Вероника Здравкова убита с цел грабеж, не е била изнасилена

Не е упражнено сексуално насилие върху 23-годишната студентка Вероника Здравкова, която бе открита убита вчера във водите на река Янтра.

Обратно в новината

Коментари - Вероника Здравкова убита с цел грабеж, не е била изнасилена | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Знам, че не е хубаво това, което ще кажа, но всичко си има край! Така е и с нашето търпение! Затова: Тези, които извършват такива убийства - проклети да са!

В ход е Разследване срещу неизвестен извършител! Хората искат да бъде осигурено полицейско присъствие и да бъдат поставени камери и осветление.- нее скъпи мои- извършителят е отдавна известен: извършителят е самото наше общество, конкретният убиец е само инструмента. Обществото е от самите нас-вие и аз, обществото от нашия егоизъм, нашата алчност и непокизъм, от фалшивите ни ценности на един измислен свят и от една измислена схема в която ни вкараха. И колкото сме по-прости и неразбиращи, толкова е по-добре за тях. Общество на демократичния бюрократизъм. Какъв цинизъм на поредния кмет обясняващ, че не е демократично та се потъпква закона поставяйки светлини. Той ли е Властта или е само неин инструмент или е някаква смърдяща смес и от двете? Колкото до осветлението и камерите-те не са за вас, казах Ви, вие не сте интересни, вие сте никои, вие сте само взаимно заменяеми източници на приходи за тях, евтин био ресурс с поредно ЕГН. Камерите са за банките, те са за парите им , за парите им съдрани от нас, от вас и парите които ги държат на власт. Полицейското присъствие е за техните публични изяви, за срещите им с нас. Осветлението е за техните домове, за да ни напомня къде сме ние и къде са те!

Светла й памет! Почивай в мир, Вероника! Сърдечни съболезнования на родителите, роднините и близките й хора!

Почивай в мир, прекрасно момиче, неизживяли живота си! И дано извергите -убийци никога не намерят покой!

Изрода нищожество е още на свобода. Самоубии се изверг, защо е трябвало да убиваш за пари, като си можел да ги вземеш и без подобно насилие?! Нищожество

Съболезнования на всички роднини! Жалка държава и тъжен народ, но дано поне някога се събудят всички заспали!

Не искам да бъда груб но нищо няма да се промени - отново ще се вдигне шум за 3 дни и след това всички тези които пишем тук отново ще заспим спокойно до следващия случай. Такива неща се случват и нито политическа система, нито пари, нито нищо не е виновно - освен човешката природа. Повтаря се всичко на този свят .... и винаги ще се повтаря. Моите най-искрени дълбоки съболезнования на родителите!

Извинявайте,че пак се появявам!Възмутен съм от писанията на така наречената "Синя идея".Ако момичето беше такова каквото го обрисувате щеше ли да работи в мебелен магазин за смешно възнаграждение?!Щеше ли да рискува да се пребира в къщи по такава тъмница,само и само да спести някой лев?!Затова скъпи мой главата трябва да се използва за мислене,а не да се пази равновесие с нея!А "Синята идея"си я сложете знаете ли къде!По Канал1 казаха,че искането на протестиращите било"Да се освети района".И какво като се освети?И 300лампи да сложите,това няма да реши проблема!Проблема не е в това.

Иска ми се да коментирам,но по-скоро ми се плаче.Та това лъчезарно дете нищо не е видяло от живота!Искала е да учи.Не са стигали парите,затова е работела.Била е светлинка и радост за мама и тати.Намира се обаче някакъв изверг,за когото да убие човек и муха е едно и също.Аз не знам дали извършителят е наркоман,клошар или просто животно!Аз не знам,дали е българин,турчин,циганин или някакъв друг.Аз искам СЪЩОТО НАКАЗАНИЕ И ЗА НЕГО!Да!Да!Промяна в законодателството и съответното наказание!Боли ме за това,какво ще каже ЕВропейския съюз!Повече така не може да продължава!А Премиерът си мисли,че най-важния му проблем е министър Веселин Вучков.Аз ако съм на негово място през половин час ще звъня във Велико Търново и да се информирам какво става.Защото,от всичко това такъв пожар може да пламне,че и той няма да може да го угаси.

