Две зони с високо строителство ще има в София

Две зони с високо строителство ще има в София, в центъра на града стоителството ще е до 75 м.

Обратно в новината

Коментари - Две зони с високо строителство ще има в София | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Предпочитам на село пред софийската джунгла. Посочете ми едно предимство на небостъргача пред селската вила...

Въпрос на вкус казало кучето и се облизало под опашката... Та така и с твоя коментар.

Като се разболееш, ще оцениш ползвата от това да идеш с такси за 15м до болницата или посред нощ да търсиш кой да те закара за 2 часа.

Тия комунистически пари не ги ли изпраха вече , бе ?!! 10 млрд. $ бяха под формата на външен дълг 1989 г.

Селяните да си вървят на село, софиянци в небостъргачи а около небостъргачите огромни паркове. Панелките леш.

Панелките бяха точно това - височинен коптор, в който набутват малксимално компактно раята и наоколо градинки. С небостъргачите е същото, но наоколо са други небостъргачи или молове, а парковете ще растат само в главата ти.

Пълна цигания ще стане. Превърнахте София в някакъв урод.

Значи все пак ще има доста високи и не на място сгради в жилищните квартали. Разбира се тези сгради няма да осигуряват необходимите паркоместа за служители, посетители и живущи. За това ще страдат живеещите в околните жилищни сгради. Тогава добрата община ще се самосезира и ще каже "Ааа, не, трябва да има ред. Ще направим зелена зона! Хората го искат"

явно не е излизал от село и си въобразява как ще се снима до небостъргач. Сега строят в Москва, но това не значи, че са взели добро решение, тази урбанистика вече остаря и не е модерна

В Москва отдавна има десетки небостъргачи. И то в центъра. Предимствата на небостъргача в градската среда са толкова много, че не си струва да ги изброявам. Ако искаш ниско строителство иди си на село.

Ходи и обяснявай на селяндурите наречени "кореняци", че има такова нещо като прогрес и че земята не е плоска. И че светът се развива, а не се върти около гледката на няколко тъпнгера от панелката им.

умират да се правят на манхатънци, но като има се развалят асансьорите ще маат шушони пеш по етажите, защото що е майстор ще изчезне по европа за по-добро заплащане и парвенютата ще пъхтят от зор нагоре

Ех тия лоши небостъргачи, как само искат да се наместят точно там където да закриват гледката на хората - не ги е срам!

Щели да разрешат строежа на небостъргачи в Перник и Горубляне. Смях. Ми да ги разрешат и в Балша и Долни Богоров. Само, че кой ще си купи апартамент или наеме офис на две туби безин от София? Тъпанари. То и в село Пали лула е разрешено строенето на небостъргачи. Лошо няма.

В центъра на всеки голям европейски или американски град има небостъргачи. Само в шопско не може да има. Пречат на селяндурите дето до вчера са акали в нужника на двора а отпадъците са изхвърляли през прозореца на мутвака директно на бунището.

Защо се ядосваш? В кое бърка софиянеца?, Наистина ли не смяташ, че София е пренаселена, улиците и булевардите не успяват да поемат трафика, че София се нуждае от много, много паркинги около центъра и главните пътни артерии ли?

Няколко души по-долу са се опитали да ме контрират. Ами мечтите да има небостъргачи в София ще доведат до следната картинка. Няколко високи блока, на които трябва да се направят площадки за кацане на вертолети и самолети на покривите. Защото пари за градска инфраструктура в София няма. Населението намалява. След 20-на годнни маса къщи между тия блокове ще са се саморязрушили. Улиците ще са разбити и по тях ще бродят бедни все още дишащи някак си граждани и цигани. По тия небостъргачи явно ще кипи живот и бизнес, поддържан от фондовете на ЕВропейския съюз. Обитателите му ще се придвижват с ветолети. Картинката извън София вече е близка с тая дето я описвам. Излезеш ли от София и изведнъж изчезва всякаква проява на човешки живот. Не знам как се роди тая мания за небостъргачи. В почти никой европейски град няма такива. Там официално е забранено високото строителство. Но София явна е в непрестанен възход.

Представяш ли си да не стане така - цял живот ще си изживял в очакване на нещо супер гадно да се случи и хоп - не се случило. По-лошо от да живееш с хемороиди.

НЕ СПИРАЙТЕ ПРОГРЕСА НА СОФИЯ, НЕБОСТЪРГАЧИТЕ СА ЧАСТ ОТ НЕГО!

Не са.

че господ я наказа за лакомията й и на ортаците й, спрете бе, тъпанари!

към Витоша са необходими заради въздушните течения, за да се проветрява този град поне, като не се мият улиците със години.

Интересно вятърът дали може да заобикаля небостъргачите или се спира от тях :)

Продадохме черноморието на муджиците, Родопите на турцкте, сега цялата страна ще се нагъчка в София: цигани, мутри, комунисти, онанисти, ученички с тесни п.чки, пеераси с беневреци с разцепени гевреци, уруспии с дупета кат тепсии, аде дебре айде де , всеки иска да е.е

А защо в Атина няма небостъргачи?

