В 20:30 часа гасим светлините за ”Часът на земята”

От 20:30 ч. до 21:30 ч. днес ще се състои тазгодишното издание на международната екологична инициатива "Часът на земята", съобщиха организаторите от WWF.

Обратно в новината

Коментари - В 20:30 часа гасим светлините за ”Часът на земята” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

gasete svetlinite i lapaite toka ,prostotia

Не ни занимавайте с глупости ами спрете изсичането на горите в България! Това е сериозен проблем.

Дивотия

По-голяма глупост не бях виждал...

Само преди няколко дни ни обясняваха какви проблеми ще имат енергийните системи заради слънчевото затъмнение. Това масово спиране на тока не крие ли рискове!?

Кога ще угасим цените на тока??

от 20:з0 д0 21:30 ще правите деца.защото после ще ви бъде забранено.по решение на меркел,нато и боико тиквата.EC ще ви казва кога да правите деца.

..."Изключи светлините, включи себе си!" ....??? A?

А кога е часът на евтаназията

отново тренировка за дресиране-прави едно,прави две,ай сект ир оттука

Тия се сетиха да земята. това пак го измислиха комунистите през 80-те години. Два часа имаше електричество - два часа нямаше електричество. Вместо да плащат за патент те се правят на откриватели

я и минуси цъкат идиотите

Кои комунисти,бе!?Какви 80-те години,май си доста зелен!Дискотеките бяха през 90-те и бяха по време на "демокрацията"!!Като не знаеш,трай-затова имаш минуси!

Поредната глупост. Като изгасим лампите и съвестта ще ни е честа.Това е прах в очите на човечеството, че видите ли правителствата правят нещо за опазване на природата.

Странно, аз по същото време празнувам деня на научно-техническия прогрес и традицията повелява да се включат всички възможни светлини.

Правилно, така постъпват хората на просвещението които мразят да тънат в мрак и нищета.

TIREX

WTF и ма#ната и на инициативата.

Абсолютна олигофрения. Гасене на тока, изместване на времето с 1 час... Загубихме от КТБ 8 милиарда, ще спечелим стотинки от стоенето на тъмно, а "стресът" на организма не се брой, може това да е една от целите - стресирай и маниполирай! Довечера от 21.45 започва мача с Италия, много хорара ще тръгнат към стадиона, а многото хора на едно място стават "неконтролируема тълпа" при първото предизвикателство. Точно тогава ще им спрат осветлението !!! Какво може да последва ... ще видим?

От сутринта сме взели мерки......Мъгла и инциденти затрудняват движението в страната До 100 метра е намалена видимостта на "Петрохан" Публикувано: 28 март 2015, 11:11 Обновено: 28 март 2015, 11:11...

Това е като с глобалното затопляне от 6 месеца затопляне само преспи сняг слънце не сме видели имаше за два дни слънце когато му беше затъмнението и пак вали.А американските военно промишлени комплекси питахте ли ги.

Това е едно от най-лицмерните начинания правени някога!

Има по-голяма тъпотия-да местим часовниците напред,назад

А КАКВО ДА КАЖЕМ ЗА ЗАПАДНО-ЕВРОПЕЙЦИТ ?:)))) СОТИРОС БУЛГАРИ - СОТИР БЪЛГАРИНА - ОСНОВАТЕЛЯ НА БУЛГАР Е БЪЛГАРИН . - КАТАРИТЕ СА ИМАЛИ ПО ЕДНО ВРЕМЕ ЗА ГЛАВЕН ШЕФ БЪЛГАРИН - А БАРТОЛОМЕО БУЛГАРИНИ ПРЕНАСЯ РЕНЕСАНСА В ЕВРОПА :)))

ЩЕ ми измрат рибкити и ще ми съ развали бобето у мраза. Кокошкити ще спрат да снасят, а пък жинъта ша ма пожелай, никакво спиране нема да прая, после разходити ми щи са увеличът.

Поредната "дъвка" за големи наивници.