Животно убива друго живо същество за да се нахрани, следователно опасните животни трябва да се избиват. Да се върне смъртното наказание поне за първосигнално умишлено убийство!

Уважаеми съфорумци, моля престанете, поставете се на мястото на родителите на Вероника. Как бихте се чувствали, ако четете всичко това за Вашето дете? ИСКРЕНИ СЪБОЛЕЗНОВАНИЯ. P.S. Моля оставете Следствието да открие вероятните улики и обстоятелства, паралелно Патоанатомите (Съдебна Медицина) да се произнесат за намереното от аутопсията, после да коментираме хипотезите си, иначе е некоректно.

матрияла е толкова дълбоко заспал да не кажа умрял че от мвр да кажат че лястовичките са съблекли вероника,пак ще верват !

а защо непременно трябва да е мъж убиецът? може да е някоя ревнива колежка от магазина, или завистлива съперничка, всичко е възможно.

може но и мвр се държи подозрително,появява се труп в претърсен раион,вода сваля панталони...не засичат кои други номера в това място и време е обслужвала гсм клетката...проверете и на мвр-то алибито !

За съжаление в огромен % от случаите МВР не работи. Защото се е напълнило с престъпници. Това е организирана престъпност.

Уважаеми съфорумци, моля престанете, поставете се на мястото на родителите на Вероника. Как бихте се чувствали, ако четете всичко това за Вашето дете? ИСКРЕНИ СЪБОЛЕЗНОВАНИЯ.

аз съм селянин като вас борисов защо се върна и искаш да станеш президент за пари а не си остана пожарникар където ти е мястото за тебе сме плащали да се учиш ти не се завършил

.,!? и т.н. Защо си правиш труда да пишеш нещо!?

По-точно е селяндур! Поне в твоя случай.

убиецът без грам жал за живот на човешко същество все едно животно , ако си гладен вземи чанта , но живота е по важен мозък няма - доживотна присъда

Казах го и по-долу: "Гепили са и чантата, не са знаели какво има вътре, пробвали са се да я..., смъкмали са и панталона, развикала се е, офраскали са я с брадвата, нещо ги е подплашило, метнали са я в реката и панталона също и са хукнали. УЖАС!!! Районът е пълен с мургави. Горкото дете, светла му памет."

Пръснали са и черепа, тоест убита е със злоба. Не става въпрос за грабеж, мръсникът е взел личните и вещи за да прикрие следите си и да го маскира на грабеж. Търсете мъж, който я познава

Този случай прилича много на миналогодишното убийство в едно пловдивско село, където бившия приятел беше блъснал момичето в напоителен канал.

И още нещо...редно е щом го няма телефона...да се дебнат клетките из градът (и дори из всички бг. градове) сега и да се изнамери къде е телефона щом бъде направен опит за ползуването му. Все от някъде трябва да се тръгне и ще стигнат до някой. Въпроса е дали родните некадърници (МВР) имат желание за работа (разследване) , а не само да седят и да си чакат пенсионирането. Рано или късно тоя телефон "ще се обади" от някоя GSM-клетка и по "нишката" може да се намери и убиеца (а според мен поне двама) /убийците. Да се започне от засичането на телефона , със сигурност той и чантата й не са някъде по дъното на реката ! Та целта, най-малкото ! , е била обир. А пък, ако е имало и изнасилване (за което може би властите умишлено си траят) - то е било бонус просто.

Въ!!! Как не се сетихме сами? Евала. Хубаво, че беше ти да ни кажеш.

Не знам дали се сещат, но не го правят.

Да ,ама няма далавера.

добре е да се провери и кои други номера е обслужвала клетката в раиона на престъплението !

