Коментари - Софийският университет ще основе училище | dnes.dir.bg
назад

Софийският университет ще основе училище

По идея на ректора проф. Иван Илчев се обмисля да се създаде училище в София, което да бъде част от Софийския университет "Св. Климент Охридски". В него ще преподават учени от университета, а студентите ще имат стажове.

Обратно в новината

Коментари - Софийският университет ще основе училище | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не разбрам как може да има хора,които се обявяват против създаването на училище, при това българско?! Идете се бунтувайте против американските, руските и какви ли не още чужди учебни заведения.

Vibudhi

Първо от СУ вече не правят разлика между училище и университет! Да не говорим за това, че тези "преподаватели" от СУ явно нямат поле на изява и са решили да се отдадат на "благотворителност"? Те не знаят собствената си Българска История, забравили са корените на езика си а да не говорим за "политическите" им залитания и насаждането на омраза у студентите към определени групи или партии у нас! Като им гледам изявите по ТВ каналите ме е срам, че тези повърхностни хора - папагали/болшинството/ научили всичко на изуст ще "учат" младежта на България!

Tе докато му намерят място и го проектират, ще дойдат избори, ще се сменят кабинет, кмет и ректор и....я стане я не.

Поредната глупост на един провален Ректор! Ако не бяха кадрите на ДС, бетонирани в СУ, едва ли някой щеше пак да го избере за Ректор.

Върви народе възродени към светли бъднини върви! Напред, науката е слънце, което във душите грей! Напред, народността не пада, там дето знанието живей! Честит празник!

Естествено. 98% от българските ученици са тотални олигофрени. Тези 2% трябва да има къде да учат. Някога елини гимназии като СМГ, сега се превръщат в коака, под наиска на заливащия ни генетичен боклук!

Кико

След като СУ се е превърнало в гимназия, то сигурно очакват скоро да стане прогимназия и без начално училище не може.

Аз пък мисля, че такова училище съществува, или поне съществуваше. До неотдавна над входа на Националната природо-математическа гимназия освен името на гимназията се мъдереше и надписа "лицей към СУ "Св. Климент Охридски". Сега не знам как е, може и да са я разтурили...

националната природоматематическа гимназя винаги е била някак си кум су, още през 80-те... *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

До тук през годините кадрите от СУ доказаха, че са най-закостенелите и некадърните. За справка вижте как се справят юристите ни. Особено тези, които съчиняват неработещото законодателство в страната. Като добавка погледнете учителите и по-специално резултатите им с децата! Другото е история, празни приказки и мечти.

По-добре да помислят за съвременната подготовка и реализацията на студентите си!

Абе защо никой не СИ гледа работата!

Такова училище беше създадено към ТУ - София и тази година ще празнува 25-тата си годишнина. Това е училището, от което излизат топ кадрите в българската (и не само) ИТ индустрия!

Това е добро училище. Няма две мнения по въпроса.

В същото време от Английската и математическата гимназия ще създадат експериментален университет. Медицинска академия ще създаде експериментална казарма. А военните военна болница и военен съд. Учителите по синтаксис ще се пробват като министри на спорта, престъпниците като шефове на ДАНС, хитреците като председатели на парламента, пожарникарите като кметове и министър председатели, фашистите като ибрици, кинезитерапевтите като министри на инвестиционното проектиране. Така нещата най накрая ще си дойдат на мястото.

извинете--какво е ибрик?

Дрън-дрън, че пляс....

Защо не разделят иновациите между училищата. Кои ще са учениците в това училище?

Е, как кои ще са? То е повече от ясно - на верни, проверени и наши червени другари децата!

Работата е там че се взимат едни пари за да се прави нещо което не им е работа. Ако имат ресурс да развиват висшето образование и да оставят гимназиите на директорите на гимназии. Ако иска някой от Софийския да се занимава с гимназии да се преназначи като директор и да събира екип.

стига глупосит! училище-мучилище, универстит-муверситет. да се закрива всичко това. парите за финансиране на бедните сирийски бежанци на мястото на училищета - медресета, на университета общежитие за талибани преди срещата им с гуриите

Супер! За да са модерни и в крак с времето, направо да преподават на майчин арабски език, после да вкарат турски и цигански! Инак нема кинти!

и да го газифицират основателно тогава!

Чудесна идея,но трябва да започнат с майчин дом в студентски град ,ясла ,забавачка и тн.за да бъде експеримента пълен а после да им предоствят и базата на 4ти км.(ако не се лъжа) за невписалите се в новите изисквание и отпаднали от проекта.

Глупости! Голи приказки и празни обещания! То няма аудитории за сегашните студенти, та и ученици ще вкарват?! Къде?!!! На покрива или в градинката?

Има подобно училище към техническия и резултатите са много добри има отделна сграда. Все пак създаването на едно много по добро училище от всички останали е доста дясна идея. В допълнение това училище което ще е по добро ще се финансира от държавата. Въпроса е на кого децата ще се учат там.

И май гласят за директорка на училището....Фандъкова. Няма да е вечно кметица!