14 убити при стрелба в социален център в Калифорния

14 души са убити, 17 ранени при стрелба в център за хора с увреждания в Сан Бернардино, Калифорния. Двамата нападатели са убити. Има съмнения за заложени бомби.

Обратно в новината

Коментари - 14 убити при стрелба в социален център в Калифорния | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

164 Стиха от Корана призовават за джихад. Все повече тероризъм ще има тъй като повече мюсюлмани ще четат Корана и ще трябва да го следват понеже вярват в него, че буквално трябва да го следват.

САЩ си има законно правителство. Не може да се допуска нито умерена, нито неумерена опозиция. Свободата на словото и демокрацията са за останалия свят, където управляват диктатори.

Ислямът не позволява подобни прояви на насилие, припомниха нейни представители. Ем не позволява пък все са такива

не съм го чел, но явно тази религия поставя смъртта над живота, поставя жената като вещ и затова един млад мъж, ако душата му не е обзета от любов към жена и развитие на взаимоотношения, то този свободен емоционален капацитет се трансформира в джихад. ЗАЩОТО ЧОВЕКА Е СЪЗДАДЕН ДА СЛУЖИ И ДА ДАВА ОТ СЕБЕ СИ, колкото и да е егоистичен. ТОЙ е социално същество, което има нужда да се реализира. А тази религия се изповядва от хора в бедните райони и от емигранти, които винаги имат комплекс. Това е религия на бедните хора или на неприетите в чужди общества. От цивилизования мъж не става войник - той иска наслаждението от живота и постиженията. А бедният няма какво да губи. Бедният и емигрантът е хронично обиден на света. Затова не запомня хубавите поучения от религията, а се фиксира върху тези 164 реда, зовящи джихад.

Може на предколедното парти да са обсъждали петролодобива и търговията му и човека да се е засегнал. Но защо държи в мазето бронежилетка, не знам.

Мчи то в дивия запад без бронирана жилетка извън центъра си е чисто самоубийство!

Естествено, но не трябва да се забравя и от кого са ни освободили.

Явно добре са си ги обучили.

Нещо ти куца логиката. Казваш, че който не харесва Русия, непременно е привърженик на американските ценности. Е, аз плюя на американските ценности (поне на повечето от тях), но същевременно никак не харесвам политиката на руснаците, и то в голяма степен именно защото усилено подражават на Америка.

Само това лято се промъкнаха в Европа 1 милион джихадисти. Ислямска държава у нас си има и политическопредставителство - ДПС!

ТОВА СА ДЪРЖАВИТЕ ,КОИТО РАЖДАТ ТЕРОРИЗЪМ-САУДИТСКА АРАБИЯ,КАТАР ,ТУРЦИЯ ДАНО ТРЪМП СТАНЕ ПРЕЗИДЕНТ И ЗАТВОРИ ДЖАМЙТЕ ,ТАМ Е ЛЮПИЛНЯТА НА ИЗВЕРГИТЕ

разбирам, руснаците са недоволни от путин затова убиват от омраза! А хамерите от "щастие" ли се убиват? Нали всичко им е наред - нова е САЩ - Рай, богатство, свобода, демокрация? Какво не им стига още?

А защо тия добри и демократични американци се стрелят масово по 1 път на ден? Нали живеят в рая на земята, страната на благоденствието и свободата, в страната на твоите мечти?

Така американците се пазят от джихадистите-избиват се помежду си и ги карат да се чувстват излишни..

3 декември е 337-ият ден в годината ... А това е 355-тата стрелба в САЩ за годината... Интересно колко са жертвите дотук? (убити и ранени) Голяма свобода и демокрация в тези Щати бе. А уж не са алкохолици и ватници. Явно всяка нации си страда от пороците и няма добри и лоши, а само по-лъжливи и арогантни или по-искрени и сърдечни народи.

Ставаш смешен с мокрите си сънища!

Колко хубави американски имена! Саид Фарук и Ташфин Малик!!!

и не са сигурни дали е тероризам с тези имена.кои ми сра в гащите.

мултикултурализъм в действие. точно това искат Обама и Меркел и за Европа.

И такива неща става в демократичния Говедарник?! Дето трепят негрите по улиците посред бял ден.. ?Има най-много затворници на глава от населението в света..Най-много затвори....Най-много психясвания и масови убийства по училища,църкви,университети и т.н?! ТОВА НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ!!! НЕ Е ИСТИНА ВЕДНАГА ЩЕ ВИ ГО КАЖЕ НЯКОЯ ПЛАТЕНА ЕВРОКОНЧИТА!!!

От много учене хората изперкват. Не случайно в първите 10 най - престижни университети в света, 8 са американски. Кога ще ги стигнем американците с нашия СУ, който заема почетното място - 587?

