Стотици казаха последно сбогом на брата на патриарх Неофит - доц. Димитър Димитров (снимки)

Димитров беше диригент на смесения хор при патриаршеската катедрала "Св. Александър Невски"

Обратно в новината

Коментари - Стотици казаха последно сбогом на брата на патриарх Неофит - доц. Димитър Димитров (снимки) | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Бая четене падна. Докато разбера кой от братята е получил. Последно сбогом.

Достоен човек. Много достоен. Де да имахме на всеки десет българин пооне един като него! Щяхме да сме друга нация. Дир, спрете коментарите за починал човек. Не познавате ли какво имате като аудитория?! Неприлично е. Все пак имате важна роля в страната ни, изпълнявайте я интелигентно!

Бог да го прости ! Уважавайте паметта на починалия ........... Не е почтенно

А ако не беше брат на патриарха, щеше ли някой да е чувал за този доцент? А? И какви точно са заслугите му като брат на патриарха за самия патриарх.? А? Егаси тъпнята!

Създател на хора Йоан Кукузел, нотиране на църковнославянски песнопения, много работа по християнското църковно пеене, преподавателска работа с десетилетия, почтен човек, уважаван. Защо да не беше уважаван, ако не беше и брат на патриарх Неофит?! Ами заслужил човек с честно сърце, висок интелект, работлив, с голям принос. В главата трябва да е боза, за да предполагаш, че заслугите му се ценят, защото е брат на патриарха.

Защо има опция за коментари?!

А кога ще кажем сбогом на брата на починалия Димитър?

това е братът на патриарха от ДС ли

Бил съм негов студент в Духовнатя академия в София от 1979-1985 година , когато ректор на учебното заведение беше проф.Шиваров. Преподаваше ни по музика. Беше по-благ, милостив и честен човек от брат му ( днешния Патриарх ), който тогава ни преподаваше по църковно-славянско пеене и току-що бе дошъл в София от Троянския манастир. Още тогава се носеше мълвата из между студентите, че той е замесен с ДС. Да е светла паметта на г-н Димитров и да е "лека" пръста му ! Амин !

Аз в Духовната Академия ходех да пея при Праматаров. Нямам нищо общо като висше с вашето , но ходех прото така факултативно. Отец, преполагам, че си свещеник някъде, няма значение, че е донасял на ДС. Нали е казано, ''не съдете, за да не бъдете съдени.'' И кой колко е честен също не знаеш. Господ вижда в сърцето, а ние хората гледаме на лице.

Патриархът Неофит имаше честта да се докаже недувсмилено, че не е направил НИТО ЕДИН ДОНОС през живота си и че не е съедействал по никакъв начин на комунистите. Наличието на досие е юридически докумнет, който удостоверява това. Ако го нямаше, щаха да проказват, че е доносничел. Сега не могат. За това злобарите го клеветят, че бил имал досие и бил подписал да доносничи. Слава Богу има документирано какво ВСЪЩНОСТ е правил!. Ако нямаше досие, нямаше как да се докаже фактът, че е бил честен човек. Делата са това, които трбява да ценим, а не мръсотията в главите на хората, която се излива върху достойните. Всикчи достойнства не могат да се оцапат от народа другаде така, както в Бългаиря. Това е долното на българина. Иначе има добри качества, но е мръсно долно плювалче, с което печели съдбата си.