Няколко ранени при стрелба в ресторант в Истанбул

Стрелба имаше днес в един от ресторантите на истанбулския район Фатих, съобщиха ТАСС и БТА, позовавайки се на дубайската сателитна телевизия "Ал Арабия".

Обратно в новината

Коментари - Няколко ранени при стрелба в ресторант в Истанбул | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Чудя се защо нормален човек би отишъл в турция. ма който нема мозък да върви.

Добро утро ! Престанете с простотиите по доказването ,че Истанбул бил български и ще бъде и пр. и пр. плоски доказателства.. Набибулина била българка ? Иди кажи на един татар, че е българин и ще ти строши главата. Татарите са си чисти монголци. Такива са и прабългарите. Добре ,че са се омешали със славяни та са придобили човешки вид

дращиш без да знаеш, явно си пропускал часовете по история. И си смени името на ТЪПАК, се е "македонско".

чудя са на откачалките дето блъскат път до този Инстамбул ... Айде рускините ги разбирам ,търчат да си хапнат ,пийнат и изядат няколко рязани ,ама нашите ... къв го дирят там ...Ами то капъла чарши го има от Димитровград ,Асково ,до всеки окръжен град бе ... за едни фалшиви стоки ли сте хукнали натам , за небет шекер ли , чудя ви се или за шибаните им курорти ... Какъв го дирите в Турция бе скапаняци ? Като кажат Турция ,че Турция ...капалъ чарши , андалусия ,капасинкендер айде бе ... простаци ... одете да ви гърмят ебът и да го духате скапани смотаняци долни

Е, добре, представям и ако сега на сина ми му кажат, че утре лети за някъде си, ама през Истанбул, то аз какъв скандал ще направя!

Има определена закономерност в семантиката на думата Истанбул - може ли да се тълкува като "... и стана булгарско"? И кой ли ще е баш баканът?

И каква е закономерността в семантиката на името?

ТУРКИЯ КЕ ПАДНЕ :))

Много са догадките защо Цариград/Константинопол е наречен Истанбул. Дори и самите "турци" не знаят защо и кога. Налагащата се "гръцка" теза, че може би идвало от "stan poli" (към града) звучи доста несериозно. Допреди гоненията на българи при Ататюрк в града е имало огромна българска диаспора. Цариград заедно с Букурещ са били най-големите средища на българските будители по оно време. И сега моите тълкувания. 1. От старобълг. и староперс. "стань" - "държава" или "населено място", "bul"- съкр. от bulgars, тоест - "принадлежащ на Държавата на Българите" или "построен върху български стан/селище", или "селище на българите". Второто, транслитерирано от латинската транскрипция на името Istanbul, също може да значи и: "И ще стане Български". Въз основа на богат прочит, изпитвам и известни съмнения, дали трансформацията на името всъщност не е била: Станбул > Истанбул.

"И ще стане Български" - "И стана Български". Кой както му изнася да го приема. :)

ДНЕС ЧЕТОХ ЧЕ ЕЛВИРА НАБИБУЛИНА ШЕФКАТА НА РУСКАТА ЦЕНТРАЛНА БАНКА И ИЗБРАНА ЗА БАНКЕР НА ГОДИНАТА ОТ БРИТАНСКИЯ "ИКОНОМИСТ" ... ... ТА ЧЕТОХ КОГА КЪДЕ ЩО - АМИ ТАТАРКА ОТ БЪЛГАРСКИ ПРОИЗХОД РОДЕНА В УФА ....А В РУСКАТА ВИКИПЕДИЯ ПИШЕ ЧЕ ОТ ПРАБЪЛГАРИТЕ ПРОИЗЛИЗАТ И КАЗАНСКИТЕ ТАТАРИ И ЧУВАШИТЕ И БАШКИРИТЕ :))

Много интересно :))) Пък и съвсем скоро ще излезе истинската история за древният народ бродил из нашите земи, нашите пра-деди!

Точно така.Имало е много българи в Истанбул,някои са се върнали тук в България,но доста са останали.Имало е и руси,поляци,унгарци,словени,гърци,босненци и какви ли не още.Затова да не се чудят някои защо има толкова руси,бели турци със сини очи.

