Два пъти повече раково болни у нас за последните 20 години

Близо два пъти са се увеличили раковите заболявания у нас за последните 20 години, показват данни на националната статистика.

Обратно в новината

Коментари - Два пъти повече раково болни у нас за последните 20 години | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

БГ е с най-голяма смъртност в света, а ФАЩ са с най-много убийства в света, Швеция е с най-много изнасилвания в света. Всичко това е от "развит" и "прекрасен" живот. Благодарение на бомбардировките с уран от ФАЩ над Югославия, Сърбия е с най-много ракови болни в Европа, България и тя пое както виждаме сериозна доза ЗАПАДнала радиация от говедарските кратуни.

При 5 пъти повече вредни храни, стрес и мръсен въздух 2 пъти завишение на заболяванията си е направо успех. Да ама на първо четене. На второ половината българи вече не са в България.

Нашите евроатлантически "приятели" от НАТО поръсиха обилно целия Балканско полуостров с обеднен уран преди 20 години. Така, че няма нищо чудно, че онкологичните заболявания са се вдигнали 2 пъти.А кратуните, които ни управляват се навеждат пред военнопрестъпниците , целуват каквото им подадат, ласкаят ги, хвалят ги. Важното е да се нагълтат с мангизи, ама не разсъждават, че са нагълтали и доста уран...

И никой не посочва, че главната причина за болестта е греха. Лечението е молитви, изповед и причестяване. Христо е казал на болния "сега върви и недей да грешиш". Душата на човека е като нечиста дреха, очисти ли я той, изцелява се и тялото.

В момента наистина ракът е пандемия. Причини- Храним се с най-канцерогенната храна в Европа. Миналата година депутатите щяха да гласуват закон по този въпрос. Внасяме плодове и ... от Турция, където се използва ДДТ - силно канцерогенен. Внасяме зеленчуци от Македония, като много от тях се продават като български. Освен урана по време на войната в Прищина гръмнаха три химически завода в един ден. Само от единият изхвърлиха 11000 тона химикали. Според ББС само един да беше гръмнат беше пълна екологична катастрофа. Цяла северозападна България беше жестоко засегната и цялата почва е силно замърсена в тези райони. Прищина е на около 100 километра по въздушен път от София.Да не говорим за ГМО, хидрогенизираните мазнини, които присъстват във всички шоколади, дори и в линдт и мерси,и всички тестени изделия, аспартам, напълно отровно брашно, антибиотици в месото и пилешкото, опасни китайски консерванти във всички консерви, дори и в кетчъпа.Масово производство на колбаси, не от месо, а от някакви съставки от чужбина. Фалшиво мляко и млечни произведения. След Чернобил много години се внасяше сухо мляко от Украйна, което се използваше навсякъде, дори и в майонезата, тъй като беше най-евтино, да не говорим за млякото и сиренето. Безразборното пръскане с пестициди и т.н.. на плодовете, зеленчуците и дори във виното има пестициди. След като Мултигруп купи Кремиковци за 1 долар, 13 години вечер след с.осем часа и уикендите се работеше без филтри. Забравих да спомена фалшивата био храна. Био магазини на оживени улици ....Използването на пластмаси. Дори за кофички да кисело мляко бяха открили отровни.

Всичко не е манджа уважаема Мина! В световен мащаб е доказано,че един от водещите фактори е стреса създаден от безсили, недооценяване и несигурност. Все неща, които олицетворяват развитието на България през последните 20 години.

4% е ужасно висока заболеваемост..

10 на сто от мъжете не са 700 000, а 350 000

Нормално. Такива бяха прогнозите след Чернобил. Проблемът е, че комунистите още се правят, че го нямаше. А тъпият ни народ и "добре" образованите ни, през комунистическо професори, учени, политици и т.н.т., не си мърдат и пръста в тази насока.

Призракът на капитализма , броди из Европа, това е проблема.

Чернобил,Чернобиииил! Алкохол и тютюн има от векове, радиационно облъчване отскоро!

Всичко живо пуши и навсякъде се пуши , вие какво очаквате? Като не спазвате закона и даже пушите пред и в присъствието на децата си , че ще ви се размине? Всеки път като намирам рак на пикочния мехур , пациента е пушач активен/пасивен няма значение. Всеки си плаща. Жалко.

ами непушачите и въздържателите?

