение. А като се изчисти "ако ще до асфалт да е" и се обработи с химикали против замръзване - нека да е -7. Словесната диария, открита и дагностицирана навреме, се лекува... Поинтересувай се :-)

Странни хора сте. Шофьорски курс съм карал в сняг и лед, Апетитко, взех си изпита без забележки. Километрите, които съм изминал, и условията, при които това е станало - не те засягат. А ти, Весо, надявам се си наясно, че на еднопосочна улица имаш право да спираш само от едната страна. Улицата, на която живея, е такава. Снегорин при добро желание спокойно може да мине и да събере снега от другата страна. Желание обаче липсва. Тотоара пред нашия вход е изчистен. И улицата ли трябва да изчистя според теб? Хранете си се на воля, добри сте в това :-) Живи и здрави.

Freebie,само за протокола на еднопосочна улица според Закона за движение по пътищата можеш да паркираш и от двете страни на платното,явно изпитът ти не е бил съвсем без забележки:)А иначе спорът ви е излишен,95% от водачите в БГ не знаят да управляват автомобил в условия различни от сух асфалт и приятно време

Къде изчезна парламента.Аз мислех че ще се свика извъренно заседание за кризисната обстановка.Да не ги затрупа снега в Банско. Май без тях си е най добре.

Днес,все още не са преведени пенсиите по график?!Пак Бойко трябва да се намеси!Дянков отново е измислил нещо гнило?!

Точно така е-ако всичко ти е наред всеки може. И стига с тия предишните. те са ясни ,но от 3 години ББ управлява еднолично почти. И Какво ? И пак сини,червени зелени. Стига. има можещи и знаещи. Ако може и знае -да работи - и да се знае кой носи отговорност. общата отговорност е пълна безотговорност - така е в общините и нагоре до върха..

НЕ СПИРАХА ДА ПОВТАРЯТ ЗА ГЛОБАЛНО ЗАТОПЛЯНЕ, ЯВНО ГОВОРЯТ ТОВА КОЕТО ИМ ИЗНАСЯ ВЪВ ВСЕКИ ОТДЕЛЕН МОМЕНТ, НО НАЛИ СЪМ СИ ГЛУПАК И ВСЕ ИМ ВЯРВАМ И НА КРАЯ НИЩО НЕ РАЗБИРАМ

чети, мило другарче, чети - а бe като не разбираш. link

ЧИЧО, ЗА "МИЛО ДРУГАРЧЕТА" ГИ СЧИТАМ ГОТИНИТЕ МАЦКИ С КОИТО СЕ ОПРАВЯМЕ, А ТИ, МАЙ СИ СБЪРКАЛ АДРЕСА

Незнам днес София колко е почистена, но знам в Австрия как е в момента, всеки излиза и си чисти пред кащата и двора никой не чака ГЕРБ или Бойко Борисов. На мързеливия българин все някой му е виновен. Тук минават снегорините по улиците всичко останало се чисти от хората и никой не прави проблем от това. Когато вали по аутобана се кара в лява и дясна лента, в средната никой не си позволява да минава независимо каква марка автомобил кара и какво положение заема , аварийната лента също е празна. Простичко е има ред и се спазва.За това нека всеки вземе по една лопатка и да поизчисти даже е полезно за здравето да се пораздвижиш.

Хриси, не знам на колко години си и дали имаш представа от реалната ситуация. Просто никой не иска да направи каквото и да е , защото вече е платил за това да бъде свършено от друг. Когато ти извиват ръцете с непосилни данъци и такси и не получаваш адекватен отговор , имаш усещането , че си измамен. Затова си спести епитета " мързелив ". А ти , щом си толкова работлива , продължавай да се реализираш в Австрия.

Любопитно ми е колко човека излязаха да си почистят пред домовете след като българина не е мързелив.За съжаление българина стана мързелив и завистлив и винаги друг му е виновен.

Ами като незнаете защо тогава сипете определения??Там снегорините минават и ЧИСТЯТ а тука ако минат евентуално 2 - единия чисти нещо а другия го контролира и това може да се види по централните им улици..Дали в Австрия така делят улиците в града??Това че аз ще си почистя пред блока дали ми помага да мина по непочистената улица или и нея да почистя??И в Австрия наистина сте щастливци че хората имат акъл и за това си нямате ББ и ГЕРБ..

Кое по-точно е почистено в София, СОФИЯНЕЦО? Малките централни улици, по които има над 20 сантиметра смесица от киша и лед между коловозите? Булевардите, по които в 10 часа днес буксуваха дори превозните средства на градския транспорти полицейски автомобили?

Ами изчистих го ама не съм се научил да летя......

"Проблемът на давещите се е в самите давещи се?!"

Бедствието продължава - ГЕРБ управлява!

Ми ще управляваме , защо не , колко пъти ви бихме на изборите , а льольо

София е почистена идеално-не съм допускал,че е възможно при подобна ситуация да има улици почистени до асфалт!Тъпанарите обаче,си налягат дебелите задници и не излизат да почистят тротоара пред къщи!

