Кризата ударила най-малко пенсионерите

Два пъти повече хора през октомври тази година изразяват опасения, че пикът на безработицата ще се увеличи, в сравнение с октомври 2008 г., показва изследване на институт „Отворено общество”, предаде „Фокус”.

Обратно в новината

Коментари - Кризата ударила най-малко пенсионерите | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Аз съм с 28г 1м трудов стаж, на 59г 10м и трудоустроена със 100% нетрудоспособност -с болест Множествена склероза и...получавам 50% от заработената пенсия. Дали ще доживея да си получа заработената пенсия-не зная.А има хора работили партийна работа , но с 27г тр стаж са пенсионери... По ЗАКОН...

Най-много са пострадали най-големите фирми и безработните, малко са пострадали тези с професия безработен и пенсионерите, никак не са пострадали неродените и умрелите. Така че положението не е толкова страшно.

А на мен ми жал за кухите ви кратуни. За нищо не ставате, освен да носите ибрици. Това е бъдещето ви. Ще стане!

точно така,и на мен не ми е жал за тази пенсионерска сган

Кажи ми, кажи бедни ми народе, кой те теб таз робска люлка люлее....

Глупи, точно ти не плащаш нищо на пенсионерите, щото те през целия си трудов стаж са плащали осигуровки върху брутната си заплата. Що се отнася до това какво са построили и дали за страната си - вижда се по факта, че 20 години грабят, разпродават, прихватизират и още има! Ако повече се интересуваш от темата - в Националната библиотека има статистически справочници - върви и чети. Макар че съдейки по коментара ти, мястото ти е в приют за бавно развиващи се. Толкова по въпроса. Ха, сега кажи ни ти, глупи, като размахваш малаумните си претенции, какво точно си направил за България, какво значимо построи, изработи и направи за страната ни!

Това журналилистическо писание, носи само противопоставяне и дори умраза между хората и поколенията и то какво - деца ( работещи ) и родители (пенсионери), пенсионери ( с малки пенсии ) срещу пенсионери (с по големи). Коментарите до тук, ясно показват, че е така. Със сигурност статията е поръчкова. Пък и иследванията на този институт Отворено общество също. Заглавието, което почти се съдържа в последния и ред е поставено точно за това. Ако някой се опитва да ме убеди в противното, значи е от същата пасмина. PS Ако някой не е разбралащо са кавичките в институт, ще му кажа - НАРОЧНО, защото не е никакъв институт, а платен PR-чик на господарите си.

Hi, ti mai si bil samo za 1 sedmica nqkude i mi se stryva, che English ne ti e dobur za da napishesh takiva GLYPOSTI :)))

Георги Ангелов, приятелю, е писал невероятно значими трудове! Под крилото на Сорос и на други. Дълбочината на Неговата финансова мисъл е сравнима само с необятно ценната информация, която човек получава от безплатен вестник на верига магазини за хранителни стоки или градински инвентар. Този нескопосаник и пореден некадърник Ангелов е съавтор, другарче и т.н. на Хер Флик, двамата пишат дружно статийки - С поръчка или БЕЗ поръчка!

Много добре пишеш, че пенсионерите при социализма не са произвели нищо. А кой реши да унищожи труда им, като унищожи предприятията /или ги сринаха до основи за скрап или ги продадоха за по един лев/, с ликвидацията на селското стопанство някой /разбирай нашите/ изядоха животните, нарязаха техниката на скрап, стопанските дворове са в руини. Това ли е нищото произведено при социализма? По какви пътища се движиш - построени след 89г ли? Кога се строиха пътища, водопроводи, канализации, елктрообзавеждане? Когато човек е с капаци вижда само носа си. Сигурно си от тези. Със самооблагане са изградени всички водопроводи, в ТКЗС хората получаваха 90% заплата, 10% отиваха за закупуване на техника, напоителни канали и сондажи. Имаше живец, а сега има лунен пейзаж по селата и малките градове. Ако от Холивуд дойдат да снимат филми за земетресения, войни, наводнения няма да имат нужда от декори.

