Двете Кореи отново са на ръба на войната

Двама южнокорейски военнослужещи бяха убити, а десетки къщи са опожарени при артилерийския обстрел от Северна Корея срещу южнокорейски остров.

Обратно в новината

Коментари - Двете Кореи отново са на ръба на войната | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не си позволявам да давам акъл на други хора, но тъй като за втори път използваш обидни думи, ще си позволя да ти кажа следното: Колкото по-малко се изказваш, толкова по-малко хора ще разберат колко си безнадеждно прост. То няма нищо лошо в това човек да е прост, лошото е, че не го осъзнаваш. Такива повърхностни и смешни разсъждения не се срещат често. Все пак си на 34 години, би трябвало вече поне малко да ти просветват някои работи, но като гледам си безнадежден случай и такива очаквания по отношение на теб са безсмислени. Ситуацията в СКорея общо взето я знаем от медиите, приемаме информацията за вярна, въпреки че е добре човек винаги да има някакви резерви. Сега говорим за конкретната ситуация. Защо се правят провокации и се дават поводи за конфликт от страна на ЮКорея и САЩ с тези военни маневри в спорните райони? Според твоите "разсъждения" - да се заздрави режима в СКорея и да изкара още няколко години. Омръзна ми от дрънкане на оръжие по цял свят от страна на американците, и то не само на мен, ами на всички нормални хора. Като са толкова зле в СКорея - да ги оставят да си спретнат един вътрешен преврат и да се оправи работата. А не да поставят света на ръба на войната, да държат вечно в напрежение някой регион, което знаем - американците го могат. Да не се наложи да се чудят как да бягат след това и какво да правят, че и този филм сме го гледали много пъти. Какво ще стане в СКорея зависи предимно от това, какво ще реши Китай, а не САЩ.

На Кимчо май му е омръзнал живота...

И на децата е ясно, че комунистите са виновни.

A kой кого храни!?Mилиони долари се вливат в гърлата на родата им от север!!! Hарода страда! Cамо един господ знае цялата истина.... Aма поне едно пиле, от северна н я м а та да видим какъв му е "хала"... нямаааааааааа. Bсе що "лети" се обстрелва.... Cеверна Kорея е уж а са на земята... Xората да ядат хора...... Qвно отново пак "големите" почват да си губят акъла.... D о к о г а!?

На 13 октомври 1966г. Ню Йорк Таймс пише: САЩ днес приложиха на практика едно от предложенията на президента Джонсън за стимулиране на търговията между Изтока и Запада, като отмениха ограниченията върху износа на повече от 400 стоки за Съветския съюз и Източна Европа Така се е получило финансиране и на двете страни във Виетнамската война

Едва ли севрно корейците са тръгнали да пуцат по роднините без причина. За какъв хей, южнокорейците са правили стрелби точно на границата? Може би американците трябва да кажат защото ЮК са техни протежета. И ако някой си мисли че в ЮК е демокрация и свобода жестоко се лъже. Там е съюо диктатура само че на финансовата олигархия. Докато работех с корейци от ЮК съм чувал такива интересни истории как шефовете им ги третират като роби и примерно ако работи в ДЕУ трябва всичката техника която си купуват да е ДЕУ (даже не може да е Самсунг) иначе на улицата...Питайте някой който е живял в ЮК да ви каже как е ситуацията, ама не турист :))

ма мош ли ги забрай???стреляли си те по мирни хорица ей тъй ...пък загинали войници...мдааа мечтата на Гьобелс се сбъдва май...

А дали знае какво е КОКОМ?

Извинете ме, ама всички сте тотални изперкали. За какви неща спорите и се обиждате... сякаш има значение кой е прав кой е крив. тъжно

Подобни конфликти там винаги са били инспирирани,когато са се затопляли отношенията между този изкуствено разделен народ.Евентуалното обединение на двете Кореи в една държава,е силно нежелано точно от западните държави,които бяха между другото и против (Англия Франция) обединението на Германия за разлика от злите СССР. Войските на САЩ,които са базирани в Ю.Кореа практически крепят това статукво,защото никой няма интерес от нов азиатски икономически тигър.Виждал съм много пъти кадри на семейства разделени,който срещайки се на границата плачат от тази си съдба.Иначе реакцията на С.Кореа е нормална,защото колкото повече притискаш някоя държава толкова по реакционно става обществото й,което и без това не е особено щастливо,къде от мизерия,къде от това,че цял свят ги сочи с пръст като диваци,за което те нямат вина.А що се отнася до така наречената граница - то няма официална такава.През петдесетте години САЩ налагат такава и всичко започва.....

