След убийството връщат вечерния час в Студентски град

Въвежда се промяна в правилата за студентските общежития в София. От 5 април няма да се допускат гости в сградите след 22 часа, реши заседание на ректорския съвет. Вече е в сила и вечерен час за студентите - 23 часа.

Обратно в новината

Коментари - След убийството връщат вечерния час в Студентски град | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ай стига бе, сети ли се кога да налагат правилата. Тяхната работа е "след дъжд, качулка" !!

Ако Университетите бяха истински, с тежка програма и сериозни изпити да видим кой би издържал на купони и на учене. Щяха да отпадат още първия семестър и да си се прибират обратно при мама и тати!

РЕШЕНИЕТО Е В РАБОТНОТО ВРЕМЕ НА ЗЕВЕДЕНИЯТА. ВСИЧКИ ДА ЗАТВАРЯТ В 22 ЧАСА ЗА ДА СЕ ОСИГУРИ СПОКОЙСТВИЕ ЗА ЖИВУЩИТЕ В КВАРТАЛА. НЕ Е НОРМАЛНО ПИЯНИ ТЪЛПИ ДА КРЕЩЯТ И ДА СЕ БИЯТ ПО ЦЯЛА НОЩ. ХАЙДЕ ДА ВИДИМ СЕГА, ИМА ЛИ ВОЛЯ ЗА РЕД ИЛИ НЯКОИ ОТ ОБЩИНАТА И РАЙОНА СА НА ХОНОРАР ПРИ СОБСТВЕНИЦИТЕ НА ДИСКОТЕКИ!!!

Ами една камера ще реши пробелма с чичото и 5те лева,не е толкова сложно.Разбира се, че пак ще има начини да се заобикалят правилата но ще бъде значително по-трудно.

И един човешки живот да се спаси, пак има смисъл. Дисциплина е нужна, и тези мерки трябва да са само началото...

И КУПОНЯСВАНЕТО ,СВАТБИТЕ И ДР СКЪПО-СТРУВАЩИ МЕРОПРИЯТИЯ НА РОМИТЕ -в градове и села те са масово на помощи,и следователно не е редно да пилеят оскъдните средства за алкохол и излишества ,които те организират с чужди средства ,или придобиват по незаконен начин средства ! ВЪВ ВСЯКА ДЪРЖАВА ,СЪДЕБНИТЕ ВЛАСТИ,МЕДИИТЕ И ТЕЛЕВИЗИЯТА УЧАТ ХОРАТА,КОИТО НЯМАТ ДОСТАТЪЧНО ПРИХОДИ ЗА ЖИВОТ ,ИЛИ КОГАТО ИМАТ ЗАТРУДНЕНИЯ ДА ПЛАЩАТ ДЪЛГОВЕТЕ СИ ,КАК САМИ ДА СИ ПРИГОТВЯТ КАФЕТО И ХРАНАТА ИКОНОМИЧНО,ВМЕСТО ДА ХОДЯТ В КАФЕНЕТА И РЕСТОРАНТИ,КОИТО СЛАГАТ НАДЦЕНКИ -ОТ 30-200% И ПОВЕЧЕ

Има малка разлика между жилищен комплекс и студентско градче,кампус или както и да го наречеш.В целия цивилизован свят студентските селища и общежития с по-раличен статут и със собствени правила, които са значително по- рестриктивни. Не, че ако се приложат и при нас няма да има пак издънки, такива винаги е имало,но според мен ще бъдат процентно много по-малко

Добре бе малоумници с какво ще помогне вечерен час. Трябва хората да промунят шибания си български манталитет и да уважават другите, а не да се псуват за щяло и нещяло и да си скачат на бой. Вечерен час....пълно малоумие

За да се пормени нещо в България начина е само един - тояга.А в конкретната ситуация със Студентски град- заведения работещи до 23 :00, никъкви казина, вечерн час, строги забрани и изхвърляне от общежитието и университета

ПОМАГА с превенцията на събития ,които водят до такива нещастия ,като се намаляват случаите на злоупотреба с алкохол ,дрога,ограничава се свободата на движение и на престъпниците,които най-често бродят из тъмните часове ,когато намесата на съвестни е по-малка,защото повечето хора,които учат и работят през деня,почиват и възстановяват силите си за следващия ден,с оглед пълноценно да функционират и да не грешат от изтощение и безсъние,НАЛИ ТАКА !?

