Световният икономически форум: България има по-лоши пътища от Уганда

Най-качествените пътища са в ОАЕ, Сингапур, Швейцария, Хонгконг и Холандия

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Вярно че пътищата ни са вечно в ремонти а магистралите са с не добро изпълнение.Имам молба към Вас по кой път да тръгна до с.Соколица Карловско от София ? По магистрала Тракия и с отбивка от Хисаря да пристигна или да ползвам подбалканският път за който не зная дали е хубав или е в ремонт !

Не, не се гордея, опитах се да бъда максимално ироничен. Неволята, така или иначе ни налага да бъдем задружни, защото това е единственият начин да имаме път. Не е нормално, след като си платил дамъци за имот и пътни такси,да се налагаа да си правиш пътя сам. Между другото и аз съм пообиколил доста и съм видял достатъчно много нормални пътища.

Аз пък смятам, че би трябвало да се гордеете, че не чакате на държавата да ви решава всички проблеми и щеше да е много добре да има повече хора като вас. Колкото по-бързо разберем, че не бива само да се ослушваме, псуваме, мързелуваме и чакаме някой да ни оправи, а да действаме, толкова повече недоразумения в нашата страна ще започнат да се пооправят. И да, властимащите са неадекватни, не им симпатизирам изобщо, но и те са българи като нас. И малко клишета накрая в индиректния спор- животът е несправедлив, но най- хубавото винаги предстои и зависи от нас самите.

Хайде най-накрая Бойко да погледне истината в очите.Това са реалностите. Стига с неговите илюзии,хвалби и лъжи. Бойко,събуди се,защото улицата ще дойде и освен справедливост,хората ще търсят мъст и възмездие. Боже,боже какво ни дойде на главата.

Дрън- дрън, ходили до Уганда, карали по единствения им главен път и стъкмили класацията. Не се вързвайте на тия глупости, че в България пътищата са толкова зле. Вярно е, че не можем да се сравняваме по качество с развитите европейски страни, но да ни принизяват толкова ниско не е реално. Говоря като човек, който е пътувал по света. Предполагам, че постоянните вайкания и оплаквания на българите допринасят да сме толкова надолу във всякакви класации. Не знам дали има друг народ на тоя свят, който да си мрази родната страна толкова много и с такъв мазохизъм да се кефи на подобни "новини". Да можеше само да се намери някой и нещо да ни мотивира, и да си вдигнем високо главите затова, че сме българи, а не да се самоунизяваме и мразим.

А в Уганда ходи ли? Питам , понеже си ходя всяка седмица на вилата в Еленския балкан, там пътя си го правим сами - събираме всяка пролет пари и си купуваме сипица, отделно всеки мъкне строителни отпадъци и керемидки и посипва дупките. Не се сещам за по - достоен начин за обединяване на народа - общественополезен безплатен кътровски труд, но само когато си платил всички данъци и такси!

В Уганда не съм била, но и тези от световния икономически форум не са я обиколили. Предполагам, че не сте толкова наивен да си мислите, че тези класации почиват на реални наблюдения, тоест някакви хора да обикалят всички пътища по света и така да правят класацията. Не разбрах вие оплаквате ли се или се гордеете, че самосиндикално се грижите за пътя до вилата ви. На някои места по света хората наистина се гордеят когато могат да направят нещо за общото благо. Има още много да се желае в България по отношение на пътищата, но само който не е излизал извън България може да твърди, че в България пътищата са несравнимо зле.

Българи - юнаци!

Сигурно по соца не ни е хващала таблицата. Да кажем сме били в 150+, нали беше много развит :)

Ако се загледате във фактите ще видите, че България всъщност сериозно се изкачва нагоре в тази класация в последните години. Тоест това което се прави е необходимо и в правилна посока. Ма то нали тук всичко се дави в хейт, ще сме все бедни и нещастни май. Защото и този, който се хване да свърши малко работа бива оплют и низвергнат. Къде по-модерно е да храчиш и плюеш по всичко отколкото да кажеш добра дума за нещо хубаво. Така де, да се говори положително и ретроградна и не се котира. Виж да си критикар е мига яко. Ай със здраве :)

Лоши, ама пък най-често ремонтирани !