Дянков, ти си, нали? Не се срамувай, кажи го официално. Къде се намират тези старчоци - да получават пари от държавата и да се хранят с тях. Някои и лекарства си купуват. Пък и са и много, бе... Хайде един данък на пенсиите! Трябва да се пълни хазната, че господарите отвъд океана може да поискат нещо.

podigravkata kojato e v bg.sa nai sasegnali baschite i maikite ni dato sa rabotili kato kartova i sa maltschali ot straj ot jivkovistite koito sa sega na vlast kade go ima tova po sveta be s 200 lv.da se jivee moje bi v afrika sa dostatschani 100 eur.no ne i v bg.miseriata na pensionerite e goljama a na tschengetata generalite i donosnizite sportisi i t.n. 500 700 lv.tova sa pensii ne na normalnite rabotlivi maiki i bashi koito miserstvat i sedat na studeno besramie e tova drugarite ot gerb da go snajat moje bi tehnite roditeli jivejat ot bg.no ne schase maiki i baschi borisov i djankov da ne se parvat na ludi i fandakova

и така и така пенсионерите са прекалено много и са ненужно богати, г-н Дянков, за да си вържете бюджетите напред, за да не изтичат ненужно много средства за пенсии, ами направете като във времето на войната - голямата част от пенсионерите в лагери и на прах за пране. А за да няма и в бъдните години пенсионери хрантутници - вдигай здравно осигурителните вноски и намалявай безплатните здравни услуги, вдигни прага за пенсиониране, увеличи всички преки и косвени данъци/ остана данък само вече за вдишване и издишване защото данък комин от миналите векове вече съществува/. А парите които внисаме сега по закона за ДОО ще можеш да изразходваш безотчетно - нали няма да ни има да искаме отчет. Спорна да е работата ти. Резултата е гарантиран.

ГЕРБ,дришльо,за да получаваш 500 лв пенсия,какво трябва да си работил,знаеш ли?Учител ли,мед.сестра ли или да си си мандал цял живот каламбаците на някоя номенклатурна бройка,а?Английските пенсионери не ги мисли.Цените на храните там,а и на много други неща са по-ниски от нашите.За магазини 1пи, чувал ли си?Взими влез в сайта им и си направи сметка можеш ли тези неща да ги купиш тук с равностойността на 1 пи.

Най-щастливи са онези пенсионери,на които преялият Борисов и лекият дебил Дянков помогнаха бързо да напуснат не само България,но и белият свят.И то още преди кризата да е отшумяла!Пожелавам им да оцелеят до пенсия и тогава някое ново реформаторско правителство да им спретне същата съдба,с каквато те ни уредиха!

Кризата ударила добре децата на пенсионерите, без чиято помощ богатият български пенсионер, отдавна щеше да е на изчезване. Ако не помагаме на родителите си пенсионери с по пенсии от 200-250 лв, как могат да оживеят?

Болестта най- слабо удари болните!

Мизерабъли, как не ви е срам да се подигравате с пенционерите? Шкембелиите които получават 700 лв. пенсии и като работещи си клатеха краката и сега са привелигеровани тулупи. За тях може. Но какво да правят тези с 300 лв.? а тези с 200?

Не прекъсвайте фразата - пенсионерите с пенсии от 700 лв.Те може и да са добре - генерали, партийни секретари, шофьори на шефове и т.н.

С нетърпение очаквам момента в който кризата ще удари Отворено общество, защото Сорос все някога ще фалира (ако не е пукнал дотогава). Пенсионе ги удари Костов, и то така яко, че сегашната криза няма да им се види толкова опасна! По скоро да му мислят работещите, особено строителите!

Ново двайсет. То пенсионерите нали са много богати, та остава и кризата да ги смачка. Но хак да им е като са си избрали Бойчо, който заедно с Дянчо ще им стопи сланините.

Човекоподобните мутанти завидяха и на 200-та лева на пенсионерите, били си отгледали децата.А те трябва да минат на фотосинтеза сигурно.Е, точн така се манипулира и ръководи мноооого прост народ.Разделяй го и го владей, при това той и без това няма акъл да се обедини за интересите си.Боже, колко гнусни хора обитават тази хубава земя.Жалко...

Естествено, че ние пенсионеритте сме защитени от кризи. За нас важи правилото: На босия цървулите няма кой да вземе О кей!!!!!!

Ново двайсе по Кашпировски !

Престанете с общественото настройване срущу пенсионерите! Тези хора са създавали благата, които вие незаконно забогателите, вече 20 години крадете. Тези хора също като вас са Р А Б О Т И ЛИ, никой не може да избегне биологията на стареене на организма, идва момент когато енергията свършва. 20 години създавате създавате психоза за непотребност, неуважение към тези хора, отнемате им правото на достойни старини. В тая държава няма вече уважение към никого и нищо.

