Коментари - Основна версия: Данъчният шеф прострелян заради работата му | Днес.dir.bg

Основна версия: Данъчният шеф прострелян заради работата му

Основната версия, по която се работи за стрелбата срещу данъчния шеф Иво Стаменов в София, е посегателство в резултат на изпълнение на служебните му задължения.

Обратно в новината

Коментари - Основна версия: Данъчният шеф прострелян заради работата му | Днес.dir.bg

Коментари

Първо да кажа - дано оздравее човекът..... Щом снайперист са изпратили за този мъж, трябва да е доста сериозна работата..... Иначе браво на ченгетата за определянето на версията... Затова са завършили университети, курсове.. браво на нашата милиция

Четири зимни гуми на тази кола са 2400 лева. Гражданска отговорност,каско,гориво-и всичко това със заплатата на държавен служител??? Не коментирам колата ,може тъща му да му е подарила за предната коледа Никак не ми се връзва стандарта му на живот и заплатата на нападжия. Там е заровено кучето

Полека с цените, че така ще се заровиш цял. Цени за 19 цола - добра марка нова зимна гума - 350 кинта - тотал 1400 кинта, средна марка - 250 кинта на гума - тотал 1000 кинта. Купуваш ги веднъж примерно на 3 години, друг е въпросът, че в града джипка се кара с всесезонни, тоест не купуваш и летни. ГО е 300 кинта, каското - 1000 на ГОДИНА, всеки ден дори да караш из града по 50 км с нафта или бензин са 350-400 лева на месец макс. Ноооо, заплатата на такъв почва от 3000 на МЕСЕЦ. Чисто. Легално. Не я харчи за храна и дрехи и телефони, даже за гориво. Та къде е заровено кучето?

Ники

Интересни типове има в България. Първо бил полицай, после станал данъчен и то на много отговорна позиция. Брех, че талантлив и скопосан човек! Направо уникат! Истината клони към лошият и вреден навик, който придобиват ченгетата, като животински инстинкт да прибират пари, да обещаят и да не свършат нищо. Като правило са свикнали и в повечето случаи това минава безнаказано, но този път преметнатият е решил да разреши спора по абсолютно справедлив начин.

Мафията не прощава

Може да се е пооблажил с някоя чужда жена покрай работата му. Полицията си знае работата /вече професионално/ и то благодарение на Цецо, Бойко, Валери, Волен, Каракачанов, които управляват много добре държавата и не допускат вече комунягите до властта за да ограбват народеца!!!

Абсолютно си прав! Качеството на работата и методите на управление на държавата пролича по това, че Главният прокурор едва на втория ден успя да разбере, че изстрелът е само един. Само един ден лъга, че са 3. А за да се усъмни човек беше нужно просто да погледне снимката в Дира. Та според мен, управниците правят изводи на основата на коментарите в този форум тук. Добре върви държавата, добре!

Връви та се къса...

Тоя данъчен Шеф е крадял, обаче не е имало Кой да го Уволни или осъди и прати в Затвора. Та са го застреляли.

Обикновен държавен служител с баварец. Е , член на герб, ама това не е причината да го гръмнат !

Взел е пари за нещо, което после не е направил. Никой не опрощава такива дългове, а и по света няма държавен служител, който да се мотае с джипове далеч далеч от заплатата му, ще провери ли прокуратурата как е закупен, вероятно на лизинг, като фиктивно е записано, че си е плащал вноските, а всъщност му е 'подарък' от контингента с ДДС измами за милиони..

А, заради работата му?! Аз пък си мислех, че е е паркирал неправилно.

Цацаров нарочно заблуждава извършителите, че версията е свързана с работата на жертвата. Няма начин да е така! Аз мисля, че трагедията е заради паркомястото. Дали Цацаров ще каже сега, че джипът е стоял, или все-още твърди, че се е движил бавно, на зиг-заг и е паркиран след изстрела?

На 6 декември -Никулден, 1993г. ирански наркотрафиканти застреляха Андро и Дафин.Скъсаха се да пишат,че Андро и Дафин са наркотрафиканти.Тогава имаше криминална полиция- до НДК колегите им застреляха Амир и Мердат- иранските наркотрафиканти.Да те е..а и държавата пиклива!

Ако беше мушеник ,нямаше да го утрепят.Другата илтернатива е убийците да са някакви мстители в наша полза.Не го вервам!

Продължавам да мисля,че по вероятното е да е бил неподатлив,не е взел предлаганата миза и са решили да го подменят с техен човек.Понякога убиват и честни хора.

Неподатливи държавни служители с ДЖИПОВЕ за по 100 бона, нЕма. ВЕРВАЙ МИ!

Тоя коптор ако е 100 бона :D За 100 бона ще си вземеш доста читава бронирана кола.

Набутали са му го да пробват, ония с комбинациите са го одобрили,праснали са го и викат,че е крал,крал, та се е забравил.Ся ще сложат един много честен, одобрен от най нагоре сичко е у ред.Да вея и тахтабите!

