Каналджии измамили премръзналите в Странджа бежанци

Премръзналите бегълци от Ирак, открити в неделя в Страндажа, са били измамени от каналджии, които им взели по 3000 долара на човек.

Обратно в новината

Коментари - Каналджии измамили премръзналите в Странджа бежанци | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Как си мислят теееее. Цживот до печката и разходка до родилния дом да тъъгнат посред зима че и със деца? Обричат и себе си и децата си на гибел. Всеки пати от акъла си.Жал ми е за тях но алчнотията няма граници.Сами са си виновни!

България е БАЛКАНСКА страна- това да не се забравя. Нищо не сигурно.Тука се стреля, бие. Диви балкани. Съвсем правилно е решил германският съд.Тези толкова истрадали бежанци трябва да се подслонят на сигурни места.Ние сме уверени че "ГЕРМАНИЯ ЩЕ СЕ СПРАВИ" и тя го доказва. Желаем им УСПЕХ.

Моето семейство и аз многократно сме кандидатствали за визи - редовно, надлежно и законно. Много пъти ми е отказвано. Установил съм се там, където ми е било разрешено да вляза законно, законно съм се регистрирал за работа и най-законно си плащам данъците. Нека да не ми играят по тънката струна - знам какво е да отиваш някъде, където не знаеш какво те чака, с кого ще се срещнеш и да си без пукната пара в джоба - на целия този фон $3000 ми звучат доста несъстрадателно. Тръгнал съм преди 25 години, когато нямах роднини или приятели при които да отида. Целта ми не беше определена държава, целта ми беше законово плащане на данъци - и съм работил здраво и са ме обиждали още по-здраво, за да го заслужа. Само, че някъде по пътя съм си загубил криворазбраната милозливост - ако аз, обикновеният, средностатистически никой мога да се справя на двете си ръце, тогава и всеки азиатски такъв да се стяга и да не чака на моите усилия. В Турция има обувки за $10 долара - ако имаш $3000, защо чакаш аз да ти ги купя?!?

Това е някакъв АБСУРД. Тръгнали са НЕЛЕГАЛНО да минават границата - В ПЪЛНО СЪЗНАНИЕ, даже са платили за това. Тези хора трябва да бъдат СЪДЕНИ, затворени, или ЕКСПУЛСИРАНИ. Вместо това, те ги лекуват с нашите пари, после ще ги вкарат в лагер, пак с нашите пари, дават ги по телевизията и накрая ще отидат в Германия да папкат немски социални помощи. Ми как ще спре потока от "бежанци"? Те ЗНАЯТ, че в Европа ги очаква рай - парички без да работят, бели булки, не забрадени и липса на закони. КАК ЩЕ СПРАТ ДА ПЪПЛЯТ НАСАМ, питам, при тези условия??

ужким много трудно това пътуване, пък ордите мераклии не престават. по-големи стават. и защо не си седите в ирак бе джанъм? там си ви е на-добре...

Мърши мръсни, въобще не ме трогвате. С нищо не сме ви длъжни, а и няма от какво да бягате!

и има опасност за живота им,защо не са тръгнали към мюсюлманска държава или да са останали в турция.Къде по дяволите се влачат към Европа.Първо са много тъпи,непросветени ,неграмотни . Такава неука сган

Никаква Германия, Меркел каза, че източноевропейските държави трябва да проявят солидарност и също да приемат бежанци! Остават в България!

Че ние отдавна сме приели 1.5 милиона бежанци от Раша! Само, че те са културни, не са бандити, даже са си купили 500 000 апартамента тук, в България (данните са на ТАСС)! Нямаме капацитет да приемаме повече!

Нищо, ще пробвам да го напиша пак - аз съм упорит човек. Ако перефразираме старата поговорка: "Да бе в Турция седяло, не би бяла смърт видяло" А инак, Да - каналджиите са за еане! Да им режат тпките!

Хм, дир ге пак ме режат с лъжи, че говоря извън темата и съдържа спам - явно някой им дърпа конците, какво да се говори тук

исках да напиша link

Цигани пребиват и убиват наши пенсионери по селата за последните им жълти левчета, а бежанците вадят по 3000 долара за незаконно минаване на границата?!!!!! Да се оправят бе, майната им!

