СБ предупреди за тежки последици от глобалното затопляне

Затоплянето на климата може да увеличи значително бедността в света, като намали земеделските реколти и изложи на опасност изхранването на милиони хора.

Обратно в новината

Коментари - СБ предупреди за тежки последици от глобалното затопляне | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"Без бързи и енергични действия затоплянето на климата и неговите последици могат да увеличат значително бедността в редица райони на света" Да обявим ден на отворените хладилници. Така ще изстудяваме атмосферата и ще спасим света от глобалното им затопляне. Сега сериозно! Глобално затопляне? Питайте тези които искат да минават отново на въглища! Визирам Германия в момента. Предвид свитите доставки на газ а и затворени АЕЦ предлагат да преработят старите АЕЦ в такива с въглища. Друг масов замърсител е Китай..Африканските страни не ги слагам в списъка, че те са непоправими.

Климатолозите не се месят н работите на банките. Банките се месят работата на климатолозите. Значи остава само варианта- банките имат интерес от цялата работа. Ще финансират допълнителни проекти и ще искат лихви. Нищо ново под слънцето.

истината е, че еволюцията направо е осрала яко работата. включително и еволюцията на сб. ако някой все пак посмее да погледне как стоят нещата напълно реално и най- глобално, то ще трябва да се признае, че бъдеще - няма. все още се намираме на точката, за която се казва, че от нея нататък няма връщане, но това няма да е за дълго. но хубавото на "разумните" е, че винаги могат да ни дадат някакви си обяснения (разумно, разбира се), докато изчезнат от лицето на земята за щастие на всички останали видове, преживяващи върху тази планета.

ПАк се позтавя конят зад каруцата. Тези мрачни прогнози и обсъждането на мерки за намаляване на последиците от тях звучат много лицемерно и витиевато на фона на безконтролното размножаване на най-примитивната част от световното население, което някои използват като оръжие за оказване на давление и рекет по отношение на останалата част от човечеството. Заащото в един момент този проблем няма д може повече да се пренебрегва и ще се стигне до болезнени решения! Т.е ако не се обърне най-сериозно внимание, е просто безпредметно да се разсъждава върху проблемите с изхранването,еко средата, мед, обслужване и пр.

България няма проблем с бедността. Ние сме си били винаги бедни хахаха

Аре стига с това глобално затопляне бе, писна ми от американски напъни!!! Всички факти сочат, че има нормални климатични колебания, но реалните аномалии идват от изсичане на несметно количество дървета (пример: Амазония) като част от бизнеса на вездесъщите корпорации с корени САЩ!!! И въпросът не е като гнусните соросоиди тръбят - в 50 дървета на ски пистите, които с тях и без тях - говорим за безумна сеч (цитат): "Месечната скорост на изсичането на горите е скочила от 234 км2. през август до 948 км2. през декември" А после същите долни псета имат наглостта да ни предупреждават, че виждате ли много сме я закъсали, затова купете си още по-скъпи крушки и плащайте още по-високи данъци заради околната среда!

Абсолютно съм съгласен !!! Хубаво е че все още има трезвомислещи хора - и ако те станат повече и се организират светът и човечеството ИМА шанс да оцелее!!!!!

Електоратът на ДПС-то. Турците по природа са унищожители на околната среда и не изпитват никакво притеснение от действията си. От границата до Стамбула всичко е обеззалесено, без да се предприемат ответни мерки.

Ама на мен не ми е съвсем ясно - Това ли е работата на СБ да следи промените в климата ?! Тя СБ оправи всички световни икономически проблеми та започна да се занимава с глобалното затопляне - Опростелите хора по света само повтарят като папагали каквото чуят и затова че наслагат чипчетата и когато ти кажат тогава ще ядеш - ако ти разрешат - Нече няма достатъчно храна - НЯМА РАЗУМ !!!!!!!

Искам да кажа на нормалните хора, че станахме много маймуните на клона, а на алчните олигарси, че катафалката няма ремарке.

в нашата страна нямаме( с малки изклю чения) семеъства с по 10 деца,повечето хора имат села,ако видят зор ще си засеят земята и ще се изранят.говори се за по малко реколта а не за напълно изчезване.да му мислят тези които са се заселили в гетата на големите градове в америка и англия ,нямат и педя земя , незнаят как се държи мотика.

Точно руско-славянската мърша ще измре от глад ...

Още един еничарин. в кой ли университет ги дресират такива се чудя? Трябва да видим кои са спонсорите.