Аз се радвам много на случилото се! Всеки път като грънат някой държавен служител, разбирам че съдът на Създателя не е лапал рушвети. Сега ще започнат едни сълзливи истории. Колко полицай сте виждали които да спират движението за да мине възрастна жена или майка с деца. Ако фирма се оплаче в НАП че друга фирма не й е платила - казва: Оправяйте се по между си, но си платете данъка по фактурата. Ако Ви оберат магазина - НАП няма да признае разходите. Всичко разбира се прави за нашият великолепен министър-председател. Тнак Ю!

Ааааааа, за мюлюцюнерите и движението, не така. Всяка сутрин около 08:00 часа движението на бул. "България" и бул. "Петко Тодоров" се пуска за 10 минути зелена светлина, посока НДК, че минават едни звездолети, банкянски, с едни лампи, едни чудесии, все едно НЛО минава. А хората, отиващи на работа висят като изпразнени х...ве. Но чичко мюлюцюнер си върши работата перфектно. Е, и после малко протестора, де, ама нали трябва да е зает с нещо...

Май-ната му на тоя, бе...Каквото търсил, такова и намерил...100% е бил корумпирано мекере и пионка на разни мутри, ДДС-ари и не знам си какви измамници...Тука един смешник казваше, че сме били злобни заради БМВ-то му.,.Абе, майната му на БМВ-то, бе...То не ме интересува, ако ще и с трабантче да се е движил- пак казвам същото- корумпирано мекере!!! халал да са му куршумите....Тая свиня Цацаров да не се прави на ощипана мома, щото 90% от неговите кадри са корумпирани слуги на мутри, цигани и проститутки.

Прекалената алчност и лакомията са най-пагобни за хората. Тук проблема е това и най-вероятно ще бъде като сплашване за други.

Да го пита човек - защо толкова много е работил!?

Не съм наясно със случая но 90% от данъчните са рекетьори в една или друга форма. И оправданието е до болка познано. С тези ниски заплати какво друго. Ами на никой в акта за раждане не пише роден за данъчен. Има много и добре платена работа. За по кадърните и частен бизнес. Само че там си мързвланковци и по лесно е както казах да рекетират.

Ебати умниците.кой стреля от 2метра с карабина посред бял ден ?после ще си я скрие отзад

Изобщо целия им материал и версия по случая е мижи да те лажем.

Вършат работа - попълват листове разни - на хартия всичко работи!

Това което пиша НЕ е вярно и не се е случвало в тази страна. Има една държава в която за всеки пост си има цена. Да си данъчен предплащаш примерно 50 000 лв. или повече, да си митничар било също около 100 000 лв. И след 6 месеца до 1 година си на нула. Но това не валидно за България, а за други държави. В България само честните и не обвързани служители в държавата стават шефове.

У нас политиците са големите рекетьори, а данъчните -малките. Познавам няколко човека със собствен бизнес-при тях един след друг се нижат данъчни, за да искат рекет. Плашат със затваряне на заведението, с глоби... Не знам дали се "отчитат" някъде над тях, но са големи гадове!

НАП=СИК Да сте чули данъчна проверка на НЕ българска верига за храни, НЕ българска верига бензиностанции, застрахователни дружества, банки и т.н. - Да или НЕ. А , да сте чували за проверки и затворени квартални магазинчета, кафенета, магазини за чорапи, авто сервизчета, плод и зеленчук и т.н. - ДА или НЕ. И къде отиват парите от данъци и рушвети? Какво се подобри с "повишената" събираемост на данъци или данък уикенд?

Познавам много колеги, които си вършат работата, а и много хайдуци-бизнесмени, които направо предлагат рушвети.Защото така са свикнали, да крадат от работници, от държава, фондове и де що им падне. Ако не ги знаеш после жалват се, като ущипани невести. И органите са им виновни, че им пречат на кражбите.

А дали е така, коооооой ще ни каже...?!

Много е крадял сигурно.. Почнал е да краде повече от улични крадци. Както разни митничари.

Слаба ракия са

Е не това не е истина!Вено ли заради работата?И кой велик ум стигна до това гъзозаключение ?Журналист ,извинете -"журналист" или полицай?Цацата какво казва?

И аз така предположих. Уредил е някой познат да спечели сокоизтисквачка от лотарията с касови бележки, на някой друг не са му издържали нервите и го е прострелял ...

заради работата? верно ли? ;)

Заради кинти са го опукали ! Друга версия няма , излъгал е някой за кинти ! Добре че са го гръмнали , не е усетил !

Сигурно е взел парите от някого и не е свършил работата ! Стаменов ли е калинка !

Тц-тц-тц, какви времена, какви нрави! А някога културно оставяха държавните служители да почиват в компанията на жабите...