А к'ва стана тя...

не е вярно, боко ни оправи, пътищата ни също

Пътищата са гордост на бойко ..стига сте ревали вие си го избирате-а духайте супата.

Чу ли? Б-ооо...

Очаквате да шокирате някого с това заглавие ли?Пфффт....

Какво се оплаквате бе Българи ,питате ли ни нас дето сме 30 места след вас....

Соросчо, само руснаците са ти в главата. Говорим за България къде се намира и суперкоментара ти.

Световен Форум! Сляп ли беше досега, че да ми казва колко става мокро, като вали?Въобще, май самохвалството нещо се разминава с визията отвън, а?Ония не са слепи и глухи, но пък и не искат да наливат в загубени каузи и държави ожще от парите си, и без друго сега трябва да изхранват навлеците от цял свят там, та не им е до нас. С една дума, дупките ще продължава да си ги има и щ стават все по-обемни. В един момен можем само да ги зарибим или зажабим по избор според екопредписанията. Ще е доста екзотично, не че сега не е.

Каква благодатна ,,статия” сравняваща несравними неща!Какво благодатна почва русопроституцията да излее антибългарската си помия спонсорирана с ограбени от България пари!Ами къде в класацията е русия след като в огромната страна особено зад Урал почти няма пътища а камо ли магистрали както в САЩ пресичащи континента от край до край или междущатските магистрали.Колко е територията на Щатита колко е на страните посочени с най добри пътища? И ако е толкова зле пътната инфра структура в България защо БСП и останалите русоробски партии и сдружения се борят срещу строителството на магистрали и пътища и саниране безплатно за обикновените българи?

ама ти май нещо не схващаш, става реч за пътищата в България, а не в Русия, чети и ще разбереш,ако още не си разбрал,че у нас се "строят пътища,заводи и т.д."според Вожда на държавата...

И ТИ В ЖЕЛАНИЕТО СИ ДА ОПЛЮЕШ ДЪРЖАВАТА НЕ СИ РАЗБРАЛ ЧЕ ТОВА Е ПОХВАЛА:ОТКАКТО ГЕРБ СА НА ВЛАСТ МИНАВАМЕ ВСЕ ПО-НАПРЕД В КЛАСАЦИЯТА;)

Малоумен коментар. Се некой друг ти виновен, руснаците нощем копат по улиците за да има дупки. смешкооооо

А никой не спомена мястото на Руската федерация :). Спрямо същия документ е 123. След нас са страни като Бразилия , Египет,Сърбия,Румъния, Молдова, Украйна и Руската федерация. Който не вярва да потърси в google :) "WEFGCI20162017Scorecard_EOSQ057.pdf"

Така, така. Крадете, лъжете.... и мислете, че сте добре...... така, така... И като се огледате наоколо.... само малоумници като вас.... и разруха...... мамицата му

Убеден съм, че в България се изразходват повече пари- на човек от населението- отколкото в САЩ за подържане на пътищата , но се краде безогледно. Резултата е красноречив.

Няма такова нещо, в Щатите има тук там свястни пътища, всичко останало е "пътища". Качеството е под всякаква критика, обаче на американците постоянно им набиват в главите, че са най-богатата страна и те са доволни. Реално погледнато, ако няма лоши пътища, няма да има постоянна нужда от смяна на колите, така че нещата са свързани. А и оправянето на пътищата в Щатите е един от основните бизнеси, ако вземат да работят наистина качествено нали ще им умре бизнеса.

На това твърдение може да поверва само глупак, който никога не е напускал границите на България.

Точно затова и аз написах коментар, надявам се хората да не са толкова наивни и да спрат да вярват на тия "новини"

нали не ядете асфалт и искате помощи на калпак. още има в чата такива приказки. ако не е Б.Б. и това нямаше да имате. половината северозапад, не иска пътища, а социални . на мързеливия некадърник му дай пари в брой, не работа и инфраструктура...в Пернишко, Радомирско и Трънско същото.