Вие вярвате ли на това?! Първо, не мога да си представя що за престъпник, който накрая я е убил, ще пропусне да я опатка. Според мен е била изнасилена и нарочно това се крие, за да е по-малко недоволството сред народа. Още повече, че накрая най-вероятно ще излезе, че някой мангал е свършил цялата работа и може (трябва) да се стигне до ексцесии. Второ, веднага се започна с най-удобната версия - бивш приятел. Има едно правило за "бръснача на Окам", но то важи за природни явления примерно, не толкова за престъпления. Просто си търсят някой удобен да го набедят, както стана в случая с убитото момиче в Борисовата градина. Ще ни сервират нещо набързо, после ще се окаже, че не е така, пък ще мине време и работата ще се замете. И за убийството на сестрите Белнейски останаха толкова въпросителни, и за много други знакови престъпления...

Ако се е развикала, ония я е праснал по главата, пък в крайна сметка не всички са некрофили и я е бутнал в реката.

Така мисля и аз,циганяците са прочути със своята жестоскост.Убиват старци в домовете им,обират ги и накрая сядат и ядат на масата им.Това момиче е 40кг,с един шамар са могли да й вземат чантата,не е нужно да я убиват.Това може само Манго да направи,или някой психопат,но не с цел грабеж.За грабеж дават няколко години,за убийство-20.Кой е луд да убива за 1 телефон и някакви смешни пари.Хвърлят ни прах в очите,страх ги е от безредици.Но избиват и се гаврят с нашите деца,децата на бедните

Горкото дете, мир на душата му и съболезнования на роднините и приятелите й. Но пък и аз си задавам едни въпроси...1.С кой акъл би минал човек по това място в тъмницата в една такава възраст като 23 и то от женски пол...(винаги е риска от изнасилване щом там има мангали) 2. с какъв акъл минаваш от там дори само и с чанта и телефон, пък камо ли и с току-що взета в джоба заплата ? 3. защо поне в този случай (със заплатата) не си си викнал такси/приятел/ колега да те придружи да не си сам ? И въобще как не те е страх всеки ден да минаваш от там в часове, които през Зимата се стъмня в 16:30- 17:00 ч. при наличие на мангали в района ??? Ей такива въпроси. И защо не си изискал от шефа си или да се комбинираш с някой колега как да се прибираш от този мебелен магазин. А иначе и мангалите знаят, че горе-долу в края на месеца се взима заплата и е вероятно да я ограбят (убият) и да намерят в нея нещо повече от 30-40 лв. Не че 600-700 лв. са "големите" пари в нашата смотана родина... Тъжно. Мир на душата й.

От къде да мине момичето, като няма особен избор на пътища. В.Търново е град на хълм, заобиколен от река. А това, че в района на гарата е страшно, е наистина така. Едва ли от хубаво е минавала по този път. Дано намери мир в отвъдното и дано не е страдала милата.....

Един Качествен Коментар, без злоба. Благодаря 6051. Светла памет на Вероника. Дълбоко Съчувствие към родителите и близките и. Спи Сокойно мило дете.

се стъмня в 16.30 ... посмали малко

ВРЕМЕ Е ДА СЕ ОБЕДИНИМ ! Разделянето, не ни доведе до никъде.

много е късно селяните вече изгониха 3 те миллиона граждани на българия

Затова ли си всеки ден в БГ форумите?

ЗАЩО ПОЛИТИЗИРАТЕ ЕДНО ЖЕСТОКО УБИЙСТВО НА МЛАДО ДЕТЕ КРЕТЕН ЛИ СТЕ КАКВИ СТЕ? ДА КОЛКОТО И ДА ИМ Е КРИВО НА НЯКОИ -ИСТИНАТА Е,ЧЕ СИ ЖИВЯХМЕ СПОКОЙНО ПРИ КОМУНИМА И СИ ГО ИСКАМЕ И ЩЕ БЪДЕ-ИНАЧЕ НЯМА ЖИВОТ.

Ох. Пак ще трябва да си свалям чистачките от колата и да си ги нося вкъщи за да не ми ги откраднат.

