Стрелецът в училището във Финландия бил жертва на тормоз

8,6% от учениците, които сега са на около 12 години, казват, че са били обект на насилие поне веднъж седмично, спрямо 7,2% през 2019 г., сочи изследване в страната

Обратно в новината

Коментари - Стрелецът в училището във Финландия бил жертва на тормоз | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Трудно някой 12 годишен ще те изнасили. Но ако всеки ден го биеш и му взимаш джобните пари ... детето откача и резултата е налице.

Беше образно казано... Жалко, че не разбирате.

Семействата на замесените, заедно с класния ръководител и психолога на училището, да бъдат преселени принудително в Украина, че да разберат какъв късмет са извадили, че живеят в Хелзинки и да се научат да ценят подаръците на съдбата, вместо да се чудят как да съсипят своя живот и този на околните.

Нали бяха много щастливи там

Всяко стадо си има мърша. В случая - буквално.

Тъпаци скапани - проверете колко стотици хиляди ЧЕРНИ МЪРШИ внесоха дори във Финландия през последните години! И на какво са способни те - и не само способни, ами повсеместно го правят. Още от най-първото съобщение ви казах, че това е единственото обяснение. И тогава се опитвайте да разсъждавайте какво и защо е направило момчето. Акъл и грамотност да искаш в тълпата.

Истината е, че и в нашето училище имаше опасност от такъв развой на събитията преди няма и месец, но съвсем различен мотив. Просто някаква смахната с някакви крайни убеждения. За голямо щастие са я хванали още в процес на планиране. Това пак във Финландия. В нашето училище постоянно учители, доктори, мед. персонал разпитват дали си тормозен или дали си виждал тормоз в училище. Учителите са безкомпромисни и вдигат алармата и за най-малкото нещо. Аз дори по едно време им се смях за това, обаче се оказва, че са прави да бъдат нащрек.

Глупости! Ако са черни, които създават проблемите - а те винаги са - властите винаги заемат тяхната страна, и те унищожават.

Идея си нямате какви психопати са финладците в голямата им част. Говоря от позицията на 12-години живот там. Не просто разлика в обичаи, традиции и нрави. Просто са психопати. За жените им да не говоря. За първи път в живота си видях как жена пикае права пред дискотеката.

Явно си гледал Финландия само на картинка.

И при нас ще се случи, с такова малоумно поколение

Абе ... гадна работа! За това пистолети не се раздават като флаери пред дискотеката. Камо ли да ги държиш без надзор. Тъжно е - момчето е търпяло, изпитвало е страх, а един дребен зелен ми беше казал, че страхът води до гняв, гневът до омраза, а омразата ... до страдание! Е, прав е бил! Сега като порастне ще живее с това. Редно е възрастните да се намесят - родителите на насилниците да говорят с децата, както и на жертвите. Ако трябва всички заедно. Не мисля, че родител със всичкоя си би насърчавал детето си да бие!

Не говориш за хора в случая!

така е тормозили са го по пистолетът е руски и Путин му е подшушнал на ухото да направи пъкленото дело така пише във всички западни англосаксонски медии следователно това е истината

Нали там по проучвания бяха най-щастливите на планетата, па то имало и нещастни, па и въоръжени.

По принцип обикновено при такива случаи жертвите са произволно избрани и не е задължително тези, които са го тормозили да са между тях. Иначе ако целенасочено изпотрепят точно тях много бързо хората и малки, и големи ще се научат как да се държат един с друг.

От една и съща националност ли са стрелеца и тормозилите го?

Какъв тормоз, в демократична Финландия това е невъзможно!

Все правилно сделал! Повечето родители бутат един телефон в ръцете на децета. за да не се занимават с тях, докато те самите си цъкат по телефоните. Момчето явно е нямало подкрепа нито от семейство, нито от приятели и е взело нещата в свой ръце. Липсата на житейски опит, обаче , му е изиграла лоша шега. Е, поне за 2 месеца сега родителите ще си вдигнат главите от телефоните .

Малолетен - и затвор няма да види. Има мотив ... Но родителите и "роднината" с патлака ще го отнесат!

Браво на момчето, че е взело нещата в свои ръце и е раздало справедливост! Децата могат да бъдат изключително жестоки.

И аз съм на негова страна! Кой знае колко е страдало и няма кой да му помогне. Децата преживяват нещата много по- трагично и никой не ги взима на сериозно! УЧИЛИЩАТА СА РАЗВЪДНИЦИ НА НАСИЛНИЦИ!

Хайде стига глупости! За да са го отбягвали и да е нямал приятели явно е имало причина. Никой не иска да общува с отчалкалки, този очевидно е бил такъв, за да започне да стреля. Вероятно е от типа хора, на които, ако им обърнеш внимание от съжаление и вземат, че те изнасилят.

Напраео един щурмови батальон и в Украйна да ги пращат. Ще гризат татарски и чеченски гърла. Много яки деца. Ей!