Още 600 жилищни блока може да изгорят на Острова

Облицовката на стотици високи жилищни блокове във Великобритания е възпламенима, показа проверка след пожара, взел десетки жертви в Лондон.

Обратно в новината

Коментари - Още 600 жилищни блока може да изгорят на Острова | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Възможно е. Едно от предишните правителства пусна програма за построяването на 800 000 нови жилища. Блоковете никнат като гъби. Бетонен скелет и вътре всичко е гипсокартон и топлоизолация. Между стените /гипсокартона/ се поставя вата която е негорима. Външната изолация обаче е друга, от типа на полистирол, не съм точно запознат. На един от строежите замерих тази изолация - 16см. дебелина. Наистина в новите блокове вътре е много топло и почти няма нужда от отопление през зимата. Все пак за да се намали опасноста от пожар в тези блокове НЯМА газ. По принцип всички големи блокове нямат газ защото се счита за опасно. През ... 70те или 80те години е имало случай да гръмне подобен блок от изпускането на газ.

В допълнение мога да кажа, че огромна част от работата по монтиране на гипсокартона и другите видове панели в новостроящите се блокове се върши от българи и румънци. Бетонната конструкция в голяма част са ирландци. Електротехниците са ... българи, румънци, някой заблуден англичанин, по някой арабин... Поляците почти изчезнаха от големите строежи.

А на бас, че вносителя на тези изолации в компания спонсорирала щедро британски политици?Затова Европа затъва а Китай вече е в бъдещето.Защото там такива "политици" ги екзекутират публично за корупция.

Весрията с хладилниците издуша и хората се смеят защото си е за смех. Има версия, че пожара е тръгнал от газовата инсталация (в британия газовото енергийно снабдяване е ноо популярно особено защото Бритиш Петролеум доставя ефтино в страната). Това на мен ми звучи по-вероятно. Но също така гледах видео как един мароканец НАРОЧНО! Е ЗАПАЛИЛ ПОЖАРА ..... Това на мен ми изглежда най-вероятното обеснение - че там е имало исламистки агент, може и двоен агент да е бил - и пожара да е бил нарочно направен, коет онаистина изглежда много вероятно, като се има предвид съвсем новата облицовка на нема и 2 седмици, и ако е нарочно, то некой сигурно е слагал отдоле нещо, което лесно да държи огъня да гори. Гледах и сградата. Гореше съвсем симетрично, което нема как да стане в случаен пожар. Съвсем симетрично, горяха две от стените на блока......а другите две си беха ок. Имало е часове, в които огъня си е бил видим от всички страни и от километри. Никой не е викал пожарната с часове. а хората са стояли в блока и са наблюдавали огъня да се разгаря и нишо не са правили да го угасят. Всичко води до версията, че си е било нарочно оранизирано. Мусулманите нарочно палят така огън из цела европа - доказани са подобни нарочни пожари в Стокхолм, париж, Берлин, по малки градчета в германия, дори в Сърбия мисля че имаше нещо подобно с пожар. Описано е в курана защо го правът - за тех си има религиозно значение. Една от целите е да изнудват за още социални придобивки. Днес обявиха, че им дават огромен и особено скъп пентхауз блок в същия квартал - до живот. разноските им са платени. просто им се подарява. Кой плаща, не е ясно, но тези мусулмани сега са настанени в огромен пентхауз блок, като апартаментите в този квартал обикновено струват по около 50 мелиона един само.

Хладилниците за които аз лично отдавна знам, че са запалими /пожароопасни/ са марка LEC. Приемам, че версията за хладилника е възможна, но и не вярвам на 100%. Все пак трябва да се запали, да се разгори... А човека не е ли направил някакъв опит да загаси пожара докато е вътре в неговия апартамент? Възникват безброй въпроси без отговор. Затова и не си ги задавам, просто чета новините и преценявам дали и доколко е възможно.

Моето лично мнение е че мусулманите вътре са си подпалили сами блока. Това е описано в Кур'ана и си има значение за тех. Аз съм убедена, че си е техна собствена работа, за да направът скандал и да изнудват правителството. Вече има един уволнен чиновник на високо ниво от друк висок чиновник, който е мусулманин. пада големо разчистване на сметки в правителствот осега и скандали на регилиозна основа. Британците са възмутени и настръхнали, защот остана ясно, че 95% от социалните помощи се дават на мусулмани и с преференции. демек открито расистка политика с парите на данъкоплатците. В момента мусулманите са готови да тръгнат на война. те не че иначе не са, но сега са настръхнали и открито се заканват. Ас мислим, че целата раута е нагласена нарочно да се се сбият христиените и мусулманите и да се изкарат мусулманите жертви, точно както със запаления блок. Гледах снощи видео за един мароканец, който е запалил пожара и докато огъня се е разгарял, той си събрал куфарчето и чак тогава уведомил съседите, че в апартамента му има пожар. Имало е часове, в които нарочно едни мусулмани са държали други мусулмани по етажите, като са обесневали, че помощ пристига, а помощта дори не е била извикана. Муслумнаите твърдят, че пожарникарите са седнали на поляната и не са правили нищо. Едва ли е било така, но мусулманите крещът какт оси ги знаете, те са нахални. Самите пожарникари беха изцапани, тероризирани, изтормозени, и казаха, че никога досега не са виждали такова нещо. Явно им беше заповедано да не приказват ного. Крие се че пожара е умишлено запален. И то властите го крият, значи работата е дебела. Но който иска да ходи да чете по медиите. Има ноо за четене. Хората са се сжопали и се карат онлайн. Нещата са ноо взривоопасни. Конфликта е подклаждан и поддържан нарочно, по мое наблюдение.

