Су-34 се разби до жилищен блок в Краснодарския край (видео)

Четирима души са загинали, 25 са ранени, 8 от тях, включително дете, са в тежко състояние

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Еееей големи разбира чи брееййй цт цт цт

Някой са служили в авиацията и знаят бе брус

По това,което се вижда на един от клипчетата самолета е бил доста ниско и се вижда взрив .Вероятно летците не са имали никакво време за реакция ,защото по инструкции при катапултиране се насочва машината извън населено място по възможност.Имаме български авиатори загинали ,защото предпочетоха да изведат самолета и платиха с живота си.Чест и слава на тях .

Дали пак Украйна е виновна?

Стига сте си избивали комплексите. Никой не ни брои, нито Европа. нито САЩ, нито Украйна да не говорим за Русия

уверих се от скапаната руска машина за нищо не става

Той оня, дето гледа отгоре си знае работата. А децата ще плащат за греховете на бащите си.

украина победи, а в ес и конкретно българия се къпят в разкош... Нали?

*88888

Е, то в разкош се къпят в русия, особено, след като вземат пералните миеле от рускините, за да им ползват електронните компоненти в руската военна промишленост- доколкото тя едва крета заради санкциите на ЕС и САЩ;0...Сега рашистите ще разберат значението на термина ''голодомор''. Ти България не гледай- русия нали ПЪРВА ни обяви за нейна ВРАЖЕСКА държава... Не гледай сламката в българското око, а виж гредата в руското око... 113 електронни компоненти на ракетния РУСКИ комплекс кинжал, се произвеждат не в русия, а... ВЪВ ВРАЖЕСКИТЕ ЗА РУСИЯ УКРАЙНА, САЩ И ЯПОНИЯ, та= като ви резнат американците софтуера и не ви доставят електонните компоненти, вашата руска система кинжал УМИРА- НЕ МОЖЕ ДА ФУНКЦИОНИРА и да бомби същата тази Украйна, която й доставя същите тези електронни компоненти, щот' в русия пращите уж от акъл, но НЕ МОЖЕТЕ САМИ ДА СИ ГИ СЪЗДАДЕТЕ;0

Ахтунг! Партизанен!

Веднага с оръжието на фронта в Украйна Киро Тъпото,Тиквата,Ристьо Мравояда батальонни командири

предполагам това го пишеш от фронта , отишъл си като доброволец , нали , долна русоробска утайке :))) само да ти кажа че в ЕС и НАТО хич не се притесняваме от мобилизации.......то и сега НАТО печели без дори реално да участва......отделно ако се закучи работата - има си професионална армия за целта , няма нужда от моГилизации. То , като гледам , само поляците са предостатъчни......

Руските примати да не пи по чертежи на Леонардо да Винчи да са създали този Су-34 …..

Любителт на черни керестета заквича

Заквича единствено руската свиня - нъл тей ….

тренирали ползването му като дрон камикадзе. Лошо нема, след като от Масква сделаха подводница.

Ся тоя самольот на сметката на кой се пише? Ръша -1? Украйна+1? Обръкан съм.

СУ-34 ПОРЕДНИЯТ “БЕЗАНАЛОГОВ” РУСКИ БОКЛУК -Първи полет 1990. Реално, това е пребоядисан СУ-27 -Година на въвеждане в експлоатация 2014. 24 години руските аборигени се мъчат да накарат тая мотика да лети?!? -Произведени 136 бр. От тях паднали без бой 10 за последните 8 месеца. -Самолетът е толкова допотопен, че украинците редовно го приземяват с допотопната С-300. Някой страшно е излъгал орките, че това е самолет 4++ поколение :))) От самолетите СУ, по зле са само самолетите ТУ в света. Отнели са живота на хиляди летци. За щастие на украинци и руснаци тия боклуци свършват…

Чета един спор за произход на езиците. Не мога да разбера, защо изобщо спорите, след като В УЧЕБНИК ПО РУСКИ ЕЗИК ЗА СЪВЕТСКИТЕ УНИВЕРСИТЕТИ, ИЗДАНИЕ ОТ 1977Г Е НАПИСАНО КРАТКО И ЯСНО :"В ЗАКЛЮЧЕНИЕМ МОЖНО СКАЗАТЬ, ЧТО СОВРЕМЕННЬЙ РУСКИЙ ЯЗЬЙК СОЗДАН НА ОСНОВЕ БОЛГАРСКОГО "!!! Учебникът е с автор Дмитрий Шмелев. СОВРЕМЕННЬЙ РУСКИЙ ЯЗЬЙК, Лексика. А пък за падналият самолет, какво да се каже, освен това, че в България има много загинали летци, които НЕ КАТАПУЛТИРАТ, а извеждат самолета извън населени места. В тази връзка, последният загинал наш пилот на МИГ 29, загина заради САМО ВЗРИВИЛ СЕ ДВИГАТЕЛ, нооооо, естествено "руските експерти" написаха друго.

Препоръка към редакционния състав - Не преписвайте механично публикации от странични източници, било то дори и "Wikipedia". М/у Су-27 и Су-34 единственото общо е приложената при проектирането им интегрална система на компоновката, иначе са абсолютно различни самолети. Конструктивни наследници на Су-27 са Су-30/33/35.

