СУ обяви протестна готовност и три искания заради болница "Лозенец"

Ако тези лекари отидат в други болници, няма да са доценти и професори в СУ, заяви ректорът

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

университетът е "скочил" с 200 места назад в класациите

на къде отиваш? С такива "управничета", "ректорчета", "деканчета", светли бъднини те чакат! Братя Георгиеви биха се обърнали в гроба, ако можеха да ви видят що за стока сте.

Тоя палячо ректорчето локумаджия, избрано точно с манипулации и натиск точно от МФ (които на практика си го купиха), още ли не е изгонен с шутове и шамари, каквито единствено заслужава? И оня лешпер - деканът на МФ, (Любо къф беше?) с десетките неуспешни операции на деца зад гърба си, докарал повереното му ведомство до просешка тояга? Пикаем ви и на образованието, и на мафията, и на нАучната "дейност"...

Правителствена болница за боговете , а другите хора да плащат данъци на бунището

Правителствена болнница Лозенец за боговете!

Правителствената болница "Лозенец" е в тежко финансово състояние - дългове за над 30 млн. лева и поети ангажименти за над 60 млн. лева. Това е в резултат на лошо управление, но най-вече заради БЕЗПЛАТНОТО лечение на правителствени лица. Здравният ни модел е на солидарен принцип. Под 2 млн. здравно осигурявани плащат и издържат останалите 5-6 млн. неплащащи групи граждани - деца, студенти, пенсионери, социално слаби, затворници, чиновници, съдебни и следователи, военни. Такъв род финансиране на солидарен принцип на здравен модел го няма никъде!!! 9 групи уж се финансират от държавата, а всъщност за тях се превеждат половината върху минимален осигурителен праг, и то със закъснение, без олихвяване. Една от тези групи са именно чиновниците и същите тези задници, пардон "лица", много от които със солидни доходи, но неплащащи нито стотинка за здравно осигуряване. Десетки години те и техните семейства са се лекували до този момент безплатно в болница "Лозенец". И сега, за да се прикрие лошото фин. състояние, министърът трансформира тази болница в национална детска педиатрична, която реално отдавна е необходима, но не се построи и обособи, защото клиничните пътеки в този сектор на здравеопазване са сравнително с ниско остойностяване и непечеливши. Друго си е кардиологични и ортопедични болници, които се откриваха на килограм през годините. А що се отнася до обучението по медицина в Софийския университет, всеки знае каква беше целта - отново за пари. И за измислени титли, отново за пари и преподавателски хонорари. А лекарите, които завършват там, естествено, бързат към терминал 1 и 2. При този нерешен проблем с ниското заплащане на медицинските кадри в България това е логично и ще продължава, докато няма отговорна държавна политика.Значи, почти необосновано е държавата да харчи милиони за съществуването на този факултет. Така че, напълно резонно е да се закрие МФ там.

тоя още ли е Рекор-айде да си ходи какво ли не свърши- МАФИЯ

Лакомията на дебилите е безгранична , доколкото чух това за детската болница , е чиста партенка за пред обществото , а отзад седи дебелия син на бившата шефка на тотото и банкялията

Този ананаиев, де факто, ще се изяви, като ЛИКВИДАТОРА на здравеопазването. По-зле е и от НАРКОМАНЧЕТО с пръстовите отпечатъци !!!На такива ПОМИЯРИ, мястото е в ЗАТВОРА ,а не в министерското кресло !!!

Явно целта е да се приватизира болницата и прилежащия и парк.А това е ценна земя.Много са гнусни тези хора.И не ги интересува нито СУ,нито медицинския факултет на СУ,нито преподавателите там.Главното за тях е да се краде всичко ценно.И аз мисля също че протеста е най малкото нещо,което може да се направи.

Нали и факултетът е далавера за титли - и така имахме достатъчно много медицински вузове.

Само не разбирам защо трябва да има медицина в СУ при наличието на Медицински университет с цялата си база, опит, история и прочие ? Ами и космонавти да почнат да произвеждат за пари.

За да си начеше крастата и комплексите онова човече Любомир Спасов. Не му стига да е проф., дм, дмн, дмнне, вмро, кифбанмекгеврек---------иска да е ДЕКАН, утре - РЕКТОР и в по-далечните му мечти - министър-председател. Много интересно - какъв преподавателски опит има? И защо се прочу, че иска да се упражнява върху бългорски деца на трансплантации?!?

Какво точно е съображението ви? Че в държава с недостиг на медицински кадри има твърде много медицински университети? Що за глупост. Впрочем, така хваленият МУ-София е сред най-лошите медицински университети в страната - от доста години насам вече се крепи на стара слава. Не знам с подробности какво е положението в МФ на СУ, но е хубаво, че кандидат-студентите желаещи тази специалност имат алтернатива пред МУ-София.

поискайте справка за възрастта на преподавателите и кой на колко места работи

Днеска в Софийския има МФ утре почваме да откриваме в МЕИ във НСА, в НАТФИЗ и в Икономическия . Айде народе на медицинските факултети званията ще са инж дмн или заслужил лекар треньор или нещо такова. А може народен доктор артист …..а ??

ГЕРБ и Визия :D ГЕРБ има визия само за усвояване на еврофондове !!!

Т.нар.от вас "усвояване", си е ачик-ачик БРУТАЛНА и БЕЗОГЛЕДНА КРАЖБА !!!

Най-сетне се усетиха. А беше толкова очевидно, че Ананиев лъже, дори не се опитваше да го скрие. Щял да запази персонала на болницата като го насочи към други болници … и как този персонал ще продължи да бъде такъв на същата болница? Да не говорим за академичните длъжности, които веднага изчезват по ЗРАСБ, също и акредитацията която е получена при точно описана и декларирана структура и база. Този човек прекрасно го знае това и много добре знаеше, че лъже. Протест е най-малкото, трябва да му поискат оставката.