Калин Георгиев спрял акция на МВР срещу стрелеца от Лясковец

Акция на баретите срещу стрелеца от Лясковец Петко Петков, насрочена за март 2012 г., е била спряна от тогавашния главен секретар на МВР Калин Георгиев.

Обратно в новината

Коментари - Калин Георгиев спрял акция на МВР срещу стрелеца от Лясковец | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не защитавам позицията на г-н Йовчев, разочарован съм от управлението на БСП (не, че съм очаквал нещо друго) да не говорим за съуправляващата противоконституционна партия на ДПС! Но не съм съгласен и с колегите, дето защитават "нормалния и невинен" човек. Кой нормален човек си ляга в леглото със заредено и готово за стрелба оръжие? Ако си невинен и нямаш никакви вини, защо този невинен човек стреля, убива един и ранява трима полицай? Световната статистика доказва, че повечето масови убийци имат психически отклонения. Лек ден Уважаеми. Безпартиен към Умерен Националист.

От 2012г. до 2014г. този човек не е наранил никого и явно се правят опити да се скалъпи някаква удобна за властта история. Ами как няма да ги стреля като го нападат в собствения му дом през ноща и по точно когато сънят е най сладък. Как си въобразяват ,че ще нахлуят в собствената му къща маскирани и въоръжени с викове полиция и той ще се остави да го гръмнат , както стана в София с бай Миле и дружките му дето ги застреляха без въобще да се съпротивляват също с викове ,, лягайте на земята полиция,, пък се оказа че маскираните въобще не са полицаи и ги застреляха легнали на земята като кучета в ресторанта.Тия дето планират такива беззакония защо още са на свобода, а не са опандизени?

Като гледам как мънкат и гледат страхливо и Йовчев, и Лазаров, се питам, тия двамцата офицери ли са, мъже ли са, в какво са се клели, къде им е офицерската чест, мъжеството и личното достойнство? Къде им е отговорността? Приличат на уплашени мишоци, чудят се в кой ъгъл да се скрият и какви смешни оправдания да си намерят.

Тази сутрин по телевизиите криминални психолози казаха, че няма психиатрична експертиза на човека през 2012 г. имало е някакви съмнения на горнооряховско полицейско ниво. Йовчев и Лазаров да не лъжат, защото сме в ерата на интернет и компютъризираната информация. Но, както се казва, никога не е късно да станеш за резил.

ДА ПРАТИШ ОТРЯДА ЗА БОРБА С ОРГАНИЗИРАНАТА ПРЕСТЪПНОСТ СРЕЩУ ЧОВЕК КОЙТО Е ВСИЧКО ДРУГО НО НЕ И ПРЕСТЪПНИК СИ Е ЧИСТО ЗАКОНОНАРУШЕНИЕ !! За да свалят отговорността от себе си ръководството на МВР създава на нападнатия от баретите НЕВИНЕН човек МЕДИЕН ОБРАЗ на луд на психично болен без същия да има регистрация като такъв !!! КОЙ Е ЛУДИЯ ??? ТОЗИ КОЙТО Е НАПАДНАТ ПОСРЕД НОЩА ОТ НЕИЗВЕСТНИ ВЪОРЪЖЕНИ С КАЧУЛКИ И БЕЗ ИДЕНТИФИКАЦИЯ ЛИЦА, КОЙТО ПРИ САМООТБРАНА Е ИЗПОЛЗВАЛ СРЕДСТВА АДЕКВАТНИ НА ТЕЗИ НА НАПАДАТЕЛИТЕ ЛИ ???!!!! А КАК БИХТЕ ПОСТЪПИЛИ ВИЕ НА НЕГОВО МЕСТО АКО В ЖИЛИЩЕТО ВИ НАХЛУЯТ ПОДОБНИ ВЪОРЪЖЕНИ И НЕИДЕНТИФИЦИРАЩИ СЕ ЛИЦА !! ЩЕ ГЪРМИТЕ ЕСТЕСТВЕНО !!! ТОВА, ЧЕ СА ПОЛИЦАИ НЕ ЗНАЧИ, ЧЕ СА НАД ЗАКОНА И ИМАТ ПРАВО ДА ВЛИЗАТ В ЖИЛИЩЕТО ВИ БЕЗ ЗАПОВЕД КОГАТО СИ ПОИСКАТ !! ЕДИН МНОГО ДОБЪР ПОВОД ДА СЕ ИСКА ОСТАВКАТА НА РЪКОВОДСТВОТО НА МВР СЪСТАВЕНО ОТ НЕКАДЪРНИЦИ И ПОЛИТИЧЕСКИ ФИГУРИ !!!