Бсеки може да прави в своята територия каквото си поиска!Ако това не беше така,преди години трябваше ежегодно да гърмим по Истанбул!Техните учения бяха все в близост до нашите териториални води!

Мисля че тук сте прав,но с оглед на политическият климат които върлува между тези две страни,и конкретната близост на тези учебни маневри с границата на КНДР,логическият извод е един и той е: (САБОТАЖ)

Дружте се другари от севера.Като матросовци на амбразурата сте. Долу капитализъма и шуробаджанащината.

На всички е ясно че комунизъм и социализъм никаде никога е нямало.Това са утопични науки!Имало е свободна интерпретация на тези идеологии които естетсвено доведоха до масово изоставане в икономическото развитие и студена война ! Дните на тези режими са преброени ! Въпроса е кога и кой ! Жалко за разделените народи !

Откровено казано не си в час. Изоставане, казваш ...

Вярвам в единната обща сила на человеческий род на земното кълбо, за да твори добро. И в единний КОМУНИСТИЧЕСКИ РЕД на обществото, спасител на сички народи от вековни тегла и мъки чрез братски труд, свобода и равенство.

ти виж пощенската кутия ...че сметките идат.....)))))тогаз ща питам аз теб ков къде е имало смехуран Подгумерски

Абе не че зашитавам някакви системи и идеи ама да ти пикам на логиката. Значи ако има комунизъм/социализъм - има мизерия, ако няма комунизъм - прогрес и благоденствие. Ха сега обясни на простите хора защо има толкова много държави в които никога не е имало комунизъм (а див капитализъм) и хората са мега неграмотни, прости, манипулирани, живеещи в мизерия умират като животни защото няма грам здравеопазване или просто мрат от висока престъпност или глад. Примери има десетки само в латинска америка. За азия и африка да не гоеворим. Куба която е сочена като бедна уж заради комунизма е направо процъвтяваща в среавнвние дори със държави като Бразилия и Мексико. За другите няма да говорим. Ако не вярваш пътувай и виж :)

И режимът в КНДР няма да издържи дълго, така както не издържа във всички страни където беше наложен античовешкият, антихристиянски и бандитски комунистически строй!

Пропуснал си още много "анти" - антиислямски, анисемитски,антифашистки и много,много други си можел да надиплиш...

Корея не е християнска страна аланкоолу. Явно не си в час. И ако не си разбрал капитализмът е пътник и нищо не може да го спаси. Ти какво си мислиш че тази криза в момента е случайна ли?

повечето кореици са католици и христяни и ходят всяка неделя на царква! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

А защо американците?Повероятно са руснаците!Те имат влищние над сев.Корея,а не америката!Русите мразят много южнокорейците и имат навика да им свалят пътническите самолети!Всишко безспорно идва от Москва!

Если человек идиот это на долго,или навсегда!

Гледам те, че доста "можеш". А и си направо титан на мисълта!

Eй Американците пак си намериха заигравка. Ще има къде да използва военната техника, ще могат да се налеят още милиярди от джоба на американеца за тъпите им войни. Скапани Американци

Мойто момче мн. си сбъркан ама много. Не те знам на колко години си, но винаги КНДР са провокирали Южна Корея. Ти не намесвай САЩ. Явно си поредният русофил на който и щатите са му виновни за всичко.

Въобще не е сбъркан,а предполагаемото от тебе русофилство няма нищо общо с въпроса и не му пречи да познава проблема в дълбочина. Нещо,което не може да се каже за твоя коментар...

ма ти спиш там на параелал знам те аз тебе

И на китайците им е писнало от корейски коли ... Аз съм за китайците !

ИНТЕРЕСНО,ЗАЩО СЕ ЦИТИРАТ САМО РУСКИ ИЗТОЧНИЦИ?НИМА НЯМА ДАННИ И ОТ ДРУГИ ,ИЛИ КАКТО ПРЕДИ 20-25 г. НАЙ-ВЯРНА Е ИНФОРМАЦИЯТА ОТ МОСКВА? НО КАК ЩЕ СЕ КОМЕНТИРА ФАКТА,ЧЕ СЕВЕРНА КОРЕЯ Е ВЛЯЗЛА В ПРЕСТРЕЛКИ И С КИТАЙ?