Да не се храним, че има ГМО. Да не дишаме мр.въздух, да не пушим и пием.....Пак ще умрем.....на инат

Значи при комунизма, и даже при Чернобилската авария е имало по малко ракови заболявания, отколкото при демокрацията, хмммммм, що така бе ?!!!!

Не, не е имало по малко ракови заболявания, със сигурност са били повече. Диагностиката просто е била на по ниско ниво.

щото лекарите бяха неграмотни и нямаше интернет и се мреше от един апендисит.

Всяка болест всяка е вследствие или на стрес който отлючва много болести или на хранителния режим.А тези които са ги поставили монументите в щат Джорджия и на които на дванадест езика са писали че човешката популация според тях не трябвало да превишава 500 милиона отдавна са измислили и способи.С войни не става тогава как - с ваксини и с храна става след което човек като се разболее те им прадоставят и лекарствата уж да ги лекуват и те така.И храната е при тях ако сам човек не си я произвежда и лекарствата са при тях.А стрес ви предоставят всекидневно има го в изоблие около вас е стига да го видите !!!!!

Целта е постигната,всичко което обещават е лъжа и измама.Само не мога да разбера,как излизат тези думи от устата им,че ни обещават светло блъдеще и всичко е в ръцете на младите,а първо на тях посегнаха.Всичко друго написано за цигари,алкохол,дрога и др.е ала-бала,пак се крием зад някакви думи и излъчваме фалшиво благородсво.

Комунизма и комунистическата престъпност са виновни за заболяванията

При комунизма един пощальон носеше на всеизвестна дата пенсиите в брой във всяка къща, вкл.. по тъмно през зимата...

от Чернобил, ама след 80-та са се увеличили 2 пъти, понеже тогава откриха цигарите и алкохола. Няма начин да се разбере точно от какво се е получил ракът. Те, лекарите, ако знаеха много, щяха да го лекуват. Сигурно и Мария Кюри е била пушачка.

сега да ни обясниш и за фукушима бе нещастник!!!!

е този, когото виждате в огледалото. Ще Ви обясня за Фукушима, и за Хирошима и Нагасаки също. На мен никой не ми плаща, за да изкривявам истината и да защитавам мръсници. ФАЩ са мръсници, които са отговорни за смъртта на милиони хора, което НЕ оправдава комунягите, защото те също умишлено избиха милиони хора. Обяснете сега за Чернобил, защото от Япония сме далеч!

20 ГОДИНИ ДЕМОКРАЦИЯ??? РАЗКАЗА ИГРАТА НА ХОРАТА!!!! ЛОША ХРАНА, СТРЕС И КАКВО ЛИ ОЩЕ НЕ, КАК НЯМА ДА СА БОЛНИ ХОРАТА!! МЕРЗАВЦИ!

ли демокрацията ви е виновна! По скоро новите капиталисти, така наречените бивши комунисти носят вината за лошата храна, за мръсния въздух, за стреса в живота на хората.

Че нали комунистите били неграмотни, щото се уреждали с връзки по вузовете ! Покажи, че си по- грамотен от тях, направи си бизнес и печели колкото искаш!!

Също така стани голям шеф и оправи нещата ! Кво ти пречат комунистите ?!!

Защо само се изтъкват като причина цигарите и алкохола?А това как въздействахте върху психиката на хората защо се пропуска?Изглеждаме много глупава в очите на "ръководителите",защото и хляба и ножа са в ръцете им.Когато атовете се ритат,магаретата страдат.Ето това сме ние БГ-то.

Всичко е толкова мръсно в тази държава, че появата на всякакви болести е нещо нормално. Храната, улиците, парковете, работната среда, колите без качествени катализатори, въздуха, морала, взаимоотношенията между хората, вкл. мръсните номера, мръсните думи, помисли. Всичко е направо токсично. И през комунизма е било така, нали всичко тогава е строено. Не абсолютизирам, но в в голямата си част в Западна Европа от въздуха до чешмяната вода са чисти. Комунистическата изкуствена пропаганда ни е отнела усещането за реалност и правилна преценка, затова ще продължава да си е все така при нас.

Има проблеми и те трябва да се решават, а не да се внушава, че не съществуват, да се отлага решаването им и да им се хилим. Лекарства за рака са открити по света, включително и от българи. Въпросът е, че няма интерес те да се произвеждат и някои печелят от псевдо лекуващи медикаменти и продължаващи живота лечения, както и от скъпи операции.

