Стотици православни излязоха на протест в Тбилиси заради осквернена икона на Сталин

Грузинка я е напръскала с боя на мястото, където е била подредена - в катедралата "Света Троица"

Обратно в новината

Коментари - Стотици православни излязоха на протест в Тбилиси заради осквернена икона на Сталин | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Сигурно иконата на Сталин е била до иконата на Хитлер.

Утре ще сложим и портрет на Хитлер като Месията в синагогите в рОссия.

Това са ненормалници бе! Чичо Сам - хвърляй атома, от тези боклуци хора няма да станат!

А аз мисля че трябва да се плати на Сталинград за геноцид-а от 1942. Нищо не са дали там тези от Германия. За военни престъпления няма давност.

jingiby

След Октомврийската революция в Русия от 1917 г. започват репресии срещу Руската православна църква и нейните свещенослужители, много от храмовете ѝ са разрушени. Подобна съдба сполетява и църквата Христос Спасител. През юни 1931 година лично Сталин дава разпореждане църквата да бъде разрушена, тъй като на мястото ѝ трябвало да се изгради Дворецът на Съветите. Сградата е била замислена в типичния сталинистки стил като постамент, на който да бъде поставена огромна статуя на Ленин. Така на 5 декември 1931 г. катедралата е взривена с динамит.

Боже!

Е, как човек завършил семинария става "заклет атеист, който жестоко преследва религията"? Що ги цитирате тия измишльотини на рупора на ДД Ройтерс. Или промиването на мозъци трябва да продължи.

Тия се кланят на икона с най-големият убиец на руснаци,ония пък в Кремъл на една болшевишка мумия,заради която още 300г. ще строят комунизъм.А Западът загнива и загнива.

ЦИТАТ: Проруската грузинска националистическа партия "Алианс на патриотите" е подарила иконата на катедралата. то пък една "икона" - направена по поръчка от местните русороби и натресена като "подарък" на местната православна църква. Въобще защо са я приели ? "Икона" на няк'ва московска "светица" ! Нямат ли си свои светци , че опряха до такива , промотирани от болшевиките. Все едно сега руските орки да ни подарят нов МОЧА :))) А една икона със Хитлер не искат ли , руските "православни" за московската катедрала ?

Поредната фейк-новина на медиите. Описанието е подвеждащо - тоест МАНИПУЛАТИВНО. Иконата не е на Сталин. ИКОНАТА Е НА СВЕТА МАТРОНА! Представлява голямо ПАНО със светицата. Около нейната фигура по ръбовете на паното има 18 малки сцени в рамки. Те изобразяват 18 епизода от нейния живот. На едно от тях тя е със Сталин, когото уж благославя. Това е просто сцена - няма нищо от рода на това, че Сталин бил изобразен на икона (като светец!) В христ.иконография е прието светецът да се изобразява дори с демони и дявола. Това не значи, че те са показани като "свети"! Например, Св.Георги убива змей. Това значи ли, че иконата е на змея??!??! Аман от неуки дебили тук и в медиите. Що се отнася до самата сцена - това е исторически факт. Според книгата със спомени на Андрей Жданов Матрона се среща със Сталин преди Битката при Москва и му казва: "Руският народ ще спечели, победата ще бъде твоя". Това е предсказание в най-тежкия момент на войната и то се е сбъднало. Показва, че светицата наистина е можела да педсказва бъдещето. Танова е изобразен този момент на нейната икона, наред с други нейни "подвизи". Ама те соросоидните тролове не разбират нищо от религия, - те ходят по гейпаради и почитат джендър-идеологията!

"... в зависимост от каноничните правила на иконографията, не само светецът, но и реални истории, свързани с живота на светеца, могат да бъдат изобразени върху иконата, вкл. владетели и обикновени хора, еретици и гонители на християнска вяра, дори мъчители на самия светец. Това обаче изобщо не означава, че иконата прославя тези личности или им придава някакво достойнство, а такива подробности са отражение на несъмнените факти, свързани със светеца." (Мнение на патриаршията!)

Протестите на болшевиките на снимката са не против обругаването на светицата,а против обидата на вожда на СССР ,,бащата на народите,,

1/ болшевишките отпадъци кога станаха вярващи ? 2/ колко да е предсказала бъдещето - 50/50 , или бият,или губят........аз сега като кажа че Ман Ю ще бият Тотнъм и след няколко часа се случи.....пророк ли съм и виждам ли в бъдещето ? 3/ цАлуват портрета на Сталин....егати "вярващите православни".......и по случайност руски отпадъци в поредна бивша ССР.....я направете и там СВО ? 4/ заебете вече тая струна "пРоссия,лидер сред православният свят"......това се правеше с цел да се прокара за лидер всред славянските страни. Свърши вече тая.....нито е православна,хеле пък славянска , и никога не е била. Православните славяни ги търсете оттатък границата и със Украйна и Беларус.

Още малко и Сталин ще бъде канонозиран за светец от църквата

Ами почитат го хората ,защото очисти само 30 милиона ...а можеше и 60 да са....

