Коментари - Стопанство продава месо и продукти без разрешителни в интернет | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Защо има толкова прости хора в БГ? Няма ли малко да заприличат на хора, толкова ли е трудно?

тоя е голям ахмак! що гледа прасета и кокошки, като може да гледа кучета и никой гък няма да му каже!

За някой заразен с нещо или умрял след консумация на продукти от това стопанство искам да чуя, а не дали прасетата му имали ушни марки. Освен това от текста на дописката става ясно, че човекът не продава "по интернет", а си рекламира стопанството. Защо чак ГДБОП трябва да се занимава с това, просто умът ми не го побира.

Със сигурност продуктите му, макар и без разрешителни, са по-качествени от гадното немско, ирландско и полско месо, предлагано в Кауфланд, Била и Метро. Аз лично бих предпочел да си купя месо и мляко от него. Обаче някой го е натопил и сега производителят вече става престъпник- конфискували са му месото, разделили са си го докторите и милиционерите, защото знаят, че е качествено, сега и актове ще му напишат.

Месото се обезврежда в екарисажа, .. многознайко

Затваряй тая държава

В нормална държава биха поощрили такъв човек

доколкото виждам животните се отлгеждат на открито, в среда близка до естествената им природа. Явно в пълен разрез със здравните и чиновнически норми, за което ще понесе цялата строгост на закона. Нали се сещате, че ако се тръгне по официалния ред в края на веригата и той ще се принуди да продава за жълти стотинки на веригите продукцията си, което ще компенсира с максимално ниско качество, но пък за сметка на това напълно законно - с всичките му безмислени документи, препарати и гмо храни за животните. Те разбира се ще трябва да са отлгедани в абсолютно стерилна среда, далеч от пряка слънчева светлина, за да не хавант недай боже африканска чума или още по-лошо ковид-19.....

Поредната демонстрация какво се случва с дребните, които не могат да играят по гайдата на чиновниците. Правилата на ЕС са измислени така, че да се изнася селскостопанска, вкл. животинска продукция от "стара Европа" към новите колонии на изток. А пък нашите законодатели и чиновници допълнително утежняват тези правила с буквоядство, простотия и некадърност.

Какво значи дребните които не могат да играя по гайдата ? Има закони , има правила и трябва да се спазват. Същото с мрънкачите дето бяха в сивата икономика и изведнъж няма бюро по труда за тях ... защо ? Защото се правеха на голями тарикати и са над нещата да и плащат на тая държава. Всички дето са в сивата икономика трябва да ги затворят и/или в затвора , само тогава държава има шанс да се оправи.

А ти ще преживяваш като поредния бройлер от кауфланд, прозведен машинно и натъпкан с гмо, антибиотици и хормони. Но пък законен...аре нема нужда. Хората не го правят заради смешните 10-20% данъци. Правят го защото бюрокрацията така ги натиска, че да ги откаже и да се предадат на веригите. По цял свят малките фермери се толерират, само у нас ги мачкат уж под предлог "африканска чума". Всичко е заради лобито на т.нар. "модерна търговия" - кауфланд, била, лидл, фантастико и съпътстващото ги промишлено производство на гмо боклуци, с които се тъпчете на промоция....

то закон може и да има да носиш всеки вторник тъмнозелени гащи. Може, какво пречи? То и Гюро Михайлов е изгорял жив за да спази някоя забутана точка от устава за носене на караулната служба ама нещо кой знае защо го нямаме за пример за подражание. Ботев твърдо е тръгнал против закона, организирайки терористична група, отвличайки кораб и стреляйки против официалните власти ... ама нещо никой не и да чуе че е терорист, какъвто е по закон ако стриктно гледаме на тази материя. Така че ако не се продава заразена храна, не се колят болни животни, принципно не би трябвало да има проблем освен някое формално нарушаване на многобройните правилници, професионални стандарти и прочее регулации, чието спазване на никой не помага и чието нарушаване на никого не пречи

Ти много стриктен ще дойдеш... Всичко друго в тая помийна яма е наред,та само тоя месар ни наруши рахатлъка!!! Сляп ли си??? Полицаи,министри крадат, като за последно,но за кокошкаря няма милост!!!

