Светът бушува от демонстрации и насилие, Гутериш изтъкна нестабилността в живота

Налице е нарастващ дефицит на доверие между хората и политическите системи, а хората искат "честна игра", заяви генералният секретар на ООН

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

гуци, ти нали си на хранилката. лапай и си трай. ак47 - нужен като въздуха и слънцето на секо живо същество. твоите приказки - не са.

Така е , когато политиците започнат да се мислят и държат като Господ ……. Целият процес на Глобализация, на който сме свидетели, е причинен ИМЕННО от верига от грешни политически решения, които , за съжаление се натрупват на гърба на обикновените граждани ……. докато в един следващ момент обществото избухва ! Някой може ли да ми каже, колко точно на брой протеста, имаше по целият свят САМО през изминалата седмица ?! ……. Трудно е нали ? …. но ако говорим за причините - те са ВИНАГИ едни и същи - корупция, грешни политически решения , безхаберие за реалните нужди на хората …… анти- хуманност. Време е политиците да изчезнат като "раса от лъжци" ! Време е в управлението на държавите да влязат умни филантропи съзнаващи ролята на традициите и ценностите религията ….. без това, човечеството ще се самозатрие ! И това, ще стане скоро, отново в благодарение на Изкуствения Интелект, който безмълвно ще затрие корупцията, вземайки самостоятелни и безпристрастни решения ...…. толкоз !

Примитивен, глобален капитализъм и фалшива, лицемерна Демокрация - невъзможна комбинация. И е писано вече (не сам Маркс), че тази система ( след изчезването на идеологическият и противник и страшилка - Комунзма) и почти глобалното и разпросранение неизбежно ще стигне до невъзмоьно да се реши без световна война или революция криза. Следваият етап на оцелелите хора предполага се ще бъде глобален нов тип комунизъм. Това е диелектиката.

Когато мирните протести водят само до протакане, до печелене на време, за да бъдат отнети още права, да бъдат още по-жестоко смазвани и ограбвани милиарди трудови хора, естествената реакция е бунт, война с всички средства срещу насилниците, грабителите, подпалвачите на войни. Всеки народ има право на бунт когато е смазван, потискан, ограбван, а съществуването му е застрашено. Това го има и в Хартата за правата на човека, приета точно от ООН. Много удобно е за онези 17% свръхбогаташи, които владеят 2/3 от богатствата на планетата, протестите да са мирни, хората да вървят и мучат като животни по площадите, докато те продължават да ги ограбват, да им оставят все по-малко средства за съществуване. Само че на това рано или късно идва край и хората ще отговорят на насилието с насилие, за да си върнат човешките права, човешкия облик. Тези събития предстоят, Гутериш, няма да ги спре. А ние тук, понеже сме си бавни и в мисленето и в реакциите, и понеже слушкаме и вярваме на техните средствата за масова дезинформация, както е тръгнало ще дочакаме като добитък да ни довършат.

Глобална икономика, глобална политика. Нормално е и протестите вече да бъдат глобални. Радвам се да чуя че и ръководството на ООН са се присетили. до модератора - говедо не трий

Какво стана с офшорните зони? Много шум и после тишина.

Аз съм излишен шизофреник - няма какво да правя по цял ден и драскам малоумия, които никой не чете.

Не разбрах,какво следва от това заявление на Гутериш? Всъщност,той нищо не предлага.

Ако предлагаше нещо конструктивно щеше да бъде убит. Ако привилегированя статус на хората печелещи от сегашно положение бъде застрашен ще се лее кръв. Тези призиви за мирен диалог са винаги еднопосочни.

оон е нпо, като бхк. а такива, като лицемера гутериш са пророците на съвременните фарисеи! грозните португалци са една съществена част от компрадорите, но сега са "социалисти" и "миротворци". какво ужасно лицемерие!!!