кой на кой е наследник, ама всичките падат като яблони и груши.

да не са били от мобилизираните? ВОС - кашик, може и да са знаели само къде е ръчката за катапулта.

Няколкостотин метра не са им стигнали да се доберат до бреговата линия., пробвали са до последно. Друг е въпросът, кой и защо е наредил излитането в посока над застроените градски площи .. след като по официалната версия е бил без ракетно и бомбово затоварване, самолет с такава висока тяговъоръженост пи трябвало да не се влияе от посоката на вятъра.

и на високоточните им безаналогови оръжия не им достигат по няколкостотин метра, освен в случаите, когато се взривяват при изстрелване.

Сигурно е пак дело на укропалячовците терористи. Поредният терористичен акт Никакъв двигател не се вижда нито да гори нито да пуши. Имаше случай един су-24 Грач укропалячовците го бяха ударили в единият двигател и той се беше върнал успешно на летището само на 1 двигател без проблем и то под обстрел. Това е почерка на укропалячовците-терористи. По всичко изгллежда че укропалячовците са му направили нещо и са го забили в блока. Руснаците за сега не го казват защото това е голям пропуск в сигурността и ще разследват кой и как го е повредил Щом започнат да губят сериодно на фронта укропалячовците преминават на тероризъм и терор на цивилните. Сега руснаците ги насраха и при офанцивата им и с гераните и те веднага задействаха техен агент за тази терористична акция. В Русия е пълно с укропалячовски агенти още от преминаването на укровоенните от Крим в руската армия в 2014г..

Сигурно е пак дело на Рускопедерасите терористи. Поредният терористичен акт Никакъв двигател не се вижда нито да гори нито да пуши. Имаше случай един су-24 Грач Рускопедерасите го бяха ударили в единият двигател и той се беше върнал успешно на летището само на 1 двигател без проблем и то под обстрел. Това е почерка на Рускопедерасите -терористи. По всичко изгллежда че Рускопедерасите са му направили нещо и са го забили в блока. Руснаците за сега не го казват защото това е огромен пропуск в сигурността и ще разследват кой и как го е повредил Щом започнат да губят сериозно на фронта Рускопедерасите преминават на тероризъм и терор на цивилните. Сега Украйнците ги насраха и при офанцивата им и с гераните и те веднага задействаха техен агент за тази терористична акция. В Украйна е пълно с Рускопедераси агенти още от открадването на Крим от руската армия в 2014г..

Благодаря ти терористки укропалячо за отличният нагледен и разбираем от всеки пример, как работи укропалячовската пропаганда!!!

Не бъркайте Су-24 със Су-25

Георги Парцалев: в едната ръка държа ножа, във втората ръка държа пушката, в третата ръка ..... Енчо Багарав: ееее стига де, три ръце извади Георги Парцалев: абе това е напрежение бе, не мога да си чета ръцете

УКРАИНЦИТЕ СА ВЕЛИКО - ТУРЦИ КОИТО ЯДАТ СВИНСКО ... КАТО МАКЕДОНСКИТЕ СИ БРАТОВЧЕДИ :)

БЪДЕЩЕТО НА УКРАЙНА ... СПОРЕД ЕВРЕИНА ПРОРОК ВЛАДИМИР ЖИРИНОВСКИ :))) ... https://youtu.be/i6xL40_FjTo

Изповедтта на американския мияч на чинии.

Има ли нормален човек, който да не желае мир за Украйна и наказание за Русия? Обаче да се радвам на цивилни жертви не искам. Не е нормално и човешко.

Нормален човек не може да разбере "безкрайната руска душа" .... Защо руските пилоти са скочил с катапулт а самолета са го забили в ДЕВЕТ ЕТАЖЕН БЛОК? Как говорят в Кремле: Русские своих не брасают!

Българските нацисти ги екзекутират млади еврейски активисти от РМС насред София. Генерала Луков например. Ха ха

Какви нацисти ве, блядке? Сами се гръмнахте, пак Украйна ви е виновна! Айде, бягай в КОРЕКОМ да си купиш УЙСКИ и да си удавиш кремълската мъка, бля.

Съюзници на Хитлер сте Вие! Пак Русия Ви отърва от Трибунал. Но пък денацификация е имало в обмен на отказ на предаването на Тракия на Гърция и пиринска Македония на Македония.

кор за всички рускинватенки които пишат от руското посолство под тази статия вашата рашка говняшка съъвсем се вмириса хахахахаа

Ти от Толбухин ли си?

Качественно и окончателно. Колко пъти да ти казвам да си напишеш твой адресс, чебурашка.

Кажи каквото искаш да казваш Луков. Как са ви избивали само еврейските тийнейджъри от РМС.

ВОЙНАТА С НАТО В ЕВРОПА И ТУРЦИЯ ЩЕ ТРАЕ 18 МИНУТИ ... А СЪС САЩ ОТ 20 ДО 28 МИНУТИ .... ХИЧ НИКОЙ ДА НЕ СИ ПРАВИ ИЛЮЗИИ .... БЪЛГАРИЯ И ГЪРЦИЯ ЩЕ ТРЯБВА ДА СПИРАТ МИЛИОНИ БЕЖАНЦИ ОТ ЗАПАДНА ЕВРОПА И ТУРЦИЯ С КАРТЕЧНИЦИТЕ :)

Руснаците нищо не разбират от военно дело. Не са като нас украинците. Ние на два пъти прегазваме България. Веднъж Светослав през 9 век. И веднъж аз през 1944. На балхарите още им държи. Имат ни страха!

