Появи се нова държава на картата на света

От днес в света има нова държава. Това е Южен Судан, който се отделя от Судан съгласно решението на своите жители, взето на референдум през януари.

Обратно в новината

Коментари - Появи се нова държава на картата на света | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Защо се притесняват? Щом имат петрол, американците ще ги "демократизират".

сега да видим белгия (сте има ли фландрия и валония)

Сега тези като се стегнат и за 4-5 години ще задминат и България по развитие!

судан се отарва от комунизма ама и в бг за да се отарвеме от комунизма пак трябва да станем градове даряви на пр. несебар *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

за "развод" или раздяла между МЮСЮЛМАНИТЕ В СЕВЕРА И ХРИСТИЯНИТЕ В ЮЖЕН СУДАН,които са били отвличани ,а техните фабрики и училища бомбардирани от ислямисти в северен Судан -С РЕФЕРЕНДУМ

Вечна дружба с братският Южно Судански народ!

Искам да съм негър!

Аз тук гледам една карта на петролните концесии в Судан и се чудя дали е случайно, че по-голямата част от тези територии се намират в Южен Судан сега? Една малка част разработвана от китайски компании остава в Северната част. Я някой запознат със ситуацията да обясни какво стана всъщност.

Време е Черноморието да се отделим от провинцията също. И да сложим визи за влизане.

Сложете и визи, и бариери, и космическа площадка, да ви кацат само извънземни и руснаци там!!! И гражданино-НЕпровинциалист, стойте си самички там и да видиме кой ще Ви хрантути наглите, селски физиономии ;) Само плюят по Перник, Враца и тн. ама си се уповавате на една реплика, която половината малоумници незнаете дори, че е на Ърнест Хемингуей (не че знаете и кой е той въобще, ама хайде), но джафкате. Най-простите селяни, се раждат на брега на морето и цял живот са свикнали на лесното и за тях е кошмар, да работиш нещо нормално и честно, камо ли пък и цяла година. Затварайте там кокошарника, пък гърци, турци и хървати - знаят как да ни взимат парите и то с кеф, а не с кисели физиономии ;) И последното, което много Ви дразни, но е факт - СЕЛЯНИН!!!

Отделете се, после ще искате българско гражданство, за да пътувате в ЕС, ама курец. И без тва все по малко българи ходят на лайняните черноморски курорти.

Отдавна ходя на моренце в Турция на половин цена и ме ухажват , като бей:)))Приемайте си на олайнявеното ченоморие само европейски бедни пияни свине на ол инклузив и стойте на челна стойка за мижав бакшиш през крив макарон.:))))Със спестените пари от кисели сервитьори , гнусна храна и паянтови полухотели-полукоптори си правя още едно моренце в Гърция за седмица и си тупкам топката:)))) Скоро и руснаците ще ви кажат чао - вече пъплят със стотици хиляди по турските курорти и са очаровани , че никой не ги прави на маймуни - нищо , че кинтите за тях не са проблем:))) Ще си ядете сами преоценените боклуци за ол инклузива:)))) На глупака няма кой да му помогне:))))

Няма аз-научи как се управлява нашата държава и недей да ръсиш глупости!Намерил да ни дава пример-Судан!Тези хора се самоопределят ,а не гласуват закони за управление на държавните въпроси!

за "развод",КАКТО Е ОПИСАНО ОТ СВЕТОВНИ МЕДИИ или раздяла между МЮСЮЛМАНИТЕ В СЕВЕРА И ХРИСТИЯНИТЕ В ЮЖЕН СУДАН,които са били отвличани,ИЗБИВАНИ ,а техните фабрики и училища бомбардирани от ислямисти в северен Судан -С РЕФЕРЕНДУМ

хората правят референдум! тук действа "аз"

Откачалки!

Южните щати са на дневен ред!

щом има петрол, ще се оправят, набрзо може да се свържат с петролопровода уганда- кения- пристанище момбаса... да им е честито, още едни християни се освободиха от ислямистите...

В твоята червена тиква май още кънтят залповете на Аврора. Я по-добре си пий пърцуцата и не се сили да мислиш, че никак не ти отива.

Бийте се, маймуни, докато Чичо Сам ви гледа сеира и се тресе от смях :)))

Той много добре си ги прочиства с наетите от него африкански убийци.

ми учи се от ония там при теб с кръстчетата нали ???? хи хи

Най-сетне. Изпренадеяхме се!!!

Поздрави за Южен Судан! Това са неарабски и немюсюлмански народи, които си извоюваха държава с много жертви. Да се хващат за работа и да не допускат смяната на един поробител с друг!

Да, те са си негри с христянска вяра...

Всъщност, едни от първите христяни са именно "негри". Не са католици, не са и православни, но са христяни спазващи най-първоначалните правила. Става дума за етиопците.

Срещу Башир има издадена заповед за арест от Международния наказателен съд в Хага заради геноцид. Интересно, защо ООН още не е вкарало НАТО, за да го убие (каквато е практиката напоследък)! Вместо това, Жупе и Хейг ще се мъдрят до него и ще се правят на сърдити като не му говорят.

ООН не може да нарежда на НАТО какво да прави.

ООН, каквото и да каже, НАТО си прави каквото иска. Има резолюция за Либия, в която се казва НАТО да пази мирното население. НАТО обаче я изопачи в сваляне на Кадафи от власт.

Ами чети! То си е написано в статията - петролните залежи са в Южен Судан, ако бяха в северен - тези от Южен Судан щяха да водят войната да победен край, т.е. докато ги дадат на империалистите. То и Либия можеше да се раздели на източна и западна, ама сега бомбардират тези, които не са съгласни да си дадат петрола без пари, уж че опазват цивилното население. От кого - не е ясно.