Спряха незаконен строеж на плажа в Балчик

Със заповед на кмета на Балчик Николай Ангелов от днес е спряно строителството на частен обект на плажа в Балчик. Проверка показа, че там строят бунгала.

Обратно в новината

Коментари - Спряха незаконен строеж на плажа в Балчик | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не, защото всички кметове са в далаверата! Но са с коли по за над 100 хиляди лева.

Този Кмет ли беше с най-скъпото возило с общинските пари ??????? Това е малък град и там всичко се разбира бързо - кой, кога, къде !

Смешници! Кого се опитват да убедят /кмет и общинска администрация/, че са направили всичко необходимо, но не са успели да спрат незаконно строителство? Или защитават нечии интереси /което не става безплатно/ или са толкова некадърни, че не трябва да заемат постовете си. Срам, голям срам!

Има ЗАКОНИ в държават ни /добри или лоши/, но има отказ от държавните и общински власти да се прилагат!!!! Това е истината! Тотално невежество цари в държавата ни, както и безхаберие! Пълен тъпанар е този шеф, ако изобщо той се обади на телефона!!! За съжаление, повечето са такива. Има строежи, където изобщо няма бетон /метални конструкции, както и разни модулни сгради - т.н. бунгала, освен в бетон в/за/ основите! Още по-голям тъпанар е този Зам.кмет по строителството! Имало много жалби /явно за входа към плажа/ и зам. Кмета по строителството не е възложил проверка! Сигурно кметът е литератор и общината няма отдел строителен контрол? По смисъла на ЗУТ /Закон за устройство на териториите/ строеж е също ремонт и преустройство както на сграда, така и на инсталации. Не винаги се изискават проекти за определени строителни дейности (СМР), посочени в /чл.149(1) ЗУТ, но .......... винаги се издава Разрешение за строеж /чл.153(1) ЗУТ/, като РС се издава въз основа на искане от инвеститора /собственика/ за разрешение и документ за собственост с приложена скица на имота , където са нанесени постройки, имотни граници, разстояния и височини .... В разрешението за строеж се вписват видовете строителни и монтажни работи/СМР/, които ще бъдат изпълнени. От приложената скица щеше да е видно къде е входа, къде е оградата, къде е плажа, има ли налични сгради /бунгала/ или няма! Говори за събаряне, но това може да стане само ако тези постройки не съществуват в кадастъра, както и в НА!!! Иначе не става! А ако наистина се монтират нови бунгала /не става ясно/, направо си е незаконен !!!!!!! по см. на чл.225 ал.2 от ЗУТ. Имуществената санкция е от 5 000 до 50 000 лв. /чл.237 ал.1/, а ако продължи след заповед за спиране от 10 000 до 100 000 лв.

Общината сигурно няма и юристконсулт, който да защити издадената заповед пред съда ? При всички случаи ще обжалват заповедта на Кмета, нормално е. Но ... има наказания по ЗУТ (ако по друг закон не е предвидено по-тежко наказание) и на длъжностни лица , които не си изпълняват или си изпълняват лошо задълженията, вменени им от закона /чл. 232 на ЗУТ/ и допускат както незаконно строителство, така и с бездействието си или невежеството си нанасят щети на обществото!!!!!! Къде е РДНСК да извърши проверка??????

"Чл. 18. (1) Подземните богатства, крайбрежната плажна ивица, републиканските пътища, както и водите, горите и парковете с национално значение, природните и археологическите резервати, определени със закон, са изключителна държавна собственост" Това е Конституцията на една измислена държава - България. Всичко у нас е менте!

Играят си игрички на строене и събаряне. Хубаво събаряте, но никой няма респект от държавните институции. Пратете го в затвора или му треснете една солена глобя да я плаща цял живот, па да питам аз дали друг ще се опита да строи незаконно

В Балчик има три активни свлачища и въпреки това има много алчни и прости балчиклии, които искат да разрушат града си. Имат един професор, на когото трябва да издигнат паметник приживе, който временно ги спаси от бедствието, като построи яхтено пристанище и няколко буни, но балчиклии са такива глупаци, че тръгнали и него да заплашват, че им казал на общинско събрание, че всяко строителство помага на срутването на целия град. Е това са балчиклии. Който не ми вярва нека се поразходи и да поговори с местните хора и ще остане изумен що за идиоти живеят в този град. А това е положението до Варна, където също има свлачища и също се подкопава целия бряг. На практика всяко строителство над 2 етажа помага на свличането на целия бряг, но активни инвеститори строят и продават на селските балъци.

рушвета, защото ще го намерят като варненския митрополит Кирил - с шнорхел на един метър от брега...ей така се удавил, докато лови миди.

Не му трябва нито шнорхел,нито 1 метър ...вода ...дай му бутилка -две ...какво да е твърдо и му гледай сеира! От сутринта е на бира....Кога му остава време да изтрезнее и с "БМВ"-то да се развее не знам!