Пичку ти матерну шумадийску!

Що речи?

НА 9.10.22 КРАЙ РОСТОВ СЕ САМОУНИЩОЖИХА ДВА ДРУГИ РУСКИ САМОЛЕТА СУ -24 И СУ-25 СУ-24 се разби при кацане, а СУ-25 загина заедно с пилотите си. Причината? Самолетите са от съветската епоха, в безобразно техническо състояние. Русия не само не може да строи нови самолети, но не може и да поддържа старите. Загубите на Русия в Украйна превишават всичката налична към момента сухопътна техника на европейската част от НАТО. Как руските аборигени са си представяли да воюват с Запада? На по литър водка те превземат Киев за 3 дни, за два дни прегазват Европа до Ла Манша, а за ден унищожават цели континенти :)))

БУДАЛА ... НИКОЙ НЯМА ДА ВОЮВА С НАТО .... ПО ЕДНА ЯДРЕНА РАКЕТА В СКЛАДОВЕТЕ НА ЛЕТИЩАТА НА НАТО В ЕС ...... И ЗАПАДНА ЕВРОПА ЩЕ СТАНЕ НА ЗАЛИВ В БАЛТИЙСКО МОРЕ .... В ЕДНА БАЗА В ЗАПАДНА ЕВРОПА ИМА 50 АТОМНИ БОМБИ ПО 200 КИЛОТОНА ..... ТВА СА 10 МЕГАТОНА ЯДРЕНА ДЕТОНАЦИЯ :)

аве Пиздун Эбанутый, иди си завърши 8-ми клас с ФИЗИКА, блядь. Да не пропуснеш урока за Ръдърфорд, Мария Кюри и що е то туй критична маса на ядрения материал, сука эбанутая!

ДО ЛЕЬОША АРЕСТОВИЧ ... НЕ СЕ ПРИТЕСНЯВАЙ СВИНЕЛИКИЙ .. ЛЕЬОША НАВАЛНИ ЩЕ ТИ БЪДЕ БРИГАДИР В ШИВАШКИЯ ЦЕХ НА ГУЛАГ-А :)

основния руски танк в Украйна е Т-62. След няколко месеца ще е Т-52. А потом будет легендарный....Т-34. Поэтому так и с самолётами!

Двигателят се запалва при излитането. Пилотите ВИЖДАТ че двигателят гори, самолета ще пада. И насочват да летят над гъсто населено място. Или историята тука е непълна, или пилотите са абсолютни идиоти. Не мога да разбера....

ЧОВЕКА Е БИВШ ПИЛОТ НА СУ 34 ..... ПЕНСИОНЕР В МОМЕНТА ... ТУКА ГО Е ОБЯСНИЛ ... https://t.me/s/fighter_bomber?before=9000

ВОПЮИЩАЯ некадърност на мурзилките. https://youtu.be/M0axpeGGFYE Да ги молиш и пари да им даваш....за това е нужен "талант", бля.

Иде ли? по Бойко Борисов

*88888

ОТНОСНО ЕТНИЧЕСКИЯТ БЪЛГАРИН И БЪЛГАРСКИ ГЕНЕРАЛ ИВАН КОЛЕВ- ''...Паметни са останали думите му на 4 септември 1916 г. пред строената българска конница когато към командваната от него дивизия се насочва цяла руска кавалерийска дивизия, превъзхождаща двукратно българската: „ Кавалеристи, Бог ми е свидетел, че съм признателен на Русия задето ни освободи. Но какво търсят сега казаците в нашата Добруджа? Ще ги бием и прогоним както всеки враг, който пречи за обединението на България! “ На 30 септември 1916 г. е награден с германски железен кръст „За храброст“, лично от германския фелдмаршал Аугуст фон Макензен – главнокомандващ войските на Балканите.[4]. При награждаването, главнокомандващият изтъква: „Досега се беше наложило убеждението, че атаката на конница срещу пехота е невъзможна. Вие с няколко действия го опровергахте. Много висши кавалерийски началници Ви завиждат и не мога да ги убедя в писма, че това, което Вие направихте се е случило наистина!“...'' https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%98%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%9A%D0%BE%D0%BB%D0%B5%D0%B2(%D0%B3%D0%B5%D0%BD%D0%B5%D1%80%D0%B0%D0%BB)

*88888

И ОЩЕ ''...По време на Първата световна война (1915 – 1918) генерал-майор Колев първоначално командва поверената му дивизия, след което на 23 март 1916 е командир на 1-ва конна дивизия, като от 7 май същата година е инспектор на конницата. Под негово ръководство тя взема участие в настъплението на Трета армия в Добруджа по време на Първата световна война при Куртбунар, Кочмар, Карапелит, Добрич, Топрахисар, Текиргьол, Кюстенджа, Черна вода и Мачин, пленявайки ХИЛЯДИ неприятелски офицери и войници – румънски, сръбски и РУСКИ Освобождава цялата Добруджа, до делтата на река Дунав. На 2 август 1915 г. е произведен в първия генералски чин генерал-майор.