На калпавия водолаз водораслите ми пречат! Ами ти защо не го арестува бре барек капутино! Имате газови гранати, димки, шокови кранати, уреди за нощно виждане. сега като си некадърен си ги заври отзад тези специални средства и мълчи. ти си главния убиец на полицай а не Калин.

Калине Калине трябваше да дойдеш да му свършиш работата на сегашния главсекретар че виж как я оплеска!Ако са мъже сегашните шефове в МВР трябва да подадат оставка а не да се оправдават с други като ученички!

Калин си я е свършил сега трябва да се подведе под отговорност за БЕЗДЕЙСТВИЕ . Ако този беше стрелял по деца кой ще бъде виновен тези които 2012 са се уплашили да го арестуват или тези които сега го направиха ...

От пет години само некадърници са управлявали МВР! Къде е сега Калин Георгиев за да обясни защо през 2012г е спрял операцията ! Да бъде съден от военен съд този "голям експерт"! Няма такава ненормална държава като нашата ! Искам да попитам Калинчо, сега той ли ще гледа семейството на Шарков ?

Ти нормален ли си,или напротив?Значи директора на училището подава сигнал още м. февруари,никой не взема мерки и сега Калин Георгиев е виновен!!Мамицата ви чевена ,проста,гнусна,долна.....!!Дайте ми кал.....ка!!!Направо в десетката м/у веждите!!

олигофрен си батка

Колега не се изхвърляй, че този калашник може да ти го навра където най малко очакваш !

И ние българите искаме това правителство да си отиде, но не си отива , много е нагло и не подава оставка ! Искаме проверка и ревизия ! Много лъжи и измами и искаме ревизия на всякъде и на всичко !

доколкото разбирам комуноидната сган, навремето Георгиев и Цветанов е трябвало да обезвредят лудия, ако и тогава да не е бил луд и със законно оръжие до края на 2012 г., само за да не проличи колко въпиещо некадърна е тая паплач, която превзе с преврат властта в държавата... Оставка от Овчев? Наивници... Тепърва има той работа да върши, когато почнат истинските протести против тия КРАДЦИ, които взеха властта в България!

Добавка - бройте им само КРЕДИТИТЕ - дотук 1,6 млрд. това полугодие - още 5, следващото - още толкова... За година и половина ще ги докарат до 12 млрд.... И, да не забравя, ДЕЦАТА НИ ЩЕ ВРЪЩАТ ТЕЗИ ПАРИ! ДОЖИВОТ, ДОРИ ТОГАВА, КОГАТО ТИЯ КРАДЦИ ВЕЧЕ ЩЕ СА ДУХНАЛИ С ПАРИТЕ НИ!!!

АЛО, МВР, БАЛОНИТЕ, ПЕРКИТЕ, САМО ПРЕДИ ДНИ ОБЯВИХТЕ СНИЖАВАНЕ НА ПРЕСТЪПНОСТТА И УВЕЛИЧАВАНЕ НА СИГУРНОСТТА! НАГЛИ МИЗЕРНИЦИ, ОСТАВКА!!!!!!!!!

В БЕЛИТЕ БРЕЗИ ТОВА НЕ Е ЛИ СЛЕДВАЩАТА ГОЛЯМА ИЗДЪНКА В МВР?АКО БЪРКАМ МЕ ПОПРАВЕТЕ!

Колкото до Калин Георгиев - и да плюете, и да пишете помия човекът е завършил с отличие Академията на ФБР в Куонтико, Вирджиния през 2004 г. Къде бяха специализациите на сегашните ръководители на МВР? Кой ли е по-подготвен да планира операции? Айде поне достойно поемете отговорност за некадърното си планиране, а не да измивате ръцете си със своите предшествениците!

абе да ти .............. нещастник, кво като е завършил, могъл е още тогава да предотврати сегашната ситуация.....