Gugnelid

Абе, боклук герберастки, какъв Б.Б. те гони бе, сине майчин? Ние сме със супер-лайняни пътища, но за сметка на това едни от най-скъпите. Ако имаше наистина отворен пазар, германските фирми щяха да ни строят пътищата с 30% по-евтино. За качеството не говорим изобщо, даже и на най-заблуденият герберски свиркаджия е ясно, че нашите не стават за нищо!

Ще ви помоля да говорите за себе си, тоест в първо лице. А че стилът ви е просташки си личи от първата дума.

Usvo[vaneto - pyrva cel na vseki bulgarski vlastimasht!!!!

да ама тамошния Бойко е негро и скача от дърво на дърво за банан а нашия с тоя евротумбак ни мое.

Точното място на Булгаристан по всички статистики е в Афирка, Близкия Изток и Южна Америка .. и то на дъното

Боко само ни стриже като овце, нищо друго не правят герберите .....

МИЛИАРДИТЕ ОТ ВИНЕТКИТЕ? Нали като въвеждаха винетки казваха, че ще имаме пътища след това? Сега ви лъжат по същия начин и с тол системата и пак ще изчезнат едни милиарди. А само в БГ за пътища се плаща от сума ти места. Плащате винетка, плащате данък,плащате акциз и сега и тол и накрая нема асфалт, който уж не се ядял, но май някой го излапа! И ми кажете има ли по скъп километър от българския някъде с такова качество като тукашното/

писах, че сме по зле от няколко държави далеч от Европа и едната беше Виетнам, тогава човек дето уж е ходил там се опита да ми опонира...ето я голата истина .

Казаха ли ви вече господа управляващи и наи-вече на на теб г-н Б.Б. ! Въпреки цялата шумотевица около пътищата ни и всички лъжи ,истината излезе наяве.Трябваше друг да ви я каже в очите г-да управляващи!Закърпване на пътища,а не правене на пътища,това е истината!Дупка до дупка г-н Борисов,друсане колкото си искаш,това си е цял кеф! Идиотщина!

Аз

Еми... щом е "г-н", няма да се оплакваш! Като стане "свиньо", тогава може.

къде са пък пътища в Хон Конг и Сингапур По тая логика и в Москва и София пътищата са добри

С тая статия световният икономически форум се опитва да разклати стабилното ми управление.

Споко! Поне магистралите ни са "най-евтините" / ББ /; И "върху пепелта от ТК ще построим магистрали и ще ги построим" / ББ. Никой не трябва да обижда Асфалт Паша, защото ще обиди целия народ ;)

А нашия Боко твърдеше, че сме изпреварили даже Буркина Фасо по качество на пътищата правейки само международните коридори през колонията Булгерия , през които минава търговията между Европа и Азия!?

Една камара народ се изпотрепаха по магистрала Тракия, защото е много качествена.

Най-лошите пътища на които съм се возил (не съм карал там) бяха в Германия! Вярно че бе в ГДР основно, но не само. Бе отдавна. Но пътищата бяха все едно са ренде. Возил съм се дори на Трабантче. ;) И то подскачаше по целият път. Все едно няма една педия равно на него. Изглеждаше като умишлено направено. Но дори на по-добрите пътища имаше на разни плочи и минавайки от плоча на плоча дрънкаше, като на релси на влак.

Явно си бил там по време на бомбандировките..края на втората световна...няма как де е иначе...