Ето ти от Reuters: Представители на Южна Корея признали, че артилерийският обстрел на остров Енпхендо може да е бил провокиран от учебните ракетни стрелби, провеждани в региона", "Ние действительно преждахме учебни пускове на ракети, но всички изстрели бяха насочени на запад. На север не е бил правен нито един ракетен пуск", заявили представители Южной Кореи.!!! Някой умишлено или просто от глупост и незнание пропускат да отбележат, че така изписаните два острова Енпхендо (малък и голям - в Гугъл ще ги намерите като Keunyeonpyeong-do и Soyeonpyeong-do) се намират точно в разграничителната линия между двете Кореи, а южняците толкова ли нямат други острови на юг, от които да си правят учебни стрелби??? Точно пък на запад ако са стреляли от северната част на острова, засягат континенталната част на Северна Кореа!!! И това ако не е акт на провокация, здраве му кажи!!! Добре са ги запукали северняците!!! Ха представете си, че турците решат да си правят учебни стрелби северно от Одрин и кажат: Ние не стреляхме на север, а само на югозапад! Е да, ама на югозапад е и Ивайловград!!! ЧИСТА ПРОВОКАЦИЯ!!! Пропуска се и да се спомене изявлението на Сергей Лавров, който осъжда и двете страни и призовава за незабавно прекратяване на огъня и от двете страни!!! ПРОЗИРА СИ ЯВНА ПРОВОКАЦИЯ СРЕЩУ СЕВЕРНА КОРЕЯ!!! ОТ КОГО - ПРАВЕТЕ СИ ИЗВОДИТЕ САМИ!!!

Дамян

Кога човек не разбира говори глупости.Такива учения се провеждат вече 50г. все на същото място.Турция също до скоро провеждаше военни учения на границата навлизайки както в нашето въздушно пространство,така и в наши води.

Много си прав в предположението си за правдивостта на информацията! Пресен /с двегодишна давност само/ пример е CNN, koято на 10.08.08 г. - с два дни закъснение!съобщи,че руските войски са нападнали Грузия! А,че два дни преди това Саакашвили вилня в Осетия и изби сума ти народ,включително и руските миротворци там по линия а ООН,CNN предвидливо иономиса тази информация...

си чети англосаксонски лъжи бе кой ти пречи нали ти спиийк инглиш? пък може да си франкофон сигур си се празнил кат президент стана Зелю Зелев франкофона

Не е верноостанал е още доста троскот!

Артилерийската стрелба предприета от КНДР,е следствие от провокативните маневри на Южна Корея които се проведоха до непосредствена близост до границата на КНДР. Мисля,че нашето външно министерство не трябва да излиза с прибързани декларации преди да е излязло становището на съвета на ООН.

младеновчето соросче точно теб ще послуша

Първанов е виновен за всичко ! Ким го е канел преди време да дойде да обсъдят конфликта със Самсунгите,но Първанов отказал поканата(бидейки много учуден че изобщо някой някъде го кани), тъй като по спешност му се наложило да отлети на лов в Африка с авери на Пенчо Кубадински , където с автомат калашников наредил дузина опосума в шубраците скандиращи "костоов,коостов"

По последни данни другари с чугунените израстъци,конфликта бил подръчнат славната Русия!Тя има огромни интереси от този конфликтще може да похарчи част от складовите запаси на конвенционални оръжия,с перспектива да се стигне и до неконвенционални!Това ,надявам се ви поободри!

Най сигурният начин за съживяване на икономиката е увеличаване на военното производство и доставките.Мисля че САЩ и Русия ще си посаживът икономиките.

На феодална държава, ръководена от комунисти, като северна Корея не може да се вярва за нищо

Повечето южнокорейци не искат да се обединяват със Севера, защото това ще ги срине икономически. През това време КНДР вече отказва да слуша Големия червен брат Китай, защото недоволства от отварянето на пазарите му към Запада. В момента Северна Корея се е изолирала дори и от съюзниците си и никой не може да бъде сигурен за процесите, които текат вътре. Може и да е опит за смяна по върховете на партията, а може и да е Трета световна война. Дано да е първото.

Сигурно северно корейците са изпасли всичката трева и за да не се разбунтуват другаря Ким е решил да им организира малко зрелища.

А бе не знам, ама на няколко места в мрежата има предсказания: третата световна война-ноември 2010-декември 2015. Дали не това няма да е началото?

не е 2010-2015, а 2100-2150... вервай ми бе... и аз сум от мрежата. да го ако не верваш ша го публикувам на още 100 достоверни местенца.... Още ли има заблудени телета които да вярват на предсказания. Да... ще има 3-та световна.... ако не това хилядолетие то другото... това и аз мога да го предскажа, а ако не стане ....е... ще бъде едно от 999999999999999 предсказания дето никой нямя да се сети след 1000 години

Телата е имало, има, и винаги ще има. От тук до края на света. Няма как, ще трябва да им свикваме :-)

комунизама е в оинствуваща доктрина. нима ссср не искаше да налози световна хегемоня чрез военна сила? бяха се ваоразили до заби и имаха планове за нахлуване в западна европа. малка балгаря бе преварната вав военен сателит на музиците. строеха се заводи за танкове, орадя и какви ли не нападателни оразя. комунизама е зло, което трябва да баде бито и ликвидирано в зародиш, защото комунистите са родени олигофрени и опрестапници. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