СИ ЛИЧАТ ОТДАЛЕЧЕ ПО ПСУВНИТЕ!

в РБ се нагледахме на калинки,образовани на Запад.Все не мога да забравя юпитата на царя.

КАЛИНКА КОЯТО СТАНА НАРИЦАТЕЛНО НЕ БЕ ОБРАЗОВАНА НИКЪДЕ!

Без да съм специалист по специални операции, спокойно можеше през деня СОБТ облечени като служители на Овергаз да "евакуират" сградата под предлог изтичане на газ. Отиваш да задържиш "психично болен" и при планирането на операцията никой не се досеща, че този човек няма какво да губи и след като има боен арсенал може да открие стрелба във всеки момент. "Операцията" се превърна в пълно фиаско и категорично ще влезе в книгите как не се провежда специализирана операция.

Парадоксално е че е спрял акцията без последващи действия. Ако лудакът беше убил дете или друг невинен човек отговорността щеше да е изцяло на Калин Георгиев. В случая обаче става дума за полицейска акция с днешна дата и отговорността за нея е изцяло на сегашното ръководство на МВР което е провело акцията. Случаят им е бил добре известен и са знаели пред какво се изправят. За Калин ще си запишем че в даден момент е действал непоследователно като това е можело да предизвика тежък инцидент много преди момента на днешната акция. За негово щастие не е.

"Много е важно защо през 2012 г. е спряна операцията, която, ако беше проведена, сега нямаше да има този изход", категоричен бе Йовчев. Значи така, г-н Йовчев! Въпросът ви всъщност е защо не направихте тогава операцията, за да свършите работата или пък да се издъните вие, а не да ни оставите сега ние да се изложим като кифладжии.

много малко тролове по темата; явно още не са спуснати опорните точки, а те сами няма какво да измислят за това осиране; доста нелепо звучи да обвиняваш предишните, че не са провели операцията, при положение, че претендираш, че си по-добър от тях и при положение, че тяхното бездействие не е довело до сакатлък вече 2 години; когато обаче на теб се налага да проведеш операция по залавяне на психар, който живее с майка си, мрънкаш, че реакцията му "иненадала" отряда за борба с тероризма и психарът се оказал много опасен; ми той ако не беше опасен нямаше да се планира такава операция, а щеше кварталния да го закопчае; отшили като на кафе при него и го помолили да се предаде; жалък Лазаров, жалък Йовчев и жалък Орешарски - повтарят като папагали, че проблемат бил от преди; как пък един от тях не каза, че са допуснали грешка и ще поемат отговорност (реално, не на думи); не само са крадливи и манипулативни, но и отчайващо некадърни тези сеганшите (не че предишните бяха цвете); идват избори и дано този път българина не е толкова наивен, колкото през по-голямата част от последните 25 години

Нека тук да си припомним и за белия автобус :))) Ех компетентен ми Йовчев - цървул скъсан

за такива издънки всеки отговорен в нормалните държави щеше да даде изявлние, с което поема вината и щеше да подаде оставка - и министър и шеф на полицията; тези хора без грам достойнство се опитват да прехвърлят на друг вината (при положение, че нито действията нито бездействието на другия е довело да трагедия, докато не се намесиха въпросните некадърници) и отново да минат метър като амеби; в онези държави сега на улицата щяха да излезнат роднините и приятелите на загиналия да им искат оставката и щяха да ги подкрепят дори повече хора отколкото имаше на летните протести, защото тези винават всякакви граници; жалко общество сме

Хм, от изказването на Йовчев излиза, че Калинката е по-компетентен от него, само дето навремето не е счел за нужно да разреши проблема с чичката, който сега ляга на крехките плещички на Йовчев.....и, ето ви издънка. Бог да прости загиналия, съболезнования на семейството му.

Некадърността на управлявище ни и невежеството им го уби , пратиха човека на исия да го убият , а отговорни няма ... най - отговорния и той не е отговорен , а кой е отговорен тогава ? КОЙ?

Това да не е да се разхождате по гарата и да ядете мазни банички. Тръгнали като на сватба.

На снимката се вижда един подмазвач.А всеки такъв е некадърник.