Доминантий

Явно доста отдавна,наверно в някой друг твой живот ще да е било това лошо возене из германските пътища! Верно е ,че и сега се практикува,дори и в новото строителство в Германия секторното отливане по магистралите и затова има шум при преминаването от сектор в сектор,но там няма да скочиш в дупка и няма до си изкривиш джантата или да си сцепиш гумата и да се обърнеш в канавката при по висока скорост в тъмното!Там всичко се прави перфектно с лазерно нивилиране! В интерес на истината в Германия има прекрасно запазени пътища от Втората Световна Война,правени качествено,както ВСИЧКО НЕМСКО!В Германия има много магистрали,а в България няма нито една магистрала!Това,че пътят София-Бургас е наречен "Магистрала Тракия,не го прави магистрала!Той няма нито качеството на настилката,нито комуникациите и съоръженията за магистрален път! За Хемус и Струма,въобще няма да коментирам!Те нямат нищо общо със стандартите за магистрален път!!!!!!!Давам ти пример с една централно европейска магистрала,която преминава от изток,на запад през Германия,до Холандия!Това е магистрала №3! В нея можеш да се включиш още след Белград! В германия магистралата е с 4 платна в едната посока и има всякакви комуникации по нейното протежение! В Германия има такива магистрали,за които Еднокнижникът Винету ,лявата магнолия и на сън не може да си мечтае,нищо,че постоянно плямпа ,че прави магистрали! НЕ,ТОЙ САМО УСВОЯВА ЕВРОФОНДОВЕТЕ! Затова България е цялата "Марсиански терен"

Беше си вече в обединена Германия. А такова подскачане с Трабантче трудно се забравя. Май дори се пазех да не си удрям главата в тавана на Трабантчето. Примерно Трабантчето всяка секунда подскача нанякъде. ;) Сигурно оста на колелата спрямо повърхонста се мести като на синусоида на ток. Никога не съм виждал нещо доближаващо се до това. Май преди като режеха отгоре асфалта, за да слагат нов, се получаваше назъбен. Е това леко се доближава до онова там. Все едно пътя е раш пила. И в Берлин си бяха лоши пътищата тогава. А това с плочите бе например на път към Хамбург. Все едно наслагали панели за блокове, а между тях има пространство. И това го брояха почти за магистрала. При при минаване от плоча на плоча дрънка. Там колата бе друга, а не Трабантче.

Така е в русафилските кочинки! Кенефа раССия на 120то место, елитната Франция 7ма!

Който иска хубави пътища да се готви за хубави данъци;)

Дир не споменахте че сме слд джунглите на Лаос и Камбоджа

Борисов: накарай някой да ти прочете статията, ако не можеш! И се опитай да помислиш кое е по-важно за народа - да се мъкнеш за народни пари по света на безмислени срещи и мачове или да си седиш в кочината и да се опиташ да я изчистиш?

ЧЕ КОЧИНАТА ОСТАВА САМО ОТ ВАС ДА СЕ ИЗЧИСТИ ТА ДА СЕ ОПРАВИМ;)

2008ма -> 116 2009та -> 123 2010та -> 134 2011та -> 135 2012та -> 129 2013та -> 112 2014та -> 106 2015ta -> 98 2018 -> 93 ТОВА Е ИСТИНАТА ДРУГАРЕ. А РАШКИТЕ СА 28ПОЗИЦИЙ СЛЕД НАС И УГАНДА;)

Укра що не вървиш на майната си !

Нали Цар Тиква и Веселия Череп ги строиха? Как е възможно?

От 10 години , цените за километър се вдигнаха 3 пъти ! Герб направи така че да краде от Държавата повече и повече ,а нищо да не правят ! Най -лесни пари са в пътища и магистрали , економисва се от всичко ,асвалт , чакъл ,боя и мантинели ! Спомнете си как на новия околовръстен след дъжд мъж плава с кану по новата магистрала ! Офшорко милионер стана от пътища като министър !

е най-яркият пример как се "трошат пари"!Полага се асфалт и той се троши почти веднага!

Лаете ли по форумите? Възмущавате ли се сериозно? Продължавайте, така ще се оправят нещата. Той бат ви бойко, леля ви нинова и всичките други утрепки в парламента това правят - четат ли коментарите в шит.бг, четат ли ... и след това като видят, че не му е добре на народа, тичат с всички сили да поправят неправдата! Леви, десни .... едни и същи боклуци. Докато българинът не се реши да си вземе държавата обратно, нищо няма да се промени. Но вие си лайте де, току виж може и да спрете кервана ...