Тц. ООН е правителствена организация. Иначе си прав - действа като НПО. Ако си спомняш, в изтеклия в интернет отчет на Отворено общество до Сорос (автентичен е, самите те го потвърдиха) се казваше, че са дали 3 млн долара на групата експерти, ръководена от високопоставен служител на ООН, която разработва политиката на организацията по миграцията. Казваха още, че те (Отворено общество) са осигурили чрез техни НПО методиката, по която да работи групата, входните статистически данни и експертнатите консултации, та за това успехът бил пълен, но трябвало да се развива. Високопоставеният служител на ООН, който е ръководил групата се казва Гутериш.

е като е така, защо е и "тц"? сбърканият ген на гутериш е сороска, платена подлога.

Практическото измерение на теорията за управляемия хаос. Можеи да ме обвините, че съм привърженик на тъпите конспиративни теории, но така мисял. Ето ви примери. Гледах снимки от Ливан - подготвят се протестни лагери. И изведнъж, от нищото са се появили големи пратки с палатки и ... чадъри. Щото сигурно Ливан е една северна страна, дето непрекъснато вали?! Или пък защото някой планира насилствени демонстрации в стил Хонг Конг? Една милиция откри огън по простестиращи за права в Ирак. Да де, на видеата се вижда, че са открили огън след като протестиращите запалиха щаба й. И охраната нащаш ли запона да стреля. Демонстрациите за права в Ирак са основно сред шиитите. А преди 2 дни се появи позив на Ислямска държава - избягалите от кюрдските затври членове на ИД - иракчани да се присъединят към протестите и актвно да участват в тях! Крайната сунитска организация ИД, дето обезглавява шиитите подкрепя протестите им за права? В Чили, в Боливия, в Колумбия - масови протести, всички съпроводени с насилия. В Мексико наркокартел избива полицаи... Теорията на управляемия хаос в действие. И най-отгоре цъфти отговоръта на всичко това - трябва глобално правителство...

Глобалното правителство ще бъде точно ООНето. С Антихриста начело. Звярът от Апокалипсиса.

Добре че генералния секретар на ООН се изходи по въпроса. Не разбрах от статията обаче за колко милирда допълнително претендира да получи?

смех, смех, смех... и пак,смЕх! даже, курнела импексова каканиже по-качествен локум... НО! така или иначе, докато кумирите са всичко в света на добичетата, винаги ще се намират тарикати да им ги рисуват. интересното е, че за пръв път масите се премоделират с такава скорост, в такъв мащаб и с такава, машинна прецизност. невероятно е но действително има надежда. това и само това, различава настоящето измерение от ада.

ко речи

Какъв си лицемер!

то на приказки всички знаем как е хубоо ама....

Русия е виновна!! Виновна е че не смаза капитализмът.

Ибсега точно във Фашия е най-дивият капитализъм. Начело с кремълското дерьмо.

Ми ердоганският любовник не е рекъл, не го е смазъл. Ама нали от него по-капиталист няма...

Протестите и насилието по света щеше да е в пъти по-малко без ООН. Тъжното е че тази организация създадена да твори мир по света, вместо това създаде безкраен хаос. Човешките права които защитатат, се изродиха до неузнаваемост. Сега ООН ни налага този уродлив прочит на хуманността. В резултат, милиони нецивилизовани хора с ужасяваща ценностна система заля земите на белите. Да добавим и нечовешката религия ислям, която съпътства тези мигранти. Добавете хомосексуалните бракове+осиновяването на деца от същите - непростимо престъпление. Добавете и толерирането на трети, четвърти и деветдесет и девети пол... Напълзяха всевъзможни правозащитни организации, чиято единствена цел е да "намажат от баницата". В момента всеки престъпник има повече права от жертвите на престъпления. За тоя безумен хаос ООН носи основна вина. Разгледайте го така - едни чичковци и лелки стоят в сградата на ООН в Ню Йорк, радват се на охолен живот с огромни заплати и нищо не вършат - А да, трябва само от време на време да квичат как на еди кои си им били потъпкани правата.