" ...нима ссср не искаше да наложи световна хегемония чрез военна сила?" (цитат) Какво е искал СССР е едно, а какво е направил - друго! По-добре виж какво прави световният жандарм - САЩ в наши дни. Във всички точки на земното кълбо военни конфликти по вина на САЩ! САЩ са най-големият агресор; дори у нас имат вече военни бази и ще разположат противоракетен щит насочен срещу...Русия! Германците и гърците ги изгониха, но те се настаниха без да ни питат и плащат у нас! Къде го има това по света? А ти като стара изтъркана грамофонна плоча продължаваш да скрибуцаш - комунизма, та комунизма - ни разбра ли, че комунизъм няма, има прогнили диктатори и империализъм. "Докато съществува империализъм, ще има и войни" - Ленин. И се благодари, че ти поправих всичките правописни грешки в двата реда, които цитирах; за останалите не отговарям, неграмотнико, а уж емигрант. Да не си емигрирал в Замунда, бе?

Абе, пич, ти нещо не си добре!!!

Самата истина глаголиш,само си допуснал известна неточност,като казваш,че Германия изгонила американците от базите им в страната. За съжаление,това е далеч от истината - Германия и Япония продължават да имат статута на окупирани страни след края на 2-та световна война. В Германия са настанени все още американски и английски окупационни сили,като от победителите изтеглиха своите сили само лошите руснаци.През тази година германците направиха плах опит да поискат от американците да си махнат поне складираното там атомно оръжие,но кака Клинтън им заяви много твърдо,че това е крайно нецелесъобразно. По подобен начин беше отговорено и на японцитея,които директно поискаха от американците да си изнесат военната база от Окинава,заемаща над 30 % от целия остров. Стигна се до куриозното положение, новото японско правителство,дошло на власт именно с такова предизборно обещание - освобождаване на острова от американско присъствие,да се извини публично по медиите,че не е в състояние да изпълни поетия ангажимент!

Емигрант, сега вземи една достатъчно подробна карта на света и почни да слагаш червена точка там където СССР е държал нещо повече от взвод извън собствената си територия и синя точка там където САЩ са държали нещо по-голямо от взвод извън своя територия. Информация има доста в нета по въпроса и задачата е изпълнима. А ако почнеш да слагаш точки в съответният цвят и за съюзниците на САЩ и СССР ще стане нещо още по-интересно. Разгледай точките и си направи извода кой е бил по-агресивният.

Е ми като сложих точките установих 14 в азия като включвам и европейската час на бившия СССР, 6ест в Источна Европа като в две са пращали миротворци с танкове, слагам още една за Авганистан тук ще сложа и Финландия също и военните специалисти в помощ на червените кхмери в Камбоджа,Виетнам, Салвадор и тн.Сега ти кажи колко са,току виш че си открил още точки нали умнико.

забравил си да поясницш,тъп емигрант

"....комунизама е воинствуваща доктрина. нима ссср не искаше да налози световна хегемоня чрез военна сила?.." Ако не беше написал "комунизАма",щях за една бройка да помисля,че говориш за добрите САЩ, които съвсем не желаят световна хегемония с военна сила - нищо,че са пръснали военни бази на 850 места по целия свят,а в океаните не можеш да се разминеш от американски адводни и подводни военни кораби. В разглеждания район те имат присъствие в самата Южна Корея и в окупираната след края на 2-та световна война Япония... Брех,замалко да стане фатална грешка и да взема да помисля, че имаш предвид не СССР,а САЩ!

"Северна Корея извърши варварски акт: хвърли бомба върху детска градина. Загинали са 250 войници."

Мого си забавен! Също така, изглежда и много умен???

Благодаря за комплимента.

Живях в Южна Корея и видях, че един безкрайно трудолюбив и дисциплиниран народ, който произвеждаше всичко и изнасяше,а територията им е колкото нашата. когато изпаднаха в криза преди 15тина години, корейците събраха собсвените си златни накити и ги предадоха на държавата си! Събраха толкова, че свалиха цената на златото в световен мащаб. Ако мислите, че САЩ ги изхранва дълбоко се лъжете. От вечни помощи се нуждае Северна Корея, в която народът масово гладува!

Прав си!Помня преди няколко години Елена Йончева(комунистка,уж приятелка на гея премиер)беше направила един филм за С.Корея.Дори и тя беше изненадана от мизерията там и празните магазини.Няма да е лошо Канал 1 да го излъчи отново.За просветление на някой хора тук.