ШЕФОВЕТЕ НА ЕЛЕКТРИЧЕСКИТЕ КОМПАНИИ В ЦЯЛА АМЕРИКА И КАНАДА СЕ ОПЛАКВАТ ..... ПРЕДСТВЕТЕ СИ ЧЕ ЗА 1 ЧАС ТРЯБВА ДА СПРЕШ МИГНОВЕННО ЕЛЕКТРОЦЕНТРАЛАТА ДА НЕ ПРОИЗВЕЖДА ТОК И СЛЕД 1 ЧАС ДА Я ПУСНЕШ ПА МИГНОВЕННО :))) ТОВА ТЕХНИЧЕСКИ НЯМА КАК ДА СТАНЕ - ПРОИЗВЕДЕНИЯ ТОК НЕ МОЖЕШ ДА ГО ИЗХВЪРЛИШ НА БОКЛУКА ЗА 1 ЧАС :)

Нищо общо с истината. Електроцентралите не спирата а работят с 5-10% по-слабо. През деня като не ползваш лампи, спират ли?

ТВА 5-10% ПО-МАЛКО КАК СИ ГО ПРЕДСТАВЯШ И СПОРЕД ТЕБ ЗА КОЛКО ВРЕМЕ СТАВА ? .... НАБИВАШ СПИРАЧКИТЕ И НАМАЛЯВАШ СКОРОСТА С 5-10 КМ :)))

Само че през деня се работи и се консумира енергия.

голям праз

Ако бях брутален, щях да кажа : "Не се обаждай от коневръза". От техническа гледна точка, възможността за срив в енергийната система е напълно възможен. При изключване и след това включване на консуматор със съизмерима мощност може да доведе до аварийно състояние на електроенергийната система. Който има малко ум в главата ще разбере какво съм написал, за останалите - няма спасение.

Евтин популизъм в мащабите на целия свят. Вместо да разработват наистина приложими технологии за енергетиката си правят PR. Слънчеви и вятърни системи на дотации на народа не ни трябват.Американски ТЕЦ , а сега и АЕЦ също.Няма да участвам в тази инициатива докато не започнат да предприемат реални мерки.

отивай да ги разработиш, ние ще те изчакаме

борисов е нашия ердоган.

ЕРДОГАН ПЪК КАЗВА ЧЕ СЕ Е УЧИЛ ОТ МИТХАД ПАША :) А ДАВУТОГЛУ - МИНИСТЪР-ПРЕДЕДАТЕЛЯ ИМ Е ДЬОНМЕ КАТО СЮЛЕЙМАН ПАША - СОЛОМОН ЯВАШ ЛЕВИ :))

Амче то и на Ердоган и жена му работата не е никак чиста!

СЛЕД КАТО ТАЯ ГОДИНА БОЙКО МУТРАТА ПОДАРИ АЕЦ КОЗЛОДУЙ НА УЕСТИНГХАУЗ , ДОГОДИНА УЧАСТИЕТО НА НАРОДА В "ДЕНЯ НА ЗЕМЯТА" ЩЕ БЪДЕ МАСОВО И ПРОДЪЛЖИТЕЛНО :)))

Някой беше написал, че ти си бил в самолета, който се разби. Явно е слух. Жалко. Твоята светлина отдавна е угасена.

Поредната глупост. Майката му е в силата на закона.

всичко да свети днес! не искаме такива глупости.

бръкни в контакта да светнеш и ти!

Аз ще протестирам, като в продължение на един час ще си пусна осветлението.

Предпочитам всеки българин да вдигне хартийка или фас и да ги хвърли в коша. Или пък цял ден да си казваме "добър ден" на непознати и да се усмихваме.

сигурно ще искаш да те пипа и всеки дето говори български..да ти имах ценностите.

Поредното масово внушение за овчици.

след ,,глобалното затопляне,, е ред на ,,глобалното затъмнение,,??? ,,детска градина,,!!!

Глобалното затъмнение е факт. Фундаменталната наука от няколко десетилетия се е върнала във тъмното средновековие, налагайки грешни теории превърнати в догми от занаятчиите папагали удобни на системата, които са скарани със желанието за критично мислене. Развиват се само технологиите в резултат частично на конкуренцията между частните предприятия и в резултат на желанието за по-ефективен контрол на беззаконниците над обществото.

заредете и пушките и пистолетите,крадците може да ви доидат на гости..

ще ни намалят сметките, а тока ни го спират по- 3 пьти на ден

В BG ни принуждават да се включим в дългия вариант на тази инициатива, просто като ни представят надути сметки за ток, които много хора не смогват да платят и просто им спират тока!

