Термометърът в най-студеното село се повреди при минус 62°C

Новият електронен термометър в сибирското село Оймякон, признато за най-студеното на света, се повреди, когато температурата падна до минус 62 градуса по Целзий

Обратно в новината

Коментари - Термометърът в най-студеното село се повреди при минус 62°C | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

бил съм на -40 и трябва да отбележа, че влажността на въздуха играе голяма роля при такива екстремални температури. при ниска влажност студът е по-поносим.

Даже и да се изпикаят не могат като хората че им замръзва в движение, а по голяма нужда го режат с нож.

ТАСС току-що съобщи, че там водката на се пиела, а се ближела на клечка! Клечката не се яде, тя предпазва пръстите от измръзване!

d4

от фотото е видно, че "селцето" с 500 жители е доста прилично. за разлика от нашите....

Снимани са фенерите от царско време в Санкт Петербург!

На Гугъл Земя се вижда, че там въобще няма улици, няма пътища! Снимката горе е пълна измишльотина!

Ми що не вземеш да се преместиш там, а?

NADIA

Според мен е прекрасна зимна приказка. Щом хората продължават да живеят там, значи са доволни. Има още снимки към втората новина (по-стара).

Едва ли! Зимата е много дълга и студена със всичките проблеми и неудобства от това.Местните якути живеят там от хилядолетия и са свикнали, но за европейци като нас, живота на подобно място ще е ужасен.

NADIA

Да, но на другите снимки има една красива, облечена в кожи и широко усмихната ескимоска, пред щанд за риба и месо. Има и рускини, облечени дебело, но с оголени лица. Никоя не изглежда нещастна. Според мен това е най-важното. Пък дали ние бихме оцелели там, е друг въпрос. Човекът оцелява навсякъде, стига да е осигурен и доволен.

:) Студ. Един руски виц: Обажда се някакъв от Москв в Новосибирск и пита: - Саша, как е там - студено ли е? - Ми, не особено, но е хладничко - митнус 15, минус 20. Там някъде. - Ама по телевизията казаха, че било минус 60? - Ама ти за навън ли питаш?

Абе не разбирам от статията това село къде е, по името предполагам че е в Румъния.

Откога Сибир е в Румъния? ;)

Чети по-внимателно.

В Румъния при град Дракула :))

При тази температура /стига да не сте по планините, а в ниското/ въздухът е по-плътен/повече кислород, на единица обем/ и по лесно се диша.Нищо ,че е студено. Яжте мазнини ,движете се,дишайте , и ще сте ОК.

Как не са се сетили да те питат, невежите жители на Оймякон. Що не опиташ ти да подишаш на -60

Пробвал съм при -27. След 30 минути крос, най-долната ми фланелка беше чисто мокра от пот. Бих опитал при -60 ако имам възможност.С удоволствие ще направя едно кросче с подходяща екипировка:)

Ако тази снимка е от това село, да им завиди човек. Лампите здрави, плочките тоже, а мацито на разходка :):):)

Това е от США вероятно. Ти верно ли помисли,че в това руско село има лампи по улиците имацките изглеждат така?!:)))

Тази снимка е точно от там ве чалгин, тва да не е твое село ,ограбено и разрушено от такова бИрачи на джилязу и жица!мбухахаха https://link

В статията пише, че снимката е на дир беге, което не е вярно. Изрязали са копирайта на Amos Chapple/ Rex Features. Снимката е от Оймайкон, Якутск. Става дума за 71,2 по Целзий под нулата. Има статия в Дейлимейл.

Оймякон

Отлични условия за русолюбците, айде леви-десни натам!

Аре ти пък марш за ФАЩ, там е само -40. Клепар скапан.

Бах му ма.... ако в България ще удари - 60, сигурно всички ще умрат :)

Най-вероятно да. И то от мъка, че трябва да си ближат ракията на клечка...

Домашната не става на клечки!

тази новина да я прочетат в щаб-квартирата на натото. защото там по някаква причина са решили, че черните момченца и мексовете от гетата, и еврогей войскарите с оформените вежди, които съставят натовските армии щели да превземат Русия за 1 месец.

И да я превземат не е нужно да влиза и четвърт войник в това село.

.... той и Хитлер не е мислел, че ще му се наложи да зимува в Русия ма ей го на, пръсна си черепа от нерви :D

давай те бе, натовски юнаци! ако имате дебели гащи- давайте.

Като ти влезе четвърт мужишки, ще заквичиш на умрело.

А бе, не трябва да се бъркат поробените народи от Русия с руснаците.

Глобалното затопляне достигна и Рашата.

+20C - Гърците си обличат пуловерите (ако ги намерят). +15C - В Хавай си включват отоплението (ако го имат). +10C - Американците започват да треперят, руснаците сеят царевица. +5C - Можете да видите дъха си. Италианските коли спират да палят. Норвежците се къпят на открито. Руснаците си отварят прозорците. 0C - Водата замръзва в Америка, но едва започва да се сгъстява в Русия. -5C - Френските коли спират да палят. -10C - Започвате да планирате пътуване до Австралия. -15C - Котката ви настоява да спи във вашето легло. Норвежците си обличат пуловерите. -18C - В Ню Йорк засилват отоплението на максимум. Руснаците излизат за последен пикник за сезона. -20C - Американските коли спират да палят. В Аляска започват да носят ризи с дълги ръкави. -25C - Немските коли спират да палят. Повечето хавайци са мъртви. -30C - Политиците започват да говорят за бездомните. Котката ви вече иска да спи в пижамата ви. -35C - Твърде студено е за мислене. Японските коли спират да палят. -40C - Планирате да си вземете двуседмична гореща вана. Шведските коли спират да палят. -42C - Трафикът в Европа замира. Руснаците ядат сладолед. -45C - Политиците започват да правят нещо даже и за бездомните. -50C - Клепачите ви залепват, щом мигнете. В Аляска хората си затварят прозорците на баните. -60C - Полярните мечки започват да мигрират на юг. -70C - Адът замръзва. -73C - Финландските специални служби евакуират Дядо Коледа от Лапландия. Руснаците си слагат кожените шапки. -80C - Адвокатите си прибират ръцете в собствените джобове. -114C - Етиловият алкохол замръзва. Руснаците не са много щастливи. -273C - Абсолютната нула. Атомите спират да се движат. Руснаците обуват ботуши. -295C - 90% от планетата е мъртва. Руският футболен отбор става световен шампион.

Не знам Адът кога замръзва, но на рашките китайският термометър им цъфна на -62 по целзий, уведомява ни новината. Залагам ланшния сняг, че у туй село вече не излизат от кръчмата, завити в шуба, ватенка и одеало (за разлика от съветския виц, дет' ни разправи)

А ти, какво би направил/а?!! Ще излезеш да КОПАШ???? На да ли!!!

P.S> А сега ходете им се оплачете на тези в Оямикон колко ви е трудно с тези 15 сантиметра сняг!

Вече ме убеди , руския студ е най-студения студ от всички студове, абе руско ли е - най-е.....!?

а ние при 10 сантима снег и -5 се усираме,а какво ли ще е да сме там?????????

Ти да видиш британците как при 0 градуса и 5 см сняг започват да бедстват и не искат да излизат навън...