Събудете се от розовите се сънища, ако ли не спите НЕ ЛЪЖЕТЕ. София е голяма кочина като не слагам междукварталните улици които плащат данъци за да не ги базарят за нищо..Пълно несправяне с почистването..Популизъм и оправдание със зимата...До кога трябва да им се набива в главите че в България има 4 сезона и единия е ЗИМА...Как може едно домакинство да се зарежда с дърва за зимата а управляващите ВИНАГИ ДА СЕ ИЗНЕНАДВАТ И ДА СА НЕПОДГОТВЕНИ ЗА НЕЯ?..

Защо децата в хасково не са във ваканция?Господин кмета да слезе от джипа и да повърви пеша,за да види как ходят и се връщат децата-мокри и какво още чака?

АМА СТИГА С ТАЯ СОФИЯ- САМО ПРИ ТЯХ БИЛО НЕПРОХОДИМО СОФИЯ НЕ Е БЪЛГАРИЯ

Девойче, пишем за София, за да знаете какво се случва в града, който ви се представя от медиите като еталон. А изводите си ги правете сами, ако можете.

Смирено сведете глави пред жертвите на природната стихия без да проявявате дебелоглавие!

Днес София е ТОТАЛНО НЕПОЧИСТЕНА! СПРЯХА ДА Я ЧИСТЯТ !

Не разбирам защо някои хора се опитват да спекулират със съдбата на хората, които пострадаха в случая ? Не е редно да се спекулира с човешки съдби ! За онези, които спекулират в случая и искат оставката на премиера, ще им кажа , че по времето на тройната коалиция / ако не греша , беше през 2008 г. / имаше също срутване на язовирна стена в Цар Калоян, разградско и ако не греша , там също водата от спуканата язовирна стена взе 8 жертви, от които 2 деца ! Трябва да се мисли в посока към помагане на пострадалите семейства и предотвратяване на подобни бедствия, вместо да се спекулира с оставката на премиера или някой от министрите му !

Имало е и поради и това си заминаха от политическата сцена! Ама сега какво да си заровим главата в земята и да не казваме нищо ли....

Това е пример как администрациите на всички правителства от 20 г. до сега не си гледат работата, говорят само за високи заплати, а носят милиони загуби за държавата.

E не може така-да не се изясни кой е стопанина????

Костов и Станишев са виновни..........

кой е виновния министър за бедствията не разбрах преди за всичко беше виновна емел етем сага никой не казва виновиня къде са журналистите или не трябва да се казва името на този министър или е закрит министреството за бедствия и аварии

един гражданин с кола не се е подчинил на полицейските препоръки да не се влиза във водните обеми- НА ТОЗИ ДА МУ СЕ ОТНЕМЕ КНИЖКАТА!!! ТАРИКАТЛЪЦИ ПО ВРЕМЕ НА СПАСИТЕЛНИ ОПЕРАЦИИ НИКОЙ НЕ ТРЯБВА ДА ПРОЯВЯВА!

Съгласен съм. Този да си прлати за спасителната операция. Някой хора се правят на велики и създават допълнителни грижи, на и без това изморените спасители.

И какво да прави човека??Да чака да го залее водата или да го засипе снега та ББ да дойде"рискувайки"живота си с хеликоптера ли? Има ли още не разбрали че трябва да се спасяваме самички????????????????

Бъркаш "язовирчето". Язовир Иваново е твърде голям язовир със стръмни от северната страна брегове. Какво форсиране си правил там, какви гръмове си хвърлял? Учения там не са провеждани. И отцеплението при стрелби беше на горния край на язовира, т. е. язовира е извън полигона.

Пак чакаме да стане проблем, да загинат хора и тогава се почват едни проверки, едни хайки, едно чудо... Толкова ли е сложно, дето се казва в Гугъл Мапс може да се видят всички водохранилища, вижда се и как са по райони. Опишете ги, проверете ги, открийте собствениците, дайте предписания за отстраняване на проблеми и срок и ако не стане, бутнете им част от стените за сметка на собствениците и ползвателите и да ги няма. Една кола я спират от движение за несветещ фар и за куп други неизправности, а един язовир, пък бил той и микро как се експлоатира никой не го интересува! Това си е хидротехническо съоръжение, което може и понякога убива и колкото и да им изглежда просто на някои, то си има строги норми за ползване.

Айде стига бе! На мен ми знаят и миризмата на чорапите, а на язовирите не им знаят собствениците. Що ми говорят глупости? Че е тежка зимата -спор няма .Но да ми казват ,че не знаят кой е отговорен за язовирните проблеми е ...нямам думи.

Публикувате невярна информация- В Дупница за която пишете ,че духа ураганен вятър ,в момента е слънчево и безветрово време . Кризисният щаб ряпа да яде- пълна дезинформацияа и дезорганизация .