е най-яркият пример как се "трошат пари"!Полага се асфалт и той се троши почти веднага!

ОСОБЕНО КОГАТО НЯКОЙ ЧЕРВЕН АКТИВИСТ СЕ ЗАЕМЕ С ТРОШЕНЕТО МУ;)

Да бе, трошат го с кирките червените активисти! Ама че си и вярвате на глупостите!Защо не погледнеш на какво прилича Цариградско, а го заливаха кога Боко беше кмет-само преди 10 години! Впрочем първото пропадане стана още на втората седмица!

Прав сте,по червен комунист от боико филията с мас не се е родил,нали затова се отказа от службата за да си запази членската карта на бкп

не че имаме лоши пътища, а че и тези , които ремонтираме, след няколко месеца също стават лоши...По тази причина подобрение на ситуацията няма как да стане...

ГЛУПОСТИ,ПОРЕДНАТА ЧЕРВЕНА ОПОРКА.ИСТИНАТА Е ЧЕ КОМУНЯГИТЕ 20 ГОДИНИ КРАДОХА БЕЗ НИЩО ДА РЕМОНТИРАТ ТА СЕГА ТРЯБВА ВСИЧКО ДА СЕ ПРАВИ.

И кога по-точно са тези 20 години? Щото от демокрацията са 29 години, от които 9 са на Боко,4 на Царо, 4 на костов, тук таме на разни Беровци, Софиянчовци, Инджовци ...общо още 4 години, та какво остана ...Поне можеш ли да смяташ или само лозунги знаеш?

как да имаме като другарето мецаше че сме яли асфалт сега друга песен пеят

"дрогарето" казваше, че асфалт не се яде, а вие, йок, яде се...Яжте сега асфалт, дето се рони отвсякъде, тъкмо по-лесно ще го преглъщате!

Абе ХАХО, возите се , ама се друсате по него та ви падат пломбите

Аааааа, кви са тия хибридни, обидни, злобни, петоколонни, предателско-саботажни ... приказки за управлението на тия, дето имат най-много строителни фирми на член от първична партийна организацийка, и дето са обещали да превърнат Балканите в строителна площадка ...?! Пък те са - качество искали, като се направи, и дваесе годин да се не развали, да стои там, дето са го положили първото лято ... А стиа, бе, ми то ако строяха така, те требваше да са безработни сичките още на третата година ... Как без ремонт на ремонта на ремонта ... нали им още еврокинти за усвояване?! Докато има - и дупки ше има, шгикърпиме секо лето ... после пак ше има, щото с кърпежа си е така - от него по-здраво нищо не е станало още.... Карай да върви, оборот да става!

бЛАГОДАРЕНИЯ НА БОЙКО- БЪЛГАРИЯ ИМА 2 НАПЪЛНО ГОТОВИ МАГИСТРАЛИ ЛЮЛИН И ТРАКИЯ,СТРУМА - ПОЧТИ ГОТОВА И 2 В СТРОЕЖ,МЕТРО С 40 СТАНЦИИ И ОЩЕ 1 ЛЪЧ,ПОМНИМ БЕСЕДКИТЕ,СПИРКИТЕ И ЧЕШМИТЕ НА ДРУГАРИТЕ ЗА МИЛИОНИ,БАТКО И БРАТКО ,9 ГОДИНИ СТРОИХА ДУНАВ МОСТ 2,БОЙКО ГО ДОВЪРШИ ЗА 3 , ДАЛАВЕРАТА С ПЛАТЕНАТА ТРАКИЯ,ПЪТНИ ПИРАТИ ПРЕЗ 20 ВЕК ,КОЙТО ОБИРАХА ТУРИСТИТЕ,КАТО ПРИ ПАЗВАНТООГЛУ!

Епицентър на Валерия велева. А на кое място е Русия ? И защо не публикува критериите ?

Продължавайте да избирате прости и крадливи хора и ще паднем и под дъното!