Големи дискусии стават около тоя джип и шефчето, а истината е една. 1. Редакторката вече втори ден пише за БМВ Х3, а моделът е Х5 на повече от 10 години, така че тя трябва да се поправи. Отделно какъв е моделът, цветът и прочее, няма никакво значение, когато има снимки, а дори и да няма. Колко пък толкова мизерни стотинки да се припечелят за 2-3 излишни думи повече? 2. Цената на тая вехта печка, щото даже се вижда, че е 3.0 дизел е 10-тина хиляди лева преко сили, и повече да е била преди години, не е нещо непосилно за който и да било с такъв манталитет. 3. Въпреки, че съм патил от насъскани "отгоре" НАП-аджии, в случая дали си е вършил или не работата, ефектът е един и същ. А това не е до човека, а до т. нар. "власти". Които упорито отказват да изградят система за управление, която да не зависи от човешкия фактор. Които отказват да приемат достатъчно адекватни закони срещу посегателства срещу личността, собствеността, пътни произшествия и т. н. Които отказват да ги прилагат бързо и справедливо. Които се чувстват защитени от подобни нападения зад гърба на държавната машина, но не са. Които дишат същия мръсен въздух и ядат същите боклуци, които и да получават добро медицинско обслужване, да имат много пари и имоти, няма да са щастливи, здрави и никога няма да са умни.

виж, относно джипката... най - малкият ти проблем е цената... това нещо иска пара, брат казвам ти го от личен опит... взех едно вито 2006 година... за една година от както съм го взел съм пръснал осем бона по него... пък иначе струва и то петнадесет хиляди... така че не е за човек със заплата тая машинка х5 - та ... всичко е измама докато не я усетиш

Най-обичам "автоексперти" дето знаят, че има link. Оценят си те колата, само като я видят в нета. Проблема на тази кола не е цената на придобиване, (Може да е придобита преди 5 години, и тогава е струвала доста), проблемите идват при поддръжката и ежедневното каране. Това не е автомобил за човек на заплата.

Да, цената на тая кола е поносима за всеки,който не е на минимална заплата,ама,разходите по нея вече отиват в по-висока категория- една част да ти е за ремонт,скачаш веднага на 500, за нещо,по-сложно ,да не говорим. Отделно, двете застраховки,режат ти главата до кръста, отделно, гориво, няма да му коментирам данъка,той е най-малкото перо...сори,ама това не би следвало да е автомобил ,по джоба на държавен служител,на една заплата

На колко години е колата няма никакво значение.Тази кола е скъп модел и се поддържа с доста кинти.Нищо че е стара.Пак е скъпа а с една заплатка НЕ МОЖЕ да се кара.

Брех, 3 мнения в един и същи тон - цената може да била малка или по-голяма, но поддръжката била скъпа, не била за човек на заплата. Преди 5 години колко да е била цената - 30 бона, тогава продадох сравнимо от друга марка. Като нова някъде през 2005-6 Х5-ицата почваше от 85 бона в България, 100 да е била. Половината на това, което изръсваха талази от прииждащите от провинцията в квартала за 2 кутийки, че и без паркомясто, обаче също толкова веднага се изръсват и за подобен кокошарник макар и втора ръка, в който има повече място, отколкото в кутийките и го държат гордо на тротоара на оградено с пръчки в кофи място или крадени знаци и синджири. Друго, шефче в НАП в ЦУ почва от 3000 месечно основна и чисто, годишните премии почват от 5000. Имат и много екстри - за дрехи, за храна, за командировки, за телефони, можеш да живееш без да си харчиш заплатата. Сега в държавния сектор получават повече отколкото в частния, с изключение на някои сектори и естествено не всички чиновници, но то и този не е всички. Естествено, за да получават шефчетата такива пари и отгоре, има хиляди други дето бъхтят за по 600-700 лева, но случаят не е такъв. А този, този може и да си е прибрал 20-те заплати като е бил полицай, може и да са били по-малко, ако е предсрочно, направил си е сметката, щом работи с пари. Може и да е читав, може и да не е, може и да е бил на заплата, може и да не е бил само на заплата, това вече други ще кажат. Но поддръжката на тоя кокошарник също изобщо не е непосилна за хора на държавна заплата на определени постове и то без разни залитания настрани. Това се опитвах да кажа, оставете тоя стар джип на мира, няма нищо общо и нищо ненормално не показва, освен, естествено някаква показност в очите на простолюдието. При това мога да сравня - имам един подобен "камион" и едно дребно возило. И да, има разлика в пъти, но няма никаква драма. Средно 500 кинта отиват за голямото возило на месец, включително данъци, застраховки, части, гуми, бензин без газ да се кара през ден по пътищата и извън тях, няма що голямата работа. като ще си спестиш или ще изкараш 1000 когато трябва да дадеш 500, то е ясно. Да, ама всеки гледа колко дава и да не дава, а не другото. Както и всеки гледа в канчето на другия и прави сложни и обикновено напълно неверни заключения на базата на своите си ограничения.

Както и да го сучеш - няма начин с легални доходи да поддържаш БМВ Х5 на държавна заплата. И безплатно да го вземеш - все е рушвет, и с намалена цена - пак е рушвет. И брат ти да ти го подари - пак е рушвет. И във форума да пишеш многословно - не става, над 100 лв е, БМВ е, не е трабант. А иначе ги разправяй на немците - че колите им се обезценяват според нуждите на следствието. И разбира се - експлоатират се безплатно, текущите им ремонти са за сметка на производителя. Е, има едни хора - доста такива познавам, които просто не го поддържат, най-вече защото смятат, че са по-умни от инженерите, които са го изработили.

Ау, верно!? Не може да бъде това, не го вярвам.