днес е спасовден! в нашия край този празник е много тачен освен като възнесение Господне и спасов ден, и като празник на шофьорите! та вчера , напълно нерегламентирано заколихме овцете, днес при5тотвихме курбана, свещеника го опя, и го радзадохме на всички които дойдоха на параклиса! честит спасовден на всички спасовци и спаски, и на гостите им бъдете живи и здрави заедно с родата, съседите, приятелите и враговете ви!

Ами че то ще излезе ,че на тоя ... и "краставицата" му е крива и не отговаря на изискванията на великия ЕС ! А пък конете ако излязат в шумата ,въоръжат се и започнат да обират мандри? Олеле майко ! Какво ни чака! Мале-е-е-е ! Страх!

Това за продажбите по Интернет е пълна глупост, законодателно това е сива зона. Преди дни приеха закона за храните. Още няма наредба за приложение. Виж това , че не е ристриран като земеделски производител е проблема. А той не се е регистрирал за да не го проверяват. И като цяло животновъдите в държавата много намаляха и няма как да се скатаеш. Регистрираните ги спукват от проверки.

Ами като има купувачи дето искат да ядът българско прясно месо без гмо защо да не продава нещо дето го е произвел а не откраднал.. Май май това вие болката че не сте намазали вие докато сте се занимавали да ни информирате колко негодно месо и риба сме изяли докато го установите.

Да не би лично да знаеш какъв е случаят, за да твърдиш така? Доказателства, нещо? За такова нещо си трябва регистрация, а животните нямать нито той си е регистрирал фермата по закон. Не може за едни да важат правилата, а за други - не. И откъде знаеш, примерно, че животното на вид здраво, може да бъде заразоносител? Илк откраднато от нечие дребно стопанство и продадено на такива като този папардак( защото има и такива случаи немалко у лично знам за такива)???! Откак има ветеринари на тази земя, животните се преглеждат и ако са здрави и регистрирани им слагат ушна маркировка или дамга както е дори в африканските държави. Стига толкова байганьовлък!

господине, вашите обвинения, каквито всъщност са вашите твърдения, имат нужда от доказване. И къде отиде принципа, че всичко което не е забранено е разрешено? Или май вървим към принципа, че всичко което не е изрично разпоредено е абсолютно забранено? Като в казармата

ГДБОП не трябва ли да се уведомяват за наркотици, проституция и контрабанда? Вместо това ги занимават с няколко незаконни кокошки, криминални прасета, нелегални коне и пчели престъпници. Щото ходят да събират мед без разрешение от държавата. Ми убуу баш мицифаите гонят кокошки разбойници, не че нещо ама си е сеир .... апропо къде отиде свободата за частна инициатива дето беше в основата на либерализма(ама не оня с хомосексуалистите)?

ама защо само гдбоп бе,..!? направо, да се изпратят бомбандировачите от нато и лично президента да води атаката! този свинар е по-опасен и от вируса! най-вероятно кара хората насила да купуват.. а, една жена каза, че един дето ял, бил умрел.. ужас! тръгнал да прави нещо без пари от евролешовете и без да им отчита и без да ги пита и без да са му позволили и даже си позволява да не се цапа с банката...!!! този суджукар е враг на европа, демокрацията, лично на путин и тръмп и на човечеството!!! заплаха за галактиката! ами, ако утре и други последват примера..!? какво става!? търсенето и предлагането ще се саморегулират и производството ще живне без отровата на систмата.. ааа... помощ, помощ от системата. обърках се от паника вече.. айде, ликвидирайте го този с една атомна бомба, че да е за урок.

А честито - Тези, които са се кефели как купуиват био продукти, реално са излапали една камара непроверено от ветеринар месо и други продукти.

Да, провереното от ветеринар месо дето е пълно с антибиотици и други "легални" добавки е силно препоръчително. Опитали са се хората да избягат от ноктите на "грижовнат"а ни държава, но от тези нокти могат да избягат само истински престъпници, който изкарва парите си с труд и собствена инициатива тежко му.

По-големият проблем е, че всички вкупом излапахме далеч повече проверено салмонелно пилешко от Полша.