Ами ако има камери, които работят по-скоро мога да предвидя как ще свършат нещата за "отборчето борчета"

То, цялата държава плаче за вечерен час! Жалко, че след като стане трагедия тогава се вземат адекватни мерки.

има вечерен час се нарича полицейски или военен час и СЕ ВЪВЕЖДА ПРИ ИЗВЪНРЕДНА СИТУАЦИЯ КОГАТО Е ЗАСТРАШЕНО ФУНКЦИОНИРАНЕТО НА ОБЕЩСЕТВОТО В МИР,ЗАРАДИ ВИСОКА ПРЕСТЪПНОСТ -НАПАДЕНИЯ ЗА КРАЖБИ И ОБИРИ С УБИЙСТВА И ИНВАДИЛИДИЗИРАЩИ ПОБОИЩА,КАКТО И ПРИЧИНЯВАНЕ КРАЙНА МИЗЕРИЯ ЗАРАДИ ХРОНИЧНИТЕ КРАЖБИ -ЖЕРТВИТЕ МИЗЕРСТВУВАТ КАКТО ПРИ ФАШИЗЪМ ,ИЛИ ПО-ЗЛЕ,И УМИРАТ ОТ НАСИЛИЕТО/ПОБОИЩА И УБИЙСТВА ПРИ КРАЖБИТЕ,И ОТ МИЗЕРИЯТА ОТ НИСКИТЕ ЗАПЛАТИ ,ПЕНСИИ,СТИПЕНДИИ/

За всяка нормална промяна в закона трябва смърт.За да боядисат една "зебра" и да сложат сфетофар, трябваше да размажат малка ученичка в "Младост" под Симеоновските колежи.....Фантазия. Ламтежът, нихилизмът и далаверите водят само до това.

Правилно, ти повтаряш моите аргументи, но с други думи. не трябва СГ да се сравнява с Люлин. за правилата - като се въведат правилата - който не ги харесва, да не става студент, нали не става студент за да пие...Абе и аз пия, ама с мярка ;)

Не е въпрос само до вечерен час и затваряне на заведения. Трябва да има възможност за избор на хората, с които ще живееш. Ежедневният вътрешен тормоз и различието в навиците и културата на живот много изнервя. Синът ми живее с момче, кото непрекъснато или гледа телевизия, или слуша музика. Преди 1ч. през нощта не може да се заспи - лампата свети и компютъра работи. На кого да се оплаче? Как може да се живее в такава обстановка? Как може да се учи? В чужбина като попълваш въпросника за общежитие има такива насочващи въпроси. Едни хора са тип сова, други стават рано и като са заедно непрекъснато си пречат. Едни пушат, други - не. На тези скрити проблеми никой не обръща внимание, или излизат наяве когато стане убийство.

Напълно сте права госпожо но малоумниците във власта и по форумите няма да ви разберът, а точно така би трябвало да се реши въпросът.

В т.н студентки град винаги е трябвало да има ред.Трябваше да станат трагедии,за да се сетят някои хора,че целта на студента е не да се дрогира и хвърля гюбеци из пропадналите заведения,а да УЧИ! Защото те са нашето бъдеще-младите и ннтелигентн хора.

не трябва ли да има ред и сигурност? Не четете ли,колко често след ромските купони ,стават побоища и убийства,и колко често ромски тийнейджъри убиват и крадат -това се случва по няколко пъти в месеца ,и е описано в новинарските сайтове

Таксите били символични,а заплатите какви са са???Нима са Европейски?Навсякъде по света студентите си имат общежития,н разликата е,че в тях има железен ред и самосъзнание на живущите. Ето,на това трябва да се обърне внимание,а не на деленетто на Софиянци и провинциалисти

Отдавна трябваше да стане това.Студенският град се е превънал в денонощен вертеп , а не в кампус.Чудя се откъде взимат студентите пари за дискотеки всяка вечер. Работя и не мога да си позволя това.Като видях репортажа по БНТ то няма празна маса.Нека да вдигнат и таксите за общежитията ,след като имат пари за заведения.