това че са престижни, нищо не означава - такива са защото имат пари да си платят на тези, които правят класациите, та като платежоспособността на българските студенти се изравни с учещите в тези университето, СУ-то вдигне яко таксите, ще има пари да се плати да се вдигне в класацията

Особено след 25 ГХОДИНИ ПЕДОКРАЦИЯ ПОГУБВАЩА КАКВОТО Е ОСТАНАЛО ОТ ОБРАЗОВАНИЕТО НИ!!! ТЪПИТЕ КРАВИ БЯХА НА СВЕЛИННИ ГОДИНИ ЗАД НАС..А СЕГА НИЕ СМЕ ЗАД ТЯХ!!

ТРЕПЯТ С АВТОМАТИ В КРАВАРКСИТЕ УЧИЛИЩА И УНИВЕРСИТЕТИ...ЩОТ СА МНОО ДЕБИЛНИ А?:) А ПРИ НАС НЕ ГО ПРАВЯТ ХОРАТА..ЩО ЛИ ТАНА?! :)

питах на едно друго място , но нищо не казаха . Ти като ги разбираш толкова нещата , хайде кажи : Защо когато стрелят по руснаци чалмите са добри , а когато стрелят по американци са лоши ?

Лошите са накарали добрия да яде свинско на партито и са му подхвърлили някоя закачка по адрес на религията. Добрият не е издържал на тая явна несправедливост и ги е запукал. Дошли са други лоши с оръжие и са опукали добрите.

Май доста дълго се е подготвял добрият за това изненадващо ядене на свинско - бронежилетки и какво ли не...

Да не мислиш, че не са го дразнили и преди?:)

още един път доказателството за така интегрираните, хармонични и толерантни общества на САЩ и ЮК, които най-редовно проповядват как другите трябва да следват модела им... булшитс.

Гледаш грешната справка! Убийства на граждани от полицията: САЩ - над 1000 на година РФ - 3!

Случайно или не, единият от терористите се е казвал Тайип Бин Ардоган - съименник на турския президент, но гражданин на Катар (те отговарят за издръжката, въоръжаването и операциите на Ал Кайда)

Тези Саид и Ташфин ми приличат на руснаци малко.

И ти ми приличаш на руснак по писането. ;)

"Президентът Барак Обама коментира в интервю за Си Би ЕС, че в САЩ има "модел на масова стрелба, който няма аналог другаде по света" - С невъоръжено око виждаме, че САЩ прави всичко възможно да внедрят своите американски навици навсякъде по света!!! Засега доста успешно!

Как да наречем такива събития в САЩ освен обичайни. Или защото Обама, нобеловият лауреат, ни е помолил и ще мълчим? Рибата се вмирисва откъм главата и това важи 1000% и за убийците от САЩ, било в масови убийства на своя територия или като военни действия на чужда!

Като че ли повече прилича на битово-служебен скандал.Събиране, бил там, ядосали го, излязъл, пак влязъл и запукал......старите, сакатите и немощните хора??!!Да не се окаже, че между убитите са шефовете на "Социалните грижи"?!Това няма почерка на тероризъм, но пък и тероризма е непредсказуем!

Абе не е баш така . По CNN гледах , че и тримата са били тежко въоръжени и с бронежилетки , а и са семейство , не ми изглежда на нещо спонтанно. Ако е било спонтанно , тоя е щял да влезе сам , не с жена си и 3ти човек.

Да живее демокрацията и свободата!

ще ти обясня! Ти погрешно сравняваш бройките на убийствата.Трябва да сравниш "опитите за убийства"! Реалните убийства може и да са равни, но опитите са три пъти повече в САЩ, в сравнение с Русия!Просто руснаците стрелят по-точно...

Който е слагал минуси да знае че това е наистина така. Опитите за убийства са повече в САЩ. Според мен прочината за повечето оживели е това че американската бърза помощ е по-добре обучена, но сигурно и кадърността на убийците има значение.

Барак Обама дали е от руската пропаганда?

Саид Фарук и Ташфин Малик - мдам. Явно поредните ислямски откачалки.

Единият сега има 72 забулени девственици на небето, а другата - 72 брадати джихадиста.

Каква друга работа може да имаш? Дори и жаби да валят в Сахара, ти пак ще намесиш Русия, защото за това ти плащат!

За сетен път да ви коментирам една истина която също я крият от вас. Не оръжието е виновно в случая, а това колко е нагънато това сивото, а в случая и "либералната" пазарна икономика примесено с местната расова омраза. А нашия "лош матрял" да си остане там подведен от рекламата за "държавата с неограничените възможности". А относно Обама, съвсем нормално е като и самият той е от кениец и американка, а може би еврейка т.е. с дьонме с мюсулманско вероизповедание. И с неговите разсъждения, затова сега ви интегрира с арабския свят.

абе ние знаеме че америка има много неща дето нямат аналог...ама защо все се опитваме да ги копираме....

На кривата ракета евреите са и виновни!

Тая арабела с американско гражданство от какво се е радикализирал? Работил е държавна работа, което там си е направо добре, освен да са го обидили на произход след случките във Франция и понеже арабите са си кибритлии е превъртял. А там да си купиш автомат май не е много трудно и ето я трагедията.

Тази работа много прилича да е на излямските терорирсти, но амркианците явно се стесняват да го признаят.

"Това е 355-тата стрелба в САЩ за годината, което отново предизвика дебати за затягане на контрола над оръжията. " === Без коментар.

