Коментари - Стотици евакуирани от Мачу Пикчу в Перу, броят на жертвите на протестите расте (снимки) | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Разбъзикаха Иран и Перу,само че в Иран държат здраво,а в Перу май ще се огънат. Схемата е една и съща като почнеш първо от Чили,в различните пролети арабски,пражки,Унгарски,"Виденова зима",Румънска и други. Схемата е тайни икономически канкции,като в Русия,но докато в Русия се обявават публично в другите държави са тайни. Целта е да се пледизвика дефицит на стоки и цените на стоките да тръгнат стремгаво на горе,с което се панира народа и подбужда към неговото недоволство. Така действат боядисаните западни "Демократи". Правят износ на тяхната "демокрация". Каква демокрация се изнася в арабските страни,някои от които имат още племенно управление? Явно демокрация няма там но ги разтурват и започват граждански войни,защото ги остават после да се оправят сами. Справка Сирия,Либия,Ирак,Авганистан и други. Такова е положението в България. След "Виденовата зима" последва пълен разпад на държавността и опростачването на народа. Неукия народ по - лесно се уплавлява.

"територията на кампуса..." като вземем в предвид че кампус не е българсака дума и означава територия на унуверситет или учреждение, какво ли тогава ще да е територията на територията.....

Мачкай, Гришо

Много индианец бе, много нещо!

"Вчера сутринта властите обявиха затварянето на мрежата от пътеки на инките и цитаделата Мачу Пикчу поради социалната ситуация и в интерес на сигурността на посетителите, се казва в съобщение на министерството на културата. " Защо властите внушават, че има заплаха за сигурността на посетителите? Ако посетителите са туристи (а не управляващи, срещу които има недоволство) защо гонят туристите? Това отмъщение ли е? "Вие протестирате, ние пък ще ви изгоним туристите и ще ви лишим от приходи! Ние сме откраднали достатъчно, вие ще страдате без приходи от туризъм."

С влакчето Бингам Хирам се стига от Куско до Агуас Калиентес. И от там с бусчета до Мачу Пичу (правилното е пичу, а не пикчу).Нека пишещите журналя да се учат, не да пишат разни измишльотини. Теснолинейката струва към 100 долара и още около 130 долара е входа за Мачу Пичу.Перу не евтина дестинация и не е за всеки, но има уникална история, култура и географски пояси. Буквално е друга планета за европееца.

Животът на планетата НЕ ВЪРВИ ДОБРЕ!... В цялата история!... Мисля, че можем да обобщим : Носителите на агресиятя са лидери, елити ,политици ... Винаги те стартират драматичните събития !

На маке пичу

Перу са набодение на 83.6%. Спомнятели си, когато ни обещаваха, че набодем ли се над 70% ще победим вируса и ще прегърнем живота? Къде с набодени над 70% се е случило това? 97 починали имат в Перу по данни за 7 дена, а там са и с мерки, набодени и какво ли не! В България с около 30% набодени, имаме 22 починали...

Обаче отзад.

На теб по ти личи обаче.

В проценти....100% глупак

ГЛУПОСТИИИ!.....

Сега да обясним на хората за какво иде реч. В Перу се извърши преврат, инспириран по традиция от ФАЩ. Народът се разбунтува и стотици хиляди са на улиците. Има стотици жертви. Но медиите под контрол няма да напишат нищо подобно. Те ще ни разкажат как едни туристи са блокиртани по злощастна случайност, породена от неизвестна причина.

Благодаря, че ми обясни. Изобщо, всяка новина може да се обясни с ЦРУ. Или Путин, зависи към група оли-офрени принадлежиш.

Ма ти от там ли предаваш или след третата така ти хрумна?

Тези протестиращи другари искат Перу да тръгне по пътя на Мадуро от Венецуела. Доста стоки липсват по магазините. И хората напускат Перу към съседните държави.

И тия като нашите протестери размахват юмручета и си мислят, че с тропане с крака, хвърляне на камъни и дори в случая, убийства, ще променят нещата към по-добро. Да дойдат тук да видят, до какво води площадната демокрация. А и като ги гледам по снимките не са на прага на гладната смърт, дори напротив...

Доста си изостанал другарю комунист. И как позна ,че точно ЦРУ е виновно за Перу? Пишете и драскате без да сте живеели в Латиноамерикански страни, другари комумисти.

