Стрептококовата ангина преминава до седмица и без антибиотик

Дали лекарите не всяват повече страх у родителите, отколкото трябва?

Обратно в новината

Коментари - Стрептококовата ангина преминава до седмица и без антибиотик | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Госпожице, не си госпожа, защото повече от очевидно е, че нямаш деца. Ти не си виждала болно дете и дано не ти се налага. И слагам коментар на истински педиатър, за да не подлъгват хората по глупостите ти: то минава? "минава"... Но после какво може да стане? За Бога... що за кретени се наплодиха в Бг...?? Статията е пълна с абсурдни твърдения, медицински дълбоко неверни неща, или откровенни неистини. От "стрептокок" до "стрептокок? Има огромна разлика. Скарлатинният стрептоко изисква ранна диагноза (бърз стреп-тест) и драстично, навременно лечение. С цел да се предотврати всякаква възможност за доживотно поражение на сърдечни клапи от скарлатината. На несведущата там персона, да припомним Бг инвазивна, оперативна, кардиология започна с проф Чавдаров на базата на опити за хирургично лечение на митрални пороци вследствие прекаран ДЕТСКА скарлатина и ревматизъм.

Това са глупости. Авторката да си лекува детето/ децата от ангина без антибиотик.

Живеем в САЩ, където антибиотици не се дават лесно, но при наличие на стрептокок задължително се лекува с антибиотик. Едно са вирусни инфекции, съвсем различно-бактериални. Имало е случаи, при които ние или децата може да сме с по 38 и отгоре температура, но антибиотици не дават, всичко зависи от ситуацията. Стрептококовите инфекции могат да бъдат много опасни.

Целта е зануляване с всякакви средства, включително и с НЕизписване на антибиотик.

Това писание е вредно за вашето здраве.... и здравето на вашите деца.

Е как така ще чакате цяла седмица детето да е с болно гърло и висока температура и тогава да го водите на доктор - кой въобще пуска неверни и непроверени статии на неграмотни "докторки" ? Ако държи три дни висока температура и се оплаква от болно гърло - детето още на третият ден е с бактериална инфекция, която няма как да се излекува с малоумните близалки, ментолови шпрейчета и дебилното "да приема повече течности" ! Естествено, че трябва да го заведете на лекар - как ще чакате цяла седмица да се развива бактериалната инфекция ? Колко ли деца са с усложнения на сърцето и бъбреците заради некадърните доктори, които раздават смело антибиотици на близки, но за децата ги чакат седмици да страдат, и накрая пак да им го дадат антибиотика, но по-силен и за по-дълго време ! Стига с тези козметични близалки, шпрейчета и хомеопатии - с тях или без тях ще се оправи, те не лекуват, а облекчават симптомите и то за кратко, но пък правят добър оборот на аптеките - при тежки температури, ангини и стрептококи само антибиотика помага !

ако нямате сила със седмици и пикате тъмно жълто - отидете на лекар

Когато се говори за медицински проблем,трябва да се казват нещата такива каквито са,и да не се пропускат най важните от тях.Защото най важните са почти винаги в някои на пръв поглед незначителни детайли .Но разбирам и авторката която не е лекар. А в това кратко описание на един от най срещаните болестни проблеми в детството,липсват “малките” подробности които задължително трябваше да се кажат като едни съществени факти.Авторката говори за стрептококова инфекция(изобщо)на гърлото(ангина),без дори да спомене че тази група бактерии има десетки под класа,и в случая става въпрос за един от тях Група А Стрептокок(ГАС).А и е много важно да се отбележи че точно тази ГАС причинява освен ангина и нерядко живото-застрашаващи състояния и понякога смърт от сериозни инфекции като некротизиращ фаскит,ендокардит,токсичен синдром и др.които не рядко започват като ангина или кожна инфекция.Написано е че до този момент няма случай на стрептококова (без да поясни че става въпрос за ГАС)резистентност към пеницилинови АБ.Това не е точно така. Към ГАС наистина до този момент не е доказана но към други стрептококи щамове има и то не само към АБ от пеницилиновата група,а има вече доказани т.н . Мулти Лекарствено Резистентни стрептококи.