Няма такъв филм, пардон такава държава! Хахха, язе си мисля че е заради изпълнение на поръчка или е обещал поръчка, взел и след това не свършил работата! Брех тия началници на 43 години кога учиха, кога натрупаха опит, па и се развихриха, хахахах! По-смешното е че взе да изтича малко по-малко гробарската гной.

Бе няма, няма, ама като погледна в паспорта, чета "Република България"...

Коя работа..мафиотската може би е правилно наказанието.

Когато си избирате работа има едно основно правило: НЕ РАБОТИ ЗА МАФИЯТА ! Ако не сте го осъзнали при постъпването - то веднага щом разберете, че работите за бандити, били те частни или под формата на държавна служба - веднага си намерете друга работа!!! Иначе - я пребиване с бухалки, я рязане на пръсти, я отвличане на детето, я куршум в главата!!!! Огледайте се - това е положението! И то не само в България. Това е и начин да се оправи страната - когато бандитите и мафиотите останат без служители!! :))) макар и дълъг, късият вариант е както са постъпили с този от НАП

Той е сложен там да пълни някоя каса ели джаб.

d4

нямам идея как ще се промени положението. явно "данъчния" е настъпил котето... но предвид здравословното му състояние, повече едва ли ще бъде данъчен. по добре здрав и без проблеми, отколкото служител на проядената от корупция НАП. дано се оправи!

А ? Аз си мислех че квартална свада за парко място !?

За коя работа, официалната или неофициалната?

ако вземеш пари си корумпиран, ако не вземеш си убит. Правова държава, какво да ви кажа.

Само мъртвият данъчен не взима пари? Е, то, нали всички ние работим, за да взимаме пари? И данъчният, също. Разликата е само, че срещу парите, които взимаме, често даваме повече от себе си, отколкото получаваме. При данъчните е обратното -те просто нямат какво да дадат от себе си, за да вземат пари. Но пък, ние като им даваме, без да правят каквото и да било само защото са се преборили по роднински за работно място в държавна администрация, да не са луди, да отказват? Да не говорим, какви разходи трябва да покриват нагоре по веригата... Не е лесна тяхната!

че със данъчни или без данъчни живеем по законите на джунглата, а не на цивилизацията. Виновни са управляващите! Защото са калпави хора и калпави професионалисти.

При близо над 500 милиона оборот от контрабанда на горива и акцизни стоки ще го гръмнат и в отвъдното. Сега си представете следващата данъчна проверка в подобна "закъсала" фирма как ще свърши и как борбата с корупцията и контрабандата ще бъде успешна. Къде е държавната политика и превенция по тези въпроси? Защо новия закон "антикорупция" се бави втори мандат от ГЕРБ и бъдещото недоносче- както се изразяваше Тато, пак е заключена врата в поле? Нещо като великото преградно съоражение по южната граница!:)

Би трябвало когато се правят данъчни или каквито и да е финансови проверки на такива фирми да влизат тежковъоръжени екипи с маски, а порверяващия също с маска да не се движи извън екипа. Всичко друго е оферта.

Гледай, значи, какво нещо - аз до последния момент си мислех , че този, иначе толкова честен , добър, никому не направил нищо лошо, хрисим човек, са го гръмнали заради черните му очи, а то какво се оказа...ти да видиш....

Бивш служител на МВР, оттам в НАП като директор на дирекция, после го гърмят в колата му. Истинска идилия от 90-те... Така ше е в мутроландия! Баницата е все по-малка и на някои не им издържат нервите...

Това само в мутристан може да стане - държавен партиен "специалист" от МВР с лъскав джип БМВ Х5 си джитка из столицата и оня пикльо наркобарона Митьо очите с брадва и бронижилетка се разхожда из центъра на Бургас. После що стреляли по тези "добри" хора, ама като някой се мисли за господ тъй става.

Абе щом се приема за нормално от ония 80%, най-вече от създателите на версията, че един начеващ политик да може да получи 6 апартамента подарък от пенсията на тъста си, колко му е да приемем, че този скапан джип не струва нищо и подръжката му е в нормата на една заплата от НАП?

Не се казва "дългорезно", а дълго нарезно! Главният ли е неграмотникът или дира или и двете части?!

не доизпипа нещата, защото трябва да е така: дългонарезно, от словосъчетанието дълъг нарез.

Провери с гугъла, колега :)

Да се провери версията БЮИВШИЯ СЪПРУГ НА СЕГАШНАТА МУ ЖЕНА.

сегашния на любовницата му

Да бе , не го вярвам ... на всички ни е ясно защо е стреляно по него , просто полицията да се постарае да издири извършителя. Което ме съмнява да успеят да го направят.

Нарочно пишем Х3. По евтинкиса...

Какво друго очаквате да кажат гербавите. Един от нас краде за нас, ли? Естествено ще го хвалят като герой честен като сълза на кошута.

крокодилите и те ,,плачът,,...!!!

Глупости, това са битовизми и спор за парко-място.

вие пък за Жипа се хванахте. не знаете ли че в българия хората карат Жипове на приятели. (справка - парламента)

На хората им е писнало да ги рекетират и започват сами да раздават праносъдие .

Тоя сигурно е главният събирач на ония 3млрд.контрабандни кинти,дето мутрата ги обяви, а комбрандантистите ги намаше!