нЕ Е НЕОБХОДИМО ДА СЕ ОБИЖДАТ ХОРАТА ОТ СЕЛА И ГРАДОВЕ ДОШЛИ ДА УЧАТ В СОФИЯ! ТОВА ,ЧЕ СОФИЯНЦИ СА ОБЛАГОДЕТЕЛСТВУВАНИ ОТ КЪМ ТАЗИ СТРАНА, НЕ ДАВА ПРАВО ДА ОБИЖДАТ ТЕЗИ ОТ ПРОВИНЦИЯТА! А ЗА ТОЗИ РЕД- ПОЗДРАВЛЕНИЯ! БЕШЕ КРАЙНО ВРЕМЕ ДА ИМА СПОКОЙСТВИЕ ЗА УЧАЩИТЕ!! КОЙТО ИСКА ЖИВОТ НА КУТИЙКИ - ДА ВЪРВИ В КВАРТИРА И ДА СЕ СПАСЯВА, ПОНЕ ТАМ ДА НЕ СЕ ПРЕЧИ! Е, ВРЕМЕ БЕШЕ ЗА ПРОМЯНА!

Тази промяна е като пудра върху неизмито лице!Стига с това пудрене и замазване на истинските проблеми.Липсва ред и контрол.

Много рано се сетихме да възпитаваме и ограничаваме децата си, които израстнаха в една толкова светла епоха за България.Докато образованите им родители висяха по опашки в бюрата по труда и се чудеха как да свържат двата края, децата им бяха свидетели, кои са успяващите, кои карат лимузини за по над 100 хиляди евра и строят поликлиники......На кого да подражават - на бедните си родители? Всеки ден сме свидетели на такава агресивност и злоба и то от нашите деца. И ние бяхме студенти- не сме се напивали или не сме щуряли? Но възпитанието беше друго.

Много точно си се нарекъл. Колко души живеят в Люлин и колко в студентски град, осевн това нали в Ст.гр. са по подразбиране все умни и интелигентни студенти, а в Люлин живеят всякакви, с тях ли ще се сравнявате. Мерките са правилни, дори меки, трябва да се препишат правилата от едно английско или американско студ. градче, и на който не му изнася така да учи, да се изнася по работните си места...А ако се приберете с отборчето по джудо и нещо се случи на някого - панделата ви чака, щом сте пълнолетни - няма прошка...

Идеята на вечерния час е този който иска да почива да може да го направи. Щото заради такива силнохарактерни юнаци като тебе там стана бардак. И последно: като се прибираш с отборчето ясно какво ще стане ама ако си сам май ще спиш пиян пред вратата на общежитието :)

Студентски град не само че не трябва да съществува,но трябва въобще да се закрие.Който цървул от село иска да е студент да си плаща частна квартира.Като започне да дава по 200 лв. на месец ще му се дръпне л.....о!

А цървулите от София учащи се в университети в други градове да не би да са културни бре ? Точно те са най-голямата измет в нашия град. Крещене, музика, трошене. А да клишираното хвърляне на боклук през терасата. Как па все софийските боклуци са такива ... боклуци ? Нали ужким те били единствените граждани в България според идиоти кат тебе? А всъщност точно те са най-големите селяндури на Балканите.

Това, дето казваш щяло да се дръпне, ще се дръпне на родителите му по-скоро, но и в това се съмнявам. Родителската инвестиция в студент е много рискова, но един ден със сигурност ще я декларираш пред Свети Петър като добро дело и изпълнен дълг. Струва си. Искат ти двеста лева наем? Няма проблем. Ееееех ....

Дошлите в София студенти не с цървули от село,както си посмял да ги охарактеризираш.Това са същите младежи и девойки,каквито са и в София.Важното е не откъде си,а как са протекли първите ти 7 години!

Няма ли начин този този вечерен час да е само за перничани или просто да не се пускат слабоумните "граждани" на Перник да си напускат бърлогите и да няма вечерни часове...

Blake

Абсолютно си прав! Убийства стават навсякъде и по всяко време. И да затворят общежитията, който има намерение да се напива и да прави простотии, ще го прави независимо от вечерня час...

Бившите номенклатурчици и техните роднини са завладели отдавна университетите и се интересуват само от това как да вземат повече пари чрез бонуси, награди и синекурни длъжности.

проблемът в Студентски град не идват от дискотеките, а от студентите. Като не могат да се напушат и напият по дискотеките там, ще отидат да го направят някъде из София. Като не могат да отидат по софийските дискотеки ще се напият и напушат по стаите или по улиците. Проблемът са студентите, част от които нито работят нито учат, или работят и не учат ,но повечето са го ударили на живот. Преди време пуснаха рейс 94 денонощно. Заради протестите на тези студенти, защото не могли да се връщат в квартирите си. Къде ходиха посред нощите. В библиотеки ли? Ами да го спрат в 23.30

Май си използвал доста мек псевдоним1 Като гледам "тъпото" си е направо меко казано за теб!