Sargon lll

Изключително елементарни разсъждения! Да, през комунизма много неща бяха дефицитни и относително скъпи, но това беше преди близо 30 г. Технологиите напреднаха, Китай вече прави всичко за жълти стотинки (хем и там е комунизъм). Преди време един българин си намери колата в Канада на трупчета - без гуми, така че недей да се правиш на разбирач.

....абе хора,вие знаете ли къде се намира жп гарата на в.търново,че дрънкате за ниви.тя е на края на града и е много страшно да се стигне до там-безлюдно ,грозно.дъщеря ми учушу 5 години там и съм треперила като знам,че гарата им е захвърлена и по-зле от селска спирка

4304'19.1"N 2538'19.1"E са координатите на Технополис /Street View/ Мястото е доста злокобно, 19ч., мръкнало, пълно с мангали, само момиче насред катуна... Искрени съболезнования на родителите и близките на детето! Светла му памет!

Гепили са и чантата, не са знаели какво има вътре, пробвали са се да я..., смъкмали са и панталона, развикала се е, офраскали са я с брадвата, нещо ги е подплашило, метнали са я в реката и панталона също и са хукнали. УЖАС!!! Районът е пълен с мургави. Горкото дете, светла му памет.

По снимки - панталона беше на нея, но смъкнат до колената. Дори да се развика при грабеж и опит за изнасилване, това не е причина да се убие злобно някой с брадва по главата. Взел и чантата, смъкнал й панталона - затова ще лежи не повече от 3 години. Но убийство с брадва е нещо съвсем различно.

Нашите съболезнования, на родители и близки! Нека не допуснем ,поредното бездушие на МВР и СЪД.СИСТЕМА...! С ВАС СМЕ!

За какво вземат заплати ,от МВР? Каква работа свърши МВР, за 26г.?

Окупирано е от мафия и престъпници. Много честни полицаи ги самоубиха. Те себе си нямат воля и сила да разследват, та другите.

тази "синя идея" е тъпа психопатка.кой няма телефон бе патко,това лукс ли е.изкара момичето магистралка,че учи и работи-плюя те долна мръсна твар.

ПУБЛИЧНО ЛИНЧУВАНЕ ! Ако от МВР не намерят убиецът ,линчуването ще е за тях. Трябва да има, пълна прозрачност.

Безлюдни ниви.След работа.Какви са тия колеги?Не можаха ли да оставят поне до центъра.Как ще пускат момиче,само сред нивите .

nobody

Като го намерят, бащата да изгледа филма "Ворошилски стрелец" и да почва. Поне след години, ще си отиде от този свят с чувство за възмездие за дъщеря си. Красиво момиче ..жалко .. :(

Добър филм, дано повече хора го гледат.

Моето скромно мнение е, че за да и вземат парите не е било необходимо да я удрят с брадва по главата отпред и отзад,няколко пъти,чантата и телефона са някъде другаде,може и в реката по надолу. Най е възможно да е от ревност и отмъщение ,тази жестокост е породена от нещо.

Ти пък какъв си... детективче нещо го раздаваме. Я напусни форума ако обичаш...

nobody

провокатор си. Не си никаква ''синя идея'' а си по-тъп и брутален от комунист , и то от й-глупавите, т.е. АТАКИСТ!

Млъкни бе, джангаза. Човекът изказва мнение, при това подчертава "скромно". Какво те бърка, че го обиждаш? Или просто да се заядеш.

Точно това допълнително навежда на мисълта, че са цигани. Само те извършват подобни неща заради кражба. Но, най-вероятно имаме класически случай на изнасилване с последвало убийство, а кражбата е по-скоро за прикриване. Дори циганите знаят, че да ги хванат само за кражба, може и да не влезнат въобще в панделата. Най-верятно се е случило следното - причакали са я уж да я крадат, ама са решили да я насилят, защото явно е била доста привлекателна. Накрая мангалите са я убили и захвърлили - за по-сигурно, като естествено са взели по-ценните неща и парите.

В Бг държ.институции,.. НЕ ИСКАТ ДА ИМА РЕД.