Няколко въпроса да помислите: 1. Програмата за саниране как се различава от санирането на нови блокове и санировките, които хората са си направили преди време? Тук не говорим ли за проблем като цяло, който може да засегне всички без значение дали е санирано по програма или не? 2. Видяхме, че 79 души загинаха в Лондон. Кмета тръгна ли си? Строителя наказаха ли го? Някакви последствия видяхме ли? Ако това беше България всички щяха да излязат по улицата и да искат уволнение дори и за чистачките в общината. Такъв ни е манталитета- да не се фокусираме към решение на проблема, а да бръщолевим празни приказки и да протестираме без ясна идея какво искаме. 3. Видя се, че тревата у съседа не е толкова зелена колкото ние много силно се самоубеждавахме. Има ли корупционни практики в Англия, пак ли някой си е затворил очите там, някоя институция не си е свършила работата? Резултатите са на лице. Вместо тук да водим някакви безмислени спорове за безплатно или платено саниране, защо не насочим дискусията към решаване на проблема и какви превантивни мерки могат да се предприемат за да не стане такава трагедия?

Ха ха колко български мишлета влязоха в герберския капан за "безплатното" саниране " колко ха ха че и още влизат а кога ще щракне капана не зависи от мишлетата !!!

в този блок не е живеел никакъв англичанин, а само "британци" 1 и 2 поколение.

да гледат от България, дето е по 200 паунда за кв.м. изолацията

Отивам да се гръмна, защото съм тъп като галош.

Всяко лакомо дупе, ИСКАЩО "безплатно" саниране, ТРЯБВА ДА Е ГОТОВО ЗА МУХЪЛ, РАК, УЧАСТИЕ В ДАЛАВЕРАТА И САМО 5% ЕФЕКТИВНОСТ!!!! ТЕЗИ 40% ЗА КОИТО ГОВОРЯТ, СА ТЕОРЕТИЧНИ!!!! ТОЕСТ, АКО НЕ СИ ОТВАРЯТЕ ПРОЗОРЦИТЕ НИКОГА!!!!..........но следва мноого МУХЪЛ!!!!!!!!!!!!:)

Нашия стиропор с който в момента изолират е 63 пъти "по-горим" и 123 пъти по канцирогенен!!!!!!!!!!!!!!! ЗАПИСВАЙТЕ СЕ ЗА "БЕЗПЛАТНО" "САНИРАНЕ"!!!!!!!!!!!!!!!

филм "История на Света": - Цезаре, а какво ще стане с бедните? Цезар: - Да го духат бедните!

Може и не само на острова, вече е имало и други пожари, но не знам защо "наште" продължават да санират със стиропор. "В Баку со зданий демонтируют чувствительную к возгоранию облицовку " - това е от 2015 година.

министъра им по въпросите на регионите и местното самоуправление Саджид Джавид.... кмета им Садък Хан... скоро премиера им може да е Меймет Аббдулрахман

КАЖЕТЕ КАКВА Е ОБЛИЦОВКАТ АБЕ ДИРА? ЗАЩО В СТАТИЯТА Е МЪЛЧАНИЕ? ХАЙДЕ КАКВО СЕ СТИСКАТЕ? ГОРИ ДЪРВОТО И ПОЛИМЕРИТЕ. НЕ Е ОТ ДЪРВО ЯВНО Е ОТ ПОЛИМЕРИ. АКО ИМА МАЗИЛКА СИГУРНО И ТЯ Е ОПАСНА. СТИРОПОРЧЕЕЕ И ПОЛИМЕРНИ ПЛОСКОСТИ ХАХАХХА! И КО СТАНА СЯ ТЯ ? САНИРАМ=МИНИРАМ!

Излизаш на "жълтите павета", минаваш градинката на мавзолея и малко по-надолу сега санират една кооперация, някакъв ремонт правят, там има парчета вземи си едно малко, но погледни и опаковката. След това оди къ Младост, където си избереш и намери някой саниращ се блок. Виж и там, те ги струпват, итонг за терасите и най - обикновен СТЕРИОПОР. Вземи си едно парче и си го запали и гледай какво става, виж и опакавката де.