Умрелите пък изобщо не ги е ударила кризата. Който не вярва да ходи да ги пита.

Защо винаги слагат пенсионерите в една обща социална група.Познавам много богати пенсионери с имоти или деца в чужбина ,които си живеят доста охолно.А в същото време по селата и в панелните комплески едва вързват двата края.

Вместо да скачате - помислете! Вярно, пенсионерите не живеят богато, но имат един СИГУРЕН доход, на който могат да разчитат, че на точния ден ще го получат. ДОкато при останалите вече, уви, не е така. Колко народ остава без работа и шансът да си намери нова клони към нула. А колко има, които с месеци не са взимали заплати. А тия хора, за разлика от пенсионерите хранят семейства, деца (пенсионерите вече са отгледали своите).

Така е, ама Франция и Люксембург като са произвеждали, това са били реални пари, които влизат в икономиката им. А ние за 45 години соц, само сме си мислели, че правим нещо, което има цена. Сега с какви пари да плащаме на пенсионерите, като няма фондове и няма и една стотинка останала, от уж спестеното през комунизма. Не е важно, че са работили, важно е какво са ИЗработили. Комунизмът е това - блъскане за нищо./или за нещо, но не и в джоба на народа/

Франция -1250 евро минимална пенсия, Люксембург - 1650 евро минимална пенсия Цифрите на цените са като тука, само че в евро.

надявам се това в заглавието да е сарказъм .

ГРЯХ И СРАМ ЗА НАРОД КОЙТО НЕ ПОЧИТА ПЕНСИОНЕРИТЕ, ТА НАЛИ ТЕ СА НАШИТЕ РОДИТЕЛИ.......ТЕЖКО НИ

боже боже пенсионерите били най малко засегнати от кризата откъде го измислиха тези болни мозъци нека един месец да живеят с пенсия от 140 лв и тогава да говорят

Това някакъв сарказъм ли е? Не е етично да се подиграват с несгодите на възрастните, те не заслужаваха такъв мизерен живот,

Наистина сте много прости.Пенсионерите в България получават големи пенсии сравнено с цените на основните стоки.Идете като искате в Англияи Франция да видите там как се живее с 700-800 паунда пенсия.Ми те за това идват тука и бягат от Англия като се пенсионират.Поне с онези пенсии тука се живее нормално. Забравете тези митове и легенди че западните пенсионери пътували по екскурзии и водели охолен живот.Тези които са на държавна пенсия са на хляб и сирена. Екскурзиант са тези които са си внасяли допълнително в частните пенсионни фондове.И в България има такива, но малко хора внасят.Аз познавам пенсионери с държавна пенсия около 500лв, но внасяли последните 10 години в Доверие допълнително доброволно.От там вземат още към 300лв. на месец.Получава се една добра сума от 800лв , мечта за много работещи в момента.

Абе прави са хората, пенсионерите са с повишени пенсии, а статистиката почти не отчита инфлация при потребителските стоки. Вярно, ще вдигат ток и вода, но работещите също плащат тези неща, а при тях не стига, че няма пари за повишаване на заплатите, ами и не се знае изобщо ще имат ли заплати в един момент. Да не говорим, че ако досега работещите помагаха на пенсионираните си родители, сега това вече става невъзможно. За голямо съжаление, няма откъде да дойдат парите за пенсии, работещите не стигат, за да издържат пенсионерите, а най-тъжното е че бъдещите пенсионери, тези които сега са на по 30 години, най-вероятно, недай си боже, ако не променят нещо в пенсионната система, ще живеем пъти по-зле от настоящите пенсионери. Ако ще сме десни - да сме десни до дупка, социални и здравни политики и тн, всичко е фуния, в която отиват общите ни пари - вашите пари. Не може хем соц - за всеки работил не работил да има, хем капитализъм. Лощото е, че родителите ни са работили... и са изработили явно едно голямо нищо през тия 40 години.

то оставаше и да им орежете пенсиите без туй са в укаено и мезерно състояние българските пенсионери.