тъй,тъй ама не и с теб...пример-жълтурчетата..тех ква им е системата на обичайчетата им де,верно факири са в некой отношения,ама и сепуко си прават и 'кароши' имат даже и тенна-та им се отказа от обязаностите си.ааа да щех да забрава....четох тацит..ама не помна та'история'-та ли му чето, та 'анали'-те ли му хе как иглежа аналите на тацит..цирк...аааа ..май беше 'германия'абе с две думи човекът пише...сега швабите ли та квадите ли ,е не помна,смисал колко били мързеливи германците..как гледали да кръшкат..нещо кат' мангалите били,ти да видиш, да не поверва човек ,та това за белите ,жълтите и черните..а оон-ето, еми кво искаш.. така решили ционистите бе така направили, пари имат храта ей, ,хич даже да не ти е чудно..кво ти пука,чифутска му работа..ама шъ знайш... тия и газвите камери не ги оправиха.. а

Писна ми от пропагандни статии. То не бяха танкове, демонстрации. Вече разкарах Дневник, наред е Дир-а. Остана ли неутрален медия портал, който да не е на хранилка?

Един нарид свикне ли със свободата, трудно можеш го прибра от улиците, дори и за най-малкото нещо.

Има едно старо китайско проклятие: "Дано живееш в интересни времена". Е, то по интересни, накъде повече :) Иначе, те тия неща са безкрайно лесни за прогнозиране. Когато някой си поръчва бутилка вино в класно заведение, което струва колкото годишната заплата на работника във фабриките му, значи нещо не е съвсем наред. И просто трябва да се стигне до критична точка натрупване на гняв. После вече е кристално ясно.

Всички времена са били интересни, но не във всички е имало медии и интернет като сега.

Няма по точен и синтезиран коментар! Респект! Интернет, в частност социалните мрежи ще наложат изумително бързи промени в световен мащаб. И не мисля, че ще успеят да ги овладеят, въпреки опитите. Една социална мрежа може да бъде подчинена, но моментално ще се появи нова. Дали промените ще са за добро или лошо ... в някакъв маргинален, български вариант това е без значение. Ние сме такова дъно, че няма накъде повече.

Световната революция е на прага ни ! Докога ще бъдем все последни ?

Ами когато си я внесем. Ние до сега само сме внасяли това дето се харчи по света. Ще изчакаме предполагам да видим котировките и ще внасяме. Кой ще внася ли? Тези дето ще са на печалба разбира се. Тук всичко се гледа според принадената стойност.

Ние сме на принципа: И последните ще бъдат първи:)))) Въпросът е "първи" в какво? В изяждане на л..ната, предполагам. Както винаги!

,,Утешението ,, за богатите е, че бедните са повече от тях и ще дойде ден когато те- богатите- ще бъдат смячкани, а за храна ще ич се сервират парите които са ограбили и ще ги гледаме как ще ги ядат.

Убедихте ме. Давайте "новият световен ред" и всичко ще е по глюкозо-фруктозен сироп и палмово масло! А, как бързо мЪ навихте...

понеже печалбата на пари е трудно нещо ,ето защо повечето хора напират към държавна и местна власт и служба,гарантирани парични извори и поръчки,истинската икономика обаче се гради на качествени и продаваеми продукти и услуги!Ако аз днес продам нещо на сергията ще имам пари да ям,ако няма йой да купи нещо ще гладувам! Така е и със икономиката на една държава,другото е примитивен популизъм на борещи се да се докопат за власт и пари!

Казано другояче калпазаните напират да се натикат в политиката. Моите наблюдения са такива. Свестен човек там не съм видял, лаладжии, нищоправци и паразити.

Хахахах, да сравняваш истинските протести с организирания театър в България - това е безценно :)))

абе защо да си приемем за национален химн на легендарната ПИНК ФЛОЙД .MONEY,ПАРИ,много е актуална тема!