Що бе, брато, ти фашист ли си? :-))))))))))))))))

Не знам коой за какво се бори в Перу, но знам че последните 50 години няма протест по света без участието на ЦРУ...

Литий, не го дават находището на американска компания, предпочитат китайска, ама още се решава.

След Еuro- , Аrabo- и Ukro майданите дедко $oro$ насочи своя поглед и внимание и към Latino майданите. Блазе им на мачупикчувците.

Сега е момента на Перу да се предложи българско експертно-техническо правителство с министър-председател Борисов, което да успокои обстановката в Перу.

Браво на хората. Така се прави!

Те бяха водени първи по умиране на милион уж от ковида. Ние бяхме втори. Те после бяха с над 80% ваксинирани (бяха зле от преди), ние с 30%. Гледах по карта на Гугъл къде в Африка са малко ваксинирани и в Демократична република Конго, бяха преди под 0.1% после 0.2% и бяха на милион сигурно 13-15 пъти по-малко умиращи и някъде 2 пъти по-малко умиращи на констатирани (тоест на работа на докторите). Където тук преди бяха 2.6 пъти повече умиращи на констатирани от средното за света. То тук не се броят умиращи от ковида, а умиращи констатирани с ковида. Над половината със сърдечно съдови проблеми (преди ковида 64.4% от водената смъртност в България от сърдечно-съдови проблеми) и така нататък. И когато по години смъртността в България се клати максимум с 3 хиляди, тези с ковид идиотизма постигнаха към 70 хиляди повече починали. За да е пълна година гледано и да няма ефект зима -лято (зимата се умира повече), април 2020г. - май 2022г. умрелите повече спрямо аналогично за 2019г. са някъде 68.5+ хиляди. Ако се взема от юли 2020 е още повече. А после при въведените летни мерки 2022, смъртността се увеличава с поне 800 човека преди гледано. С оглед че нова статистика е най-неточна и увеличават може и да е повече. ковид мерки = смърт

Неправилно съм го написал: април 2020-март 2022 След март 2022 паднаха мерките, а ги вкараха пак март 2020г.

Абе цървул напушен, нищо не ти се разбира от туй що дращиш тука!

С размириците? С ЦРУ,с КГБ?С Киро и Боко? А светни ни де

Забелязвате ли как по целия свят е едно и също: Една секта управлява контролирана и финансирана отвън, ограбват ресурсите на народитеси и умишлено ги пдтискат и тероризират с античовешки сатанистки закони.Наричат това демокрация,а когато хората не се подчинят на геноцида и започнат да се бонтуват пращат едни безмозъчни наемни убийци( облечени в черно задължително и действащи под прикритието на полицейските униформи) да убият и смажат народа с бронирани машини.Ако кажеш истината каквато е и хоп ти си или "теоритик конспиратор" или "руски агент" провокатор.

Имаш доста правописни грешки.

А твоята грешка е генерална в кръглия ти компютър или т.нар. проста тиква.

Добре, че не можем да разберем как пишат онези, които ни управляват.

Четящите ни интересува същността на написаното, а не (в повечето случаи) печатните грешки. А иначе вас соросоидните клакьори (троловете) знаем, че ви учат, когато сте СМАЗАНИ ПОД ТЕЖЕСТА НА ФАКТИТЕ И ИСТИНАТА да се опитвате да дискредитирате другото мнение чрез странични, маловажни и заядливи подходи и плоскости. Все повече сте ясни за хората. Платени боклуци !

Гражданска война между белата колониална власт и индианците. Това са изкуствени държави, индианските племена следва да се вдигнат на борба за свобода и обединение на етническите си територии в индианска конфедерация! В страни като Перу, Боливия, Еквадор, Парагвай и пр. са абсолютно мнозинство, също и в Централна Америка.

" белата "....

Какво " белата " бе, джендър?

За сведение само: половин България на говорен език казва БЕЛАТА,а не БЯЛАТА, и в случая това няма /също така и "НЕМА"/ никакво значение за да разберем какво иска да каже господина!

В Перу има едно село, което отказва да е част от държавата и да плаща данъци. Там хората живеят по традиционен начин, нямат канализация и електричество; хранят се с това, което произвеждат от земята, която им принадлежи. Все пак, имат избор. В Европа такова нещо няма.

Където има природни богатства , винаги ще има цветни революции и и износ на "демокрация" за местните туземци.