Заради некадърието на Сталин Той е убил допълнително 20 милиона преди това

8 на фронта, и още 12-13 в дълбокия тил, в сибир, под формата на комунистическо робство - бачкаш на поточната линия доде пукнеш от глад.... Ни на Сталин ни на някой друг от върхушката му е пукало за тоя факт.... руския живот не се цени в прасия.....

В сентябре 1894 года Иосиф сдал приёмные экзамены и был зачислен в православную Тифлисскую духовную семинарию. Там он впервые познакомился с марксизмом и к началу 1895 года вступил в контакты с подпольными группами революционных марксистов, высланных правительством в Закавказье..........Атеист Христианизация по Римски и Европеийски с насилие мор и терор ,Света инквизиция,лов на вещици(нищо общо с Христовият завет и Христовата вяра) Българският цар Борис I "покръстител" детронира и впоследствие убива собственият си син Владимир-Расате......както и убива близо 50 боляра(много от тях и семействата им се спасяват зад граница) които не са били съгласни да скланят смирено глави пред Констатинопул и Солун и да приемат безприкословно християнството..... Насилието провокира насилие и опозиция....колониална монархия,робство,крепостничество + радикална христианизация = революция и атеизъм.... Едни косервативни радикали създават други консервативни радикали.....

Как пък тия боляри се оказват все от граничещи с Византия райони????? Хлапенце историята на България не е онова от комунистическите учебници. Я кажи сега и за морето от славяни и шепата билгари-чергари:)))))

Която църква е в зелен цвят, като на танк Има икони на Сталин, жуков, ворошилов и Путин Изненадани ли сте Аз - не

"Сталин - заклет атеист, който жестоко преследва религията в целия Съветски съюз.", почитан от православни "патриоти", които искат страната им да загуби напълно независимостта си. Това няма нужда от коментар.

В тоя регион всички са с повредени мозъци

Хаха, б@си оксиморонът. Чакам иконата на Хитлер...

Докато не изпука това поколение няма да има оправия нито в говняшка, нито в сателитите и!!!

Какво нещо е да си с промит мозък. Икона на атеист и диктатор в църква. И такава проруска измет и у нас се опитва да движи България в грешна посока.

Колко мъка има по света.....и ТЪПОТА!

Тия няма да станат на човеци.

Каква точно е заслугата на Сталин за християнството че да има икона в църква?

дето рушеше и закриваше църкви по негово време

Ми той е светец,бе.На колко комуняги им свети маслото.

Комунизма ражда само запъртъци!!!!!!!!!

ала бала статия алабала коментари

Тегаво ти е ,а вата?

в църква? То у нас все едно портрет на Свинята в Света София да забучат.

А нашето общество е толкова напред. С едни банани напред.

Явно и там т. нар. "православни", а всъщност сатанисти са с тежки прихически отклонения.

Хубаво е, когато разбираш, че има и по прости от нас. Икона на Сталин, човек затрил милиони от собственият си народ, умрели в глад и заточения и заради когото Русия е все още дива и варварска и тези ще му правят икона, още малко и ще го обявят за светец. Такава простотия не предполагах, че е възможна.

Къде пише, че го обявяват за светец, бе малоумник.

ЦИТАТ : В по-тесен смисъл в християнството иконата представлява изображение, произведение на изкуството, изработено върху дъска или плоскост от друг материал. На нея са представяни Христос, Богородица, апостолите, светците, а така също събития от Стария и Новия завет. ИЗБЕРИ СИ.....СПОРЕД ТЕБ,ЧЕРВЕН ПАПАГАЛ,КОЙ СЕ ИЗОБРАЗЯВА НА ИКОНИТЕ ? ИНФЛУЕНСЪРИ ЛИ ?

И икона на Сталин

Като обърна палачинката ще запеете старата песен, избрани български народе. Вярвам да не сте я забравили, иначе ще я учите отново.

подчовеци некви

Не са православни, а ултра-дебили. Какъвто и да е бил Сталин, светец не е.

Това е дъното!!! Нямам думи!!!!

И защото са мързеливи, затова Украйна беше и житницата и технологичния и производствен център на Съветския съюз. Разбира се предателите като тебе не се интересуват от истината, а само от пропагандата за която им плащат.

че "православните" са фашаги ! . за това българите сме атеисти !

След ислямизирането на руската кочина, путкин започна и ислямизацията на грузия.

К'ъв Гладомор, бе?? Който го мързи да копа-гладува. С молитви и заклинания Бог не туря в паницата. Айде де!