Коментари - Основна версия: Данъчният шеф прострелян заради работата му | Днес.dir.bg

Основна версия: Данъчният шеф прострелян заради работата му

Основната версия, по която се работи за стрелбата срещу данъчния шеф Иво Стаменов в София, е посегателство в резултат на изпълнение на служебните му задължения.

Обратно в новината

Коментари - Основна версия: Данъчният шеф прострелян заради работата му | Днес.dir.bg

Коментари

Първо да кажа - дано оздравее човекът..... Щом снайперист са изпратили за този мъж, трябва да е доста сериозна работата..... Иначе браво на ченгетата за определянето на версията... Затова са завършили университети, курсове.. браво на нашата милиция

Четири зимни гуми на тази кола са 2400 лева. Гражданска отговорност,каско,гориво-и всичко това със заплатата на държавен служител??? Не коментирам колата ,може тъща му да му е подарила за предната коледа Никак не ми се връзва стандарта му на живот и заплатата на нападжия. Там е заровено кучето

Полека с цените, че така ще се заровиш цял. Цени за 19 цола - добра марка нова зимна гума - 350 кинта - тотал 1400 кинта, средна марка - 250 кинта на гума - тотал 1000 кинта. Купуваш ги веднъж примерно на 3 години, друг е въпросът, че в града джипка се кара с всесезонни, тоест не купуваш и летни. ГО е 300 кинта, каското - 1000 на ГОДИНА, всеки ден дори да караш из града по 50 км с нафта или бензин са 350-400 лева на месец макс. Ноооо, заплатата на такъв почва от 3000 на МЕСЕЦ. Чисто. Легално. Не я харчи за храна и дрехи и телефони, даже за гориво. Та къде е заровено кучето?

Ники

Интересни типове има в България. Първо бил полицай, после станал данъчен и то на много отговорна позиция. Брех, че талантлив и скопосан човек! Направо уникат! Истината клони към лошият и вреден навик, който придобиват ченгетата, като животински инстинкт да прибират пари, да обещаят и да не свършат нищо. Като правило са свикнали и в повечето случаи това минава безнаказано, но този път преметнатият е решил да разреши спора по абсолютно справедлив начин.

Мафията не прощава

Може да се е пооблажил с някоя чужда жена покрай работата му. Полицията си знае работата /вече професионално/ и то благодарение на Цецо, Бойко, Валери, Волен, Каракачанов, които управляват много добре държавата и не допускат вече комунягите до властта за да ограбват народеца!!!

Абсолютно си прав! Качеството на работата и методите на управление на държавата пролича по това, че Главният прокурор едва на втория ден успя да разбере, че изстрелът е само един. Само един ден лъга, че са 3. А за да се усъмни човек беше нужно просто да погледне снимката в Дира. Та според мен, управниците правят изводи на основата на коментарите в този форум тук. Добре върви държавата, добре!

Връви та се къса...

Тоя данъчен Шеф е крадял, обаче не е имало Кой да го Уволни или осъди и прати в Затвора. Та са го застреляли.

Обикновен държавен служител с баварец. Е , член на герб, ама това не е причината да го гръмнат !

Взел е пари за нещо, което после не е направил. Никой не опрощава такива дългове, а и по света няма държавен служител, който да се мотае с джипове далеч далеч от заплатата му, ще провери ли прокуратурата как е закупен, вероятно на лизинг, като фиктивно е записано, че си е плащал вноските, а всъщност му е 'подарък' от контингента с ДДС измами за милиони..

А, заради работата му?! Аз пък си мислех, че е е паркирал неправилно.

Цацаров нарочно заблуждава извършителите, че версията е свързана с работата на жертвата. Няма начин да е така! Аз мисля, че трагедията е заради паркомястото. Дали Цацаров ще каже сега, че джипът е стоял, или все-още твърди, че се е движил бавно, на зиг-заг и е паркиран след изстрела?

На 6 декември -Никулден, 1993г. ирански наркотрафиканти застреляха Андро и Дафин.Скъсаха се да пишат,че Андро и Дафин са наркотрафиканти.Тогава имаше криминална полиция- до НДК колегите им застреляха Амир и Мердат- иранските наркотрафиканти.Да те е..а и държавата пиклива!

Ако беше мушеник ,нямаше да го утрепят.Другата илтернатива е убийците да са някакви мстители в наша полза.Не го вервам!

Продължавам да мисля,че по вероятното е да е бил неподатлив,не е взел предлаганата миза и са решили да го подменят с техен човек.Понякога убиват и честни хора.

Неподатливи държавни служители с ДЖИПОВЕ за по 100 бона, нЕма. ВЕРВАЙ МИ!

Тоя коптор ако е 100 бона :D За 100 бона ще си вземеш доста читава бронирана кола.

Набутали са му го да пробват, ония с комбинациите са го одобрили,праснали са го и викат,че е крал,крал, та се е забравил.Ся ще сложат един много честен, одобрен от най нагоре сичко е у ред.Да вея и тахтабите!