Обществен договор при сегашната система никога не е имало. Няма как в свят на неравенство да се постигне договореност едните да стават все по- богати, а работещите за това да стават все по- бедни. По- умните разбират все по- добре, че системата е виновна за неравенството, а глобалната информираност позволява и на незаинтерисованите от политиката да разберат причините за тези неравенства. Затова се прокрадват тук-там идеи за смяна на системата, за минимален базов доход и т.н. но това все още е в сферата на популизма. Впрочем сегашните икономически субекти наричат популизъм всичко, което застрашава устоите на тяхното господство използвайки медийното си пространство, но все повече хора усещат, че са жертва на медийна пропаганда, а не на политики към сближаване на доходите.

и как ке стане бе батенце..кажи разкри тайната..кой ке бачка за жълтите стотинки тогава...как да стане така че и ваксаджията да има яхта...ама секи ваксаджия по света..или па туарегите тоже.и те да са с яхти..те хорицата 'кораби'вече си имат..поне некой де...кажи бе батенце...и мен ми се ебе..много е сладко да ебеш,ама никой не ти дава ако не платиш...требе и на тоя въпрос да се намери отговор..безплатен лекар,безплатен учител,безплатни чушки..и естествено безплатни ...дупенца...ммммм....само си викам дано.....

Аз ,за нас, българите въобще не се притеснявам!Тук ние сме под сигурното и далновидно крило на бате,Бойко,кака Курнелия,на ага Ахмет Доган,товариш Болен Сидеров,охраненият мъжкар шкембелия патриотар от ДС котилото Каракачанов!Със тези далновидни хора България за кратко време ще се възроди като феникс от пепел и разруха така както Германия се възтанови след войната!

Някога, през 1919 година Александър Стамболийски също е възродил България за кратко време като Феникс от пепел и разруха така както Германия се възстанови след войната след 21.05.1949 година /"Kanzlerakte/ ! Възраждането ще дойде на крилете на ... 8-те F 16*, Дай Боже.

Минус ще ми пишеш, а?!

Да се преслваме към Русия,тя е най голямата територия на земята и логически и най богата на злато,петрол,газ,нефт,и всички във меделеевата таблица елементи!Да се сприятелим със руските олигарси,монополи,бандити и мафоити само покай тях ще има и трохи от тяхана софра за нас българите!!

много ги прав защото от трапезата на американските олигарси ,монополи ,бандити и мафиоти и трохи няма-напротив даже ние плащаме а фърчилцата им.ебано мазно педерасче