Изкореняването на крайната бедност - цел, която банката си е поставила в перспектива до 2030 г. Тия що ни правят на абдали. Аз мога да изкореня крайната бедност и тя да стане поносима само за един месец, а тия ни връзват тенекии.

Напротив, ледовете се стопяват, Гълфстрийм спира и Европа ще се одърви от студ.

Сега и Световната Банка (!?!?!) ли започна да ни разказва приказки за Глобалното Затъпяване! И то точно когато в САЩ има небивали студове и снеговалежи - хаххаахх!

Дано удари мръсната Северна Америка и терористите умрат от глад.

Трябва да се ограничи раждаемостта в световен мащаб, особено в най-бедните райони. Вижда се, че 7 милиарда няма как да се изхранват лесно и безопасно.

А контрол над дишането не искаш ли, само и само, онези лишеи да си трупат капиталите? Не си играй със свободата и правото на избор!

Право на избор можеш да имаш, ако имаш и няклко планети под ръка. Населението по света нараства с такива темпове, че няма как да ни стигнат суровините, за да се изхранваме.

Земята може да изхрани спокойно 50-100 милиарда души. Но при ефективно естествено селско стопанско производство. Глада е изкуствено предизвикан, защото ресурсите не се управляват ефективно. Не повтаряте като папагали без да мислите това което се опитват медиите да внушават на всички.

Сигурно може, макар че силно се съмнявам, но ако се откажем от удобствата на съвременната цивилизачия и ако станем вегетарианци.

Досега Природата ни контролира с войни и епидемии. Това ли искаш за поколението си? Избиващи се хора за хляб и вода?

Просто искат да прикрият причините за задаващият се глад в света с измислени проблеми. Света нямаше да позна глада ако се управлява добронамерено и ефективно.

Bell

Само пълен идиот вярва в глобално затопляне.

А дори и да го има, то не въобще не е в основата, за да има глад по света. В основата е съвсем друго нещо, някои го наричат "капиталист", други "евреи", трети "неофашисти" и т.н. Истината е, че докато света не поиска да погледне на "себе си" откъм друга страна нещата ще си вървят старому.

...извинявайте, но забелязвате ли кои части са застрашени от бедност - Латинска Америка, Източна Европа и Близкия Изток?!? Нито са в един географски, нито в един климатичен пояс. Как си ги избраха, еле пък Източна Европа?! Даже ми се струва, че са пропуснали да включат Северна Африка и Източна Украйна - и там причината ще е климата. Климатичните промени за безспорни и това се вижда от всички, но ми е интересна методиката, по която се правят тези заключения...

Сигурно си мислят, че развитите страни ще се справят с проблема.

Единият интервал на Слънцето е 11 годишен, а другият, доколкото си спомням е 75 години.Активността на Слънцето е променлива и ако температурите там варират с по 500-600 градуса на повърхността, защо на Земята да не варират с по 2-3 градуса! Ама кой да чете, по-добре е да вярваме във върколаци и да се чувстваме виновни, че дишаме! Впрочем и издишването е диоксид.Седем милиарда сапиенси бълват въглероден двуокис в атмосферата!

така става когато човешката алчност няма граници

подготвяме почвата за ХАРП.

Няма да се направи нищо, преди да започнат да измират стотици милиони. А тогава ще е късно.

искаме топла зима със слънце да не плащаме сметки за парно и ток големи пък реколтата ще се измисли нещо...НЕ ИСКАМЕ СНЯГ ПОЛЕДИЦИ И БИЧ

Другари извънредно заблудени демократи, не знам дали имате достатъчно мозък да направите аналогия между Световната банка и Федералния резерв. Да живее богоизбраната нация.

Безкрайно си прав. Външно има разлика..Ама като почетеш тук таме в нет-а за начина на завземане на Федералния резерв от бандата на рокфелер, морган, ротшилд... И чак тогава ще ти е ясно, че всичко финансово /и не само финансово/ зависи от ТЯХ. Познай кой управлява външния ни дълг? Познай чия собственност е монсанто? ТЕ дърпат конците на целия свят. И ако някой не е доволен /някоя държава/ - веднага там се надигат народни бунтове срещу властта. Познай кой ги финансира тези народни бунтове. Има доста инфо..Поне в тубата все още не са ги филтрилари.

Но не са всемогъщите. Русия не им се подчинява. За това сега е демонизирана и Путин е сатанизиран. За това е цялата антируска истерия по еврейско контролиранитре медии. Китай и БРИКС вече са извън контрол. Но мошетата и техните масонски и илюминатски организации не случайно продължават да обявяват колко са велики и че те контролират всичко и всички. Или разбирай: нямате изход, ние контролираме всичко. Човек престава да се бори, да иска и да се надява. Това е идеята на манипулацията. А има алтернатива на неоробството.