Да не говорим, че при комунистическите режими първо диагностицирането не е дотолкова надеждно колкото сега, второ статистиките се променят с пропагандни цели и на тях не може да се има доверие, и трето хората не са били достатъчно осведомени за симптомите, развитието и изобщо какво представлява рака.

Задавате ли си въпроса,защо хората злоупотребяват с алкохол, цигари и др.?

Питай братушките?- На тях това им е храната.

Аз злоупотребявам 'щото ми е кеф.

по времето на Тато, за когото съвременните "демократи" твърдят,че е необразован, смешен,управлявал неадекватно и т.д. храната бе супекачествена, знаехме колко трябва да работим и каква пенсия е получим, имаше средна класа, получавахме си заплатите редовно, цените бяха отнесени към възнагражденията прилично,нямаше такъв социален контраст, всеки работеше,дори и циганите, децата ходеха на училище, ходехме 2-3 пъти в годината на почивка, здравеопазването бе на високо ниво и беше съща така държавна политика, тогава нямаше такъв размах на раковите заболявания, сегашния резултат от управлението на МВФ, ЕС, САЩ , джендъри и мендъри, всичко това съсипа народа, нервното напрежение е ежедневие, дрогата е безконтролна,дори е вкарана в закон за дозата - една доза и не си нарушител,а откъде се снабдяваш не е толкова важно, резултат от продажна и убийствено политика на геноцид над нацията е основно резултат за бум на ракови заболявания, никой от управниците не се сеща,че има един беден народ,който е легитимирал техните екстри и собствената си бедност и мизерия

забравихте, нали? Елементарни предпазни мерки не се взеха, заради политика. Ето го рака налице, още тогава казваха учените, но тихо, да не чуе ДС-то. А храната тогава и на Запад е била чиста.

бе толкова хубаво, защо България фалира, и по Луканово време Държавния бюджет разполагаше с триста милиона долара?

Мнението на специалист! "Хората обичат да казват, че причината за бума на ракови заболявания в страната е аварията в "Чернобил". Трябва обаче да подчертая, че според редица изследвания за 50 години "Чернобил" ще причини общо 800 случая на ракови заболявания у нас. Пресметнете за този същия период - 26 000 (колкото заболяват годишно), по 30% (колкото са причинените от тютюнопушене злокачествени заболявания) - това значи 8 хиляди на година. Умножете това по 50 години и ще получите, че 400 000 българи ще заболеят от рак за този период от време. Сега на какво трябва да обръщаме по-голямо внимание - на "Чернобил" или на цигарите?", казва доц. Шемуел Данон."

Мнението, което е основано на какво? Шемуел каза, Моше каза...

И какво се оказа, не бил виновен ЧЧернобил! През социализма се живееше спокойно, храната беше качествена, затова и онкоболните бяха малко, а сега е точно обратното - стресът, лошата храна, злоупотребата с алкохол и цигари, водят до този бум на ракови заболявания!

,, по - доброто " здравеопазване ...

Според мен не се е увеличил два пъти, увеличил се е броят на хората, които са диагностицирани с рак и са лекувани. Баба ми почина от рак, но беше диагностицирана точно ден преди да почине, преди това година я лекуваха за сума неща, но не и рак - т.е. едва ли е влязла в статистиката на раково болните. Смятам, че е по-редно да се каже, че за 20 години се постогна неимуверен напредък в диагностицирането и лечението на рак и преживяемостта е нарастнала значително. Пак ще дам пример - баба ми почина от рак на дебелото черво - сега този рак е лечим, ако бъде открит навреме.

стрес и беднотия до там води.

Особено сред младите вече няма - пушат,пият,хранят се с джънк фууд,не спортуват,наркотици и безработица! Като резултат рака удря все по млади! Медицината в световен мащаб върви напред,но става все по недостъпна за 95% от населението ни! Този отчайващ факт е сред основните причини да сме шампиони по смъртност! Една от най жестоките придобивки на прехода..!

ЕТЕСТВЕНО ЧЕ ЩЕ СЕ УДВОИ, НАЛИ МАРШИРУВАХМЕ ПОД ЧЕРНОБИЛСКИЯ ПЪРВОМАЙСКИ ДЪЖД, А ЕЛИТЪТ ДЖВКАШЕ СПЕЦИАЛНИ ХРАНИ.

А американските демократични бомби в Сърбия и по тукашните полигони?

русифилистията води до рак

Ти ли си марширувал бе , мършо! Тези, които маршируваха са си живи и здрави! Болен ли си от рак??? Не си! Боклук!