Това са неверни измислици,ще изкарат пенсионерите най-богатите хора.Само болни мозъци могат да пишат такива платени и поръчкови публикации

ми тогава Дянков да им намали пенсиите, няма само пенсионертите да се радват на богати и спокойни старини...

ujas.... milionerite gi udari s 20%... celi 200 000, a pensionerite kakvo da se oplakvat... imat 200 leva pensiika... za 40 leva li sa... nishto ne gi e udarilo napravo.

Щом ти е отворено обществото г-н Ангелов-разходи се до Франция да видиш как там общините изплащат по 800евро помощи на всеки който е френски гражданин.Като обяснявах,че след 30г стаж в МВР получавам 200евро пенсия те ми се смеят.Какво да кажат хората работили толкова,че и повече години в стопанската свера а получават 150-180лв пенсия.Поредния глупак в управлението

как ще ги е ударила кризата пенсионерите, те по начало са ударени винаги.

Омръзна ми да слушам глупостите на този Георги Ангелов. Сорос финансира Отворено общество и естествено всички умозаключения са в угодна за него посока. Пенсионерите били най-малко засегнати от кризата. Какъв е размера на получаваните пенсии? до 90.77 лв.- 4804 пенсионери, от 90.78 до 102.06 лв - 63186 пенсионери, от 102.07 до 115.87 лв - 149213 пенсионери, от 136.09 до 140.00 лв - 28148 пенсионери, от 140.01 до 150.00 лв. - 149578 пенсионери, от 150.01 до 160.00 лв. - 123059 пенсионери, от 160.01 до 180.00 лв - 148405 лв, от 180.01 лв до 200.00 лв - 151791 пенсионери, от 200.01 до 250.00 лв. -306722 пенсионери, от 250.01 до 300.00 лв. - 204372 пенсионери, от 300.01 лв. до 400.00 лв. - 236824 пенсионери, от 400.01 до 500.00 лв. - 104229 пенсионери, от 500.01 лв. до 600.00 лв. - 52806 пенсионери, от 600.01 до 700.00 лв. -71349 пенсионери и над 700.00 лв - 26 пенсионери. Ако добавим и колко лв. месечно се харчат за лекарства, наистина тази категория са най-щастливите граждани живеещи в епохата на Бойко Борисов. А сега при бюджет 2010 г. сумите за лекарства изплащани от Здравната каса драстично ще намалеят. Изобщо изводите на този Георги......... и неговия покромвител и мецанат милиардера Сорос да си ги заврат отзад.

Има пенсионери, които едвам свързват двата края - така е. Но е истина, че те са най-малко засегнатите, защото техните доходи са СИГУРНИ И СЕ ГРИЖАТ САМО ЗА СЕБЕ СИ / или така трябва да бъде/, А И ИМАТ ДЕЦА КОИТО ИМ ПОМАГАТили трябва да им помагат. Потребностите на пенсионерите са по-малки. Те нямат нужда от много неща, от които имат нужда младите. Малко са тези, които си нямат нищо. Я, помислете: - на колко от вас им помагат родителите по някакъв начин. На мен например ми помагат и финансово и в натура. Пенсионери имат по добри и сигурни доходи от мен. Поне при мен е така. Това не е противопоставяне. Разбира се, че си уважаваме родителите. Радвам се, че моите родители са добре. Друг е въпроса в България, че наще родители са свикнали да се грижат за нас докато са живи. Зная от професионален опит за възрастни хора, които не искат нищо от децата си, а искат помощи от държавата. Дали си апартаментите и т.н. на децата, но за да не ги натоварват предпочитат да тънат в мизерия или да търсят пари от държавата. Знам по селата, където безработицата е голяма, че пенсионери плащат сметките по жилището /храна имат от полето от животните/, дават пари на децата и внуците си. Така че, хайде да не си говори безмислици и да плюеме правителството и незнам още кой. Това е истината - доходите на пенсионерите са СИГУРНИ. ЖИВИ И ЗДРАВИ ДА СА. Тка трябва да бъде. Много от тях не могат да работят поради напредналата си възраст или болест, но много от тях получават пенсия и работят. Много фирми наемат пенсионери, за да не им плащат осигуровки. Много фирми не наемат жени във фертилна възраст по причини, коитото нама да изброявам, тези които могат да мислят ги знаят. Така, че на всички ни е зле и сигурно най-зле е за младите и за родителите.

бах ти тъпака бах

Хаха...има цензура !!!