Сред повече 300 000 000 милиона население от които сигурно половината емигранти, свободно носене на оръжие и право за ползване това е точно едно нищо! На нова година тук ще се стреля много повече!!!

Дай направление .

Silverado, там, в САЩ де, живеят само юнаци, а като гледам българските емигранти-най-големите.Нападнали център за хора с увреждания, защото ако бяха нападнали мястото, където ти се трудиш,учиш или не знам като какъв се изявяваш сигурно щеше да ги удушиш с голи ръце, та и за още да питаш.Не знам откъде извира празното ви самочувствие.Иначе, бог да ги прости жертвите.

Е как от къде от празните глави!

Според мен това са били умерени опозиционери, протестиращи срещу политиката на американската политическа олигархия. При това от малцинствата. Простеста и беше безмилостно удавен в кръв от правителствените войски. Някои трябва да вземе да достави на мирните протеститащи още оръжия, както САЩ правят в Сирия...

Присъединявам се: Je suis un Américain

Аз се присъединявам само ако е шега.

"че в САЩ има "модел на масова стрелба, който няма аналог другаде по света"". За съжаление президент Обама е прав.

За лакомите американски оръжейни корпорации, човешкият живот е само доказателство и разменна монета за ефективността на търговията им. Само да си представим, че според статистиката в САЩ ВСЕКИ ДЕН стават такива масови убийства и Обама казва, че това не било част от американския начин на живот! А кога би било? Като се прави по-често от секса? По три пъти на ден като храненето! И това ми била демокрацията, която е пример за останалия свят!!! Ама те затова я налагат с оръжие! Щото е много привлекателна!

как да няма аналог тази масова стрелба бе обамчо -ами във франция забрави ли?беше още по-масова-ясно че са арабески по имената им

Ето до къде води МУЛТИКУЛТУРИЗМА и ТОЛЕРНТНОСТТА към озверелите ЧАЛМИ и последователите на Аллаха... ИСЛЯМА Е НОВИЯТ ФАШИЗЪМ,РЕЖАТ ГЛАВИ,ИЗГАРЯТ ЖИВИ ХОРА ,БУЧАТ НА КОЛ......ЗАЩО ЗАПАДА Е СЛЯП КЪМ ТОВА СВЕТОВНО ЧУДОВИЩЕ ИСЛЯМА,ДОКОГА ЩЕ ТЪРПЯТ МИЛИОНИТЕ МУСУЛМАНСКИ УРОДИ РАЗВЪЖДАЙКИ СЕ КАТО СКАКАЛЦИ С ПО 10 ДЕЦА И ИЗДЪРЖАНИ НА СОЦИАЛНИ ПОМОЩИ ЗА СМЕТКА НА РАБОТЕЩИТЕ БЕЛИ ХРИСТИЯНИ????

Докато християните не станат истински такива а не псевдо само носещи кръстчета и плюскащи по празниците!

Обама да спре да активира тея монарх-роби...ама няма да спре докато не постигне целта си да изземе /те сами ще го дадат/ оръжието от американците..

И какви американски граждани са това.Можеш да станеш гражданин на тази страна,която те приема,единствно когато напълно се интегрираш в нея.Иначе си гражданин с документ.А повечето от тия никога и не са мислели да се интегрират.

Айде пак резаци.....

Американците ще ги ограничат не заради убийствата, а защото оръжието е ВЛАСТ, както информацията и парите. Затова народът се държи далеч от тези неща, които са притежание само на властимащите. Гаврата при нас е, че в Конституцията ни е записано, че властта принадлежи на народа, но пък не му се дават средствата да я упражнява реално.

Притежанието на оръжие гарантива правото на народа да смени властта, когато тръгне срещу интересните на страната и на народа. Това е записано оше в първата конституция на САЩ. Затова в държави управлявани от паразити и наглеци хората не се допускат до оръжие, право на оръжие имат само бандитите, полицията и пазвантите на политиците. САЩ е създадена от нищото от велики политици, при това след война със най-голямата тогава вовнна империя. А сегашните мижитурки ще съсипят тая велика някога държава и ще унищожат права и свободи приети още при основаването й...

Хаха тези мислюмани ше изтрепят всичко живо докато се усетят нормалните хора.

Не знам американските закони, но първоначално могат да забранят носенето на оръжие извън дома им.

Терористи и масови убийци не се интересуват от законите. Дори и в САЩ където лесно се намира законно оръжие тези са били предимни с незаконни. В париж бяха само с незаконни автомати. Какво ще стане ако такъв човек го спре полицай за проверка? Ами първо застрелва полицая, после продължава наред. Режима за получаване на оръжия трябва да се улесни за да могат гражданите да се защитават.

Разрешителните и в България са за притежание и за носене. Те са 2 различни. А ако застреля полицай, в САЩ ще го погнат докато не го гръмнат. Освен това може полицай да забележи или усъмни, че носи такова и да го провери и арестува, само защото го носи. В САЩ с насочен пистолет в него и мръдне ли рязко - бум.