СТИРОпор /НЯМА НИЩО ОБЩО СЪС СТЕРЕО/

Не знаех, че санирането на блок е природно явление,

Отвън стиропор, а вътре газификация и ето ти чуден фойерверк. На атентаторите не им трябва да се взривяват. Палят облицовката на сградите и газта си свършва останалото.

бях написал един пост, в който доказвах, че на която и да е държава не й трябва нито оръжие, нито взривни материали в ръцете на всеки искащ да създаде масова психоза и да нарани множество хора, а в ръцете му е достатъчно да има само кибрит, с който да изпълни пъклените планове на болния си мозък. Тогава мнозина ме нарекоха луд и се стигна до там, че дори се наложи да преинсталирам компютъра си, та даже си сменях и IP адреса. Когато пишех поста си изхождах от многогодишния опит на мой близък родственик, който работеше в противопожарната служба и от повсеместните умишлени палежи на стърнища и горски масиви у нас, които в нередки случаи пряко и непосредствено бяха заплаха за живота, здравето и имуществото на множество хора от населението ни. Явно тогава бях криворазбран, но случващото се у нас в последните 25 години недвусмислено доказа че кибрита в ръцете на човек със зла умисъл по отношение на обществото е твърде опасно оръжие, притежанието на което е ненаказуемо и няма как да бъде обявено за токова.

капиталистическото качество? Обаче горяха само цветнокожите, нито един бял човек не е засегнат. В този блок са живяли около 1000 човека, а те лъжат, че само 37 човека са загинали.

не могат да конкурират Курни.

е ЧА 1000 НЕ СА ЖИВЕЛИ, блока е имал 120 апартамента. Също казаха, че апартаментите са били основно 2 и 3 стайни. Колко е вярно не знам така казаха. Ако се сметнат 27 етажа, излиза че е имало по 4.4 апартамента на етаж. като гледам блока, нещо не излиза, или апAртаментите са били повече, или са били по-големи. На етаж има по 8 прозореца от всяка страна (ако съм преброила правилно). 8 прозореца на апартамент? Също ме учудва как така асансьорите не са ползвани. невъзможно е да е нямало множество асанасьори за такава сграда. И стълбища разбира се. Защо хората са стояли вътре?

Преведено на български език, блока е бил саниран, не само той разбира се. Процедурата не се различава от санирването на блоковете в България. Има една малка подробност - трябва да се използват негорими материали и т.н . . . . . но е скъъъъпо. Та най-сетне и в България се заговори, че санировката гори и то яко . . . . Аз мисля, че тук пак са виновни руските хакери и най-вече Путин . . . . дето толкова време българските медии "гък" не казаха по въпроса . . . . . . .споку . . .ще го замажем до първия пожар . . . .

щото тоя стиропор дето го слагат по стените всъщност е горим материал. В България имаме късмет, че не е имало такъв пожар, при който на първите етажи огънят да излезе навън и да пламне цялата сграда.

Напротив, имало е и то не един. Разтапя се дограмата на горния етаж, а експандирания полистирен протича като вода. Но няма как да се запали. И експандирания и екструдирания не горят, а са самозагасващи. Отделно са покрити с мазилка и замазка. На тарикатите препоръчвам каменна вата - не гори.

така едно време ни препоръчаха цоциализъма.

Гледайки "дамата" от снимката, подозирам, че става дума за умишленост ;)) "Бате, като свърши паркета, че гориме топлоизолацията"

плюс саниране води до масови сцени - или пожари или наводнения или асансьорни земетресения.

Ние тъпите ПОСТКОМУНИСТИ, немаме такива грижи в Панелките. А и в новото строителство също. Такива апартементи от МОКАВА никой не купува

панелките масово се санират, т.е. залагат се бомби със закъснител; друг е въпросът, че панелките са френски патент и са много земетръсноустойчиви, та не става за бутане - ще надживеят капитализъма, империализъма, та и даоизъма или каквото там ще дойде от поднебесното

Панелките са хамериканско изобретение, драги!!!:))))))))хааааааааа

Скъпи, миналата година бях там, но се оказа, че техните панелка са от дърво

Нашето Лиле затова сдаде "ресоро за саниране"! За да не ѝ се "подпали ду.пето" от горящите санирани панелки.

За подпалване не знам, но вече има оплаквания, че новосанираните стени са протекли.

на естествените материали да "дишат" така ще е. На някои фирмени сгради правят специални системи за улавяне и отстраняване на кондензата от облицовките. На баир - лозе.

Какво от това, като стените са протекли. Нали ни взеха/вземат парите?! Нали затова "спичелиха" изборите - да няма за пенсии, защото там не може да се краде, а "санирането" на сметките им да продължи!