Майката на Кристалина Георгиева е от Любимец и тя всяко лято е прекарвала там. А с. Бисер е на 5 минути пътуване с влак от Любимец и ще бъде грехота, ако тя не помогне на българите, но не с одеала и генератори, а хората да си възстановят къщите и покъщнината.

Че няма държавас тана ясно, че не само това правителство е виновно също. Я ми кажете помните ли от излишъка по време на тройната ламя КОЛКО мМИЛИОНА отпунсаха на ЕМЕЛ ЕТЕМ и Помните ли за ОКОТО за наблюдение и ранно предупреждаване?

Да, пред нас изчистих, а кой трябва да изчисти мостовете и по-точно тротоарите на мостовете, те пешеходците ходят по платната, колите се носят наляво и надясно и като стане беля, после ще търсим отговорност. Колко камиона има за почистване в 'столицата', а всички големи булеварди бяха заледени...ша ви...е..а. и в ГЕРБ-ерите и Бойковците. Такава зима в белите страни не е нещо страшно, а тук се чудим как да отидем на работа.

ГКПП "Капитан Петко войвода" интересен избор на име на ГКПП с Турция!

НЕ ГИ ЧУВАШ ПЕТЛИТЕ-КАПИТАН ПЕТКО ВОЙВОДА Е ИМЕТО НА ГКПП-ТО НИ С ГЪРЦИЯ

Както се вижда никой няма да поеме отговорност отново. Дано се замислят малко, че всичкия този паднал сняг ще започне да се топи и тогава отново може да стане страшно. Да взимат мерки от сега за затлачените корита на реките и стените на язовирите, че пролетта може да се окаже по унищожителна от зимата.

Тотална неспособност да се справят със ситуацията - никакви усилия и разумни идеи - само медиен шум и бягане от отговорност ! Така е, когато се назначават малоумни мижитурки, които могат само да слушат, а професионалистите и хората с опит са изтикани на най-ниските нива в йерархията, защото имат мнение ! Мрак ! И това управление се провали по начина, по който се провалиха и предишните - с некадърните номенклатури на високи постове ! Кой ще дойде след тях ?

Чедя се, какво трябва да се случи, за да се обединим - Да спрем мрънкането, да спрем обвиненията, да спрем злобата, която блика от клавиатурите ни, просто да бъдем хора и да мислим позитивно , заедно, в една посока! Какво трябва да се случи???????

Много просто. Трябва да се премахне демокрацията. Тя ни дели на политически партии, които ни насъскват едни срещу други. И понеже сме бедни се озлобяваме още повече.

Е как какво - справедливост и равни права за всички ! В момента това го няма - милиционерите и бившите комунисти са недосегаеми и мачкат хората, които работят за да си плащат спането и храната (като робите едно време) ! Как искаш да спре злобата, като виждаш как и тези управляващи защитават престъпниците и монополистите и убиват народа ? Да се радваме и да пеем ли заради това ? Отново няма виновни за некадърността, която уби хора - това тебе радва ли те ? Прави ли те сплотен с онези, които го причиниха ? Или малоумният оптимизъм ще върне жертвите от онзи свят и ще оправи с магическа пръчка всички грешки ?

Нямаше да пиша нищо, но сутринтта като чух великият вестникар П.Блъсков като виден гъ....зец на всяка власт и като виден специалист по всичко как се възмущаваше по Нова телевизия защо били тези кодове: оранжево и жълто съм безкрайнио възмутен!!! Че ако велики метеороже Блъсков ако НЕ бяха тези кодове да евакуират населението на кварталите на Свиленград нали си представяте каква подобна трагедия щеше да се случи като в с.Бисер. Защото ако там органите и държавата бяха реагирали навреме поне НЯМАШЕ да има човешки жертви!! Защото все такива специалисти по всичко и накрая по нищо като теб се напъват на някои държавни служби а ти престани да се напъваш да угодничиш винаги на власт имащите независимо кои са те>>>

истинската реакця на кабинета би била:правим възможното за подкрепа на пострадалите,а не прост пр-ненужен по всички тв,та!кои носи отговорност за"спуканата"стена господа?!народъ не прощава!..референце от обикновен избирател!! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

И КАКВО СЕГА СВЪРШИ СИ ТИКВАТА И ЦВЪЦКО РАБОТАТА-ПРЕДУПРЕДИХА РАЯТА И ГОТОВО,ДА ЖИВЕЕ ПИЛАТ ПОНТИЙСКИ

Господ не наказва, той оставя знаци и послания. Защото нареченото от нас зло идва за да забие нечия горделива и самонадеяна глава, че така повече не може. Най-лесното оправдание винаги е, че няма по-силни от Природата, но и този път безхаберни кметове, мънкащ вицепремиер и вътрешен министър нямаха и грам понятие какво се е случвало ПРЕДИ погрома, за да бъде предотвратена трагедията.