Най-после, макар и малко закъснели, да се предприемат някакви мерки срещу глупостите, които се вършат в т.нар. "Студентски град". Добре е наистина на студентите да им се припомни, след като явно доста от тях не са достатъчно съзрели - от проявите, на които сме свидетели, какво точно означава думата "студент". В противен случай, вместо да губят пари и време, е по-добре да започнат нещо да работят и да допринасят за подобряване на живота на обществото ни.

ЧЕ ПОВЕЧЕТО СТУДЕНТИ РАБОТЯТ !!!!!!!,ДОРИ СТУДЕНТИТЕ -РЕДОВНА ФОРМА НА ОБУЧЕНИЕ РАБОТЯТ !!!!!ДОРИ УЧЕНИЦИТЕ В ГИМНАЗИИТЕ,НАВЪРШИЛИ 16 ГОДИНИ МАСОВО РАБОТЯТ ВКЛ НОЩНИ СМЕНИ -СЕРВИТЬОРИ,ОХРАНА И ДР. ПОНЕЖЕ СА НИСКИ ЗАПЛАТИТЕ ЗА ТРУДА В Б-Я,И РОДИТЕЛИТЕ НЕ МОГАТ ДА ОСИГУРЯВАТ ДОСТАТЪЧНО ПРИХОДИ,ТО И ДЕЦАТА НА БЪЛГАРИТЕ РАБОТЯТ ОЩЕ ОТ ГИМНАЗИЯТА,И В КОЛЕЖИТЕ И УНИВЕРСИТЕТИТЕ ...А, пък,ромите нито учат,нито работят в 90% от случаите,а само се размножават и получават помощи цял живот,и се ангажират в голям процент /70% от ромите в Столипиново например/организирана престъпност -проституция,дрога,кражби,измами,побоища ...

Никой и никакви мерки и забрани не могат да оправят положението в студентски гр.Родители не си изпращайте рожбите да учат в Софето там ги убиват крадат и изнасилват

Обикновено проблема не са "селтачетата", а кореняците софиянчета, които отиват в Студентски град да се правят на вървежни. Така че айде да не говорим на изуст!

лека корекцийка.

Не се делете на селяни и граждани. Истината е по средата и няма значение кой от къде е. Въпрос на интелект, а неговото,,количество,, е индивидуално- т.е. всеки индивид има определен умствен потенциал.

За да се постигне търсеният ефект, задължително всички магазини, ресторанти и дискотеки в Студентски град трябва да затварят в 22ч.30 мин.!!! Така студентите ще имат време да се приберат в общежитията, а и изпитият алкохол ще е по-малко. Да не забравяме също, че трябва да се осигури тишина за тези, които искат да спят.

Пропусна в 23,00 по вътрешната радиоуредба да се пускат приспивни песнички, а по БНТ специаелно за студентите да има повторение на "Сънчо".

Ух-ух, дано вкарат в релси амбициозните селянчета, дошли в големия град за голяй и разврат за сметка на данъкоплатците, амо са толкова нагли и амбициозни, че трудно ректорите ще се справят с посевместната простащина?!? Има една истина - студентски град, вместо да генерира от селяни граждани, генерира селтащина в София! С извинение към голямата част свестни деца и хора от провинцията!

Гражданино-простак,имаш точно три правописни грешки в първото изречение! В София не ви ли учат на писмо и четмо?

На мен ми се струва, че най-вече разни извратеняци от София ходят в студ.град да гонят студентки. Защото като се разходиш между студентските блокове, повечето са коли със софийска регистрация. Така че "селянин, селянчета" и т.н. не е произход, а възпитание. И ги има в изобилие и в София, пък ако ще да са и пето поколение родени там.

Г-н Борисов, не е ли вече време да се заемете сериозно и с висшето образование - заплати, качество на обучение и т.н.

Нищо лошо няма в това, че се заключват общежитията и има вечерен час. Това все пак е "Студентски град". Нищо, че само името му е така и няма нищо общо със студенти. Режим и ред имаше и преди, но никой не възразяваше. Грешното и порочното е, че позволиха построяването на толкова чалгарски заведения и опорочиха всичко.

ще ги отключва при евентуални бедствия - пожар, земетресение, наводнение и при необходимост от намеса на бърза помощ?