Аз се радвам много на случилото се! Всеки път като грънат някой държавен служител, разбирам че съдът на Създателя не е лапал рушвети. Сега ще започнат едни сълзливи истории. Колко полицай сте виждали които да спират движението за да мине възрастна жена или майка с деца. Ако фирма се оплаче в НАП че друга фирма не й е платила - казва: Оправяйте се по между си, но си платете данъка по фактурата. Ако Ви оберат магазина - НАП няма да признае разходите. Всичко разбира се прави за нашият великолепен министър-председател. Тнак Ю!

Ааааааа, за мюлюцюнерите и движението, не така. Всяка сутрин около 08:00 часа движението на бул. "България" и бул. "Петко Тодоров" се пуска за 10 минути зелена светлина, посока НДК, че минават едни звездолети, банкянски, с едни лампи, едни чудесии, все едно НЛО минава. А хората, отиващи на работа висят като изпразнени х...ве. Но чичко мюлюцюнер си върши работата перфектно. Е, и после малко протестора, де, ама нали трябва да е зает с нещо...

Май-ната му на тоя, бе...Каквото търсил, такова и намерил...100% е бил корумпирано мекере и пионка на разни мутри, ДДС-ари и не знам си какви измамници...Тука един смешник казваше, че сме били злобни заради БМВ-то му.,.Абе, майната му на БМВ-то, бе...То не ме интересува, ако ще и с трабантче да се е движил- пак казвам същото- корумпирано мекере!!! халал да са му куршумите....Тая свиня Цацаров да не се прави на ощипана мома, щото 90% от неговите кадри са корумпирани слуги на мутри, цигани и проститутки.

Прекалената алчност и лакомията са най-пагобни за хората. Тук проблема е това и най-вероятно ще бъде като сплашване за други.

Да го пита човек - защо толкова много е работил!?

Не съм наясно със случая но 90% от данъчните са рекетьори в една или друга форма. И оправданието е до болка познано. С тези ниски заплати какво друго. Ами на никой в акта за раждане не пише роден за данъчен. Има много и добре платена работа. За по кадърните и частен бизнес. Само че там си мързвланковци и по лесно е както казах да рекетират.

Ебати умниците.кой стреля от 2метра с карабина посред бял ден ?после ще си я скрие отзад

Изобщо целия им материал и версия по случая е мижи да те лажем.

Вършат работа - попълват листове разни - на хартия всичко работи!

Това което пиша НЕ е вярно и не се е случвало в тази страна. Има една държава в която за всеки пост си има цена. Да си данъчен предплащаш примерно 50 000 лв. или повече, да си митничар било също около 100 000 лв. И след 6 месеца до 1 година си на нула. Но това не валидно за България, а за други държави. В България само честните и не обвързани служители в държавата стават шефове.

У нас политиците са големите рекетьори, а данъчните -малките. Познавам няколко човека със собствен бизнес-при тях един след друг се нижат данъчни, за да искат рекет. Плашат със затваряне на заведението, с глоби... Не знам дали се "отчитат" някъде над тях, но са големи гадове!

НАП=СИК Да сте чули данъчна проверка на НЕ българска верига за храни, НЕ българска верига бензиностанции, застрахователни дружества, банки и т.н. - Да или НЕ. А , да сте чували за проверки и затворени квартални магазинчета, кафенета, магазини за чорапи, авто сервизчета, плод и зеленчук и т.н. - ДА или НЕ. И къде отиват парите от данъци и рушвети? Какво се подобри с "повишената" събираемост на данъци или данък уикенд?

Познавам много колеги, които си вършат работата, а и много хайдуци-бизнесмени, които направо предлагат рушвети.Защото така са свикнали, да крадат от работници, от държава, фондове и де що им падне. Ако не ги знаеш после жалват се, като ущипани невести. И органите са им виновни, че им пречат на кражбите.

А дали е така, коооооой ще ни каже...?!

Много е крадял сигурно.. Почнал е да краде повече от улични крадци. Както разни митничари.

Слаба ракия са

Е не това не е истина!Вено ли заради работата?И кой велик ум стигна до това гъзозаключение ?Журналист ,извинете -"журналист" или полицай?Цацата какво казва?

И аз така предположих. Уредил е някой познат да спечели сокоизтисквачка от лотарията с касови бележки, на някой друг не са му издържали нервите и го е прострелял ...

заради работата? верно ли? ;)

Заради кинти са го опукали ! Друга версия няма , излъгал е някой за кинти ! Добре че са го гръмнали , не е усетил !

Сигурно е взел парите от някого и не е свършил работата ! Стаменов ли е калинка !

Тц-тц-тц, какви времена, какви нрави! А някога културно оставяха държавните служители да почиват в компанията на жабите...