"... Ако мислите, че САЩ ги изхранва дълбоко се лъжете..."Смятам,че няма вече балами,които да смятат така. Всеизвестен факт е точно обратното - че американците ги кредитира целия свят,като лекомислено приема необезпечените с нищо отпечатвани от тях зелени хартийки...

Само да отбележа, че тук червенотиквените малоумници се пъчеха, как Ирак щял да накаже САЩ и как Виетнам щял да бъде детска игра сравнен с това. Видяхме ;))) - "детска игра беше Ирак и едномилионата му армия", срещу "страхливите" 350 000 "наркоманчена", друсащи се с кока-кола. ;)) (ей ---това да си червен тъпак май е доживотно) Сега ще е още по фрапиращо, когато Югът освободи Севера. Това се знае от "Чу Кун Дур" Севернокорейски и в това е опасността. Идиота може да заповяда употреба на неконвенционално оръжие.

може и твояит хзадник да иде там - и то като добрововлец..забележи смешнико мой кух..щото там всичко цъфти та връзва

Точно така,прав си! Ирак и Афанистан действително се оказаха като детска игра - толкова запленяваща,че сега на америкаците им е безкрайно трудно,почти невъзможно да я напуснат,като поне запазят някакво достойнство...

аз пък мислех , че Хари Труман не е идиот но все може да се научи нещо и от кухари като теб

ГОЛЕМИ СТЕ СЛАДУРИ!

А бе, малоумници, що се пишете за много умни а редите само глупости. Още ли не ви е ясно, че за всичко това пак е виновен Костов?

Чудесно... САЩ не успяха да разбутата нещата с Иран, за да има къде да си пласират оръжията и затова сега ще си направят кофликт между Кореите. Не ви ли се струва странно, че С.Корея отричат? Защо по-дяволите ще правят такова нещо и няма да си признаят? Много е просто... или САЩ имат нещо общо или Ю.Кореа нарочно ги провокират

Според вас Ю.Корея и САЩ могат да лъжат, но С.Корея НЕ?

Има провокация

Трябва да се знае, че корейския конфликт през 50-те е планиран от хора които са контролирали и САЩ и СССР. Америка е внасяла технологии в СССР благодарение на която се е произвеждала и военна техника. Така че, е глупаво разделението - Русофили/Американофили в случая.

Хитър си кат Моше, Бохор и листна въшка едновременно. Ма, баламите убряха още пре войната Йом Кипур, бакалъм.

Вярно, че американците дават на СССР оръжия, дрехи и храни през ВСВ, но това е с цел те да могат да издържат на натиска на немската армия.

Ставаше дума за по-късен период. През 70-те години американската технология и финансиране , предимно чрез Чейс Манхатън Банк, водят до построяването на завода на река Кама (СССР) за 5 милиарда долара. Този завод произвежда тежкотоварни камиони, много от които са преустроени за военна употреба. На толкова високо ниво става въпрос за печалба, а тези боричкания САЩ / Русия са за отклоняване на вниманието.

Малко по малко истината ще излезе наяве. В първото съобщение се казваше, че севернокорейците започнали обстрела без причина. Сега се казва, че Южна Корея провежда военни учения в спорен район и е била предупредена от Северна Корея да прекрати ученията. Кой, господа, прави военни учения в спорни райони? Правилно се досещате - този, който иска да провокира конфликт. Значи Южна Корея е имала интерес да се провокира такъв конфликт. Но също е ясно, че Южна Корея не би се решила на такава провокация, ако не беше подтикната от САЩ и не беше получила нареждане от САЩ да започне тази провокация. Следователно истинският инициатор на конфликта е САЩ. Можем само да гадаем какво целят САЩ с този конфликт. Най-вероятно е да спрат някакви процеси на преговори и взаимодействие между двете Кореи, които САЩ са решили че не са желателни за тях, и трябва да бъдат забавени или въобще прекратени. Сега е впрегната цялата пропаганда да се изкара Северна Корея виновна, да се втълпи, че те първи са започнали обстрел и т.н. Най-вероятно е и провокаторите да са стреляли първи /практиката показва, че е така/, но когато пропагандната машина е на твоя страна, не е проблем нещата да се представят точно в обратната светлина. Знаем за много такива лъжи на американската пропаганда, те са майстори на лъжите. Една такава лъжа беше повод за започване на войната срещу Ирак, защо сега да е друго? Да се допусне обратното е нелогично. И не става въпрос за това кой кого обича и кого мрази, става въпрос за факти. Ако на тези, които обичат САЩ повече от майка си и баща си, тези факти не им харесват, съжалявам, но никой не може да им помогне.

Предлагам ти,да събереш малко пари и да отидеш на екскурзия в Северна Корея да поживееш малко там.После ако искаш може да отскочиш и до Южна.

