МВФ: Кризата ще продъжли

Глобалната икономическа криза не е завършила. Правителствата на различните страни ще трябва да предприемат действия за приемането на нови правила, регулиращи финансовия пазар.

Обратно в новината

Коментари - МВФ: Кризата ще продъжли | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Шмуньо :) No Comment!

Ленче правилно си се квалифицирала като селянче. Снобарче бих добавил. Няма да ти обяснявам, че коментарите са ти толкова кухи, че няма да разбереш. Какви нации има си намери ако щеш от уикито. Няма нужда да използваш понятието като анархизъм, дето някъде случайно си чула. И което не с мен, а с написаното от мен не се връзва по никакъв начин. Ако на теб трябва някой да те води и управлява като овца, в тоя свят има достатъчно хора, на които тази идея не им допада. А понятия като ред и дисциплина имат съвсем друго значение и приложени. Девойко, ходи малко първо се образовай, че е обидно за тебе си да пишеш такива плоски коментари. има случаи, в които по-добре е да си замълчиш и да оставиш другите да те мислят за глупак, от колкото да напишеш един два коментара и да разсееш всякакви съмнения. Цитат :)

Има много други нации и Кои са те? Англичаните-индийци- франсетата-алжирци, мароканци; немците-турци; руснаците-алкохолици българските селянчета? ... защо е неободимо да има господари на света?, ами защото в тоя свят трябва да има ред и йерархия за да съществува. Какво да обяснявам на някакво комунистче-анархистч

Аз не съм еврейка, колкото и да ми се иска. Не знам на колко от вас, евреите бръкнаха в джобовете и извадиха семките и бонбонките. Като са толкова лоши и не могат да управляват да дадем власт на арабите тогава да видим те докъде ще докарат света.

Prichinite sa mnogo, no i MVF ima vina.

Красимире, то и на мен ми е писнало от много работи, ама от това нищо не се променя. Една от предпоставките да се увеличало потреблението бил позитивизма. Ами да, така е! Да знаеш колко позитивно бях настроена преди дваесе или дори само преди десет години. И вярвах, че ако човек поработи здраво може да се получи нещо. Да, ама не! Оказа се, че колкото и здраво да работи човек, не може да се пребори със ситемата. Не може да пребори печатницата за пари, лихвите, разрешителните, данъците и т.н и т.н и т.н... Той човека си го е казал още преди 150 години: Битието определя съзнанието. При това битие - такова съзнание. А розовите очила... ами носи си ги. На мен вече не ми действат. Пентакс ,извинъаваъ ,че те копирах,но го направих за да покажа че те подкрепям до последната буква.Не знам ти каде си се бласкал,но аз 20 години бъхтя в една от най развитете страни на ЕС и като споделям това с моите съграждани от Бг ,просто ми се присмиват ,че съм неудачник.А на мене ми е болно като си помисля,какво ги очаква милите ми съграждани от Бг с влизането в този ЕС.Досега поне крадяха,натъкмяваха, сега и това сварши.

Прочее, както казах, аз съм за други предпоставки за стимулиране на търсенето. Аз съм за намаляване на данъци, разрешителни режими, такси и пр. и пр. То верно и това ще се случи. Ето например, от догодина осигуровките падали с цели 2%. Това без съмнение ще окаже влияние върху цялата ни икономика. Сигурно някъде с около 0.01%. Или може би с повече - с 0.1%. Което разбира се е позитивно. По-добре по-малко отколкото нищо. Десетина години така (носителя на нобел за икономика, Пол Кругман го казва, не аз) и хоп ще се върнем на положението отпреди кризата. Нищо работа - 10 години. Важното е, че посоката е правилна... И няма как да е иначе защото завързания възел на световните финанси и задължения е много по-сериозен от гордиевия такъв. И едно разсичане (примерно с инфлация) ще посече също толкова хора (ако не и повече), колкото и ще спаси.

Евреите, евреите, евреите... Стига с тия евреи бе! Всички ли в България за шизофренизирани? Евреите са виновни за всичко, което няма обяснение. Ами по- добре да управляват те, съвременната Цивилизация до голяма степен се дължи на тях. Видяхме как Християнска Европа клекна на мюсюлманите. Ако не са евреите ще ходите с чалми и фереджета, и ще се гъзите по 5 пъти на ден, нещастници.

Започвам да се смея, като говорят за криза. Къде бе хора видяхте криза? За строителните фирми? Не ме гъделичкайте....Даже стана по-добре с тази криза - хората се спряха да пътуват по почивки, всеки инвестира в къщата си- басейни, гранитни стъпала,кухни... от модерни по-модерни и т.н. Индустриалните места станаха с по 30% по-евтини, а при повече от 10 регистрирани работника във фирмата, ти ги дават и на изплащане ,НО БЕЗ ЛИХВИ. Компютърни машини за производсто - намаление с 40-45% и те МОЛЯТ да се спреш поне да ги загледаш.... Ех, ОБИЧАМ я тази криза, дано никога не свършва. Цените и на суровините за производство паднаха с по 15-20 %. По-добре не съм се чувствала още, и до сега не съм имала толкова много клиенти както по време на тази криза. Дори и персонал се намира по-лесно. Всеки го е страх... от разпространяващите се слухове за безработица и си наляга парцалките да работи съвестно. Дано само да има по-дълго КРИЗА!