Чистата храна и пълноценния и спокоен начин на живот по КОМ време са приччината за по малко болни, сега ядем боклуци и стрес и резултатът е на лице, евала демократи капиталисти

Фактите твърдят, че няма смъртоносна болест. Има глупави хора, които не могат да се лекуват и още по-глупави, които вярват, че тя е закономерна смърт по божия воля.

За съжаление, си абсолютно прав. Този страдалец=пациент, който схване дълбочинният смисъл на болестното състояние/я като ПОСЛЕДНА ПОМОЩ ЗА ДАВЕЩИЯТ СЕ В "ГЪСТАТА МАТЕРИЯ", ще проумее и написаното в книгата на Д-р Ибън "ДОКАЗАТЕЛСТВО ЗА РАЯ". Написването на тази книга е станало възможно едва след частично възстановяване в 2012 година на умствената му дейност, предизвикана от негова едноседмична клинична смърт през месец декември 2008-ма година.

Един давещ се, написа минус.

Майко мила, още двама за психодиспансера. Малко уважение пред паметта на починалите.

Не е само стреса. Има много други фактори за които вероятно си нямате и на представа. Например причината може да е буквално във вашата уста. Но поне имате интернет и от гугъл може да се информирате.

Причини: 1. ГМО 2. СЕТА 3. Кем трейлс (chem trails) 4. Демокрация донесе супер изнервен живот 5. Здравеопазване

Към първа точка добави и мъртвите зъби, които почти всеки човек има в устата си. Забрави също и облъчването от смартфоните и антените на мобилните оператори. Например живеещите в София са под 24-часово всекидневно облъчване, тъй като са в долина.

1. ГМО - но в интерес на банката!!! 2. СЕТА- но в интерес на банката!!! 3. Кем трейлс (chem trails)- но в интерес на банката!!! 4. Демокрация донесе супер изнервен живот- но в интерес на банката!!! 5. Здравеопазване- но в интерес на банката!!! 6...- но в интерес на банката!!! 7...- но в интерес на банката!!! 8. гробища - но в интерес на банката!!!

А на ПЪРВО място - ЧЕРНОБИЛ

Какъв Чернобил бе , мунчо??? Видовете рак, които са сега, не са от радиация или радиоактивни вещества! Смешник!

1Комунизъм 2Русифилистия 3Чалга 4Чернобил 5БГ бизнес 6Мутри 7РОвч 8Циганката от Крушовица

и на най-големия си враг не пожелавам да му се случи това - да научи за близък човек страшната диагноза. Но статистиката е стряскаща. Не съм чак толкова привърженик на теория на конспирацията, но това 100% увеличение/и то от официална статистика/ дава сигнал. Сигнала за мен е, че нещо с нас българите се случва. Тези ГМО храни/от правени опити във Франция всички мишки, хранени с ГМО развиват тумори/, тези препарати, хидрогенизирани мазнини - това е за мен разковничето. Защо просто не се забранят - смятам, че картината ще е съвсем друга

То самото жито е бъкано с ГМО. Пръскат го с най-различни букети химия за да не се развали и прочие. Всичко се прави с цел по голяма печалба. Заради парите е всичко. Няма чисто брашно у нас, да не говорим за останалата храна. Трябва човек да отиде да живее на село и да си отглежда цялата храна сам. Както са били българите преди 2,3 поколения само. Нещо като във фермата. За тази цел обаче трябва да се скъса със цивилизацията, защото държавата ни няма да се оправи. А по лошо ще става.

какви бяхме преди, а сега само за 28 години ни направиха парцали на Европа

Комунизма е виновен: 1. скри от нас Чернобилската ядрена латастрофа, даже накара хората да манифестират под радиоактивния дъжд. 2. Ограби българите така както никой външен враг не го е сторил: спестявания, общодържавна собственост, здравеопазване, всичко. 3. Създаде един зловещ капитализъм с мутромафиотите и олигарсите, които наложиха безмилостна експлоатация при ниски доходи и високи цени на живота. 4. Създаде невиждана корупция и хаос навсякъде, 5. Здравеопазването беше превърнато в търговия със живота и смъртта, лекарите се превърнаха в мародери. 6. Държавата се ръководи от мафиоти: бивши партийци, ДС агенти и техните изтърсаци. 7. Постоянно се увеличава пропастта между 10% богати и 90% крайно бедни. 8. Комунистическите изроди, скрити под различни маски направиха съдебната система неработеща, даже си гласуваха закон да не бъдат съдени за престъпление спрямо народа и България. 9. Мафиотите управляващи страната се пишат евроатлантици и европейци и русофили, за да измъкват каквото могат от всички и то не за народа, а за себе си. 10. Народа беше подложен на нечуван терор и стрес в последните 30 години, 1/3 емигрира, а останалите са изложени на всекидневен стрес и лишения.. КАК НЯМА ДА СЕ УВЕЛИЧАТ РАКОВИТЕ ЗАБОЛЯВАНИЯ?