Големи дискусии стават около тоя джип и шефчето, а истината е една. 1. Редакторката вече втори ден пише за БМВ Х3, а моделът е Х5 на повече от 10 години, така че тя трябва да се поправи. Отделно какъв е моделът, цветът и прочее, няма никакво значение, когато има снимки, а дори и да няма. Колко пък толкова мизерни стотинки да се припечелят за 2-3 излишни думи повече? 2. Цената на тая вехта печка, щото даже се вижда, че е 3.0 дизел е 10-тина хиляди лева преко сили, и повече да е била преди години, не е нещо непосилно за който и да било с такъв манталитет. 3. Въпреки, че съм патил от насъскани "отгоре" НАП-аджии, в случая дали си е вършил или не работата, ефектът е един и същ. А това не е до човека, а до т. нар. "власти". Които упорито отказват да изградят система за управление, която да не зависи от човешкия фактор. Които отказват да приемат достатъчно адекватни закони срещу посегателства срещу личността, собствеността, пътни произшествия и т. н. Които отказват да ги прилагат бързо и справедливо. Които се чувстват защитени от подобни нападения зад гърба на държавната машина, но не са. Които дишат същия мръсен въздух и ядат същите боклуци, които и да получават добро медицинско обслужване, да имат много пари и имоти, няма да са щастливи, здрави и никога няма да са умни.

виж, относно джипката... най - малкият ти проблем е цената... това нещо иска пара, брат казвам ти го от личен опит... взех едно вито 2006 година... за една година от както съм го взел съм пръснал осем бона по него... пък иначе струва и то петнадесет хиляди... така че не е за човек със заплата тая машинка х5 - та ... всичко е измама докато не я усетиш

Най-обичам "автоексперти" дето знаят, че има link. Оценят си те колата, само като я видят в нета. Проблема на тази кола не е цената на придобиване, (Може да е придобита преди 5 години, и тогава е струвала доста), проблемите идват при поддръжката и ежедневното каране. Това не е автомобил за човек на заплата.

Да, цената на тая кола е поносима за всеки,който не е на минимална заплата,ама,разходите по нея вече отиват в по-висока категория- една част да ти е за ремонт,скачаш веднага на 500, за нещо,по-сложно ,да не говорим. Отделно, двете застраховки,режат ти главата до кръста, отделно, гориво, няма да му коментирам данъка,той е най-малкото перо...сори,ама това не би следвало да е автомобил ,по джоба на държавен служител,на една заплата

На колко години е колата няма никакво значение.Тази кола е скъп модел и се поддържа с доста кинти.Нищо че е стара.Пак е скъпа а с една заплатка НЕ МОЖЕ да се кара.

Брех, 3 мнения в един и същи тон - цената може да била малка или по-голяма, но поддръжката била скъпа, не била за човек на заплата. Преди 5 години колко да е била цената - 30 бона, тогава продадох сравнимо от друга марка. Като нова някъде през 2005-6 Х5-ицата почваше от 85 бона в България, 100 да е била. Половината на това, което изръсваха талази от прииждащите от провинцията в квартала за 2 кутийки, че и без паркомясто, обаче също толкова веднага се изръсват и за подобен кокошарник макар и втора ръка, в който има повече място, отколкото в кутийките и го държат гордо на тротоара на оградено с пръчки в кофи място или крадени знаци и синджири. Друго, шефче в НАП в ЦУ почва от 3000 месечно основна и чисто, годишните премии почват от 5000. Имат и много екстри - за дрехи, за храна, за командировки, за телефони, можеш да живееш без да си харчиш заплатата. Сега в държавния сектор получават повече отколкото в частния, с изключение на някои сектори и естествено не всички чиновници, но то и този не е всички. Естествено, за да получават шефчетата такива пари и отгоре, има хиляди други дето бъхтят за по 600-700 лева, но случаят не е такъв. А този, този може и да си е прибрал 20-те заплати като е бил полицай, може и да са били по-малко, ако е предсрочно, направил си е сметката, щом работи с пари. Може и да е читав, може и да не е, може и да е бил на заплата, може и да не е бил само на заплата, това вече други ще кажат. Но поддръжката на тоя кокошарник също изобщо не е непосилна за хора на държавна заплата на определени постове и то без разни залитания настрани. Това се опитвах да кажа, оставете тоя стар джип на мира, няма нищо общо и нищо ненормално не показва, освен, естествено някаква показност в очите на простолюдието. При това мога да сравня - имам един подобен "камион" и едно дребно возило. И да, има разлика в пъти, но няма никаква драма. Средно 500 кинта отиват за голямото возило на месец, включително данъци, застраховки, части, гуми, бензин без газ да се кара през ден по пътищата и извън тях, няма що голямата работа. като ще си спестиш или ще изкараш 1000 когато трябва да дадеш 500, то е ясно. Да, ама всеки гледа колко дава и да не дава, а не другото. Както и всеки гледа в канчето на другия и прави сложни и обикновено напълно неверни заключения на базата на своите си ограничения.

Както и да го сучеш - няма начин с легални доходи да поддържаш БМВ Х5 на държавна заплата. И безплатно да го вземеш - все е рушвет, и с намалена цена - пак е рушвет. И брат ти да ти го подари - пак е рушвет. И във форума да пишеш многословно - не става, над 100 лв е, БМВ е, не е трабант. А иначе ги разправяй на немците - че колите им се обезценяват според нуждите на следствието. И разбира се - експлоатират се безплатно, текущите им ремонти са за сметка на производителя. Е, има едни хора - доста такива познавам, които просто не го поддържат, най-вече защото смятат, че са по-умни от инженерите, които са го изработили.

Ау, верно!? Не може да бъде това, не го вярвам.

