Страните от Персийския залив се опитват да спрат избухването на война между Иран и Израел

Освен за сигурността на региона, в Рияд и Абу Даби се опасяват, че евентуална ескалация ще затрудни износа на петрол и ще повиши цените

Обратно в новината

Коментари - Страните от Персийския залив се опитват да спрат избухването на война между Иран и Израел | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Stanko

Откъснат ли главата на Иран целия близък изток ще се кротне:Ливан на първо място,Сирия ще последва и накрая и Хамас.И толкова.Други проблеми няма.Обаче Иран има голямо кюрдско малцинство и всяко отслабване на централната власт ще доведе до анархия и дестабилизация за кюрдите в Ирак,Сирия и Турция.Та някой трябва да си направи сметката

Евросъюза през 2023-а година директно пордкрепи Хамас с 691 милиона евро, Катар директно подкрепя Хамас с по сто милиона долара годишно... а за Иран се твърди че използва турски банки за да превежда на Хамас 150 милиона долара годишно, но това твърдение може и да не е вярно, защото Ердоган и Хамас имат един и същ идеологически предтеча, и тези "ирански" пари може и да не са съвсем ирански, все пак всички ирански авоари все още са запорирани заради наложените му преди десетилетия санкции... а и да не забравяме че Хамас е създаден с пари на Израелското правителство, и все още е единствената терористична организация която спокойно си оперира с парите събрани от единствената палестинска фондация, на която Израел позволява да работи на територията на Израел .... и дори парите на тази фондация се съхраняват в израелски банки, което може и да изглежда странно докато човек не си спомни че Хамас е бил под прякото ръководство израелските военни губернатори на Газа... нещо за което бригадните генерали Йосеф Кастел и Ицхак Сегев, губернатори в Газа, с умиление си спимнят. Та хич няма да се учудя ако 7 Октомври е бил съвместна акция на Дувдеван, специализирано в терора подраздление на Цахал, и Хамас.

Тази атака беше демо версия с да речем стари оръжия. Поне на това ми прилича. Говорещите глави казват, че на Иран тази атака им струва 50-60 млн долара. А на Израел, САЩ и ЮК - над 1.1 млрд. Тааа, ако се спечат нещата, за месец икономиката на Израел ще е занулена.

САЩ предстрекават Израел към война. Израел нямаше смисъл да дразни Иран с взривяването на дипломатическата мисия. Иран трябваше да отговори и го разтръбиха от всяка порта, за да може да НЕ се тълкува като война. Ако предупредиш по всички възможни канали, даваш време за максимална подготовка и минимални жертви. Ако НЕ предупредиш, може и да свариш някой със свалени гащи, пък ако ще и с допотопни перални интреляни от космоса. Въпросът е какво ще направи Израел сега?

По скоро Русия подстрекава Израел към война. Всичкото това насилие над мюсюлмани + бъдещи евентуални масирани удари по Иран, ще галванизират европейските мюслита, които може да започнат бунтове и терористични актове.

определено вече не стоят положително "на сцената"! . . Откровен съм! . По отношение на Иран, Приличат едно към едно с блядовете по отношение на Украйна

Война с Иран ще има

"Евентуална ескалация ще доведе до скок на цените на петрола." Значи ще има ескалация - петролните картели вече броят печалбите!

Може би именно това е целта на конфликта.

Аз преброих около 10 източника и още толкова анализатори дето само общи приказки казали. Със същия успех авторът може да дойде пред блока при бабите на пейката. Те ще са и с по-конкретна информация.

Това е от статията.Я да видим в последните няколко години по подобен начин (через държавен тероризъм да го наречем)Израел убива 11 или14 (непомня точно) военни лидери на Иран, плюс един от САЩ по заповед на Тръмп.Но към тази бройка трябва да се прибавят по още 4-6 човека около целите.Та ако това не е прецидент - здраве му кажи!

Не му харесва израза държавен тероризъм сигурно-при удара на САЩ загиват общо 10 човека (охрана шофьори).Солеймани пътува с две коли и за по сигурно биват унищожени и двете.

Нетаняху беше на една крачка от подписване на споразумение за мир с всички араби. Но островната сган отвъд Ламанша не харесва това. На нея и трябва хаос, иначе остава населен с пакита остров.

Този еврейски цирей, трябва да бъде унищожен.

Иранците изгубиха важни военни, а от израелска страна нямаше жертви. На всичкото отгоре явно всички знаеха кога точно ще бъде удара на Иран. Имаха време да спрат гражданските полети, да се евакуират, пък после с ингилизки самолети чак от Румъния да бият дроновете като патици. Това беше пълрн ташак и ако наистина не искат война, просто Израел сега трябва да замълчи.

Само евреите и македонците са ощетени от към територии , докато не направят обща граница няма да мирнат.

Въпреки, че евреите имаха 72 часа да се подготвят, Иран пак им думна военното летище. Толкова за железния купол, прашките на Давид и другите тем подобни.

Не било Давид с прашка... а Давид по прашки;)

пускай атома и не ги бави тея орки!

Не знам кои са орките? Двеста пъти съм казвал: Искам да видя гъбата на 100 мегатона! Искам да видя как се обезврежда ракета с ядрена глава от ПВО! Само съм учил и чувал!

Единственият който иска война е Нетаняху. Ако няма конфликт, той скоро ще бъде изправен пред съд в Израел.

Натаняху си защитава държавата. Преди брадатите да почнат да нападат, отвличат и изнасилват, Натаняху не правеше нищо. Следващият път чалмите ще помислят добре дали да нападат!

Натаняху си защитава държавата която има еластични граници и по някаква причина става се по-голяма!

Да бе, нищо не е направил. Те бомбите, които сринаха иранското посолство в Сирия и избиха повече от 10 ирански граждани, сами паднаха от небето, дебил.

Аз писания от самия нахуй и пешия муджахед - няма да чета .

"В същото време САЩ използват страните от Залива, за да предадат послание на Иран да не ескалира обстановката" Кой говори с Исраел за ескалацията? Война с Иран ще има, само въпрос на време....

Второто пришествие едва. Господ ще въздаде на всеки според сторенот. Ще избухне трета световна и оттам ще тръгне.

тебе са та отвлекли извънземните ми се струва