Строителният бранш настоя за 60% от дължимите пари за ремонта на пътищата

Под въпрос е зимното поддържане на пътищата, посочиха от камарата и изтъкнаха, че има опасност от масови съкращения

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

На всички ни е ясно че мутрите от строителния бранш и ГЕРБаджиите са заложили мини на това правителство!

Не проверите фирмите които направиха милиони от тези т.н. договори, без да вложат и пукнат лев, само защото си пушеха пурите с Борисов.

Само си спомнете кога, при кой премиер и на каква позиция беше Чайков, да не говорим за личното му материално състояние, което надали ще може да се докаже с официалните му доходи. Всичко в този бранш е тотална кражба и незаконност. И не на последно място, тия транспаранти кой и на какви притери ги е разпечатил, ма много си приличат, много са еднакви...

Тези строят незаконно магистрала и после искат пари. Защо сте дали отпуснатите пари за комисионна на Боко тиквата? Ако строяхте законно и не давайте на мутрата щяхте да имате средства.

крадци, сменяйте професията. Можете да станете проститутки. Те си изкарват парите с честен труд.

Дребни, крадливи тарикати,искайте ги от мутрата.

Тези разчитат че Прикриватурата си Пър Ди и разтваря чадър над огромните им кражби. Във всяка нормална държава и АПИ и Автомагистрали и криминалните строители отдавна да са в затворите и с конфискувано имущество.

Това са от фирмите създадени специаллно за усвояване на държавни и общински поръчки. Те обикновено ползват подизпълнители за същинскара работа а събират лъвския пай и разпреддлят комисионните по веригата

Това са хората които работят ! Я на теб да ти спрат тролските и да те видим ?

За ремонти в бюджета на АПИ за 2021 г. са заложени 382 млн. лв., а са договорени 1,5 млрд. лв.

Тия мизерници ДГД! Плаща се до 30% авансово! Парите вече са ги взели! Ама той боко им ги е взел като комисионна... еми тяхна си работа! За оборотни средства - банките са пълни с пари! Да си теглят кредити! Плащане - само след протокол на приемателната комисия за извършен ремонт съгласно установените норми и сертификат за качество! Както и застраховка в полза на държавата за целия гаранционен период!

Ето това са протести!! Трудови хора, протестират за своето бъдеще, след като уж новите им взеха парите .А не отровното трио, майките на Мая и протестърите на Пинокио, протестиращи уж за промяна а то било за „стани да седна“.

Имам чувството,че коментиращите са или платени да казват неща в които дори и те не вярват,или никога не са викали майстор,не са се пазарили за едно, а излезе друго и т.н.

Да протестират в Банкя

Следващият път внимавайте много какво подписвате, кога го подписвате и най-вече - с КОГО го подписвате! Явявайте се на честни и почтени конкурси, давайте реалистични цени, изпълнявайте си работата съвестно, като сте написали, че ще положите 10 см асфалт с определени параметри, направете го така - не засипвайте пътищата с изгорели боклуци с неизвестно съдържание! Не плащайте рушвети предварително за да ви дадат определена поръчка - като искате с вас да са честни, бъдете и вие честни! И - недейте да ревете сега, щото никой не ви вярва колко сте закъсали! Нагушили сте се достатъчно и спокойно можете да платите заплатите на хората. Достатъчно е да си продадете джиповете и прогимназиите, които сте си спретнали!

О съкращения в бранша? Чудесня идея.. тамън цените на имотите и строителството ще си дойдат на мястото :-))

Нещо не разбирам. Превеждат милиарди на АПИ, тя на Автомагистрали, те пък авансово на фирми, а протестират пред НС да им платят същите пари. Кой е виновен, ако парите са усвоени от фирмите и до изпълнителите не са стигнали пари, а са отишли да захранят партийни и лични каси? И сега организират протести?!? Демек нашите пари от корупцията са си наши, данъкоплатеца да плаща наново. Ясно е, че ГЕРБ активират картата на протестите, за да създадат атмосфера на отрицание, в която да проектират собствената си „значимост“.

ето това изречение обяснява всичко което не разбираш: "Той уточни, че става дума за около 220 млн. лева, които са фактурирани от началото на годината, над 600 млн. лева - сертифицирани, но нефактурирани по различни процедурни причини и около 500 млн. лева." Става въпрос за вече изпълнени дейности, които държавата в момента отказва да плати. Не за дейности за които на фирмите не са им стигнали парите и искат още пари отгоре. Искат да им се плати това което са изпълнили! Хора като теб виждат много на майтап цялата история. Така им се пада да мрът, кой знае на кого са плащали рушвети за тези поръчки ... нали така. Аз виждам съдебни дела за десетки и стотици милиони неустойки които ние данакоплатците ще трябва да плащаме. Също така виждам стотици хора които ще останат на улицата и ще цоцкат държавни помощи ... които пак ние данакоплатците ще трябва да плащаме. Има си договори, има си механизми за прекратяване, има си правилни начини по които всичко това се прави. Ако съмнението е в корупция или каквото и да е има си съдилища за това. За това също си има процедури. Не може просто от днес за утре министъра щото се е събудил на криво да каже край АПИ повече нищо не плаща щото така ме кефи, както реално стана.

само нови дрехи,плакати обувки,тия работници ли са? Един по тАлавизията ,,работник" с по ДВА ПРЪСТЕНА НА РЪЦЕТЕ. Ей тиквата да ви даде парите ,а не за проститутки. Идете в Банкя и с право скандирайте .Много нагласено и видимо манифестирате заграбеното.