Ти въобще прочете ли мнението на човека, че веднага го пращаш да живее там? Аман от лумпени като тебе, които като прочетат нещо различно от плямпаното по медиите веднага почвате да раздавате билети за съответната страна. Прочете ли примерно новината, че Южна Корея е започната стрелбата? Прочете ли примерно, че Северна Корея е предупредила Южна Корея да спре с ученията? Прочете ли примерно, че ученията се провеждат на място където трябва само една искра, а Южна Корея е почнала направо с огнехвъргачката?

Ти не си Въх, ти си Ким Ир Сен!

Браво! Много добър аргумент! Защо не се явиш в играта "Стани богат"? Имаш реални шансове да спечелиш първа сигурна сума.

Ха, откри Америка, че то целият свят е една ПРОПАГАНДА.

Станала ти е ясна работата. Значи си по-умен от другите. Аферим.

QTEK

Правилно идентифицирането с сащ е показателно за умствения капацитет на мнозинството слуги. българите са народ от слуги предатели,тарикати и продажници, малцина са свестни и това личи от това кой управлява и каква е ситуацията в територията булгаристан

има и умни хора гледам тук....

Отличен коментар. Мойте поздравления.

Комунисте, стига с тези глупости! Навсякоде САЩ бил виновен... А не е ли виновна Русия/СССР, че създаде чудовището С. Корея, където хората умират от глад, а лидерите се опитват да запалят война със съседната държава? Естествено, че ще правят учение! Нали трябва да познават района и да са готови да отвърнат, ако ненормалните болшевики от севера атакуват! Освен това трябва да демонстрират на фанатиците, че не са заспали и да им охлаждат ентусиазма да нахлуват! Да не забравяме, че именно северняците дрънкат оръжие, именно те постоянно готвят конфликт, именно те обстрелват и именно те потопиха кораб на южняците безпричинно! Комунизъм в действие! По-страшно от чума и проказа!

Товарищ, ами защо тогава направо не ги нападнат и да се свърши, какво само си правят учения да ги дразнят? А след Буш да наречеш някой друг ненормален, е направо смешно.

Ти четеш ли кой води ученията или така си дрънкаш?

Аз чета, ама ти май не четеш! Чукчи gruh не е читател, той е писател! Само с грухтене не става, трябва и четене, че и мислене... Абе сложна работа за теб. Ама не се безпокой, не си единствен, такива като теб има доста.

Тъй, тъй, спорен район викаш, и кой ти каза че е спорен, то ако го питаш другаря Ким пореден, то цялата територия на Южна Корея е спорен район който отдавна да е присъединен към КНДР ако не бяха "американските империалисти". Да сте чували случайно че има една демилитаризирана зона около демаркационната линия около 38-ия паралел в която и двете страни нямат право да държат военни сили и която е строго контролирана от ООН. Само там са някой може да забрани на Южна Корея да прави учения и тя и не помисля разбира се. Южнокорейските учения са РЕДОВНИ и разбира се са извън демилитаризираната зона. Когато съжителстваш с такъв човеконенавистнически режим като севернокорейския, който е свел народа си до някакви биороботи които дори не могат да мислят свободно трябва да си извънредно внимателен. Никой няма интерес от истинска пълномащабна война на Корейския полуостров - този път Китай няма да спаси КНДР като през 1950-53г. и това би било самоубийствено за този режим, но и една от най-важните икономики в региона а и въобще ще пострада сериозно, от такова сътресение абсолютно всички ще пострадат вкл. Китай, вкл. САЩ. Ама някои хора наистина трябва да ви въдворят за известно време в Северна Корея да поживеете, та да видите за какво става въпрос. Гнусно е когато заради издуханите ви антиамерикански теории ставате апологети на такъв античовешки режим, който колкото и да е самоубийствено за него като нищо може да подпали война в безизходицата си!

С някои неща съм съгласен, с други не, което е нормално. Да, на сушата има такава зона, която минава по 38 паралел. Явно във водата нещата не стоят така ясно, щом като там има спорна зона. И това, че Южна Корея провежда там РЕДОВНО учения, още повече показва кои извършват провокации, и то РЕДОВНО. И все пак не виждам логика, колкото и да е античовешки режима на Северна Корея, защо той ще започва война, след като е сигурно, че ще бъде фатална за него. И накрая, ДРУГАРЮ, тръпки ме побиват от такива "демократи" като теб, които предлагат някой да бъде ВЪДВОРЯВАН някъде. Вие сте си чисти комунисти, мислещи се за демократи. И сте не по-малко опасни и гнусни от комунистите!

