Всички от забранителните списъци могат да съдят държавата

Всеки български гражданин, попаднал неправомерно в така наречените забранителни списъци за гласуване, може да сезира Съда по правата на човека в Страсбург.

Обратно в новината

Коментари - Всички от забранителните списъци могат да съдят държавата | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Протестен митинг-шествие под наслов "Искаме си гласа обратно" ще започне в 15 часа в събота от пилоните на НДК и ще завърши пред ЦИК, съобщават инициативният комитет от младежи, които са се организирали се чрез социалната мрежа Фейсбук.

С кой акъл лишават българите от конституционното им право да гласуват. А знаете ли, че за първи път от 4 вота до сега, българите в Босилеград и Димитровград бяха лишени да гласуват. А знаете ли колко българи в Турция не можаха да галасуват. А и в чужбина като цяло. Страх.

е то държавата има ли толкова пари, че да плати като я осъдят на всички хора..

МВР е с най-големия бюджет в държавата. И понеже грешката е на МВР, редно е те да платят.

Има умисъл, как да няма. При разчет на ЦИК от 49,2 секунди полагащи се на гласоподавател от основния списък , за да гласува по местоживеене в двата избора - президентския и местния- в секция от 1000 души по списъчен състав , ако се докаже, че такава бързина не може да бъде постигната дори и от млади хора под 40 годишна възраст, всички инвалиди и възрастни пенсионери имат право да съдят държавата за физическа дискриминация, възрастова дискриминация , преднамерено унижение и морална обида. стига да се намери адвокат, който да докаже, че желаещите да гласуват за своята партия са останали без право на гласоподаване в единия от изборите. Защото, ако изборите бяха в различни дни, времето определено за всеки от тях би следвало да е половината от времето на 23, а именно не 14 часа, а само 7 часа. ТОЕСТ изборите са били проведени противоконституционно.

aa, не може - в турция как гласуваха едно време за 15 секунди и пак не се оплакваха!

НА ТЯХ АЛЛАХ ИМ СПИРА ЗА МАЛКО ВРЕМЕТО, ГЛАСУВАТ И ПОСЛЕ ПАК ИМ ГО ПУСКА ДА СИ ИМ ВЪРВИ НОРМАЛНО.:))))))))

Тъй,тъй,джанъм-съдете я тая пущина-държавата,дето още ви търпи да я населявате.Голи охлюви!

Това са манипулирани,нечестни,а може да се каже и фашифичцирани избори.Срам е в днешно време да се допускат такива нарушения на правата и свободите на българските граждани.Бойко Борисов ни върна във времето на тоталитаризма.

Интересно по колко евро на ощетен гласоподавател могат да присъдят некадърниците от Страсбург? С помощта на комуноидните адвокатчета специалисти по международно право може да ни вземат доста кръгла сумичка. Най-смешното е, че бедният и глупав електорат от ляво също ще плаща.

Герберасто промит. Въпроса е че ще се докаже че в цъвтящата и просперираща България всъщност е наложена мутро-милиционерщина

"Всички от забранителните списъци могат да съдят държавата"? Да но само тези, които са неправомерно там, могат да я осъдят. Освен това неправомерното попадане там си е административна грешка и има къде да се заведе дело у нас. Чак след това може да се ходи в Страсбург (ако тука бъде загубено). Просто адвокатката си търси хонорари. А на въпроса кой ще плаща. Ами всички ние - и на Ц.Ц. ще му се падне една седеммилионна част, но той ще си го избие.

Аз също бих съдил държавата и с удоволствие после ще си изхарча парите. За здравето на всички български мутри и техни мутанти. Преди гласувах за Светльо, но сега категорично няма да гласувам Пикасото да получи цялата власт. Ако Калфин победи поне от време на време ще се опитва да дърпа поводите на развилнелите се полицайчета и техни събратя.

А кой ще плаща после?

Голям резил за милиционеро Цв.Цв. с тия забранителни списъци. Масово се отказва право на глас на хора, които просто са били в командиравка за 2-3 дена в чужбина. Заради тези и куп други простотии през последните 2 години ще гласувам за Калфин!