суботник нема ли да се одржува оваа година

Има много зомбита дето вързват на тези идеи.Пълни европейски тъпизми са това.Моето искане е да се разрушат всички молове и на тяхно място да се направят детски площатки и велоалеи.

Пише се -площаДки. Идва от площаД- площаДи. Не площаТи и площаТки!!!Децата трябва да живеят в светлина / във всякакъв смисъл/ и в никакви изкуствено предизвикани затъмнения. Няма да се включа в подобни глупости.

Прилича ми на чалга послание или сектантско заклинание: "Да се хванем за ръце или ръцете горееее"Хайде - хоп! Излъгахме този "народ", а не мърша! Омръзна ми от демагогия и манипулации! Вижте циганите какво правят - деца и масрафи, а ние сме роби на ромите! Срам!

Лицемерие!

Ше ги гасим, ама друг път!

закони и стриктното им прилагане трябват , неподкупни полиция,прокуратура и съд трябват които да съблюдават изпълнението на законите - а не кухи безполезни маймунджалъци, пали гаси, тука има тука нЕма

ЕОН едвам го пуснаха преди 2 седмици и сега пак да го изключваме. Няма да стане.

Най глупавата инициатива на света! Вие какво мислите, че като изгасите лампите и централите намаляват мощността? Мариците спират? Глупости! Дори има моменти, в които при прекалено малка консумация с цел избягване на срив във мрежата енергийният системен оператор( ЕСО) пуска безплатен ток( буквално) към съседните страни

Гасете ги, като ви е толкова акъла!

А последния българин да изгаси аец Козлодуй преди да замине за чужбина!

На нас българите трябва да ни бъде забранено да участваме в меропрятия свързани с природата и опазване на природата.Ние хвърляме найлонови торбички,чашки от кафе,пластмасови и стъклени бутилки и всички други битови и след ремонтни отпадъци където ни попадне.Това го няма и в Африка.Накъдето и да погледнете ще видите да се веят найлони и парцали.Ние сме като неандерталците,отопляваме се масово на дърва,върнахме се в средновековието.Никоя друга държава не изсича и изгаря така безпощадно горите си и не замърсява така просташки природата си!!

Защо се върнахме на дърва а ? Сигурно защото хората скат да цепят дърва и да носят въглища. ЗАЩОТО НЯМАТ ПАРИ ЗАТОВА

Хората ползват дърва за огрев, защото са възможно най-евтин в момента вариант без други инвестиции. Как си представяш старците по селата и малките градиве масово да са с климатик или газ, като няма да ги снабдяват редовно.

Преди 30г. почти нямаше жилище без акумулираща печка,излючвам тия на централно отопление.Дневна енергия 3 ст.,нощна 1 ст...... Сега никой не ползва този вид отопление....дърва и въглища. Ти кажи причините.

Елате и вижте колко ЗДРАВИ кестенови дървета, внасящи прохлада в центъра на "град" Разград изсякоха олигофрените! Градът заприлича на мемориален парк - окован с бетон, чакъл и оскотяло племе!

каква е ползата от всичко това , като утре селяндура пак ще си изхвърля боклуците У реката и ще бракониерства с резачката в гората

Организирам доста по добра инициатива. Месец на "НЕ НА ПАЗАРУВАНЕТО' Хората да пазаруват само необходимото им за съществуването им. Ето това ще спести ресурси на планетата

Предложението ти е в сила много отдавна у нас- имайки предвид заплащането на труда и размера на пенсиите при действително работещите.Човек е роден да живее- не да съществува!Не на пазаруването на вносните боклуци, които се внасят за жълти стотинки и се продават на високи цени.

Почна се с разните му там еврогейски маймунджалъци. Някой може ли да отговори кого и с какво обслужват такива кухи и безполезни инициативи? В този контекст и аз да се идходя по въпроса с куха и безполезна инициатива - нека повече да няма войни по света и всички хора да се обичат като братя и сестри. А дано, ама надали.

АКО НЯМА ВОЙНИ, ЩЕ ТРЯБВА ДА ЗАКРИЯТ сащ.

Точно така лицемери. Загасете си лампите за една минута и идете в близкият Мол да си купите поредният безсмислен боклук за който са употребени ресурсите на същата тази земя.