Дали трябва наистина да се сложат кепенците на коня или просто не ни харесва, че гледа накъдето му е угодно? Ще може ли да се състезава без ограничители на погледа му???

Красимире, то и на мен ми е писнало от много работи, ама от това нищо не се променя. Една от предпоставките да се увеличало потреблението бил позитивизма. Ами да, така е! Да знаеш колко позитивно бях настроена преди дваесе или дори само преди десет години. И вярвах, че ако човек поработи здраво може да се получи нещо. Да, ама не! Оказа се, че колкото и здраво да работи човек, не може да се пребори със ситемата. Не може да пребори печатницата за пари, лихвите, разрешителните, данъците и т.н и т.н и т.н... Той човека си го е казал още преди 150 години: Битието определя съзнанието. При това битие - такова съзнание. А розовите очила... ами носи си ги. На мен вече не ми действат.

Ако всичко върви по план МВФ трябва да е раздало кредити на много държави. То това е идеята. Тогава кредиторът управлява. Операцията е спешна, защото долърът като средство за управление на света, започна да губи силата си. Колкото повече длъжници, толкова по-голяма финансова мощ от повече лихви. Вижте как евреите на всяка цена искат да ни наблъскат кредит. Тези хора по най-арогантния начин фалшифицираха даннипреди половин години. После само обявиха, че са фалшиви и това е. Абсолютна наглост. Въпросът не е дали се излиза от криза, продължава ли се. Въпросът е, кой предизвика и защо тази криза. И какви цели преследва. Тогава може да стане ясно как ще се развие. То така се вижда зад кадър идеята за нов световен ред. За което усилено се изказва и Сорос, и МВФ, и други евреи. И разбира се, управителите на този нов ред, съвсем случайно са от еврейските финансови мутри. Същата мутрафония като у нас през 90-те, но финансова. И същия долнопробен рекет, но в по-лъскава опаковка, непознат за масата народи.

Пентакс, Писна ми от черногледи като тебе. Омръзна ми от Хампарцумяновци и други видни манипулатори, да ни казват как кризата ще се задълбочава. Една от предпоставките да се увеличи потреблението е позитивизма. Като се внушават непрекъснато черногледите ви прогнози няма как да стане.

Точно така Калине, Кризата си отива, а не идва. Нито продължава. Започна изплуване. Гледайте по оптимистично вече!

Поздрави , Касандра , това е начинът.

Кризата да продължи ли? мн интересно мнение, това са приказки манипулации и какво ли още не, съживяване има макар и малко и то ще продължи, България е добре, в европа също има напредък с по 0,5 - 1 %. Нека мислим позитивно и смело напред, очакват ни добро развитие Българи! Нека се гордеем, че сме Българи.

Така е, но от инфлация на долара печелят САЩ и губят техните кредитори най-вече Китай. Точно като през 96 с мегаинфлацията в Бг когато загубиха честните хорица спестявали с труд и спечелиха псевдобизнесмените изтеглили милиони.

То, ако бяха напечатани пари, пак еди-ела. Кризата дойде от напечатани хартийки във вид на очаквания без покритие. И доходи във финасовия сектор до степен кой-колкото иска(разбирай: колкото може да си осигури). Кеф - това си е комунизъм(прочети целите на развития комунизъм: труд от всеки-колкото може, задоволяване на материалните потребности-на всеки според нуждите).

Разбира се, че кризата не е свършила. Досега не е направено нищо за преодоляване на причините, които я предизвикаха. Само дребни козметични промени и изливане на маса пари, с които реално се понамалиха лихвите и пооблекчиха длъжниците (не у нас), но нищо повече. А нивото на задлъжнялост си остава високо, до тавана на възможното и повече просто няма накъде. Т.е. консумация/потреблен чрез нови кредити няма да има. Остава само един начин за стимулиране на потреблението - повсеместно намаляване на данъците. А това правителствата най го мразят. Освен дето и те са се набълбукали със заеми, които няма от къде другаде да връщат освен от данъци. А ако решат чрез инфлация да оправят нещата, то освен спестителите, чиито интереси никога не са били в полезрението на правителствата, ще се обезценят и активите на пенсионни, здравни, застрахователни и други фондове и пак ще има плач и скърцане със зъби... С една дума - оправия скоро няма да има и лесните печалби, които някои хора (строители, автопроизводители) инкасираха досега в близките години, а и след това, няма да се върнат.