Руският възпитаник Генерал Колев казва в единственото си слово някога цитирано от БГ фашаги: "Бог ми е свидетел, че съм БЛАГОДАРЕН на РУСИЯ" Нее като днешните неблагодарни гашници.

Абе как е старото име на Добрич?

Я си напиши адреса, блядь. Лично ще ти го обесня! А след хибридната "Соболева акция" в България за вкарване на България като пушечно месо за руския фронт, ЕВРЕИНА цар Борис Трети КОХАРИ избира по-малкото зло - Германия. Иначе дядо ти щеше да е убит в Ржевската операция, където "геният" Жуков хвърля на заколение 1 МИЛИОН 200000 мурзилки. Дядо ти нямаше да е ебал баба ти и такъв капуткин, как тебя сука, нямаше да се е родил.

Нищо няма да ми обясниш. Както вашият вожд Генерал Луков не е обяснил нищо на Генерал Толбухин. А РеМС и БРП(К) са ги екзекутирали насред София като мишлета.

Напиши свой адресс, сука!

И какво ще правиш с адреса? Я по- добре си изглади униформата за Луков марш. Току виж Ви разрешили. Нали сте против една нация.

Едно допълнение, важно за днешният ден: Генерал Колев НЕ ИЗПЪЛНЯВА заповедта на генщаба и повежда конницата си цяла нощ към руските позиции. Вече пред руските позиции, българските орли, в неудържим галоп прегазват руските телени заграждения, окопи и оръдия. Тази тактика влиза в СВЕТОВНИТЕ УЧЕБНИЦИ по военно изкуство. Никой дотогава не е посмял да го направи. Именно днес, украинските подразделения работят АВТОНОМНО и нямат нужда да чакат преки заповеди от украинския генщаб. Всичко решават сами, на полето на боя. Това е основната причина за украинските победи срещу превъзхождащ ги численно враг. Както ЛЕГЕНДАРНИЯ БЪЛГАРСКИ ОРЕЛ ген. Иван Колев.

През 1944 година орлите са били изморени от слугуване на Третия Райко и лично на Хитлер, който добре описва Борис Саксония Кобург и ТлГотга като голям фен на оперетата винаги, когато посещава Германия. Нещо като тогавашният стриптийз клуб. Та затова в България си е имало град Толбухин по настоящем в Добрич

Кирилицата е гръцката азбука леко променена, т.е. нищо особено. По принцип не е нещо с което една държава може да остане в историята, но България като цяло е страна неудачник и като няма с какво друго да се похвали предполагам, че може да се хвали и с азбуката.

И е най- голямата страна неудачник, която губи с бой почти цялата си територия, а са горд народ.

Няма гръцка азбука, блядь. Има взаимствана от данайците тракийска писменост, когато след Троянската война данайците, водени от Данай, напускат родната си ЛИБИЯ и пристигат в Тракия като МИГРАНТИ. В Либия НЯМА "гръцка писменост". През 9-ти век ХАЗАРИНА патриарх Фотий прави реформа на античният елински език. През 18-ти век най-мразевият българин създава днешния гръцки език и идеологията на която вярваш " Мегали Елада". За него Св. Отец Паисий пише "О Неразумний и юроде, поради что се срамиш да се наречеш българин!". Това е Митрополит Евгений Болгарский, когото Екатерина Втора назначава за митрополит на новозаграбената "малорусия" и където той претопява в мурзилки СТОТИЦИ ХИЛЯДИ НАСИЛА ИЗСЕЛЕНИ БЪЛГАРИ ОТ БЪЛГАРИЯ! Днешните "руснаци" в Донбас са бивши българи, блядь!

Какви теории, какви конспирации.

*88888

До ''2022-10-18 02:59:35 Какво Эвро (нерегистриран) България не е приета в Эврозоната, какво Эвро. Ваші левые деньгі у Вас тілька єсть.'' България ще е приета в еврозоната на 01.01.2024 г. Сега сме 18.10.2022г. Няма да правим чак такава голяма разлика за едно двеста евро, нали;0 Така, че - свиквайте рашистите, че в България от 01.01.2024г. ВСИЧКО ЩЕ Е В ЕВРО И ВИЕ ЩЕ СЕ ОКАЖЕТЕ НАЙ- СКЪСАНИТЕ ГОЛТАЦИ У НАС;0

Казва друго, че приемането ще се отложи.

*88888

До ''2022-10-18 02:45:26 Източна Румелия (нерегистриран) Княжество България кодифицира по- ранните реформи за създаване на книжовен Български език въз основа на РУСКАТА АЗБУКА, писменост, и книжнина от това време.'' Я пак, че нещо недоразбрах- твърдиш, че В КРАЯ НА ДЕВЕТИ ВЕК ОТ НОВАТА ЕРА, ИМА ОФОРМЕН РУСКИ ЕТНОС, РУСКИ ЕЗИК И РУСКА ПИСМЕНОСТ И НЯМА БЪЛГАРСКА ДЪРЖАВА, БЪЛГАРСКИ ЕТНОС И БЪЛГАРСКА ПИСМЕНОСТ, ТАКА ЛИ;0 ХАХАХАХА- това ваш путлер ли ти го нашепна или го учихте в събирателния пункт за моГилизирани в русия;0 НАПРАВО СЪЛЗИЧКИ МИ ИЗЛЯЗОХА ОТ СМЯХ;0 Пий си лекаствата, че ставаш за присмех на всеки българин с твърденията си;0