1. Не разбрах как така е гладна , без обувки а има 3000 за каналджия? 2. Ако иска да отиде в САЩ при роднини както твърди, защо трябва да минава през Германия? 3. Доколкото схванах "племенницата" починала щото нашите граничари са искали да си изпълнят задълженията и да не допуснат нарушители и вероятни престъпници през граничната бразда. 4. Защо не казва нищо за турските граничари? Те къде са били през това време и защо не са засекли вероятните престъпници - нарушители на държавната граница? Или те са стоели зад някой храст наблизо и са се подсмивали на сеира на комшията - разбирай нас. 5. Демонстрираното неуважение и незачитане от въпросната "сирийка" е очевидно. Въпросът ми е следния: Колко още като нея и родата и ще хрантутим вместо да бъдат третирани според закона като нарушители и санкционирани като такива? За такива няма ли затвор, депортация, парични санкции че е ангажирала българските служби за спасителна операция? 6. Кога ще се приеме опита на Дания т. нар. "бежанци" - да заплащат екскурзията си до Европа с наличните си средства, а не да лежат на гърба на почтения данъкоплатец? 7. Какви "културни особености" на тази "бежанка" трябва да сме готови да посрещаме и да се съобразяваме? да не са като ония "културни особености" от новогодишната нощ в Кьолн?

Щом сега ,в средата на зимата има такъв поток на мигранти ,постоянно преминават или се давят както преди дни ,какво ли ни чака напролет като времето се затопли ,сигурно милиони пълчища талибани.

БРЦК

Минирайте границата и да се приключва. Ограда не е нужна.

Аз, ако пресека тяхните граници някой с метани ли ще ме посрешне? Хвърлили си и документи и обувки да се правят на луди. Как пресякохте толкова хиледи километри и толкова граници да се правите на нещастни чак в БГ? Що не си стоите в братска Турция, ами се пръснахте по Евтопа също като хлебарки?? Такава ви е инструкцият за ислямизиране на нови територии....

тези нещастни хора са жертви на Щатите, ЕС и Запада като цяло и те носят пълната отговорност за всичко ставащо. каквото и да приказват, за каквито и ценности да дрънкат истината е че над всичко са интересите им Щатите с подкрепата на своите васали и колонии влязоха в Ирак, Либия, Афганистан, подпалиха Египет, Сирия и Тунис и доведоха до нечувани страдания и смърт сред обикновените хора из тези региони - ето Истинската Империя на Злото сега разни соросоиди и тролове хранени и управлявани от Империята на Злото почват да пискат че Русия била виновна само дето бежанската вълна започна доста преди Русия да влезе в Сирия - всеки може лесно да го провери

Не фелаш брато, лъжите ти не фащат декиш! Щом като "тези нещастни хора са жертви на Щатите, ЕС и Запада като цяло" що не бегат в Русия, а бегат в Щатите, ЕС и Запада като цяло? Нема логика! И не са един и двама, та да са заблудени! Кой може да заблуди милиони, само Гьобелс и Путин!

Първо - не Русия подпали целия изток. Оня миротворец Обама, ще питате, защо хората бягат от страни с американско присъствие - Ирак и Афганистан. А бежанци не тръгват към Русия - защото там има граница и те се охранява. А това че ти си мека китка и готов да храниш 20 мигранта и то все млади мъже - това е твои културни особенности. Въпрос на вкус

Кво значи преди Русия да влезе в Сирия! Всеки можел да провери! Ми проверихме! Русия (ссср) влезе в Сирия през 1956-та и от тогава не е излизала!

Хо твоя логика и САЩ завоюваха България - защото имат военна база тук?

Сметката за престоя в МБАЛ Бургас кой ще плати?!!! Защо те могат да дадат по 3000 $ на човек, а работещ в България получава толкова за година?!!!

Питам кога Българският ЧЕРВЕН КРЪСТ ще раздаде дрехи и обувки на бедстващите български пенсионери по селата, които ходяй в най- добрия случай с гумени галоши в снега и вземат по 100-200 лева пенсия..