да ни друснеш една пламенна историческа реч за героизма на пиндосите в Аламо срещу алчните завоеватели мексиканци и всичко ще си дойде на мястото....

"...Можем само да гадаем какво целят САЩ с този конфликт. Най-вероятно е да спрат някакви процеси..." Аз ги разгадах процесите! САЩ искат в конфликта между двете Кореи да се намеси Китай на страната на Сев. Корея и по този начин да забави икономическото си развитие. Както знаете, Китай е на второ място в света, след САЩ и преди Япония, по икономическо развитие и след 5-6 г. ще излезе на първо място. Тази перспектива не се харесва на Щатите и те всячески се стремят да спрат този процес. Измислиха тезата за изхвърлянето на вредните газове в атмосферата и карат Китай да намали вредните си емисии, а самите те не подписват споразумението! Поради същата причина говорят и за алтернативни източници на ел. енергия, за да не позволят на страните да изградят ядрена енергетика. Т.н. "алтернативни източници" дават само един жалък процент от световната енергетика и въобще не са алтернативни!

Гадателю, я пак погледни стъкленото кълбо, сложи очилата и направи справка с времето. Бъркаш с много години - САЩ от доста години са СЛЕД Китай в икономиката (то и като погледнеш стоките в БГ се вижда). По-напред са само във въоръжението.

вече е на първо като най голям кредитор на печката ...

Интересен и смислен коментар. Все пак, за да е по-пълна картината ми се ще да чуя позицията на Китай! Иначе е почти все едно да слушам коментари за Балканите от египетски журналист!

Човека мисли с главата си! Да го допълня с точните наименования на двата острова Keunyeonpyeong-do и Soyeonpyeong-do, за които всеки може да си направи справка в Гугъл-а и да види че са разположени точно на спорната зона по 38-а паралел и при достатъчно интелект всеки може да достигне до същите изводи!!! А относно позицията на Китай - те си траят за сега - най-мъдрата позиция за сега, никаква страна не вземат, оставят двете страни да си решат разногласията сами! Лошото е че може да им писне в един момент и да ги издухат и двете, въпреки очевадната намеса на страната на юга от страна на САЩ и НАТО!!! А за позицията на Москва прочетете изявлението на Лавров - външният министър, че и двете страни трябва да прекратят конфликта! Забележете - и двете!!!

Садам искаше да продава петрола за евро вместо за долари и видяхме кво става ... КНДР не иска да ползва долари и я чака същото, докато САЩ могат да си позволят по този начин да си налагат господството ... След 10 г. Обама ще каже като Буш младши - подведоха ме - бесен съм ... междувременно някой ще е направил много пари ... факин бизнес ...

ама май е важно аз кво ще реша за доларите май а?

Другарю Въх, едно учение е достатъчно оправдание за северна Кореа да бомбардира град, така ли? А когато Севера провежда учения до границата, това също е нормално?

като си толкоз умен що при бомбардировка на мирни гардове загинаха войниц ??нещо не я чаткам аз тая работа??ти нещо да кажеш по въпроса?

Абсолютно вярно.

Тия нема ли най-накрая да се светнат, че са един народ и спрат да се водят по глупостите на Щатите, Великите сили и ООН...

Не е съвсем така. Те са нещо като сърбите и черногорците.

Аха и дасе водяп по простотиите на Ким Чен Бик Чеп или там кое беше вече поред семейно отроче. Хората искат да са един народ редовно хиляди севернокорейци се опитват да преминат при сънародниците си на юг, но има там една линия, в която и муха да бръмне се застрелва на място, но не от южнокорейците. И да отбележа, че тъпоглавци като тебе трудно проумяват: НЯМА НИТО ЕДИН ЮЖНОКОРЕЕЦ ЖЕЛАЕЩ ДА ХОДИ НА СЕВЕР.

Сънародници ама друг път. Много си компетентен по общи политикански приказки, но си гол и бос по история на Корейския полуостров. За Трите кралства какво знаеш?

Комунисти/цоциалисти по цялата земя са еднакви. Разбират само от разследванията на Комисията Калашников.

Май южните корейчета си признаха че са стреляли първи "макар и само с учебна цел"

Какви несметни богатства има в С.Корея ?

Звучи нелепо, нали? :))

Северна Корея нямат богатства, но за сметка на това Южна Корея е една от най-силните икономики в света. И ако конфликта прерастне във война - ще им се наложи да си плащат за защита. Много сериозно да плащат.

