Бизнесът нападна политиците в Давос

Икономическата криза и реакцията на правителствата за справяне с последиците от нея биха могли да тласнат държавите към политика на "прекомерна намеса", а дори и протекционизъм.

Обратно в новината

Коментари - Бизнесът нападна политиците в Давос | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Никой не даде каква е формулата/предпостав за една финансова или икономическа криза.В какво се състои финансова или икономическа криза? Не виждам предпоставки за нито една от двете.По скоро е ена от формите на геноцит в определени точки по-света. Естествено силата на този геноцит се усеща най много в бедни страни -като наща.

Старата култура се опитва да се увековечи. Време е за преход! Новите финанси трябва да изключват робството и манипулацията!

Всъщност икономистите трябва да преосмислят така наречената си наука и да я поставят на по-твърди основи ако изобщо това е възможно. .. всичко друго е въпрос на правилна политика, която да претвори теорията в практика.

Всеизвестно е, че чрез безконтролно отпускане на кредити в гонитбата за свръх високи печалби , банките създадоха тази криза.Въпреки перфектните им правораздавателни институции до сега не съм получил информация колко банкери са вкарани в затвора и за какъв период. Даже обратното, след като американското правителство напълни трезорите с долари от печатницата Федерален резерв нахалниците продължиха да си раздават премии.Докато икономиката не се върне към златното покритие на всички валути /универсален еквивалент/, и докато богоизбраните американци, превърнали долара в световна валута престанат да печатат хартийки без покритие кризи ще има, но може би тази криза трябва да стане КАТАСТРОФА с масови фалити и да оцелее само истинската икономика, тази която произвежда реални блага за хората а не виртуални измишльотини.

Не бойте се, имам от 3 дор до 7 плана как шъ съ опраим, а тези планове имат всеки по 8 резервни...Те пък имат по 15 защитни прогнозни стратегии и т.н. Само не знам откъде да намеря сега 1.50 лв. за маршрутката......

За каква финансова култура говориш. Когато в БГ си сключил договор за кредит на 8% лихва, а сега банката го е вдигнала на 16% и ако и скимне от зор ще бъде 116% - къде ти е справедливото. Ако кажеш - ами не взимай, аз ще ти кажа, ами ако поскъпне хляба - не купувай и умри от глад. Там банките фалират, защото ако договора е 4%, не мопже да ти го вдигат от техния зор. А в БГ много важно, че хората губят имоти, важно е банката на тате да е на върха.

Дали работят цитираните лица и/или механизми е доста трудно да се определи от обикновените данъкоплатци преди да има реално-измерими резултати . Като начало (за справяне с/в кризата) , казват че в доста страни (които все гоним) централният лихвен процент бил отдавна твърдо под 0,5 ; а бизнесът (дори и малкият) взимал от банката при под 5 (пет) .

Лихварският капитал вече нямал нужда от протекциите на държвата. :) Каквото можаха, капиталистическите правителствата направиха за защитата на банкерите, след като национализираха и възстановиха(?) щетите от спекулациите на фалиралите частни банки на Федералния резерв. Спасиха ги (?) за сметка на данъкоплатците. Чиста работа - мошениците се спасяват за сметка на средните и най-бедни слоеве на населението! Само дето предстои втора вълна на катастрофата, а тя ще е цунами... Събитията предстоят.

Обама да почерпи от опита на Рузвелт, ако иска да излезе от кризата .

Тия там уж много умни, уж не знам си какви ескперти и накрая нещата винаги се омазват и то в световен мащаб! Е как да не си мисли човек че кризите са предизвикани нарочно.

Хе-хе, амиго, изрази се по-ясно, за да разберем и ние простаците(!) какво тежи на душата ти...

Толкова са мръсни съименниците ти, Ротшилд, че не заслужават коментар:)

Какви политици, какъв Давос, бе хора?!... Всички тези имитатори и палячовци, които всеки ден медиите ни натрапват, са само една проекция на онзи /онези, които дърпат конците зад сцената, и които винаги остават невидими и неведоми - най-вече за хората от масмедиите, отразяващи подобни циркове.

Не съм банкер и разбирам от банки толкова, колкото да си плащам заемите. Гледал съм zeithgeist и др. филми по темата и съм разбрал, че проблема е в печатането на пари без покритие. Всичко останало е : с колко пръста да се кръстим - с 3 или 5, т.е. ала бала! Банките от полезни за бизнеса се превърнаха в унищожителни за човечеството, но на кого му пука...

Коментари: 0! Хайде бе, простаци! Нали сте царе на вулгарности и цинизми във форумите. Защо не изпсувате нещо от България, та да се види че и във вашата страна има финасова култура.

politicite ot DAVOS da napravqt edno prou4vane koi sa biznesmenite i da pusnat armiqta da gi iztrebi.. MAMA VI MRASNA BIZNESMENSKA.. biznesmenite ni6to ne proizvejdat, te samo KRADAT.. u4enite sazdavat produktite, targovcite RAZVIVAT GOLEMITE PE4ALBI.. u4enite sazdavat stroitelnite materiali, jalkite predpriema4i RAZVIVAT GOLEMITE PE4ALBI.. u4enite szdavat selskostopanskite produkti i tehnologii, zemedlskite 6efove RAZVIVAT GOLEMITE PE4ALBI..u4enite razvivat 4ove4estvoto i vzimat po 1000 - 10 000 dolara zaplati, biznesmenite na garba na u4enite pravqt MILIONI.. abe tiq u4eni tolkova li sa zaluhavi i ne se use6tat kak gi izpolzvat.. Q MASOVA ATAKA, I SMART ZA VSI4KI BIZNESMENI i TEHNITE DECA I RODNINI.. maama vi mrasna AL4NA BIZNESMENSKA.. SMART ZA VSI4KI BIZNESMENI

морган,карлаил енрон.андерсън и други намазаха добре от дерегулацията на Буш.Обама като Рузвелт-дано.