Е добре че има телевизия , това е единствения " орган " , с който престъпниците малко се съобразяват ! Но крайно време е да се приеме закон който ограничава журналистите и да ги вкарва в Затвора ! Не е тяхна работа да се бъркат в престъпленията и нарушенията !

Това да не ти е Русия и Путин

"Разследване срещу двама германски блогъри, обвинени, че са изнесли поверителна информация, застрашаваща сигурността на страната, предизвика скандал в Берлин. Срещу журналистите от сайта Нецверк /link/ бе повдигнато обвинение от службите за сигурност, че са публикували важни информации, което представлява предателство срещу родината, предаде БНР." Работи се,работи се...

ЩастлиФт съм,че живея в такава демократична и правова държава;-).

Е, няма такава държава ,РАЗКАПАНА РАБОТА ,ТОЗИ КМЕТ Е ЗА ЗАТВОРА!!!!!!!!!!

Трябва една социологическа агенция да се прежали и да направи проучване за "индекса на чувствителност към рушвета" на общини и "отговорни институции"! А на бас, че всички в ЕС ще ни дишат праха;о))

Кучето си лае.... цяло лято слушам за спрени нарушения. И догодина ще слушам и по догодина и така ще е докато законите са ни калпави. Ако ония тарикати в Царево ги бяха одрусали така че да ги върнат в 1ви клас - с няколко стотин хиляди. Тоя в балчик нямаше и да се сети да почва даже

Браво ! ---- Въпрос към Всички-Ни : - Да вземем да Сформираме Обща План-Програма ЗА Черноморието с Румъния ?

Като начало - ще започнем с Двустъпковата...Всички>Заедно

Чудесно !

Щом държавата ни не може да се справи с бетонната мафия, да поискаме съюзническа помощ от НАТО :)

Трябва си един катарзис за българският туризъм...Даже няколко..Но хората се лъжат и все още идват...Едно-две лета без пукнат човек да стъпи...Ще забравят за строежи,огради,дране на туристите...

Дреме им на тях за туристите. Още преди времето на Кастро схемата с фиктивните гости на хотела се е ползвала от мафията за пране на пари от уиски/дрога/проститутки.

Последното изречение е симптоматично и показва що за стока е "държавата". А иначе Балчик с какво друго е известен, освен с цигани на всяка крачка, липса на плаж, викачи по крайбрежните кръчми, строежи като този и колата за 150 хиляди на кмета?!

- Строежът на брега на морето е спрян след многобройни сигнали на граждани до Общината - Иначе Общината е КЬОРАВА и не може да види строежа, не може да се самосезира, понеже някой и е запушил устата и другите дупки с пари. Въобще тогава, защо е този отдел Строителен Контрол, след като един незаконен строеж не могат да видят и една кадърна заповед не могат да издадът - предвид че се опасявали заповедта да не падне в съда ?!

Комплименти за строителя! Наистина се изисква тънък изследователски дух да намериш небетониран парцел на Черноморието ни!

Никоай Ангелов требеше да раздава заповеди на метлата в панделата, докато чисти пода

Може От малък учен съм така: Туй може,а онуй не може. В България е днес мъгла: Кое днес може,и кое не може?... Велможата купува плаж. За него може,а за нас не може! На пясъка строи палат!?... За него може,а за нас не може!... А друг гора сече без страх! За него може,а за нас не може!.. Хотели, писти, благодат..., за него може,а за нас не може! Дори прилапват цял Балкан!? За някой може, а за нас не може!... По дивеча ни стрелят- срам! За някой може,а за нас не може... Приватизират всичко тук! За някой може,а за нас не може... Дори Софийския боклук! За някой може,а за нас не може! Кога властта ще тури ред?: Туй може, а това не може! И всички ний да сме добре, не може ли, или пък може?

Елементарно, Соломоне ! --> Двустъпковата !!! Ние. Всички. Заедно. (Браво !)

Паси, цяло стихотворение си сътворил, а класика го е казал с едно изречение: "за кучета и котки може, за прасета - не може"!

Кмета и общинския съвет в затвора поне за 10 години това е жива корупция

Добре че има институция на народа- Господари на ефира.Този въпрос щеше да бъде отнесен там.Шубе ги фашта вече корумпетата !

Балчик - сравнително малко градче с 10-11 хил. жители! На входа на централния плаж - висока ограда, на брега на морето - строеж! Сега да питам местните "отговорни институции": да не страдате от масова слепота, защото нито оградата е от вчера, нито строежа на брега се пръква за една нощ! Или страдате от финикийска зависимост, май;о)) Като гледам осраното ни и бетонирано до невъзможност крайбрежие - направо си е повсеместна финикийска зараза!

Ще цитирам главния архитект на едно съседно градче. "Сутрин тръгвам на работа без нито един лев в джоба. Ако вечерта се прибера с по-малко от две хиляди лева в брой, значи денят ми е бил загубен."

До кога беее, до кога, до кога.? Държавата е безсилна срещу корумпирани кметове

"Държавата", така наречена, е силна именно заради корупцията.

Така е