*88888

До ''2022-10-18 02:40:02 ....Просто третата Българска държава дължи всичко на Русия!'' ОПАА- ЗНАЧИ ПРИЗНАВАШ, ЧЕ Е ИМАЛО ПЪРВА И ВТОРА БЪЛГАРСКА ДЪРЖАВА, А ; ЧЕ БЪЛГАРИЯ НЕ Е ВЪЗНИКНАЛА КАТО ДЪРЖАВА ПРЕЗ 1877Г., А ТОГАВА САМО СЕ Е ВЪЗСТАНОВИЛА БЪЛГАРСКАТА ДЪРЖАВНОСТ, ЧЕ Е СЪЩЕСТВУВАЛ ЗЛАТНИЯТ ВЕК НА БЪЛГАРСКИЯТ ЦАР СИМЕОН ПЪРВИ ВЕЛИКИ; ЧЕ Е ИМАЛО РАЗЦВЕТ НА БЪЛГАРСКАТА КУЛТУРА ПО ТОВА ВРЕМЕ В ПЪРВАТА БЪЛГАРСКА ДЪРЖАВА И ЧЕ КИРИЛИЦАТА Е СЪЗДАДЕНА В ПЛИСКА, ПО ПОРЪКА НА САМИЯТ ЦАР СИМЕОН ВЕЛИКИ, А ПЛИСКА Е СТОЛИЦАТА НА БЪЛГАРИЯ ПО ТОВА ВРЕМЕ;0 АМИ ТАКА КАЖИ- да си дойдем на думата;0

И Святослав княз Кийвский от днешна Украйна я е приключил овреме. Оттогава започва историята вече на Македония.

*88888

Тцъ, тцъ, тцъ- пак рашистко македонистки тъпотии... Виж сега, запиши поне един курс по история на България, защото е крайно досадно да се спори с неуки, прости и нагли същества. После аз ще те изпитам на материала, като заплащането за трудът ми е в евро, а не в рубли, и чак тогава ще можем да комуникираме;0 Ай- забравих- с айкю 30 няма как да прочетеш и един учебник... Еми... сори...

България не е приета в Эврозоната, какво Эвро. Ваші левые деньгі у Вас тілька єсть.

*88888

Do ''2022-10-18 02:32:51 Руската азбука (нерегистриран) А защо използваш Руската азбука? Пиши на латиница.'' Не- ТИ използваш българската писменост, а си рашист и руснак. Що ползваш писмеността на МОЯТА ДЪРЖАВА БЪЛГАРИЯ, бе руски отпадък... Я започни да пишеш С ТЮРКСА ПИСМЕНОСТ ИЛИ НА ЛАТИНИЦА. Аз пиша на езика на МОЯТА държава, а вие- руските ку00рви , само крадете- и азбуката ни, и историята ни и всичко наше. Но това беше до време- СЕГА НИЕ ВИ ГО СЛОЖИХМЕ ЧЕТВЪРТИТ- ПРОДАДОХТЕ СИ ИМОТИТЕ ПО НАШЕТО ЧЕРНОМОРИЕ НА НАС- БЪЛГАРИТЕ, А ТОВА Е ОГРОМЕН УСПЕХ.

Княжество България кодифицира по- ранните реформи за създаване на книжовен Български език въз основа на РУСКАТА АЗБУКА, писменост, и книжнина от това време. Добре си дошъл братушка и тавариш от 16 реСпублика. Ако СССР бе пожелал България щеше да е БИВША ЮГОСЛАВСКА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ- БЮРБ. Не се бюрби с тази реалност. Ще откачиш и ще сънуваш лоши сънища.

Ти си най-извратената форма на русофилистик !!! Ти не само се кланяш на Маzква но и искрено мразиш и ненавиждаш Родината!!! Боклук!!!

Военен от РУСКАТА имперска армия и школа. Последствие служи и защитава България, както нито един Западен генерал не го е правил. Просто третата БГ държава дължи ВСИЧКО на Русия.

Призрака ат Киев го е свалил...

*88888

Прилагам цитат от уикипедия- понеже комуникирам с лице, страдащо от интелектуален дефицит- дебилизъм;0 , та уикито е подходящо и за такива същества;0 ''....Цар Симео̀н I Велѝки (на старобългарски: цѣсарь Сvмеѡнь; на гръцки: Συμεών Αʹ ὁ Μέγας, Sumeṓn prôtos ho Mégas) е български владетел (цар),[8] управлявал Първата българска държава от 893 до 927 година.[9] Успешните войни на Симеон срещу Византия, маджарите и сърбите довеждат до най-голямото териториално разширение на България в цялата нейна история[10] и я превръщат в най-силната държава на тогавашна Източна Европа.[11] Неговото царуване е и период на културен разцвет, наричан по-късно Златен век на българската култура.[12][13][14] При управлението му границите на България достигат до три морета – Бяло, Адриатическо и Черно,[15][16] а съвременници сравняват столицата му Преслав с Константинопол.[16][17] Обособената малко по-рано Българска православна църква става първата нова патриаршия извън Пентархията, а българските глаголически и кирилски преводи на християнски текстове се разпространяват из целия славянски свят.[18] Самата кирилица е създадена в Преславската книжовна школа през 90-те години на IX век.[19][20][21] По време на своето управление Симеон заменя първоначалната си титла „княз“ с „цар“.[22]...'