чудя се... защо не направим както го правят в Гърция? държавата поема и препредава на другата граница тези хора. щом дават по 3000 долара за транспортните услуги - да влязат в хазната. оня ден гърците пратиха на макетата 30 автобуса с бежанци. по 40-50 човека на автобус (и то при условие че са били само по седалките) това са си 1000-1500 човека минимум. по 3000 долара - 3-4 милиона за един ден в хазната.пък ако искат може да додадат някой долар и направо със самолет - германия, щатите - кой където иска... явно парите не са им проблем. така че защо да се мъчат и те и ние? даже и за тия 3000 долара ако им предложим автобус до Бургас и самолет до германия - пак ще сме на печалба. билета до мюнхен е под 200 евро!

Затова трябва да се насочат усилията срещу каналджийството,срещу самите трафиканти,масови арести и много тежки наказания!!! Те печелят милиарди от трафика на хора,по 3 000 долара на човек,това на 1 000 000 са цели 3 000 000 000 долара!!!! Това е един голям бизнес,който трябва да бъде унищожен!!! Трафикантите трябва да бъдат избивани или залавяни и вкарвани в затвора до живот,защото точно заради тях умряха хиляди!!!!

Ако няма желаещи, трафикантите ще ми прекарват ..........

Щом бягат в Европа и Щатите, значи бягат от Русия! Що ли, след като в Крим и Чечня е по-топло и ги чакат с "отворени обятия"?

след десет години американско присъствие в ирак всички бягат от там!!!

След десет години американско присъствие в ирак всички бягат в Америка, а не в Раша! ! Мухахахахахахаха!

Щом не отиват при техните едноверци в Саудитска Арабия, Йемен, Катар и Бахрейн значи бягат и от тях. Излиза, че тези са още по опасни от Рашката.

Така е, ама и в Раша не бягат, а във Гейропа и ФША! Значи Раша е по-опасна от тях!

Щом са поели този път към "Еверест" знаят какво ги очаква. Който може ще ги дере. Като отидат в Европа пак ще ги дерат тяхните патрони дето са им дали пари.

Тъпи арабели, и на най-хубавото място на света да отидете, пак ще сте най-големите нещастници. Бягате, но не можете да избягате от своята същност. Никъде нищо няма да постигнете. С нравите, традициите си и разбиранията си само ще разрушите хубавите държави!

Въх много глупости си написал, вразуми се

Стоплили са ги, нахранили са ги и ВЪН!Престъпно са преминали границата ни.

стига вече, каза бъчи. но тук наистина стига вече. едните ненегално развиват каналджийски бизнес, другите незаконосъобразно проникват през държавна граница, външна при това за ЕС, и в резултат постоянно ни ги завирате под носа. вместо да ги осъждат и/или репартират незабавно и безалтернативно, сега най-бедните граждани на европа ще ги хрантутят, а те ще мрънкат как не били стигнали САЩ или германия. европедерасти, хайде да се осъзнаете, ибрици смотани и ояли се

Стига с тия бежанци. Журналистите що не тръгнат по селата да видят колко възрастни хора студуват защото нямат пари да се отопляват? А, какво ти по селата, то и в градовете е същоно! Ще ми се правите на много трогнати. Трогнете се първо за хората у нас!

Никакви журналисти не са, а платени необективни драскачи и манипулатори на общественото мнение. С основна задача всяване на чувство на тревога и безнадеждност в хората. Погледнете им само черните "материали".

Баба Меркелиха се срещна с Ердоганя, да бяха уредили директен транзит за бежанците със самолети от Турция до Германия! Защо трябва да се мъчат хората и да плащат по 3000 долара само за преминаването в България? С тези пари се плаща рахат билет за отиване и връщане до Германия,до САЩ, че и ще останат. Хем и "Луфтханза" ще спечелят!

Да се създаде комисия, която да разследва за измамите при трафика на хора! От сега нататък - ТРАФИК БЕЗ ИЗМАМА!

Горките хорица. Какво ли са преживяли.

Я ОПИТАЙ ТИ ДА ВЛЕЗЕШ НЕЛЕГАЛНО ,ГЛАДЕН И БОС В САУД АРАБИЯ И ЩЕ ТЕ ПИТАМ ТАКА ЛИ ЩЕ ТИ ПОМАГАТ ИЛИ С КУРШУМ ЩЕ ТЕ ПОСРЕЩНАТ ?!

