Горнооряховският суджук стана защитена марка в ЕС

В Официалния вестник на Европейския съюз беше вписан горнооряховският суджук (Gornooryahovski sudzhuk) като защитено географско указание в Европейския регистър на защитените наименования за произход.

Обратно в новината

Коментари - Горнооряховският суджук стана защитена марка в ЕС | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Естествено-поздравления за производителте! Но по-голямо е удивлението ми в друга посока.. 1536 г. Султан Сюлейман Великолепни издава ферман на пашата да събира данъци от производството на суджуци в горнооряховско... Което означава следното- не го е имало обезлюдяването на българските земи след завладяването им от османците през 1396 г. Напротив, живеел си е бг народ, работил си е традиционната работа и е плащъл данъци, което го определя като поданник на империята... Така рухват митовете и историческите заблуди... с една регистрирана търговска марка... :-))))

бг сирене произведено в германia купувам!не се продава вече каберне совинjон от оряховица!чудесните бг мезета и колбаси са мечта,а са много по-вкусни от разните италянски и испански !

и кво каиш имало в суджука?

На запад големи търговски вериги не внасят български продукти , поради непостоянното им качество. Обикновенно само първата пратка е с добро качество. Като спрем с тарикатлъците всичко ще се оправи. Дори и без запазени марки.

И моя суджук тряа да стане запазена марка! Който го е опитал все доволен е останал! И мало и голямо за него питат само !

Същата работа като Стандарта на Партия Герб Стара планина, ревяха, гракаха, чак в Африка ги чуха и се осраха.

Хайде да ни е Честита Първата и надяваме се не последната запазена марка!!!

И кое да ни е честито???Та пазара е пълен с "горнооряховски суджук" на всички месопреработвателно фирми.....

Надиплил съм си 20 - суджучета за празниците. Няколко ще си заминат и за Холандия - реклама на БЪЛГАРЩИНАТА, че да не се плашат толкова от нас бледничките лаленца.

Всичко българско и родно ,любя, тача и милея ! И пача обичам... И прясна армея.. И шкембе на ситно със яка ракия, бобеца в тигана със прясна сланина, но свинско със зеле хапвам за двамина !!!

Това, което се произвежда в момента под марката "Горнооряховски суджук", няма нищо общо с оригиналната рецепта. Горепосоченият продукт се произвежда САМО и ЕДИНСТВЕНО от ПРЯСНО ТЕЛЕШКО месо и подправки - сол, чер пипер и чубрица, с малко селитра или захар за запазване на цвета. Никой в момента не работи с прясно телешко, така че, рецептата не се изпълнява. А, за да се убие миризмата на СТАРО месо, масово се ползва КИМИОН, което е грубо нарушение на всички стандарти за вкусни колбаси. Ще стане същото, като със стандарта "Стара планина". Впрочем, всяко чудо- за три дни.

Сега тези трите фирми да спазват рецептата и да не слагат буклуци, че всичките суджуци са бъкани с Е-та!

Горнооряховски боклук със запазена марка и платени пари под масата за да го регистрират като марка във фалиралата Европа с фалиралата си валута евро

Задник! Нямаш идея за какво става въпрос. Стой кротко на мястото което овоняваш с присъствието си без опити да се разраснеш!!!

Е ние българете ,с този суджук замезваме със червен пелинец на Коледа,не можем да се мерим с вас -хамериканците със вашият пунш и пай!.А кое е боклук и кое не е от двете -нека другите да кажат.. Кога стана калайджия ,кога ти почерня задника бре, мистър със навуща ...

Може и боклук да е, но не е толкова вреден като кока-колата, пепсито, хамбургерите в Макдоналд, които имат 12 месеца трайност, и от които американците са със средно тегло 300 паунда. Хайде, и ние сме обиколили тук-там, и ние сме видяли по нещо. Ама то селянче, като види по-лъскаво, и си мисли, че е станало цар.... А останалите пасат тревица.... Да не говорим, че в Америка свинското е с ген на риба, а царевицата и житото- с гени от торен червей....

+1 :D:D

USA e абревеатура - UNICELLURAL SIMPLE ANIMAL?

БРАВО! Успехи на производителите!

БРАВО! СЕГА ОСТАВА ДА СЕ ЗАЩИТИ ВСИЧКО БЪЛГАРСКО, ПОЗНАТО ПО СВЕТА!

Първия коментатор,не те знам на колко си години,но аз като по-възрастен ,държа да ти кажа,че от 22 години такъв суджук просто не се произвежда.Това меко,мазно, вакуумирано нещо,което ти пробутват знайни и незнайни фирми е горнооряховски суджук ,колкото аз съм аржентинец.И аз го обичах,но в минало време.

То е ясно. че България си отива, ами поне ракията и суджукът да останат!

Чудесно! Радвам се на успеха на прекрасния продукт, който много обичам!