Аз съм жена и на снимката виждам един изключително красив и привлекателен мъж , които освен външност притежава и доста добри професионални качества и да ти кажа честно , искам си го , нищо че е женен

като го искаш,халал да ти е.Белким за това става........

ВЕРНО БЕ,САМО ЗА ТОВА ПРОПУСНАХА ДА ГИ ОБВИНЯТ.ЖАЛКИ НЕЩАСТНИЦИ,ВСЕ ДРУГ ИМ Е КРИВ,А БОЙКО НАЙ ВЕЧЕ.СТРАХ,СТРАХ......

Другари , виновни са Петър и Асен дето през 1185 година правят въстание срещу византийците и така Велико търново става столица,а покрай него и Лясковец провинция,а в Лясковец кулака Петко стана гербаджия и омискини с действията си народната власт!!!! Калин Георгиев е същия непман,буржуи и фашага като Петко! ДОЛУ ЦАР ПЕТЪР,АСЕН,КАЛОЯН,И ИВАН АСЕН 2 ,ДОЛУ КАЛИН ГЕОРГИЕВ,БОЙКО И ЦЕЦО,ДА ЖИВЕЕ НАРОДНАТА ВЛАСТ -СЕРГЕЯ,ДОГАН,КАПУТА,ФИКУСА И МИШО ЛАЙНАРЯ!!!!!!!!! УРААААА,ДРУЗЯ!!! п.п- забравих - да живее и другаря Путо!

Този не беше ли от тиквите на Боко?

Стрелеца е мнго ефективин, да го вземат на работа при комондосите, явно е равностоен на четиршма

Некъде съм си загубил правата на човека' да сте ги виждали из форумо некаде?

им върви на главни секретари-един умник си отива,друг идва на неговото място.

до какво ,,централизиране,, на власта е имало и тогава и сега, след като за една ,,специална,, от гледна точка на изпълнение , но ,,неспециална,, срещу въоръженото лице-психично болен а не мафиот или терорист,трябва ,,разрешение,, от политическо лице!!! полицията трябва да деиства независимо от всяко правителство защитаваики законите и народът и!!! може би всички правителства ,,искат,, тази централизация за да не ,,хващаме,, , ,,наши,, хора???

Карлуково е препълнено. Моля спрете изявите си докато се освободи място.

Всичко е подчинено на мафията,спомняте ли си един престъпник стреляше с гранатомети и пушки срещу полицията,но после един съдия /българин/ в съда в Страсбург реши,че той е жертва и му присъди обезщетение.Искам да знам името му.................. Сега се опитаха да се подиграят на онези,но сгрешиха като използваха най-неподготвените служители/те не са полицай и нямат нищо общо с полицията/ нали нямаше да бъдат използвани,но един служител на БДЖ решава друго и резултата е налице.

Kaлин Георгиев е много умен и няма нищо общо с тази глупава акция ! Той в момента не е шеф на МВР и не носи отговорност !

Умен човек задници не лиже. На Калин Георгиев афтите му висят през устата.

Четете ли внимателно! През 2012 г. Калин георгиев е спрял акцията, тоест - усуетил е довеждане в съда на Петко ли беше там. И съда, като подчинен подвива опашка и прекратява производството. Сега съдиите, К.Георгиев и днешните всички в затвора за неизпълнение на служебни задължения. Съдията премълчал услужливо капризите на К,Георгиев и с бездействието си е довел до смърта на баретата. Просто е като гъбена чорба - гъби и вода на огъня.

Троловете на герБ и бсП се надпреварват да замазват Калин Георгиев - а той е за затвора! Кажете го бе, роби нещастни!

Ти си роб , защото си се продал или тотално си откачил и нямаш никакво самосъзнание , никаква чест , никакъв морал , а не се питаш , защо си такъв , а отговора е , защото такъв са те направили , кои те направиха такъв .... айде мисли си

Ти наистина си враг, но най-вече на себе си.