Важно е да се плаща. Нали знаеш приказката за лудия и баницата.

Даммм....след като унищожат цялото селскостопанско производство на Земята / особено в споменатите райони/ било с урагани и градушки или суша / Планетата Земя ще бъде засята с ГМО !!! Хората ще бъдат превърнати в Киборги с чипове за контрол ! И спрете да се размножавате, защото това ще става само със специално разрешение !

БATKO

Откакто Ротшилд реши да инвестира във ВЕИ, СБ широко зарекламира глобалното затопляне. Сега ще искат всички държавици да монтират още суперскъпи ВЕИ като вземат заеми от зелените банки на Ротшилд и той да трупа парички, парички. Всъщност не се знае и в банката на Цветелинка колко от инвестираните във ВЕИ пари са на Ротшилд. Не случайно нашите ВЕИ ни крадат като за последно и никой нищо не може да им направи. Ами ако зад тях стоят парите на Ротшилд и СБ, как едно марионетно българско правителство ще им каже нещо.

БATKO

И да добавя: Цветелинка е приета в олигархичния кръг на Ротшилд и подобни, наречен "Трилатерална комисия". Според сайта на тази "комисия" там се влиза само по заслуги. Какви ли са заслугите на Цветелинка за да влезе там? Дали не е това, че уреди Ротшилдовци да крадат яко българите с ВЕИ. Да припомня, че българите губят 15 милиарда лв от свръхвисоките цени на ВЕИ. За сведение, в тази "комисия" според сайта им са включени по заслуги и Миглена Кунева и Петър Стоянов. Сетете се какви са им заслугите към световните олигарси.

Много е съществено в един спор пръв да обвиниш опонента в всички възможни злини.Това правило усилено се прилага от САЩ от Рейган насам.Той пръв обяви "Империя на злото" използвайки безкритичните наклонности на паплачта за асоциация с един известен филм.Оказва се че такава империя е не само Русия,а и самите САЩ.Крадецът вика "дръжте крадеца"!А една от машите на САЩ за вадене на горещите картофи от огъня е тази Световна банка.Народите затънали в дългове с "човеколюбивата" и помощ сега тази банка бърза да обяви за виновници за промяната на климата.И да пролива крокодилски сълзи за това че тяхната бедност щяла да се увеличи.ВЕЛИЧАЙШЕ ЛИЦЕМЕРИЕ!

да уточним- НЕ БАНКИ И БАНКЕРИ! ЛИХВАРИ Е ТОЧНОТО ИМ НАЗВАНИЕ!

Ами.... май Ебола се провали. Трябват нови мерки.

Да, глобалното затоляне изпари мнго вода от океаните което доведе до глобално застудяване. Бррррр.

тъп, по-тъп, най-тъп, тъпунгер ... Petur2012

Причините за така нареченото глобалното затопляне се крият най-вече в цикличността на климатичните особености на земята. Индустриалната епоха е повлияла, но много малко. Давам пример. Все още не сме излезли от последния ледников период. Самия ледников период има по-малки периоди на затопляне и застудяване. В началото на "новата ера" на балканите дори не са виждали сняг а през средновековието Европа е била доста студена. Не случайно точно през този период европейската цивилизация бележи застой в развитието си. Вярно е че климатичните условия много силно влияят върху човека а ни само на него. И нека не забравяме че за почти всичко колкото и да се напъваме, вселената, Бог, природата или както искате го наречете решава всичко без да ни пита.

Ледников период ли е имало на земята? Как е установено това?

Има едни науки наречени математика, физика, химия, биология и геология. Но предполагам че нещо друго искаш да кажеш, само че ми трябва пояснение за да те разбера.

Световната банка щяла да се бори с бедността??!! Олелел, боже до къде стигнахме - такива нива на наглост и цинизъм не съм си и представял ,че мога да видя. Е значи краят на света наистина е близо.

СБ са просто едни лихвари и мародери.

ЗЕМЯТА си отмъщава заради алчността на група хора, които я унищожават заради печалбите си.

Пътят към Ада е осеян с добри намерения. Наскоро четох, че за всеки взет долар заем или помощ, населението на държавата плаща по 20 долара.

Дали има "глобално затопляне" или глобално застудяване е все тая, храна няма да има и ще има масов мор. След като тотално измрете другари заблудени "демократи" може и да ми текне да ви обясня по подробно. А за сега, защо използваме десетичната бройна система?