ДА,НЯМАЛО ДАЛАВЕРА...

жалко за момичето. браво бе тъпанари. всичко знаят платените. зависи от ситуацята. хората изперкват. баща убива жена си, заколва двете си деца... верно, че може да се вземе лесно чанта от изплашено момиче, но убиецът се е страхувал да не го издаде.

ДА СЕ ВЪРНЕ НЕЗАБАВНО НА ПЪРВО ЧЕТЕНЕ ,,СМЪРТНОТО НАКАЗАНИЕ'', СЪГЛАСНО ЧЛ. 117 ОТ НК. !!!

Аз също бих отминала, защото се страхувам, а и едва ли бих могла да помогна, освен ако мъжът не е много дребен. Но веднага след това ще звъънна на 112. Дали някои от преминаващите не са направили точно това?

Днес ще отминеш, утре ще отминеш, но рано или късно това, което правиш ще ти се върне. Това е закон в природата. Затова, ако се възпита повече взаимопомощ, ще е по-добре, отколкото да се правим на ущипани.

Хайде да не се лъжем! Има мобилен телефон - все по-нови и по-нови... и има връзка GSM опертор и номера на клиента и така през цялото време .... клик... клик... клик... Много лесно може да се проследи телефона на жертвата и на предполагаемият убиец или на всичките в района! Стига да има кой да си свърши работата, заради която получава заплата!

ГСМа на жертвата не отговарял от ония ден. По-вероятно е в реката, по-малко вероятно е с извадена батерия скрит някъде. По ИМЕИто евентуално при следващото включване могат да го хванат. Ама АКО го включат. Аз по-скоро бих заложил, че е в Янтра близо до моста, ама кой да го търси.

Има ли някой, който да не знае, че ромите се изхранват от престпления, посегателства над нас, нашите домове, нашите деца, нашите родители, братя и сестри?

Има тъпата ГЕРБЕРСКА паплач!!!!!!!!!!!!

Гадно! Срамно! Непростимо! В други страни за убийство с цел грабеж има смъртно наказание.

От друга страна се чудя - как труп, престоял във течаща вода 72 часа, ще си стиска дамската чанта.

Кои са тези други страни? Поне в Европа не са.

И какво, ако сложат осветление? Или камери? Съвсем скоро гледах - социален експеримент, който се състоеше точно в това - колко човека биха реагирали, ако станат свидетели на насилие върху жена. През ДЕНЯ, в парка - мъж и жена разиграват скарване и мъжа започва да " бие " жената и да я обижда. Е, познайте колко човека спряха да помогнат? През ДЕНЯ, на СВЕТЛО, на БЕЗЗАЩИТНА / уж, в случая / жена? От 16 / шестнадесет / човека - 1 / ЕДИН /. Всички други, минаха покрай сценката, и само си засилиха крачките. А ПОНЕ 10 / ДЕСЕТ / от минаващите, бяха МЪЖЕ. Ето ТОВА ни е проблемът! БЕЗРАЗЛИЧИЕТО! Сложете си ръка на сърцето всички и си признайте пред себе си - КОЛКО от вас, биха се намесили да помогнат? И не, не ми отговаряйте на мен! В интернет ВСИЧКИ сме едни СМЕЛИ. Едни ОТГОВОРНИ. Едни ЧОВЕЧНИ. Ама в живия живот - дали пък е така? Защото аз НЕ вярвам! И докато е така - крушки, камери, НИЩО няма да помогне. Мисълта ми е - че проблемът е много по - ДЪЛБОК. От липсата на осветление. / Както ви казах - социалният експеримент беше през ДЕНЯ. /

Аз също бих отминала, защото се страхувам, а и едва ли бих могла да помогна, освен ако мъжа не е много дребен. Но веднага след това ще звъънна на 112. Дали някои от преминаващите не са направили точно това?