Светът се превърна в едно ужасяващо място за живеене, в един безконечен ад, в геена огнена, отровно-задушаващо блато, където безбройни националистическо-ксенофобни джаби-хатянини вадят гнусно мазно-пъпчасалите си, лепкави духовни езици и поглъщат всичко полуживо, въргалящо се и вегетиращо из калабалъка наоколо! Добре сте изброили световните огнища на политическа гангрена и икономическа чума, но отговорете - умишлено ли "забравихте" трагедията с бежанците? Нарочно ли се разсеяхте и не споменахте ни думичка за лагерите и мъченията на страдащо-плачущите хорица в съседна Гърция? За антихуманното отношение на вампирясалите гръцки полицаи, които тази година няколко пъти се гавреха с клетите хорица? Та това се случи съвсем близо до нашия гъз, образно казано, под краката ни чергата гори..... Гнуся се и се отвращавам и от престъпните действия на византийските псевдополицаи, заливащи бедните хорица с горещи ибрици, пълни догоре с химически киселини, с разтопено-бълбукаща свинско-домузчийска мас, с жежка шкембе-чорба от надиплени шкембета на бесни нерези, с огнено-люта пача-чорба от мръсните крака на квичащи свинки по разкаляни кочини! ПОЗОР! Горките хорица, миличките ми те.... Кажете ми веднага, има ли някаква банкова сметка в Гърция, някой знае ли как може да помогнем финансово на тези страдащо-низвергнати душици? Какви са тези полицаи-изчадия с твърдо-огромни палки, свински опашки, автомати, картечници, снайпери, ракети, комети, лимонки, карабини и водородно-кислородни бомби в гнусните си къси ръчичики??? Кого спират те, кого бият, кого плюят, кого спъват, беснеейки като любимия на Ботоксовото Джудже герой от рашистанско-комуноидните приказки Касчей Безсмъртния??? Защо са се развилнели така орангутанско-шебеклийски като Бесно-Беззъби Баби Яги срещу невъоръжени майчици и дечица, прогонени от разкаляните струи на оловно-гумените куршумите на войната! От снимковите материали на световните информационни агенции ни гледат жално и грустно САМО плачущи майки, невинно-бременни момичета и невръстни дечица! Българийо, отвори веднага нашироко граничните си пазви с гористо-обрасли хълмове и приеми на секундата тези молещи се босоноги нещастници! Поклон пред неправителствените организации и хуманни сдружения, които работят БЕЗКОРИСТНО-БЕЗПЛАТНО, денонощно-неуморно по границите с цел защита на човекопотока към по-сигурните страни!!! Защо наричате тези мили и съвестни, толерантно-мюсюлманофилни извънправителствени организацийки трафиканти на хора? Защо???!!! Аз лично от 2015 година се подвизавам геройски и саможертвено из бежанските лагери на Югоизточна България - Харманли, Любимец, Малко Търново, Елхово.... По професия съм масажистка със специализация и следдипломна квалификация „Влажни тайландски масажи“. През школувано-обиграните ми пръстчета са преминали хиляди бедни мигранти, получили от дългия бежански път болки в кръста, сърбежи в надпъпие и особено в подпъпието, изкривяване на преден месесто-навирен хрущял и други подобни тежки диагнози. Освен това съм оправяла и намествала херниите на толкова много крещящи от болка мъжки хорица, че населението на майка Индия е нищо в сравнение с техния брой. По бежанските лагери помагам с каквото мога, понякога дарявам предимно духовна ласка, ментална прегръдка и вливам на порции психически сили в изнурените тела на тези бездомници, останали без род и родина! През деня ги обгрижвам, уча ги на езика си, хигиенизирам ги, а доста често оставам и през нощта, за да им бъда духовна подкрепа, пътеводна светлина и сродна душица.... Пеем тъжни и грустни ориенталско-анадолски песни, шъпнем горещи молитви на неутралния международен турски език (поклон пред светлата аура-ореол на аркадаша Ердо и набъбналото Емине!!!), плачем горестно, окъпани и измити от тежко-солените си сълзи, загърнати в опърпаните, пълни с въшки и гниди юргани на издайническо-скърцащите кревати с по три почупени крака. Плача, плача и ридая.... Душата ми се къса....

В България няма протести, защото всички са доволни. Звучи ми като думите на Каравелов, господа, в България не бият.

Докато бедните стават все по-бедни, а богатите по-богати, световната буря е неизбежна. ПП: 1% от хората притежават 82% от световното богатството.

просто е,парите имат свойството да успокояват тълпите и техните политиески лидери!парите дават чувсто че си богоизбран,интелигентен.лошото обаче е когато нямаш пари.Ето пример България държава под валутен борд към еврото,еврофодове,европари,напускащи българи към по богати развити и културни народи неограниче достъп на всякакви по качествени китайски и европейски стоки,корупция злоуптреба със държавна и местна власт,монополи,картели гарантирани местни държавни поръчки за наши хора от нашата партия,кражби измами,заплахи,убийства,контрабанда,търговия на бедни българи всичко това е заради негово величество ПАРИТЕ които свалят и правитееелства!

И в София има Протести , които най- брутално са изтласквани от местата където трябва да протестират срещу Властта ! Никой от Пресата и ТВ не ги отразява както трябва само тези от Контра - протестите ! Това Правителство трябва да си ходи и то по- скоро , Масони и Соросоиди не трябва да Управляват България !

Някой ръчка света към размирици,като така ще докара на света един малоумник да го управлява...

Точно така - Звярът от Апокалипсиса.

управляващата западащия свят клика иска протест, но без ненасилие. Ама и през ум не им минава да направят така, че повечето хора да не искат да протестират. Накрая ще има протести с насилие, вероятно с голямо насилие. И "елитите" на нациите ще поемат към съответните лагери. Защото са тъпи и настъпват мотиката втори път.