Защото гърците имат акъл, обичат си традициите и удобствата, и не се водят като селяни по презокеанските моди на небостъргачи! У нас небостъргачи абсолютно не са подходящи за нищо - нито са нужни от някаква бизнес гледна точка, нито са красиви, нито нищо! Да не говорим, че и България, като Гърция, Румъния, съседните Македония, Турция и Сърбия, земетръсна зона! Ако се срути едно такова набързо спастрено съоръжение от стъкло, бетон (от некачествен цимент, икономисан при това от строителя ...), ще затрие не само тези, които са вътре в него, но и цял район от града! Ама кой ти мисли в тая община от тъпи и адски упорити, алчни селяци от юго-запада, бивши съселяни, а вече и съграждани, на замаяната ни кметица?! Мафиянски никога няма да се откаже да строи с неговите еврейски инвеститори, разни други авантюристи също ще се амбицират, а после - всичко по главите на хората ... Боже, Боже, защо ни наказваш по такъв начин?! Толкова е хубаво мястото на столицата ни, обкръжена от планини, с минералните извори, с чист и приятен въздух сега, като няма промишленост да пуши в котловината ... Защо трябва да се застроява башибозушки, и кой ще седи в тези чудовищни сгради, какви такива бизнеси ще се въртят там, къде ще паркират тези коли, откъде изобщо ще дойдат хора, за да работят или, не дай си Боже, да живеят в небостъргачи?! Не им ли стигат моловете, които стоят полупразни, на всеки булевард вече има молове, хипермаркети, кви ли не урбанистични изцепки, с които българинът не е живял никога и няма намерение да свиква да живее с тях ... та сега и 75-метрови, 120-метрови чудовища?!

Късно се сетихте, след като затрихте облика на Стара София и съсипахте града

Абе идиоти, София сега се задъхва, какви небостъргачи при тези тесни улици, стройте многоетажни паркинги, не жилища, не трябва да събирате цяла България в София, деба вашта мама селска.

копелле, от кое село си бе да ти е.а м....та проста??;)

Не затварят никакви вратички, а отварят гигантски порти за гадните небостъргачи. Ненаядоха се!

Да строят в София и то високи сгради може да си мечтаят само някоя особена форма мазохисти. На фона на обедняващото и изчезващо населине, на невъзможността да се поддържа градската система това си е просто хвърляне на пари в празна дупка. Или някои хора намазват от еврофондовете. Или перат някакви пари. Не намирам логика от ново строителство в София и при това на високи сгради.

Като ти куца логиката брато, бегай на доффтур, като ти оправи глъвъта, ще претанеш да куцаш! Иначе, в цял свят тъпаците строят небостъргачи, в Китай високи до 200-300 метра! Егати тъпаците!

Ти като си такъв остряк, а не тъпак, знаеш ли, че в Китай живеят милиард и половина, при тях има някакъв смисъл, макар че също е грозно и страшно ... Въздухът в Пекин и някои други големи градове е сиво-черен, хората ходят с маски по няколко месеца в годината, нечувани и невиждани болести и страдания ги налягат от липсата на кислород и пренаситеност с тежки метали и катрани ... А на нас за какво са ни такива огромни сгради - да не би заживее някой в тях, или такива вече развити бизнеси напират да ги наемат?! И сега в София предложенията на празни площи за офиси значително надхвърлят търсенето - за какво са ни нови, при това в подобни чудовищни сгради?! Ти имаш ли идея изобщо как се поддържа такова чудо, какви паркинги му трябват, колко време да влезе и да излезе човек от подобна сграда - за какво?! За да стоят празни след като си изперат милионите от нарко-трафика ... А като друсне едно земетресение - каквото се очаква, да се срути върху три квартала и да изпотрепе и онези, които не са вътре?! А останалите в града да се задушават от прах и пепел още три месеца?! Много умно - напълно в духа и според логиката на днешните общинари - селяндури с мании за величие ...

Тези високи сгради не ги строят защото просто да ги има, а ги строят когато има бизнес логика в това. Както знаеш, инвестицията е колосална, а и частна. Едва ли някоя сериозна компания ще си позволи да прахоса пари на вятъра без да има възвръщаемост. Ако има финансова логика, ще има такива сгради, ако няма, то никой няма да си хвърля парите. Всички други разсъждения извън бизнес логиката са си ала-бала.

смятат да заселят в София китайци и индийци, защото българите са на свършване, малко не здравословно се очертава и сега се вижда як смог над София от Витоша, ама здравкото сигурно ще пресели тук луковитските цигани с гордото название роми

В момента всеки 4-ти българин живее в София. Както са я подкарали, скоро всеки 2-ри българин ще живее в София, а останалата част от страната ще е пустиня. Глупостта сред управляващите достига критични размери.

Да направим Нинова главен архитект на София! Тя ще построи сума си небостъргачи в провинцията!

Бацка, Бойко ли те кара да живееш в София! Я виж Странджа, каква природа, какви красоти, какъв въздух! Чака такива као тебе! Ама все се въртите около Бойко и лъскате жълтите павета! Въглеродния окис СО си го имате за наркотик!

Странджа, ама какво да яде - жълъди или трюфели....То заради това цяла България се наниза в София. Икономиката, икономикатааа

Ако на Централна гара се строят сгради с височина 125 метра, какво става с "визуалните коридори" и гледката към Витоша на кварталите северно от Централна гара?

В статията не е уточнено, и понятието Централна Гара е неточно.Става въпрос за парцелите намиращи се зад гарата по улица 202-ра(История Славянобългарска).Самия парцел се намира в ниското(в сравнение с надлез Надежда например) и разликата в надморската височина компенсира височината на бъдещите сгради.Да не говорим, че комините на ТЕЦ София, които са отсреща на същата улица са доста по-високи

Мирослав

Точно на север от това място са кварталите Орландовци и Бенковски, които са още по-ниско.