То и да се обадите на 112 - пак е вид спиране. Но колко биха го направили? И колко наистина го правят? / Във времето на този експеримент - не се появи полиция. Така че, не мога да Ви отговоря на въпроса. / Но никога няма да забравя - усещането от този експеримент. Всеки може да си направи подобен на улицата - прави се, че му прилошава. Примерно. Или припада. Колко човека ще го ОТМИНАТ, преди някой да спре. / Тук няма директна опасност за агресия. / Опитайте. И ще се шокирате. Уж просто. И елементарно. А обувките, които ще ви подминат, ще са повече от тези, които ще спрат. И ето - това е СТРАШНОТО! Бързането...В нечовечността. Което, дори не осъзнаваме...Или само, ако е КЪСНО... И не, не е от ЛОШОТИЯ. А от ПРАЗНОТАТА вътре в нас.

В България винаги има един - двама и повече достойни за уважение хора, които спират и помагат! На мен и на мои близки им се е случвало.

Да, слава богу - има. И такива. Въпросът е - защо те спират, а други / повечето / не? В еднакви обстоятелства. Да кажем. Защо едни го могат / и по-важното правят /, а останалите си измислят всякакви обяснения/причини - да НЕ го направят.

Ако се познават, да си изгладят отношенията / не трябва за една караница, трети да се намесва - особенно непознат /. Ако не се познават бих се намесил, някой непознат да тормози друг...тогава да!

Е, ти, ако не спреш за малко поне - как ще разбереш - познават ли се или не? И, ако се познават, но той БИЕ жената е едно? А, ако не - друго ли? Ти би трябвало да реагираш на ДЕЙСТВИЕТО / насилието в случая /, а не на отношенията им. Както и да е.

Ааа извинете ама никой насила не я е карал да е с него.Кротките мъже са им скучни и смотани те искат някой корав мачо да изригва да раздава тупаници да гърми изобщо тигър отсектде и сички да му треперят.Ама после мъжлето като почне да и разбива кофата през вечер Другите са виновни че не им се занимава с цигании.Говорим за този смешен социален експеримент дето го спомена.Те си се карат бият си се и после пак са си заедно.Тя му прощава той се разкайва и така до утре когато всичко започва отново.Очевидно така им харесва.Ти защо им разваляш семейното щастие?Ти ли и го избира такъв убавец за мъж?Бездушие?О,да.Такива хора не заслужават моето състрадание.

Пак прикриват някой! Кой убива жена, за да извърши грабеж? За пълни балами ни имат. Сега ще скалъпят една история и ченгетата ще излезнат герои! А майката и бащата питате ли ги ... Изобщо не ми се мисли ако съм на тях :(

А, всеки GSM прави пииип... пииип... пиииип, към базовата станция на оператора! Да не ме успиват, как не могат да ги хванат!

Всеки ГСМ ... без мокрия и изключения.

Незабавно Боко Тиквата да извика ХОРЕЙШО,Да дойде и да се заеме със случая.Това красиво момиче,нямало ли е кой от колегите и да го изпрати до спирката на Рейса,докато премине този мост по който е ходила редовно,и е знаела каква опасност може да се случи.Аз ако бях на Бащата щях да им запаля къщите със бензин на циганите да горят във Ада.

Си тъп,като галош!...

васко

Тъп е на баща ти сина,който по не знам си какви,причини не те е метнал на времето на килима,ами сега ни се правиш на експерт.

Не мисля, че е трудно да се вземе една тъпа чанта от едно момиче. За това не се убива!

Така е,сега гледай случая Сестрите Белнейски 2,няма да им е лесно на Родителите на Момичето,Ще има да ги мотат със години,и най накрая,за да им угодят на родителите и народа,ще хванат някой невинен мангал,и ще го натикат него да лежи 15г във панделата,като при добро поведение ще го пуснат след 8г,а може и пари да му платят за да лежи.Ако убиеца е богат и има пари. Не мисля и аз,че за да вземеш една чанта на едно момиче,ще трябва да го убиеш.истината е друга,но нямат очи Полицията и разследващите да ни я кажат.

Може ли поставилите минуси да се изкажат, с какво тяхното мнение се различава от това, което не одобряват! Мерси!