Срещу българския народ се извършва геноцид, слепи ли сте, тъпи ли сте?

Днес българите в бг са 2.5 пъти по-малко отколкото са били преди 28 години, т.е. ракът се е увеличил по честота не два пъти, 4 пъти, което си е признак на зараждаща се епидемия

каква ирония на съдбата- позната съгражданка почина от рак на световния ден на борба с рака, да почива в мир

Тя ще почива в мир. Споко. Само, че ти ще си доумираш робувайки на ада, който й отне живота. Тук, "спокото" е кът.

И що така, бе Миме? Нали се кичим с разни лентички, нали скандираме разни лозунги, събираме евра и долари за еврейски и турски шамани, и кво? Таман победихме рака и той пак отгоре ни- Май не където трябва се пънем. А?

ама, моля ви се! най-важното е, че банката дава медал на отличници. така, че това е съвсем нормална болест и съвсем нормални трупове. това е нормално! дайте да се пеним за джендърската конвенция и кафявото в гащите на бб и курнелита..!!

на откритията в онкологията и вирусологията е бил Д.Рокфелер, забранявал е научните изследвания да се използват за превенция и лечение, защото е смятал, че земята е пренаселена и трябва да останат живи само около половин милиард и затова тези открития стоят на тъмно от широката публика и ги баламосват с приказки за тютюнопушене, наднормено тегло и др.

Евалла! Хвана дявола! Дай сега да му отрежем опашката, че да се рахатясаме! Аман от дебили!

п.п. Пасторале, пази се. Сибил се е свързала с Пентагона..нали знаеш, че ТОР и половината анонимни проксита са техни ? п.п.2 ДЕТРОЙТЕ : Няма нищо по-противно в един форум от някой, който държи да ползва капс лок: компенсираш за едно друго нещо май а ? Използването на ":)" след всяко мнение те прави по-лигав отколкото си. А да живееш в щатите и да удряш чело в земята всеки път като се спомене Путин.. как мозъка ти живее в това логическо противоречие, а още не му е изгърмял предпазния бушон, ето това си е пълна медицинска мистерия! п.п.3 Причините за рак са много: много вируси, които се бъркат в естествения цикъл на клетката, като изключват предпазните механизми за да ускорят деленето на клетката се сочат като потенциални причинители на много видове рак. Недостига на Витамин Д, яденето на много въглехидрати и завишено ниво на IGF2 са в пряка зависимост от появата на ракови заболявания.. с една дума нищо общо с господарите ви в Кремъл или Брюксел. п.п.4 Да ви го на бибипам в бибиканите бибики бибковци бибипани !

През 1908 г. Елерман и Банг откриват вирус, който причинява левкемия при кокошките. Рейтон Роуз е този, който през 1911 г. филтрира от тумор на мускул с точност на филтъра от 120 нанометра един екстакт, с който отново е можел да създаде рак. Той предполага, че в този екстракт има вирус. 1966 Роуз получава за откриването на Rous-Sarkom-вируса (RSV) нобелова награда.

От край време искам да ви кажа нещо. На вас русофилите и на вас краварите.. не ви ли е срам да пишете на българска азбука покорна рая такава ? Едните чакащи изрода от КГБ, да дойде и да ги оправи, другите коленичат пред "евроатлантиците" с надежда 84те половите флуиди от Канада, да ги опнат по европейски му. Да ви е хрумвало предатели ниедни, че всяка страна гледа своите интереси ? Че България не е Русия, че Германия/Меркел и е през вагита за България, доколкото на власт е любимия и пожарникар, здравната система е в тотален крах и младите доктори масово напускат България за да работят в Германия ?!? Толкова ли не вярвате в себе си, в това което можете да постигнете в личния си живот, в професията си, че единственото което ви дава някакво самочувствие в този живот е дали долара = 40 рубли или е скочил на до 70 такива ?!? Жалко за дира, през 99та беше място на много интересни хора, интересни дискусии и мнения. Сега се превръща в клоаката на дигиталното животинско царство ...