Този,който е заключил!По мое време заключваха в 24 часа и ако сме се прибирали след този час се договаряхме с портиера.

какъв час какви 5 лева...картечни гнезда, бункери , бтр...само така може се оправи тва гето...

възможността вътре в общежитията да не възникнат инциденти. Някои творци се хлъзгат по повърхността.

Традицията на простащината в България се поема от младите. Делото на Ганьо Сомов е в ненадеждни ръце. От милицонерите, реакционерите, крайно десните айдуци и откровени провинциални простаци на ГЕРБ, сега разрухата на държавата и нейните остатъци се пое от опиянчени хулиганчета и дрогирани безделници, наричани тук за благозвучие студенти. 133 години страната се гъне в лапите на безделници и крадци, сега се добавят и чалгадисани, превъртели убийци с дипломи от ВУЗ. Така националната катастрофа добива нежен цвят на фалшива младост. Все едно да покриете лайно с цвят от рози... Това е същността на демокрацията тук.

Семерджиев, Дори самият факт, че генерализираш, показва липса на обективност, колкото и поетично да си пудриш изреченията. Не отричам, че има истина в думите ти, но тя е маргинална. Има невероятни деца в тези университети и този факт не се променя от новините за изродите, които милите ни медии дефекират върху нас всеки ден.

Не бойте се студенти докато е Боко на власт пиячка ще има.Когато беше кмет на София пак въвеждаше железни правила-за 3 дена. При боко всичко е да по 3 дена.Освен бонусите калинките и митничарчетата с които рита топка.

Поредното замазване на очите с рядка каша от прах и лиги. Генералното решение няма да го вземе никой управляващ. Нямат топки за това. Студентски град НЕ ТРЯБВА да съществува. Общежитията трябва да са пръснати из София и да няма такова струпване на едно място. Концентрацията на млади и активни хора на едно място е апетитна хапка за всякакви печалбари и престъпници. Какъвто и "железен" ред да се въведе - резултата ще е един и същ. Даже преди "демокрацията" в Студентски град се случиха най-ужасяващите убийства и кланета. Как ще го спрат това със забрани - не ми е ясно. То и сега е забранено да се убива! Така че "държавата" да направи полезни заменки и да смени местоположението на повечето общежития. Иначе няма да мине много време и пак някоя майка ще жали за убитото си дете.

толкова пари са вложени в ректорите и влияние, че някак си е :))))))))) да се говорят тези неща ;)

цялата криминална ифраструктура от Студентски Град ... Говедата които продадоха младежта на България на прокуратурата!

Какъв железен ред при функциониращата мрежа от нощни заведения? Лекувате болестта, а оставяте вируса, заразата! Чий интерес се страхувате да засегнете? Направете градчето "СТУДЕНТСКИ ГРАД"- ГРАДЧЕ НА МОРАЛ И КУЛТУРА.

Глупости на търкалета!!!!!!!! Така казахте и миналата година.

Дрън, дрън...

За мен лично е много странно, че въпреки толкова променените условия за живот в Бг в последните 20 години, младежите не показват особена промяна в поведението си. Вярно е, че младите са млади, за което и време на говорим, но ми се струва, че образът на студента, който отива да учи, за да си прекара 4 години добре и после да започне една прилична, осигурена от държавата работа, е образ от миналото. Имам усещането, че младежите не осъзнават какво реално ги чака след завършването им, не осъзнават, че за огромната част от тях - кат изключим онези, чиито родители са забогатели и онези, чиито връзки ще им помогнат да започнат добре платена работа на добро място в държавната администрация, където ще получават високи заплати без да вършат нищо - завършването на висшето образование ще бъде ознаменувано просто с получаването на една абсолютно непотребна диплома. И за някои ще бъде много тъжно, ако първите сблъсъци с живота се случат за тях чак на около 25.

Българското образование е под всякаква критика. Студентите излизат абсолютно неподготвени да вършат каквато и да е работа нищо че имат диплома за нея. По-добре изкарвайте сертификати каквито можете отколкото безсмислените бг дипломи. За жалост няма свестни лаборатории в нито един ВУЗ и единствените подготвени студенти са тези които паралелно работят по специалността която учат, като към знанията си добиват и практически умения. Иначе .... "мижи да те лажем" е цялата работа

Стриктни мерки за спазване на реда, вечерен час, затваряне на бардаците, наречени нощни заведения и засилено полицейско присъствие - само така може да се надяваме, че ще се сложи някакъв ред в така наречения студентски град.