кой наричаш форумен дебил ма пача? мъжо ти не те ли ебе вече в гъза, че ни се натрисаш на нас?

за мен лично първият сигнал че в България няма да видим демокрация , и че политиците ни са едни и същи боклуци неьависимо от коя партия са беше първият ден когато костов стана премиер . защо ли? а ми защотото първото нещо което направи е да забрани протестите е после опасенята ми се оказоха за съаления верни а тогава все още бях на години в които политиката не беше нещо от което осъзнавах колко дълбоко ще се отрази на жовотът ни.

Всички партии прегърнаха либералната идеология, на практика де юре и де факто другите идеологии са забранени.

Нестабилността идва от прекалено многото население, от липса на контрол над раждаемостта, от либералната идеология и НПО.тата, които съсипват ценностите.

стабилност и само стабилност , 5 заплати за мени требва да изработат да има минималната за ;многото население;

Един протест не можете да направите като хората. Колко от вас са избити на денонощното бдение срещу избора на гл. прокурор? Айде напънете се малко не само във форумите тъпаци, та в крак със световната мода да ви съкратим с по една куха тиква.

аз съм тъп шизоид, Трият ме за сто пъти по-малко време, отколкото отделям да си пиша неадекватните идиотии, но си мисля, че правя нещо. Сори.

но като се замисли човек, нищожеството дер лайнен най-първо бе в областта на фамилията и множението на идиотите, които да плащат данъци. тя не успя там и бе преместена в министерството на войната да домъква навлеци... а сега е на местото на дебила юнкер ! какво нещо е политиката; а? меркееееел!!!! подлого на обааамаааа! време ти е да ни напускаш! на никой не му пука за теб!

трябва да се отбележи, че цензурата на циониостката свиня рубин и тъпото нищожество гутериш не спи!!!

трябва да се отбележи, че цензурата на циониостката свиня рубин и тъпото нищожество гутериш не спи!!!

ще дойде ден и народа ще се вдигне и ще измете всички който го докараха до това дередже

Няма да дойде защото либерализма е порочен кръг от който няма излизане.

като слагаш минус дано влезеш в тоя кръг да те видя как ще излезеш

Чилийците да прочетат книгата "Къщата с духовете" на Изабел Алиенде и тогава да протестират. Българските комуняги няма нужда да четат каквото и да било. Те не могат и никога нищо не са прочели. Само са ревали като говеда КПСС-БКП. И сега търсят пенсии. Паразити.

Те комунистите са си изкарали пенсиите няколко пъти, ама от както дойде демокрацията, нищоправци като тебе и мангалите опоскаха всичко за нула време.

Най-големите пенсии са основно на партийните секретари на БКП.

Пак сме в дъното на класацията, поне присъстваме тоя пър

но като се замисли човек, нищожеството дер лайнен най-първо бе в областта на фамилията и множението на идиотите, които да плащат данъци. тя не успя там и бе преместена в министерството на войната да домъква навлеци... а сега е на местото на дебила юнкер ! какво нещо е политиката; а? меркееееел!!!! подлого на обааамаааа! време ти е да ни напускаш! на никой не му пука за теб!

idio

връщам се от плаж. в света нищо не бушува. къщите тук са по 2 милиона и се избиват да купуват, не можеш се вреди. бушували били... в ботсуана, българия и две три други бушува

Много си добре пък само във форумите киснеш. Такива боклуци сме ги виждали и лъжите им сме слушали.

как да пропагандирате-подмолно...

какво пропагандират повечето идеологии са заклеймени да не кажа забранени

Аз съм гъз. Знам, че няма да направя дупка в морето с идиотските си коментари на шизофреник.

Ха, че какви са тия протести в Ирак нали са демократична държава. Каква е тая корупция, какви са тези икономически затруднения? Тц, тц....толкоз богата на петрол страна, всичко и окрадоха. Ще има да го търсят те Садам, ама няма го...