Да, да, добре! И понеже сте "лекар", дайте цялата информация за цялата възможна казуистика. Говорим, д-р Краси, за хистериято с антшбиотици при банални ангини. Ако ще ми вадите всички стрептококи със симптоми гърло, ще ви кажа, че сте доста неточен, както впрочем правят и повечето педиатри: плашат, за да правят ненужни изследвания при съвсем обективна сланина картина. Предписват АБ на килограм, че и по два даже, за всеки случай. Вие виждали ли сте ревматична треска? Имам близка инфекционист педиатър на доста достолепна възраст, за да има в клиничния си опит десетки хиляди деца, преминали през гнойни ангини и нито едно от тях не е направило усложнение. И кое налага да се пие по 2 седмици антибиотик за профилактика? Ще ви кажа кое - Биг Фарма. Не че очаквам от вас нещо по-различно от критика, но не сте по-различеп от всички останали - лекувате чрез страха, който всявате, а не въпреки него.

А вашият опит какъв е? Лекували ли сте детето/децата си от ангина без антибиотик?

Незнам дали има смисъл да ви отговарям ,но все пак накратко.И аз както много други лекари като вашата позната ,за толкова много години практика не съм срещал пациент с ревматична треска .Може би защото не съм в Африка.Или защото все по малко ревматици имат проблем с минтралната клапа.Имате грешка с вирусните фарингити. Те не започват за 2-3 дни.Примерно мононуклеозата(вирус Епстейн Бар)започва бавно бавно.Това е и проблем за много лекари защото и началото а и по-късно налепите по сливиците и гърлото при болни с мононуклеоза или адено вирус са абсолютно идентични като с тези от ГАС.И за диагностиката имате малка грешка.Посявката за стрептококи(стрептокулт)е готова до 18 часа,а има и имунохроматографски антигенен тест.При съмнение за моно нуклеоза има тест за анти тела но е готов до 2-3дни.За антибиотиците - има рискови пациенти които винаги се лекуват с поне 2 АБ.Не сте ме разбрали правилно.Аз не ви критикувам.Бих критикувал някой който има моето ниво на образование ,квалификация опит.Само изказвам мое мнение по въпрос от който разбирам.А Вие даже имате неблагоразумието да давате медицински съвети на лекар(и) без да имате нужните познания.

Живея в Германия и тук много рядко предписват антибиотици. Като резултат, именно заради стрептококовите инфекции голям процент от децата са с хронични ушни възпаления и им слагат стклени тръбички в ушите, за да излиза събиращата се течност. Моята дъщеря караше чести обструктивни бронхити при стрептококовите инфекции до четиригодишна възраст и нито един път не и предписаха антибиотици. При една стрептококова инфекция като почна да се задъхва и се стигна до болница, сменихме педиатърката. Тя започна да я лекува с антибиотици и каза, че дъщеря ми е пред астма. Започнахме подсилваща терапия за белите дробове, за половин година нещата се стабилизираха и оттогава - стрептококовите инфекции ги лекуваме само с антибиотици и повече бронхити не е карала.

Добро утро как Сийке. Тая статия е вредна отвсякъде. Съотношението вреда полза не издържа при отказ от антибиотици при срептококова ангина.

Не ви разбрах съвсем. Аз просто написах какво се случва на практика, когато не се приемат антибиотици при стрептококови инфекции. И съм съгласна, че вредата от осложненията от инфекцията превишава вредата от антибиотиците.

Резултатът от гърлен секрет е готов точно след 5 минути. Какви са тия три дни?

Я кажи повече щото да знайм де.

Да, от много години има бързи тестове, които могат да определят за няколко минути има ли стрептококова инфекция или не. Нима това толкова ви учудва?

това не е посявка. Това са тестове с отностелна достоверност.

Освен това антибиограма се прави на посявка.

Изключително безполезна и дезинформираща статия!

Повечето родители на малки деца са с доста промити мозъци и вместо да си лекуват децата по правилния начин, те избират хомеопатията, захарните топчета, морска вода за капане и прочее простотии. Истината е, че бактериалните инфекции не могат да се лекуват с нищо друго освен с антибиотици. Ако не, инфекцията може и да затихне, но бактерията остава и работи и уврежда много други органи. Както са написали хората по-долу, после ще търсим да присаждаме бъбрек, сърце и т.н. И всичко това само и само да спазим модната тенденция да отричаме медицината. Браво на авторите на статията, няма що.

Стрептококова ангина без антибиотик е риск от гломерулонефрит. Но ще му присадят бъбрек и пей сърце.

И ревматизъм, който също е постстрептококов. И не разбрах какво общо има дифтерията, която се причинява от коринебактериум дифтерие със стрептокока? Освен, че и двете трябва да се лекуват с антибиотици навреме, в достатъчна дозировка и достатъчна продължителност на курса на лечение.

браво на другарката Стрептококова че преминава в другия кръг по женски слалом :)))

Вместо да вземате антибиотик ви се предлага да се налапате с Пропаганда.

Абе има и близалки , така че няма страшно !