НЕ ХАРЕСВАМ ГЕРБ КАКТО И СЕГАШНИТЕ НО ТОВА ОБЯСНЕНИЕ Е КОМИЧНО И МИ НАПОМНЯ ЗА ОНЕЗИ СЛУЧАИ КОГАТО СЪПРУГАТА Е ХВАНАТА В ИЗНЕВЯРА НА КАЛЪП КАКТО СЕ КАЗВА И СЛЕД ПЪРВОНАЧАЛНАТА ИЗНЕНАДА И ПОЧУДА СЛЕД МАЛКО ЗАПОЧВА ДА ОБЯСНЯВА КАК ЗА ТОВА КОЕТО Е НАПРАВИЛА ИМА ВИНА ГЛАВНО СЪПРУГА И!

НАВЯРНО Е ПОСТАВЕН ОТ НЯКОЯ ПАЛАВА СЪПРУГА!!!!

ЧУК

Навремето лудите ги лекуваха!Сега е на мода да бъдат застрелвани!Лека му пръст на ченгето!Съболезнования за близките му!

Гербаджии,като чета коментарите ви и виждам за пореден път колко сте нагли!Ами вие не сте болшевици,не сте и нацисти ,не сте и маоисти-вие ги надминахте,бе! Имате по-продухани мозъци и от талибаните!Вижте заглавието -"Калин Георгиев СПРЯЛ акция на МВР срещу стрелеца от Лясковец"!Какво да се коментира повече?

Mного глупава акция ! Най-голяма вина има майката и трябваше първо нея да арестуват ! Трябваше да издебнат майката, да разговарят с нея да се съгласи да ги пусне в къщи без шум да го хванат и да го лекуват ! Цяла вечер гонят курвите и сутринта рано правят акция ! Йовчев е много виновен ! ОСТАВКА !

чухме, че майка му го е снабдявала с оръжие и патрони и сега тя трябва да носи голямата отговорност............................

elle

Голяма трагедия! Скърбя за погубения млад живот, страданията на ранените, мъката на семействата... Но най ми е тъжно за смъртта на качества като мъжество и честност у хората, избрани да пазят спокойствието и сигурността на държавата. Грешка може и да бъде простена, но опитът за бягство от отговорност - не!

Абсолютно верно! -бягство от отговорност! Такава низост е!-виновен да си ,а да упрекваш другиго и то конкретно.Не търпи коментар!..а,представете си,такъв р ъ к о в о д и ,представлява бг о ф и ц е р и в МВР.А за "професионалността"на този мизерник,е срамно, даже да помислиш..

Виновни са ЦРУ, ФБР и всички хамерикански служби за сигурност. Наште са си свършили работата, само дето не я разбират.

Веновни са и спонсорираните от САЩ "правозащитни" организации, които направиха така, че полицаите да не смеят да употребят оръжие, дори когато е наложително.

++++++++++++++++++++

Всеки божи ден в любимия ви ЕС и ОСОБЕНО в САЩ се убиват престъпници с мотива "съпротива при арест".Затова в САЩ имат респект от полицията,защото знаят че няма лабаво. Стига сте ми напомняли за Чакъра.Ако беше излязъл и се беше предал сега щеше да е жив.

Ти нормален ли си да твърдиш, че убития полицай е заради нещо си от 2012 г. Какъв е проблема в случая Йовчев!? Ти си некомпетентен и нищо не разбираш.

УБИТИТЕ ПОЛИЦАЙ НЕ СА ПРИ КАЛИН ГЕОРГИЕВ, А ПРИ СЕГАШХИТЕ НЕКАДЪРНИЦИ.

Калин Георгиев -детето чудо на МВР, най-големият смешник, с най -смешното присъствие. Нали беше най-достоен, къде се крие този американски мишок?

Калин Георгиев е най- читавия главен секретар на МВР и не мисля че се крие ... умен човек

по тъп и от лидера си

Калине, ти ли си бе страхливецо?! Родата ли така яростно ти слага плюсове, а? Май се вижда краят ви, обречени сте!

Този ли се обяви за "изключителен интелект" сред полицаите?На мен ми прилича на поредния некадърник и корумпиран тип от системата на МВР.

Язък дето гласувах за БСП. ОСТАВКА ! НЕКАДЪРНИЦИ ! ТОЛКОВА МНОГО ГРЕШКИ НАПРАВИХТЕ ! ТОЛКОВА МНОГО ПАРИ ИЗХАРЧИХТЕ ЗА ПОКАЗНИ ПРОСТОТИИ ! ДО ТУК БЯХТЕ !