Преди една сериозна инфлация на долара, която да затвори лошите кредити и дългове, кризата няма да свърши

Тоя пък веднъж каже едно, втори път - друго. И той не е на ясно и просто залага на или-или. Това е най-лесното и всеки го може.

Тази криза ще бъде края на капитализма във варянта в който го познаваме. При сегашното технологично ниво достигнахме пика на потреблението и то не може вече да расте.Мотора на световното потребление САЩ се задъха... От тук натам всяка нова технология която създаде човечеството ще води до съкращаване на работни места... А както знаем капитализма може без работници но не може без потребители.

РАЗБИРАСЕ,ЧЕ КРИЗАТА ШЕ ПРОДЪЛЖИ-НИЕ ЕВРЕИТЕ ЗА КАКВО ВДИГАМЕ ЦЕНИТЕ И ОБИРАМЕ ДЪРЖАВИТЕ...ПРИНУЖДА ПОЛИТИЦИТЕ ТИХО МИРНО ДА НИ СЪДЕИСТВАТ...ЗА КАКВО ПРАВИМ ИСКУСТВЕНИ ВОЙНИ..ЗА КАКВО УБИВАМЕ ЖЕНИ И ДЕЦА,,,ЗАЩО КОПУВАМЕ ЦЕЛИ ДЪРЖАВИ И КОНТИНЕНТИ...ЗАЩОТО НИЕ СМЕ ДЯВОЛА...как няма да ни обича света..

Спасението е в национализация на банките в световен мащаб и на базата на това създаване на нова световна финансова система на базата на демократични правила, които не само в интерес на великите сили. Но това би било довело до социалистическа революция, а съвременния империалистически ели ще рита много, поради което ще се наложи да бъде отстранен насила.

Разбира се, че кризата ще продължи. Та това е ясно и на децата. Не може с някакви напечатани пари да овладеят толкова много дупки в икономиката, градени толкова много години. Нещо повече - всички тези мерки водят до временна стабилизация и още по-голямо натрупване на напрежение, което после ще се излее върху нас. В най-песимичните планове - тази криза е началото на третата световна война.

Под повече действия да се разбира. вземането на повече кредити от МВФ.

по-строги изисквания за капитала в банковия сектор - искат да лапат само акулите ! Реално затягането е това което предизвиква кризите...

Г-н ДЯНКОВ, Обръщам се към Вас с настояването да бъде спряна политиката на геноцит към българския народ, водена през последните няколко деситилетия. Докога ще продължават да се формират бюджетни излишаци, които се ползват не от данъкоплатците ? При заложени в Закона за бюджет 2008 приходи в размер на 18,9 милр. лева в края на месец декември бяха събрани 27,3 милр. лева !! Бюджетния излишък за 2008 година е 50 % от планираните приходи !!! Вместо с тези средства да бъдат увеличени разходите по здравеопазване , отбрана, образование и наука, този излишък бе налят във финансовия сектор, като с повече от 2 милр. лева от него бе подкрепена изпадналата в ликвидна криза банкова система, а с останалата част от него БНБ закупи никому ненужните и обезценили се ценни книги на банкрутирали западни банки. В същото това време и при този огромен бюджетен излишък Орешарски и Станишев обявяваха, че парите за здравеопазване били изразходвани и умиращите деца и раково болни оставени без изискващата се от държавата здравна помощ. Помоща дойде не от събраните приходи на бюджетния излишък, а от организираната от Първанов и съпругата му дарителска кампания Българската коледа. По голям цинизъм и по голяма гавра с данъкоплатеца от тази не може да има. Какво означава да имаш милиарди бюджетен излишък е да не подпомогнеш с някакви десетина милиона от него умиращи деца и раково болни ??!! Кое е по важно господин Дянков, здравето на българските деца и болни, или стабилността на някакви банки които не само, че не са държавни но не са и български. Извършеното от Орешарски и Станишев престъпление се квалифицира като геноцит към българския народ. Казвам Ви всичко това, защото ясно забелязвам вашето желание да натрупате за сметка на мизерията и здравето на българина бюджетни излишаци, които ще отидат не по предназначение и не в полза на обществото, а отново по сметките на МВФ в Световната банка. НЕ ГОВОРЕТЕ , ЧЕ ЛИПСВАТ СРЕДСТВА ЗА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ , ИЛИ ЗА ОТБРАНАТА НА ДЪРЖАВАТА. НИЕ ДАНЪКОПЛАТЦИТЕ НЕ ПЛАЩАМЕ ДАНЪЦИ ЗА ДА СЕ ФОРМИРАТ ОГРОМНИ БЮДЖЕТНИ ИЗЛИШЪЦИ КОИТО ДА БЪДАТ ОГРАБВАНИ ОТ ЧУЖДИТЕ БАНКОВИ СИСТЕМИ. Събраните бюджетни средства не могат да служат за спасяването на скапани чужди финансови системи!!!!