Гладоморът (на украински: Голодомòр, [ɦɔɫɔdɔˈmɔr]) е масов глад в Съветска Украйна през 1932 – 1933 г. Смятан е за една от най-тежките национални катастрофи в украинската история, като жертвите по различни оценки са няколко милиона души. Гладът е предизвикан от политиката на съветското правителство начело с Йосиф Сталин.[1][2] Колективизация навсякъде предизвиква намаляване на земеделската продукция, но ефектът от нея е особено силен в Украйна, където в началото на 20 век се произвежда повече от половината от зърното в Съветския съюз. Въпреки спада на земеделската продукция, през 1932 съветските власти увеличават квотите за доставки от Украйна с 44%. Междувременно правителството в Москва приема декрет, с който въвежда смъртно наказание за всяка кражба на обществена собственост.[13][14][15] В Украйна е изпратена специална комисия, оглавявана от Вячеслав Молотов.[18] На 9 ноември таен декрет нарежда на службите за сигурност да увеличат своята „ефективност“. Молотов нарежда, че ако в селата не се открие зърно, трябва да се конфискува цвеклото, картофите, зеленчуците и всяка друга храна. На 6 декември е издадена нова заповед, която въвежда забрана за доставките на стоки и храни за селата, неизпълнили квотите за производство на зърно, както и конфискуването на откритото на място зърно и парични средства и забрана на търговията в тях.[19] За налагането на тези разпоредби в селата са изпратени специални „ударни бригади“, като се конфискува зърното, използвано от селяните за собственото им изхранване, както и заделеното за посев. Тези мерки, заедно със забраната за пътуванията и въоръжените блокади на украинската граница от войски на НКВД, превръщат украинската провинция в огромен лагер на смъртта. ЕЙ ТАКЪВ ГЛАДОМОР , ТИ КАКВО ИСКАШ ДА КАЖЕШ.....ЧЕ ИЗВЕДНЪЖ 1932 ГОД. ГИ Е ПРИМЪРЗЯЛО ДА КОПАТ И УМРЕЛИ ОТ ГЛАД.

Украинците са изключително мързелива нация. Даже и сега постоянно просят пари вместо да се трудят и да си изкарват прехраната почтено.

"...а вярващи се наредиха на опашка, за да целунат частта от нея"

мозъци...

Оххх, хубаво место са си избрали арменчетата и грудинчетата-между Баку и ... Босфора!?

Аферим!

Сатрап масов убиец и атеист с икона. ТИЯ НЕ СА В РЕД.

Не вярвам протестиращите да са много Православни,купени маже

А иначе вярващ ли си?!

Eбacu ненормалните.

Сталин е завършил Духовната семинария в Тбилиси преди да се присъедини към ... Марксистката руска социалдемократическа работническа партия. Твърдението, че Сталин е бил против Църквата и Духовенството не е вярно. Да, бил е в много голяма степен изверг и сатрап, но такива са били времената. И да, избил е страшно много предатели, най-вече онези служещи на Великобритания. Днес в Русия е подобно време - най-много предатели са онези които служат на британците. Само се чудя защо все още Русия не ги е метнала така както ги метна навремето Сталин.

Над 30 милиона от руснаците са били предатели значи. И най-вече стотиците хиляди православни свещеници избити от болшевиките.....

"Такива били времената" като оправдание за убийство на милиони хора направо кърти :)

Баш Сталин, след "идейния" разкол между руските попове породен от гражданската война, възстановява руската Църква, и дори връща голяма час от одържавеното църковно имущество... и не, не го е направил защото е вярващ а защото "червените" попове стават повече от "белите", Сталин добре разбира ролята на вярата, православна, мюсюлманска или будистка, и просто ги използва... това е основната причина поради която нарежда на Всерусийския патриарх канонично да "помогне" на съветския външен министър в преговорите за предоставяне на Патриаршеско достойнство на Българската православна църква, тъй че Сталин се е намесил и в делата на нашата Църква, вследствие на което, в сравнение с царско време, поповете у нас стават повече а кюретата по-малко... А КДС, като част от борбата с идеологическата диверсия, се сдобива с отдел който помага на БПЦ и Мюфтийството да се "борят" с нетрадиционните за България секти;)

В статията пишат неистини. Сталин е преследвал и неутрализирал групата на Троцки, които са нападали православни храмове и това е разделяло руския народ. Връщайки се след.революцията при майка си, тя го пита, дали ръцете му са изцапани с царска кръв. Той отговаря, че няма вина за смъртта на царя и семейството му. В последствие може да се е превърнала в сатрап, но такива са били времената.

такава икона требе и на Тато!

Тато не е светец а титан. Титаните нямат икони, нити лилипутите управлявали територията след него.

Икона на Сталин. Тва е все едно да направиш икона на някой инквизитор.

Кучетата на Бога, тоест йезуитите, сиреч инквизиторите, мрат да се канонизират.

Сталин е изтребвал английските шпиони. Не американски, германски, френски и т.н., а английски шпиони. От времето на Иван Грозни, главният враг на Русия и Руската империя е била Британската империя.

Сталин застана начело на СССР след войни и революции, които разориха и опустошиха великата страна. И остави СССР като победител във ВСВ, ядрена държава, с космическа програма.

Иманно затовао е велик и ще остане вели държавник в сърцата на нормалните хора по света.

Необходима е дълбока десталинификация, депутинизация и декомунизация цялото пост-съветско пространство. Това са патологични случаи показващи тоталната безпътица на тези жалки хорица...

Човече, чудовищно си оглупял

....жалко сега е примерно в ...Червено море !?

Бегай под Айфела, там ,,ще ти покажат,, ДЕКОМУНИЗАЦИЯТА !?

Брей и там си имат посолства и НПОта.