*88888

До ''2022-10-18 02:13:25 Научили са те да четеш БГ комунистите (нерегистриран) В Царство България грамотността е една от най- ниските в Европа за времето си. Това състояние на тотална изостаналост е преодоляно от НРБ с приемането и внедряването на СЪВЕТСКИ програми за ограмотяване. Научили са те от СССР как да четеш и пишеш. Чети за съвременният български език, книжовност, и реформи от Раковски насам. Основата е Руският език и писмена култура от 18 и 19 век.'' РУСКИ ТЪПАК, аз говоря за КРАЯ НА 9 И НАЧАЛОТО НА 10 ВЕК ОТ НОВАТА ЕРА, тъп руски скъсан миризлив галош... ТОГАВА Е ИМАЛО ЦАР СИМЕОН ПЪРВИ ВЕЛИКИ, ПРЕДИ НЕГО - КНЯЗ БОРИС- МИХАИЛ, ТОГАВА НЕ Е ИМАЛО НИТО СССР, НИТО РУСИЯ БЕ, ЗАУХАН ТЪПАК;0 Освен това- ОЩЕ В ОСМАНСКО ВРЕМЕ, ПРЕДИ 03.03.1877 Г. Е ИМАЛО БЪЛГАРСКИ ЧИТАЛИЩА, бе, руско сибирско говедо... ЧЕТИ ПОВЕЧЕ ИСТОРИЧЕСКИ, А НЕ ПОЛИТИЧЕСКИ УЧЕБНИЦИ;0

*88888

Ххахаха- рашистанчето твърди, че ''средновековната българска азбука'' била изчезнала, а ние сме взаимствали руската писменост- АХАХАХАХАХА;0 иСТИНАТА Е ТОЧНО ПРОТИВОПОЛОЖНАТА - РУСИЯ ПОЛЗВА БЪЛГАРСКАТА ПИСМЕНОСТ, КОЯТО ПРЕСЪЗДАВА СТАРОБЪЛГАРСКИЯТ ЕЗИК, А НЕ НЯКАКЪВ РУСКИ / КВАЗИРУСКИ ИЛИ ПРОТОРУСКИ ЕЗИК;0 Я да каже рашистанчето- ЗАЩО В КИРИЛИЦАТА ИМА СПЕЦИФИЧНИ БУКВИ- ДА НЕ БИ, ЗАЩОТО ТЕ ОТРАЗЯВАТ СПЕЦИФИЧНИТЕ ЗВУЦИ В БЪЛГАРСКИЯ, А НЕ В РУСИЯ ЕЗИК;0 БЪЛГАРИЯ Е ДАЛА ПИСМЕНОСТТА НА РУСИЯ, А ДНЕС РУСНАЦИТЕ НИ ПЛАШАТ С ЯДРЕН ХОЛОКОСТ. Ми тогава, ЯЕ СИ ВЗЕМЕМ И АЗБУКАТА, И ПРИВОЛЖКИЯ КРАЙ, ЗАЩОТО ТАМ Е СЪЩЕСТВУВАЛА СТАРА ВЕЛИКА БЪЛГАРИЯ, ТАМ Е БИЛА И ВОЛЖКА БЪЛГАРИЯ, ТАМ НИКОГА НЕ Е БИЛА РУСИЯ;0

Това за 9 век и азбуката е една вероятна, но недоказана и недоказуема хипотеза. Текстове на Глаголица са изготвяни и открити не само от границите на Първото БГ царство. Докато книжовната реформа, чрез която Княжество България придобива съвременната си азбука през 19 век въз основа копие на Руската си е добре документиран факт. Така, че млъкни сърце!

*88888

'',...Това за 9 век и азбуката е една вероятна, но недоказана и недоказуема хипотеза....'' Да, бе, да- ''НЕДОКАЗУЕМА'', САМО ДЕТО В ПЛИСКА СИ СТОЯТ ОЩЕ НАДПИСИТЕ НА КИРИЛИЦА, И С РАДИОВЪГЛЕРОДЕН АНАЛИЗ МОЖЕ ДА СЕ РАЗБЕРЕ ДАТИРОВКАТА НА КАМЕННИТЕ НАДПИСИ;0 ПАК ЗАГУБИ, РАШИСТАНЧЕ;0 ЕЛА В ПЛИСКА И ЩЕ ГИ ВИДИШ... ОПС- НЕ МОЖЕШ , ЗАЩОТО НА РАШИСТАНЦИ БЪЛГАРИЯ НЕ ИЗДАВА ВИЗИ;0

Прочети и се ограмоти за кампанията на цар Александър II за търсене на най- старото копие на Библията. Събирането на книги на Глаголица е част. Просто третата Българска държава дължи всичко на Русия!