Това трябваше да се случи когато оная кокошка от НАП избяга на Мачу Пикчу, вместо да поеме отговорност за компромерираните лични данни на над 1 млн. българи. Да я бяха били и *бали индианците до откат, щото е крадла като техните управляващи, срещу които протестират! Имат топки индианците, за разлика от нас.

Пак ли активно мероприятие? Има ли нещо интерeсно за оглозгване, за изпапкване и приватизация в Перу??

Абе, кажете американците кого подкрепят, за да се знае кой и как и кой кой е. В Перу са най-големите залежи на литий в света след Китай. Смятай!

Лъжец, най-големите залежи на литий са в Боливия, Перу не е дори и в топ20 на държавите. Ти неграмотнико, правиш ли изобщо разлика между Перу и Боливия?

Всъщност най големите залежи от литий в света са в Чили, а тази страна е отдавна американски протекторат. Иначе Перу и те имат доста минерални богатства - били втори в света по добив на мед, сребро и цинк, осми по добив на злато, трети по добив на олово, четвърти по добив на калай и молибден, и пети по добив на бор. Отделно добивали нефт и газ също. Така че е ясно защо американците имат интереси към Перу!

Перуанците протестират за някакви си политики, Вълнуват се , трепят се дори. Кълкнат се в този или онзи лидер... а през ум не им минава, че цялатра работа опира до това, че те са сред най-големите производители на мед и сребро в света. Вместо да си седнат на задниците и да се опитат да се замогнат със сосбтвените си богатства, те пак се възпалкили по политическа линия.

То и Русия добива газ и нефт, диаманти и какво ли още не, но я ги виж къде са?

Що да не видя Канада и Скандинавия, чието богатство се основава на природни ресурси?

До аха но. Виж им данъците също.

Явно думата "турист" е синоним на наглост и тъпота. Там положението е такова вече от месеци, ама това е номера на "туристите", бутат се по най-опасните места, а после опищяват всичко и всички са длъжни да им помагат и да ги спасяват. Онези преди месеци е ясно, че сигурно ги изненада ситуацията, ама тези какво правят там сега ? Също като екшън спортистите, бутат лавини, врът се по пещери и после ПОМОЩ !

на тия амеpиканците са им ходили на гости и са им станали партньори!

Властта се взима с оръжие а не с голи ръце

Абсолютно. Обаче една от най-успешните соросячи опорки е "насилието е зло, няма оправдание". Всички вярват в тая тъпотия, всички. Нямам предвид всички соросоиди, а наистина всички.

Навсякъде хората протестират,българинът стои на дивана

Българинът седи на дивана, защото видя, че и да протестира, и да не протестира, все е от страната на булката.

За безредици с десетки жертви ли си се размечтал? Точно перуанските събития не ми ги хвали. Едните искат в глобална война да ни тласнат на първа линия, другите в кървав граждански конфликт. Хвнаи единия, удари другия.

Ако ставаше с протести, щяха да ги забранят. Смисъла на протестите е точно да се канализира в безопасна посока негодуванието и яростта на хората. Преди 20 години ме беше яд колко сме "тъпи" българите, но днес виждам че българите сме от най-мъдрите народи. Мъдър не значи умен, не сме много умни, но сме по-мъдри от германци, американци и дори другите източноевропейци. В Канада се сцепиха да протестират срещу ваксините, но някой троигна ли се? Набодоха ги като таралежи. Като контраст ние "заспалите" българи не протестирахме, но някак си имахме най-голяма свобода и най-малко насилествена ваксинация. "Свободолюбивите" гърци дето все ни ги навират за пример радетелите за "гражданско общество" набодоха ли ги като таралежи? Набодоха ги и още как. Гъркофилите се кълняха "това не може да стане, Атина ще пламне", пламна ли? НЕ! Протестите са безалкохолна бира, гумена кукла, халостен патрон.

Евала на соросятата за това изобретение "мирен протест". Преди това хората се въоръжаваха и сваляха олялите се политици, но сега излизат на "мирен протест" , полицията пак стреля по тях, но те самите нямат оръжие да отвърнат. Това запазва гражданския мир и законноста :) Ето какво драги зрители, или решенията на властта се изпълняват дори и да не сте съгласни, или я сваляте с оръжие. "Мирния протест" е гнусно соросячо изобретение

Кога това ? Къде ? ха хаха