Единствено разбрах, че СБ е върло загрижена да не й паднат печалбите!

Гледайте филма zeitgeist и ще ви стане ясно що за стока е световната банка и т.н.

много ми е интересно защо най бедните страни в света са застрашени а другите пощадени то не би ебола спин войни а създателите на тези кризи са богоизбрани. Питам само ?

Сура-мура. Нали ви е ясно, че земята е кръгла? Какво правят с тези излъчватели, пробиват дупка в земята ли?

Поздравявам д-р Хаус за това, че посочва точната причина за бедите. При това излъчвател HAARP едва ли има само в Аляска. Явно "демократичната" империя на злото иска сама да остане на планетата земя и сама да граби всички световни богатства. И тъй като американската нация е бездуховна, се стреми да унищожи най-напред народите с древни култури, древните цивилизации... Затова си правят казарми в древния Вавилон, затова подпалиха Близкия изток и Северна Африка (е там и петрол ще заграбят), затова подлагат народа на 1300 годишна България на геноцид, на тотална мизерия, на изчезване, на подмяна на населението на тази древна държава с чуждоземци и с местни друговерци. От близо 9 милиона, ние, българите се стопихме и едва ли имаме вече 4 милиона. Само за тези прословути 25 "демократични" години! Крият тези данни в дълбокозасекретени документи отвъд океана в Империята на Злото! Това адски творение, в чиито лаборатории сътворяват и СПИН, и "свински" и "птичи" грип, и ебола и ГМО-тата и какво ли ни още. А огромните разходи за тези дяволски творения идват от приходите от военнопромишления им комплекс, който редовна смазват с кръв - предизвикват военни конфликти в различни региони, цинично наричани "демократични промени", пролетни или нежни, или кадифени, или господ знае още какви революции.

Планът им за население на земята е 1 млрд.

да уточним- НЕ БАНКИ И БАНКЕРИ! ЛИХВАРИ Е ТОЧНОТО ИМ НАЗВАНИЕ!

изцяло съм съгласен с вас!само ще добавя-НЕЕ ЯСНО КАКВО Е РЕШЕНИЕТО НА ИЗВЪНЗЕМНИТЕ ЗА ЧОВЕЧЕСТВОТО.

СБ не се ли занимаваше с пари? Това е далеч от дейността им. Или всъщност, точно по дейността им, грабежи на чужди пари и заробване със заеми. Държавата е превзета, поставя се марионетно правителство. Каква е идеята на мошетата. Тревога, да се приобщят идейно нормалните хора за справедливи каузи. Но тези каузи изискват пари. Парите на тези държави ще бъдат дадени като щедри заеми от СБ. Това е захранката за шараните. Следва спиралата от нови и нови дребни заеми. Но капка по капка, вир става. Следва изненадваща всеобща финансова криза. Или локален удар по икономическа дестабилизация на съответната държава. Следват нови заеми и все по-голяма зависимост. Примката се е стегнала около шията. Това е дейността на Световната банка на моше-ниците.

Русия притежава Сура - изследователски център с йоносферен нагревател, разположен близо до град Василсурск, на около 140 км източно от Нижни Новгород, Русия.

Е и? Какво като Русия притежава Сура?! Руси нито веднъж не съм ги забелязал да го използват, а на САЩ им личи,че го използват в определени държави като инструмент за натиск заедно с други мерки. Следи събитията и ще се убедиш.

Съгласен съм, например последните снеговалежи в Бъфало

"Изкореняването на крайната бедност - цел, която банката си е поставила в перспектива до 2030 г." Това някаква шега ли е? Крайната цел на тия е грабеж под заплаха! Пропуснали са да напишат, че който тегли едно заемче, няма да има проблеми с климата. А пък и само вижте кои региони са споменали, но иначе и дума няма за Северна Америка, Централна, Южна и Северна Европа, Азия.

Пропуснали са да напишат и за изсичането на дъждовните гори в Амазония.

Аз не разбрах какви препоръки дава СБ за изкореняване на бедността.Това значи ли ,че ще си използват изпитаните рецепти 1.Дава се заем 5-15 млрд$с висока лихва 2.Дава се насока за енергийна независимост т.е концесии на Шеврон и др.да дупчат за шистов газ 3.Засилва се демокрацията в държавата ,като за целта се дават 2-3 военни бази на НАТО/САЩ 4.Унищожават се местната индустрия и селско стопанство,всичко ще се внася отнякъде 5.Ако има нещо ,което не е приватизирано ,да се приватизира. 6.Възрастта за пенсиониране и трудовия стаж се увеличават максимално,разходите за здраве също./Само се чудя защо не се препоръчва разделяне на М-вото на здравеопазване на 2 м-ва-М-во на болните и М-во на здравите!/ 7.Медиите под мъдрото ръководство на правителството,назначено.../няма да кажа от кого/трябва да насочват гражданското общество кое е правилно и кои са правилни.ако някои види ,че черното е черно,трябва да бъде насочен правилно,даже ако трябва да му се извади едното око! и т.н....