Заместник командира на 9-ти полк на морската пехота https://www.youtube.com/watch?v=rtPcpGfA-pM

*88888

До ''2022-10-18 02:03:45 Кирилица (нерегистриран)'' Също така, ти правиш ли разлика между ПИСМЕНОСТ/ АЗБУКА И ШРИФТ НА ИЗПИСВАНЕ НА ТАЗИ ПИСМЕНОСТ/ АЗБУКА- защото аз мисля, че си тоооолкова ''умен'', че НЕ ПРАВИШ тази разлика;0 Така е- рашистите сте изключително ''умни'' същества- айкюто ви се движи между 30 и 40;D

*88888

До ''2022-10-18 02:03:45 Кирилица (нерегистриран) А защо Княжество България е копирало съвременната Руска азбука от 19 век като своя'' Понеже твърдиш един положителен факт, ТИ ДАЙ ДОКАЗАТЕЛСТВА, ГОДНИ ЗА СЪД, С КОИТО ДА ДОКАЖЕШ ВЕРНОСТТА МУ;0 ЩОТО АЗ МОГА ДА ТЕ ЗАРИЯ С ФАКТИ, КОИТО ОПРОВЕРГАВАТ РУСКИТЕ ВИ ЛЪЖИ И ДА ВИ БИЯ С ТЯХ ПО КУХИТЕ РАШИСТКИ ТИКВИ ОТ СОФИЯ ДО ХОРИЗОНТА И ОБРАТНО...

В Царство България грамотността е една от най- ниските в Европа за времето си. Това състояние на тотална изостаналост е преодоляно от НРБ с приемането и внедряването на СЪВЕТСКИ програми за ограмотяване. Научили са те от СССР как да четеш и пишеш. Чети за съвременният български език, книжовност, и реформи от Раковски насам. Основата е Руският език и писмена култура от 18 и 19 век.

Българските комунисти бяха толкова гнусни, че даже СССР не искаше да ги приеме. Два пъти му се молиха, два пъти КПСС ги унижаваше.

В Югославия също! Ха ха българи!

Президентът веднага да признае, че пилотът е бил в България и да извземат документи от Слънчев бряг.

*88888

До ''2022-10-18 01:53:20 Балкантон (нерегистриран) Е напиши нещо ти. Все пак модерната българска азбука от 19 век е копие на РУСКАТА. Именно. Дали сме Ви букви. Пиши!'' И в това не са те научили на ВЕРНИТЕ факти. РУСИЯ ПОЛЗВА БЪЛГАРСКАТА ПИСМЕНОСТ КИРИЛИЦАТА, КОЯТО Е СЪЗДАДЕНА ПО ВРЕМЕ НА БЪЛГАРСКАТА ИМПЕРИЯ, КОГАТО НЕ Е ИМАЛО РУСИЯ, МАЛОРУСИЯ, МОСКВА Е БИЛА ЕДНА КАЛНА ЛОКВА, КАЛНО БЛАТО, НЕ Е ИМАЛО ЕТНОС РУСНАЦИ, НЕ Е ИМАЛО РУСКИ ИМПЕРАТОР ИЛИ РУСКИ ЕДНОЛИЧЕН ДИКТАТОР/ ОПС- ПРЕЗИДЕНТ/;0, А Е ИМАЛО САМО БЪЛГАРСКА ИМПЕРИЯ С БЪЛГАРСКА ПИСМЕНОСТ;0

Путин е като Боко, но 20х по-голям

*88888

Ето ви квинтесенцията на ''руския народ'', неговата народопсихология;0 https://offnews.bg/dw/pie-chupi-stakla-i-besi-kakav-chovek-e-rusnakat-787352.html ''...Руската имитационност и избирателният внос от Европа Истината е следната и тя важи за всички руски "модернизатори", от Петър и до днес: във всички периоди на реформи руската власт иска да внесе техническите, организационните и дори мисловните постижения на "Запада", но без да допуска вноса на онова, което ги прави възможни - личната свобода, частната собственост, върховенството на закона, самоорганизацията на обществото "отдолу-нагоре". Белински е абсолютно наясно, че Русия внася едното, забранявайки другото. Но дори той не прави извода, че ако внесеш западната техника, без да внасяш западната свобода, то ти оставаш обречен цял живот да я внасяш тази техника, без да си в състояние да произведеш своя. Просто констатира, че всичко в Русия остава на нивото на вноса: "Премислили сме целия умствен живот на Европа. За всичко сме стигнали до съждения, за всичко сме спорили, всичко си присвоихме, без нищо ние самите да сме посяли, отгледали, създали сами. Други се трудеха за нас, а ние просто вземахме всичко наготово и го ползвахме". Руската имитационност и руското готованство искрено го възмущават. Но самият той с ентусиазъм подкрепя онази заблуда, която ги прави възможни: "Правителството ни позволява да получаваме от чужбина всичко, което произвежда свобода на мисленето (т.е. във философията) и не ни позволява да внасяме политически книги, които могат само да навредят, като замаят главите на неоснователни хора. За мен, това е превъзходна мярка. Границата на Русия към Европа не е граница на мисълта, но е граница на вредни за Русия политически направления".... Следва напълно неразбираемо за европейския човек разсъждение за това как ще се оформи бъдещото руското гражданско общество: "Русия няма сама да развие, от себе си, своята гражданственост и своята свобода, но ще получи и едното, и другото, от своите царе… ние още нямаме права (т.е. през 1843 година), ние сме роби, ако искате, но това е така, защото сме още длъжни да бъдем роби… Да дадеш на Русия в днешното нейно състояние конституция - това значи да погубиш Русия. Защото в разбирането на нашия народ свободата е "воля" (те. разгул), а волята - възможността да правиш пакости."'' Ето- заради факта, че тези постулати за руския ''народ'' са валидни и днес и не са се променили, руснаците станаха рашисти- т.е. руски нацисти и руски фашисти. Щом за тях СВОБОДАТА Е РАЗГУЛ, А ВОЛЯТА- ВЪЗМОЖНОСТТА ДА ПРАВИШ ПАКОСТИ, ЗНАЧИ ТЕ СА ЕДИНСТВЕНОТО ЕВРОПЕЙСКО НАСЕЛЕНИЕ, КОЕТО НЕ ЗАСЛУЖАВА нито да има държава, нито да има собствена народност. ВСИЧКИ друфи европейски народи влагат съвсем друго съдържание в тези думи, различно от съдържанието, което влагат руснаците;0 Неслучайно руснаците са д0упе и гащи с консервативните мюссюлмани- които си приличат, те се и привличат;0