да,присъединявам се към всички,които мислят,че САЩ стоят зад тези нападения-те не могат без воини...жалко за кореиците...и от 2-те страни

Ето анализа на ББС, за да не си чешите езицити напразно: Analysis Jonathan Marcus BBC diplomatic correspondent Nobody needed any reminder of the volatility of the relations between North and South Korea, nor of the sensitivity of their disputed maritime border. In March, a South Korean warship was sunk by an explosion and an investigation indicated strongly that the North was responsible. The shelling of Yeonpyeong fits into the same pattern. From the North Korean viewpoint, this is about establishing deterrence over the South and defending its interests. But it is also a wider demonstration to the world of the North's power and an indication of some kind of political transition. Quite what is going on in Pyongyang is impossible to say. Nonetheless, there are strong indications that Kim Jong-il has designated his son, Kim Jong-un as his successor. This opens up a period of uncertainty and unpredictability and this kind of incident is exactly what observers most feared.

Това ли ти е последната инстанция, бре, Муньо, пардон драскачо стандартен?

да бе верно, смешен си с това BBC:)

Че то в това се казва с две думи .Абе нещата между севера и Юга са доста объркани и ние си нямаме представа кво става и какво ще става . Егати анализа да бяха питали бай пенчо щеше да повдигне рамене и да каже "к'во" и щяхме да научим същото като от ВВС

щом стронгли са казали кой е виновен няма начин да не е така...хи хи ти още ли вярваш на тия рижави пъпчивци с позападнал паунд, сбъркани мерки и теглилки и терсене движение бе братчет????

Да разбирам ли, че трябва спешно да си купя телевизор Самсунг или LG, че ако отлагам няма да имам тази възможност.

Гладни са, но обогатен уран не се яде.

Ето къде е ключът от бараката, специалният пратеник на САЩ за Северна Корея Стивън Бозуърт, каза, че шестстранните преговори по ядрената програма на КНДР, докато тя развива новия си ядрен обект за обогатяване на уран няма да се състоят, тоест докато тя не им даде ключа от бараката си няма да има преговори. Още сега мога със сигурност да му кажа, че той няма да получи не само този ключ, но и ключ от севернокорейски кенеф. правилно, защото там където стъпи американски крак, има само разруха.

Правилно. Американският крак стъпи през Втората световна война в Западна Европа и Япония, затова там те сега умират от глад и немотия.

сравнението ти е слабо казано ологофренско! в европа когато е имало цивилизация, в Америка е имало само индианци които серът в храстите! Америка била оправила Европа! хахахаха

ма Ози що си толкоз прост кат стъпи що Де гол през 67 си взе златото оот твоите благодетели а??и точно след две години случайно поумря ???? таз материя нее за теб драги много си плитичък

Напротив! Там където е стъпил Комуизмът - там е пълна разруха и там се нуждаят от заеми, за да изхранят населението сиБГвен.

пък Буркиан Фасо например със пазарната икономика цъфти та връзва...- смехуран пробит и полиран с кола мозък

Уахахахахахаха, така се бори криза! Обожавам да правя пари от тъпаците! Остана оня маймун Махмудин и пак ще си поркам синьо Джони!

Абе в тия форуми има ли нормални хора? Или вие така - на майтап си пишете глупости? САЩ били такива, САЩ били онакива ... Ми то тогава да продължавам в същия дух и аз, а? Добре значи: Елвис Пресли е жив, американците не са стъпвали на Луната а са снимали всичко в Холивуд ... А, да! За малко да забравя че и Адолф Хитлер е жив, но и Дж. Кенеди също е жив, най-много да са го отвлекли извънземните които многократно са кацали тук с летящи чинии само че военните го крият ... и т.н. Ох, уморих се от глупости!!!

Някой, ти си никой и всъщност не съществуваш, тоест ти си мумията на Хитлер.

откачалка:)

За друго не знам, ама Луната не са я и помирисвали. Добре ни налъгаха тогава, а ние се радвахме...

САЩ наливат огън в маслото и съм сигурен,че те са виновниците за нападенията!И двете Кореи казват,че другия е започнал първи,т.е. незнаят кой!!!!! да се досещате нещо???американска пропаганда-гледайте Zeitgeist и ще ви стане ясно какво става!

брааат ти какво пушиш и ми кажи от каде го вземаш. как са пред воина за последните 2 часа като спат от 5 поне? има много странни индивиди тоа форум

Па тиЕ брааатя кЪт тебЕ са най-чОднУватите еГземплярЕ с недоСвършено прЪво отдИление.

нещо не мога да разбера какво си написал-предлагам ти да отидеш отново в първи клас и да започнеш от начало,но този път по-сериозно,че само неграмотни останаха в тая държава!

Историята е доказала, че на всеки 10-ина години Хамбургерите трябва да водят по една война. Това е, за да се върти военната индустрия в обетованата им земя и да не спира потока от милиарди долари рушвети, които получават отговорните власти там.