Държавите, които приемат такива мигратни масово страдат от скодоумие. Понеже вече се знае, че приемат такива хора без документи, ония масово решиха, че така ще започнат нов живот. Само дето по този начин се набалбукваме с криминални и съмнителни елементи, включително шибани терористи. Кой ви е внушил, че да приемаш цели орди с хора е демократично? За кого е по-демократично? Кой плаща и ще плаща сметката? И още много много въпроси...

3000 долара на човек, ами че щом ги имат, а сигурно и повече какви бежанци са....Колко души в България могат да извадят такава сума?

Как така мигранти от Ирак? Там нали с наша помощ победи демокрацията? Слушай бойна заповед: 1. Забранявам споменаването на мигранти от Ирак, Афганистан, Либия и други страни с демократично избрани от нас управляващи! 2. Всички мигранти са от Сирия и са подгонени от Русия! 3. Повтарям мигрантите са от Сирия!

Отиди се прегледай!

по-скоро вие, идете за специализирана помощ или си вземайте хаповете редовно

Само такъв Пич, вдъхващ Доверие може да вземе по $ 3,000 на глава! И се отвори работа за леля Боряна? Тия типове земат повече от Батето!

Хич не ми ги жалете, освен децата! Щом са плащали на каналджии за НЕЛЕГАЛНО минаване на границата, значи се страхуват от регистриране, взимане на отпечатъци, установяване на история и самоличност.

Най-евтиня двупосочен авио билет от София до Багдад е 374 евро а най-скъпия 5050 евро, с включени летищни такси и такса обслужване...До София със самолет може да се лети и от Сулеймания, Басра,Наджаф и Арбил, та да питам защо емигрантите дават по няколко хиляди долара само за да преминат незаконно през нашата граница а не се възползуват от удобствата на уредения транспорт за да влязат законно в страната ни.

Защото "нямат документи", освен това не искат да им вземат отпечатъци и да им "намерят документите".

3000 на човек е таксата за нелегално прехвърляне през границата. А колко е за преминаването по законен път? Сигурен съм, че е значително по-ниска. А без съмнение е, че няма да газят реки, да остават без храна, вода и топло. Държавата ни, колкото и да е бедна и лоша в очите на мигрантите, ще издаде визи, а ако не се отвори пашутът с визите, могат да се доберат по шосето до нашето ГКПП. Съседите не вярвам да им пречат, защото искат да им се махнат от главата. След като пристигнат у нас, мигрантите ще тръгнат по пътя на много други - подаване на документи за "бежански" статут, център за настаняване, няколко месеца чакане и ... зелен светофар към Германия. Защо е било нужно да мъчат децата си и да премръзват по баирите?

МАЙМУНИ С ПАРИ И РОДНИНИ В АМЕРИКА...СПРЕТЕ ГИ!!!

Е каква излиза сметката- тази ,,бедна женица,, е платила 9000.00 долара само за преминаването на ,,българската,, граница. ,,Сигурно,, е платила още толкова ,,за да стигне до България,,. Тва не са ли парите, които дават на Турция за да ги докарва до нашата граница или пък тези ,,бедни мигранти,, ца толкоза бедни с 9000.00 долара в джоба.

9000.00 + 9000.00 или общо 18000.00. Каква бедност?

Тези пари са за каналджиите комшии, т.е. за обикновенното население. За правителството са помощите от ЕС.

Просълзих се! После се сетих как се размножават и паразитстват арабите, сетих се за надписите в Лондон "Това е ислямска територия. Не разхождайте кучетата си тук- обиждате мюсюлманите!", спомних си кьолнската тълпа от 1000 нереза, сетих се за много други неща и въпреки,че това явно ме прави лош човек, ме обхвана безразличие към съдбата на тези. Поставен на границата бих стрелял в тях без колебание,ако знам със сигурност,че тези ще остават тук /а голяма част ще останат,бъдете сигурни- издръжката на бежанци ще е новата златна мина за "усвояване",след като еврофондовете попресъхнат/.

Щом са измамени, с касовата бележка от каналджията, сега могат да сезират комисията за защита на потребителите.