Забележете кои райони ще страда от климатичните промени и глад - Латинска Америка, Близкия изток и Източна Европа те.е боксовите круши на задкулисието, което управлява САЩ.

Ако не си забелязал, тези райони вече страдат от всичко гореспоменато, дори в по-големи мащаби, от колкото се признава. При по-лоши климатични условия е нормално вече скапани държави да станат по-скапани, не мислиш ли? Не знам каква е тази психоза с конспирацийте, не сте в ред.

Да , пич Климатичните промени ще започнат точно от районите където мразят САЩ и това, което стои зад тях. Я се стегни малко и мръдни мозъка си.

Точно. В източна Европа, където е и нашата държава, климата е най-хубав може би от цялата планета. А за нас определят голяма бедност. Хмм доста странно.....май е нещо целенасочено срещу държавите от източна Европа.. Защото разбирам да кажат бедност в райони като в пустините, Сахара, островите в южна Азия, Камбоджа и тия по крайните райони където наистина има аномалии във времето. Ама баж при нас където сме с най хубавия климат и почва. хм

Това не е прогноза, а обещание, дадено от СБ, колега. Така че, не гледай какъв е климатът, а какво ти обещават мазните геополитици.

ОКУМЕНТИ: КЕМТРЕЙЛС НЕ Е ТЕОРИЯ, А ФАКТ Умишленото пръскане на химикали на висока надморска височина за цели, пазени в тайна от обществеността не е конспиративна теория, а факт CEMАко всички следи в небето са само контрейлс (кондензационни) следи от двигателите на самолетите, както твърдят учени, защо официално правителството на Нова Зеландия беше уличено, че пръска с химични и биологични агенти тайно? Защо, както може да се види и на официялния сайт на град Феърфакс, Калифорния градът е обявен за свободна от кемтрейлс зона? Това са индиректни признания, но и неуспорими доказателства, че пръскването с биологични и химични агенти чрез самолети и кемтрейлс са нещо реално. След като властите и учените ни убеждават, че има само кондезационни следи, а кемтрейлс е конспиративна теория защо в редица документи се споменава и се разглежда CHEMTRAIL ? След като това не съществува, защо присъства в официални документи на администрацията на САЩ и защо град Феърфакс е обявен за зона свободна от кемтрейлс. Ако чакате да Ви кажат: Да, кемтрейл е факт те всъщност вече са го признали. Както и оръжията, които влияят на климата и разрушават цели еко-системи като HAARP, който също е обсъждан в документите, цитирани по-долу.Град Феърфакс (Калифорния),е приел, резолюция 12-07 с която се обявява за зона свободна от Chemtrails(на 11 януари 2012 г.), и е видимо на ОФИЦИАЛНИЯТ им сайт-(точка 16 от дневния им ред на Съвета) link На официалната страница за правителствени документи на американския Конгрес се намира Закон за защита на космическото пространство (Space Preservation Act of 2001, H.R. 2977). Обърнете специално внимание върху ФАКТА, че в член 7-ми Дефиниции, подточка (В) Екзотични оръжия,- (II),пише: химически следи (chemtrails

Добре, и? Просто дойде да си изплюеш ума ли?

Нещо се заяждаш ли ,кво ли или просто си си такъв???

лъжите да текат нон стоп, за да има парични потоци.

Целта на бандитите, стоящи зад СБ, не е просто парите! Те ги имат! Целта е тотален контрол над планетата над едно силно редуцирано население!

Световната банка правила изследване на климата.....ще умра от смях. Първо Световната банка освен да печата пари и да заробва хората , явно смята за нужно и да манипулира простолюдиото с глупостите за Глобалното затопляне....през намаляване на населението на планетата, щото много вредни газове много нещо, няма да имаме индустрия, няма да пръцкаме, няма да ядем, щото соята ГМО много ще поскъпне...Предлагам да се гръмнем дружно и да ги улесним- да останат само Ротшилд,Рокфелер, Буш, още някой и друг евреин на тая маааалка и жалка планетка