Евала поне , че си се осъзнал , защото много от твоите съпартиици (бивши)не проглеждат все още

мислисе преди гласуване

Лъжеш, че си гласувал за БСП. Каква е връзката на това за коя партия си гласувал и какво се е случило днес?

Пак се опитват другарите да злепоставят ГЕРБ. Защото ГЕРБ има здрави корени в полицията а целта е да разбият този монопол. Това е на Станишев идея защото много прозира е и е доста плитка. Само дето танкове не докараха.

Министър Йовчев е виновен и доказва , че е най-голения некадърник избиран за министър досега.

вчера здравната министърка не била виновна , нямало да подаде оставка при все че хора умират , защото нямат лекарства , днес , тоя не бил виновен и не виждал защо да си подава оставката, дете сираче остана , за това че пратиха баща му буквално на разстрел ... говеда червени

Министър Йончев ли е виновен за това, че един луд е изпращял? През ден в САЩ се появява луд, който изпозастрелва масово ученици и случайни лица. Такива страшни неща се случваха и в Китай, в Япония, Франция и др. Досега не съм чула някое високо поставено лице от тази страна да си е подало оставката.

АБСОЛЮТНО !!Министър Йончев трябва да поеме отговорност за това което се случва измежду подчинените му , той ги назначва , той определя , той подписва , той решава ...

Йовчо е категоричен , че е най- големия некадърник, избиран досега за министър на МВР и левашки прехвърля отговорността на някой друг отпреди 2 години. Кой ще му повярва на такъв некадърник.

Шибани герберунгели,колко години още ще страда народът от вашето безумно управление?Мърши скапани,какво смърдите тука и пак се опитвате да се измъкнете?Нали тоя на снимката ,според Тиквата,беше" най-големия и най-подготвен полицай на България"?Какво е правил 3 години,та не е взел мерки-ходел е по Тиквата да му клати ташаците!

Имало било показни акции при Боко,не знам какво но задържаха една камара опасни престъпници БЕЗ ЖЕРТВИ.Само за това им свалям шапка.Нищо друго да не са направили , но полицаите са се прибрали при семействата си живи и здрави.А сега "експертното" ръководство допусна един ловджия да ги разкатае

И каква е тая "камара",след като почти всички са пуснати от съдът?

Как са събрани доказателствата е съвсем друг въпрос.Но дори и ти няма да отречеш че тези хора бяха опасни а не като човечеца в Лясковец па бил той и луд.Така че това че няма жертви си е огромно постижение

И ти си за лечение. Акцията е спряна, защото убиецът е гейбераст.

А нещо за Чакъра да кажеш? А за...?

ПЕРФЕКТНА АКЦИЯ.ЩОМ КАТО ПРЕСТЪПНИКЪТ Е ВЪОРЪЖЕН КАТО БАШИБОЗУК , ПО-ДОБРЕ ТОЙ ОТКОЛКОТО РЕДОВИТЕ ПОЛИЦАИ

не е длъжен да излиза от къщата си, ако не иска. Какво да го прави Цветанов - да го разхожда на каишка ли? Като не иска да излиза, не е длъжен, не могат да атакуват къщата на всеки, който си стои у дома. Тогава никого не е заплашвал.

интересно,защо сега баш специалиста ,кандидат за нов шеф наМВР,Росен Петров мълчи като риба....Росене, що така бе Росене, ти такъв спец си по тез работи,утре се каниш министър да станеш, а мълчиш!!! Да заложиш 4 спец ченгета на мушката на психари да изкараш пак за виновни бившите управляващи,това няма аналог в цялата история на МВР КАЗВАТ СПЕЦИАЛИСТИ!!!А сега онова недоразумение със зализания перчем обикаля от тв в тв и говори тъпотии,бил виновен друг, Йовчев ти и твоя глупак Лазаров,носите цялата вина,няма ли поне един мъж в това антинародно правителство,подкрепяно само от ибрикчии......

Е, ти къде си бил днес? Р.Петров влизаше от студио в студио да обяснява как той щялда се справи в такава ситуация.

Ако беше пръднал по накриво миналата година, сега нямаше да си министър. Ако беше валял дъжд вместо сняг миналата седмица....... сигурно ББ щеше да е виновен, дрън дрън, арина....