А защо Княжество България е копирало съвременната Руска азбука от 19 век като своя, а това което е направило възможно Руската азбука да не изчезне като Средновековната Българска азбука, а да се развива не е пожелала да изкопира. Именно това да имаш съзнание за собствена воля и достойнство. Собствена цивилизация, а не най- бледото и бедно прераждане на ЕС неоколониализма? Без своя воля и политика. В състояние на полуослкупирана Американска полуколония?

Всеки петък в 9 часа - Програма Время. Здрасти бе товариши!

Шопската салата е извратено комунистическо копие на Гръцка и Турска салати. Факт!

Булгар, булгар!

*88888

Тцъ, тцъ, тцъ- сега пък на шопската салата посегна;0 Абе, рашистан лайнян, НИЩО ДРУГО не можеш да измислиш;0 Тъп руски скъсан селяндурски галош;0

Е напиши нещо ти. Все пак модерната българска азбука от 19 век е копие на РУСКАТА. Именно. Дали сме Ви букви. Пиши!

никакъв руски самолет не е паднал ,защото руснаците никога нищо не са измислили. Всичко им оръжие е или крадено или зле копирано а което се води руско е съставено от 80 % западни компоненти обаче поставени безразборно от руски учени . Искам путинските малоумници в дира да ми дадат един пример за нещо направено в Русия .но не копирано или откраднато а което те са измислили. Само не ми казвайте водката ,щото и това е доказано че не сте го измислили.

В архива пише, че сме измислили България като такава. Процесът завършва на 3ти Март, 1878. Нов стил.

няма как да измислите България след като сте нямали своя азбука и свой език и сте откраднали от нас и двете щото сте тотално прости да измислите нещо като писменост

Драги ми смехурко! Модерната БГ Азбука от 19 век е копие на Руската. Официално копие! Понял?

пак ти повтгарям . Как ще използваме копие на руската азбука след като ние сме им я дали на орките. вСИЧКИ РУСКИ УЧЕНИ ПРИЗНАВАТ ТОВА ,САМО ТИ ПЕДАЛА С ВАТЕНКАТА РЪСИШ ЛАЙНА

Това е той генерал Луков - истинското лице на българските фашаги.

*88888

До ''2022-10-18 01:30:09 До *88888 (нерегистриран) Извинявай, че ви е бяхме от 1944 до 1989 и по ныне. Сори'' НЕ, НЕ УСПЯХТЕ И ЗАТОВА СТЕ ТОЛКОВА ЗЛИ И ТЪПИ;0 Ако поне малко ни бяхте...е---- ли, НИЕ, БЪЛГАРИТЕ, щяхме да ви научим на доста неща, както и щяхте да носите и НАШИТЕ БЪЛГАРСКИ ГЕНИ и нямаше да сте толкова тъпи, примитивни варвари и диваци;0

Каквото Ви наредят и Ви облъчат това правите. БГ нацита Сър.

*88888

На мен никой не ми нарежда освен собствената ми съвест, рашистско чучело. Аз съм свободен човек, БЕ СЕ ПРОДАВАМ ЗА РУБЛИ ИЛИ ЗА ДОЛАРИ ИЛИ ЗА ЕВРО. аПРОПО, Я ДА ВИДИМ КОЛКО Е ''СИЛНА'' РУСКАТА РУБЛА СПРЯМО БЪЛГАРСКИЯ ЛЕВ- ОПССС- ЕДНА РУСКА РУБЛА СТРУВА ТРИ БЪЛГАРСКИ СТОТИНКИ;0 https://bg.coinmill.com/BGN_RUB.html#BGN=1 ЕДИН БЪЛГАРСКИ ЛЕВ СЕ РАЗМЕНЯ ЗА 30.75 РУСКИ РУБЛИ- ОЛКОВА ''СИЛНА'' ЕКОНОМИКА ИМАТЕ;0

И както винаги живота на хората не струва нищо. Тъпите пилоти са катапултирали над най оживения квартал, вместо да насочат самолета към морето, което е на по-малко от километър. Руснаци сър Джон.