да ти кажа нещо има реална пропагандна атака от русия интересът на България е да се бори с тази атака а ти може и да искаш да си над нещата аз също искам но трябва да разбереш че всички сме вътре щото живеем тук! нима не виждаш какво се случва?? русия се опитва да разбива ЕС очевидно е президентът на франция го каза премиерът на англия

да бе, обясни на кухите. давай! понеже ти виждаш - русия тук, русия там, атака, враг, страшилища... ..ама пък, си ходят с табелките и ти само разясняваш, нали!? гръмни се бе, този! гръмни се и може да попаднеш в твоя европейски, несбъднат райх.. идиот нещастен

Тази статистика много издиша. Ако приемем, че средно заболяват 234 на 100 000 души, а според статистиката общо болните са 4000 на 100 000, излиза че болните от рак живеят средно поне по 15-16 години. А всички знаем, че повечето видове рак те усмъртяват за година-две. Какво излиза - поредната фалшива новина, пусната с цел да се всява паника. Дали някой забелязва, че в медиите не можем да прочетем нищо положително, само апокалиптични картини, катастрофи и убийства. Това ли е единственото, което се случва по света господа "журналисти"?

сила и смелост на болните а тези които се възползват от такива новини за политически цели съвест може и да нямате но всичкото презрение на света е малко за вас!

не плашат раковите вируси, това е положението, драги сънародници

с Путин, Тръмп, Тодор Живков и пр., ами си опичайте акъла и си налягайте трите букви, гледайте си семействата от началото до края, не случайно е споменато и в десетте божи заповеди , явно въз основа на хилядолетни наблюдения

ги блъскат с ваксини, статини, сексът се рекламира постоянно и се набива в кухите глави като най-голямо житейско постижение- ето и завоалираната истанбулска конвенция се чуди как да зарибява децата от малки с "обогатени" представи за секса., Пенсионираните хухавелници тичат в Тайланд по невръстни проститутки и разнасят после по всички континенти ракови вируси. Новозабогателите правещи се на мачовци наши управници - и те се чувстват задължени да демонстрират промискуитетните си занимания, после тичат по света да се лекуват

Всичко, което се случва (включително тази онкологична епидемия) и ще се случва у нас ни го натресоха американците. Всичко е заложено в плана "Ран -Ът". С него се развързаха ръцете на политическа класа в България след 1989г. моделирана от САЩ. Позволи й се с най-мафиотски методи да заграби държавната собственост и да се изроди в нова и престъпна олигархия, с цената на живота на няколко милиона българи! Благодарение на проекта Ран-Ът сега българската икономика е в руини и България е върната със 100 години назад в своето развитие, унищожени са всички социални завоевания, добити с толкова труд и лишения, нацията измира, топи се интелектуалния й и културен... Народът ни бива насилствено преселван в ... гробищните паркове! Според американците българите подлежат на ликвидиране!

руските самолети продължават да падат дори и след победата в сар всичко ти е толкова истина мафията в България е руска ДС доган пеевски мултигруп все русофили на доган му дадоха награда за русофилство миналата година :))

Падат благодарение на Ал Кайда - "врагът" на САЩ...

На Ганю все някой му е виновен. Не му минава през ума да се бори за правата си, както останалите народи, не му минава през ума, че е недисциплиниран, че не може да се обединява с другите, за да постига успехи, че го е страх от сянката му, че няма грам личностно и национално достойнство, че се е прочул навсякъде по света и не с добро....Докато не се научим да се уважаваме и да уважаваме и хората около нас ще си мрънкаме по стар наш навик и ще се въртим в омагьосан кръг.

Числата не са непременно лоши. Удвоили са се болните според данните, заболеваемостта едва ли се е променила много. Има доста сериозен напредък с химиотерапия и т.н., част от числото е навярно просто защото болните от рак успяват да оцелеят по-дълго. Който не е имал близък до себе си болен той не знае какво значи да се бориш и надяваш. На тези, които се борят - успех и гледайте да се информирате. Метформинът е сравнително безобидно лекарство което понякога може да помогне; не да излекува но да предотврати ако се взема с години и/или да усили ефекта на химиотерапията, има вече доста статистики по въпроса но още не е медицинска практика.