Няма защо да се тревожите за арабите, афганистанците, чернилките и др. там народи които влизат без документи в България. Това е държавна политика на страната ни да ги пускат а не да ги залавят и то без да ги регистрират. Мои познати от граничните места, които всеки ден срещат бежанци др. подобни казват че са навсякъде катуните им. Самите горски и граничари са предупредени от едни батковци с големи джипиве които отговарят за различни населени места относно каналите, да не звънят на 112 или на други телефони а да си мълчат. Ако не си мълчат като виждат бежанците са заплашени с увилнение от работа. Така че не се тревожете това си е държавна политика за пускане ба територията на България и поддържане на каналите за трафик. Момчетата които отговарят за каналите са представители на големи български оръжейни фирми. Няма нищо страшно спете спокойно

Мен по ме вълнува кога ще отнемат незаконно придобитото имущество на поне един член на НС.

А дали всичкото не е един театър ...!?!

Ти като си в комбина с Късия и аятолаха и тримата смляха/ браво това така го може всеки/ Алепо и си вкарал в затвора над 100 хил. военни и интелигенция да си мислиш,че ще ти се размине-НЯМА ! Най-сетне русите ще гушнат Босфора покрай бъдеща покана на Ердоган. Кръв много кръв ще се лее............!

Цариград е бил римски, а не гръцки. Плюс това Римската империя е основана от латините и нейни императори са били и арменци и траки.

kirchevo

И като са били траки ние какво общо имаме с траките , освен че са живели на тези земи където сега е БГ-то

Педераст прост! А ти какво общо имаш с баба си, бе малоумник? Ами с пра-баба си? А сега да те напсувам на майка, баба, пра-баба и пра-пра-пра-пра-баба! Нещо да те заболя? Та даже и някоя от пра-бабите ти да е приела исляма, заради размахана сабя над главата ѝ и над децата ѝ, ааааа?

Това за Цариград наистина ли си мислиш, че е умно твърдение и истина? Бива кретенизъм, но трябва да си по-умерен в него.

Цариград е създаден като Константинопол от траките Константин и Елена-майка му. А Византия е Източната римска империя, чиято сърцевина са траките. От траките са произлезли десетки римски императори, обичайно управляващи по 1до 3 години,поради убийства и отравяния. Елините или гърците са заимствали тракийската култура и тракийските богове, знания, наука, занаяти. Траките са били гологлави с плитки, яздещи коне, пиещи конско мляко =прабългари. ЕДИН НАРОД!

То бива простотия ама.Слушай сега-старото име на Цариград е Византион и еоснован от гръцки /елински/ колонисти от гр.Мегара през 667 г.пр.Хр. от цар Византас .През римската империя е наречен Константинопол.Но града на градовете-Цариград винаги е бил гръцки ,с гръцко население и култура.Одриски /тракийски/ царе са опитвали да го превземат ,но не са могли.Траки са живели в близост до града ,но той винаги е бил--Г Р Ъ Ц К И.

Турция докато не влезе в евразийския союз при браЦката си раССия - нема да се оправи! В евро-афро-азия Вожда Путин Шеломов бди от портрета любим и вика наздраве с шишенце Бояришник!

Въобще не ме радва това.Турция е на една крачка и тези,които си мислят,че са недосегаеми дълбоко грешат.Честно-страхувам се за децата си,пълно е с араби в София и са по-зле от нашите цигани.Аз така знам-каквото е в комшията,такова ще дойде и при нас.Не се радвайте на чуждото нещастие.

Нали пише, че инцидентът е с криминален характер. Разните луди бомбаджии все пак не отменят обикновените айдуци. Аз вярвам, че този инцидент е наистина разпищолили се бандюги. Че и у нас не ли така доста често напоследък. КАкво си се запритеснил толкова чак - виж какви информации излязоха от българските села и градове напоследък - какви изроди и кретени има - нищо че не са араби. Такъв е животът - гледай по-спокойно. Това е положението. ЧНГ

Абе що така... вчера денят си мина и замина, а никой никого не застреля в Турция.

няколко ... ако няма поне 300 трупа не ме занимавайте, и поне 30 "българи" с Турско самосъзнание.

Приятелят на Путя до къде я докара Турция, дрогаре???

САЩ бавят но не забравят Ако построят Турски поток тръбите ще ги гърмят през ден

Костадин

Ако в Савецкия саюз беха пастроили комунизъма, сега щеха да се пързалят не върху лед, а върху мед и масло.