Няма такъв филм, пардон такава държава! Хахха, язе си мисля че е заради изпълнение на поръчка или е обещал поръчка, взел и след това не свършил работата! Брех тия началници на 43 години кога учиха, кога натрупаха опит, па и се развихриха, хахахах! По-смешното е че взе да изтича малко по-малко гробарската гной.

Бе няма, няма, ама като погледна в паспорта, чета "Република България"...

Коя работа..мафиотската може би е правилно наказанието.

Когато си избирате работа има едно основно правило: НЕ РАБОТИ ЗА МАФИЯТА ! Ако не сте го осъзнали при постъпването - то веднага щом разберете, че работите за бандити, били те частни или под формата на държавна служба - веднага си намерете друга работа!!! Иначе - я пребиване с бухалки, я рязане на пръсти, я отвличане на детето, я куршум в главата!!!! Огледайте се - това е положението! И то не само в България. Това е и начин да се оправи страната - когато бандитите и мафиотите останат без служители!! :))) макар и дълъг, късият вариант е както са постъпили с този от НАП

Той е сложен там да пълни някоя каса ели джаб.

d4

нямам идея как ще се промени положението. явно "данъчния" е настъпил котето... но предвид здравословното му състояние, повече едва ли ще бъде данъчен. по добре здрав и без проблеми, отколкото служител на проядената от корупция НАП. дано се оправи!

А ? Аз си мислех че квартална свада за парко място !?

За коя работа, официалната или неофициалната?

ако вземеш пари си корумпиран, ако не вземеш си убит. Правова държава, какво да ви кажа.

Само мъртвият данъчен не взима пари? Е, то, нали всички ние работим, за да взимаме пари? И данъчният, също. Разликата е само, че срещу парите, които взимаме, често даваме повече от себе си, отколкото получаваме. При данъчните е обратното -те просто нямат какво да дадат от себе си, за да вземат пари. Но пък, ние като им даваме, без да правят каквото и да било само защото са се преборили по роднински за работно място в държавна администрация, да не са луди, да отказват? Да не говорим, какви разходи трябва да покриват нагоре по веригата... Не е лесна тяхната!

че със данъчни или без данъчни живеем по законите на джунглата, а не на цивилизацията. Виновни са управляващите! Защото са калпави хора и калпави професионалисти.

При близо над 500 милиона оборот от контрабанда на горива и акцизни стоки ще го гръмнат и в отвъдното. Сега си представете следващата данъчна проверка в подобна "закъсала" фирма как ще свърши и как борбата с корупцията и контрабандата ще бъде успешна. Къде е държавната политика и превенция по тези въпроси? Защо новия закон "антикорупция" се бави втори мандат от ГЕРБ и бъдещото недоносче- както се изразяваше Тато, пак е заключена врата в поле? Нещо като великото преградно съоражение по южната граница!:)

Би трябвало когато се правят данъчни или каквито и да е финансови проверки на такива фирми да влизат тежковъоръжени екипи с маски, а порверяващия също с маска да не се движи извън екипа. Всичко друго е оферта.

Гледай, значи, какво нещо - аз до последния момент си мислех , че този, иначе толкова честен , добър, никому не направил нищо лошо, хрисим човек, са го гръмнали заради черните му очи, а то какво се оказа...ти да видиш....

Бивш служител на МВР, оттам в НАП като директор на дирекция, после го гърмят в колата му. Истинска идилия от 90-те... Така ше е в мутроландия! Баницата е все по-малка и на някои не им издържат нервите...

Това само в мутристан може да стане - държавен партиен "специалист" от МВР с лъскав джип БМВ Х5 си джитка из столицата и оня пикльо наркобарона Митьо очите с брадва и бронижилетка се разхожда из центъра на Бургас. После що стреляли по тези "добри" хора, ама като някой се мисли за господ тъй става.

Абе щом се приема за нормално от ония 80%, най-вече от създателите на версията, че един начеващ политик да може да получи 6 апартамента подарък от пенсията на тъста си, колко му е да приемем, че този скапан джип не струва нищо и подръжката му е в нормата на една заплата от НАП?

Не се казва "дългорезно", а дълго нарезно! Главният ли е неграмотникът или дира или и двете части?!

не доизпипа нещата, защото трябва да е така: дългонарезно, от словосъчетанието дълъг нарез.

Провери с гугъла, колега :)

Да се провери версията БЮИВШИЯ СЪПРУГ НА СЕГАШНАТА МУ ЖЕНА.

сегашния на любовницата му

Да бе , не го вярвам ... на всички ни е ясно защо е стреляно по него , просто полицията да се постарае да издири извършителя. Което ме съмнява да успеят да го направят.

Нарочно пишем Х3. По евтинкиса...

Какво друго очаквате да кажат гербавите. Един от нас краде за нас, ли? Естествено ще го хвалят като герой честен като сълза на кошута.

крокодилите и те ,,плачът,,...!!!

Глупости, това са битовизми и спор за парко-място.

вие пък за Жипа се хванахте. не знаете ли че в българия хората карат Жипове на приятели. (справка - парламента)

На хората им е писнало да ги рекетират и започват сами да раздават праносъдие .

Тоя сигурно е главният събирач на ония 3млрд.контрабандни кинти,дето мутрата ги обяви, а комбрандантистите ги намаше!