Столична община слага климатици на семейства, отказали се от печки на дърва

Досега подменени и пуснати в експлоатация общо 1038 нови отоплителни уреда, каза заместник-кметът Десислава Билева

Обратно в новината

Коментари - Столична община слага климатици на семейства, отказали се от печки на дърва | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А Факултета кога ще го цивилизовате. Той е много важен. Съседните му квартали не могат да дишат през зимата от Факултета.

защо марката се крие ???

Столична община първо да мине да си събере пелетните печки, с които отчита дейност в последните 3 години. Няма един, който да ги ползва. При цена от 700лв за тон пелети си е лукс, който малко могат да си позволят.

Те хубаво слагат климатици и пелетни камини,ама да плащат и консумацията при пенсии и минимални заплати по 450-620лв.!Пале пелети 650-714 лв. на сезон вървят по 3 палета за едно нормално домакинство!На климатик по 150 -200лв.на месец сама за него ,без другите електро уреди и то грееш не повече от две стаи !При спиране на тока изстива за минути!Стига сте баламосвали хората !В тая бананова република всеки ще гори за отопление ,каквото намери !Екологични стандарти могат да гоньт държави с висок житейски стандарт!Не сте тъпи управляващите,ма сте нагли и така ви изнася да трупате актив на гърба на бедния народ!Аре от столична да изкарат на минимална поне 3 месеца и да се отопляват на климатик или пелети и да живеят и с другите разходи нормално,без да се оплакват,разбира се!Аре ше ви и популистите гнусни!

Дървото е екологичен продукт. Расте, режеш и в печката, след петдесет години ще израсне същото. Примерно ако не се реже, когато му дойде време ще изсъхне, падне и изгние. Цикъла е един и същ CO2->фотосинтеза Дърво и кислород -> гниене или горене -> CO2 Впечатление ми е, че особено софийска община е пряко подчинена на глобалистите и изпреварва другите не само по Ковид терора , а и по екотерора. Това е еко фашизъм, невидими Омикрони или някакви фини прахови частици. Ай чупката еко фашисти, отопление на дърва е двойно поевтино от тока.

соц. помощи и повече деца

Значи за улично осветление няма пари, а за климатици на бедните банкянци има?

Засега отоплението с климатици е най- изгодно

Спреш ли тази духалка си се окостил!

За колко ?За две стиа и максимум с един климатик !Обща сметка на домакинство един климатик и другите ел.уреди 500 лева на месец и топлиш макс две стаи!Баси и изгодното!?!?Изгодно е за сам човек и да не му щъкат деза нагоре-надолу!Тия мантри си ги наврете некъде!

Тея същите слагаха и катализатори по коминте на тези, които имаха печки на дърва.

Несанирана къща в Софийско ще се стопли с два климатика когато цъфнат налъмите в банята.

Поредната глупост! Как ще си плащат тока тези хора, щом досега са били на въглища?

С два климатика плащам 140 лв ток в най-студените месеци. Едва ли на въглища е по-евтино , и да не говорим какво дишаш , имах съседи ,които ползваха и се изнесох от там.

Само, ако живееш в апартамент. Толкова са сметките на 3 стаен с 2 климатика. В къща под 300 няма да паднеш.

Ние ще го плащаме :(

Сега остана да им платят и тока.... Или ние ще им го плащаме?

Дали всички, греещи се на твърдо гориво, ще получат климатици? Дали всички, които живеят в несанирани жилища, ще им ги санират безплатно? Дали всички деца или пенсионери ще ходят безплатно на море? Със сигурност не, но данъците ще си останат за плащане при еднакви условия от всички. Едно е децата да ходят на детска градина безплатно, все пак това е нашето бъдеще, друго е шепа хора да обират събраното с общи усилия под най-различен претекст.

А и за капак, след като си санираш сам къщата и подмениш дограмата с висококачествена такава, трябвало да го декларираш в общината, че да ти вдигнели данъка. Не се шегувам, трагедия е.

Не че е лошо, ама с тези цени на ел.енергията....

то човек да се радва ли да плаче ли - то от толкова напредък не можем да осъзнаем колко сме изостанали

Като почнете да раздавате термопомпи ми се обадете. Дотогава ще си се грея до камината.

То климатика е термопомпа от типа въздух-въздух.

Трябваше да уточня. Въздух-въздух за апартамент става, но за къща е абсурд. Хем студено, хем сметка колкото една минимална заплата.

В Банкя сюрмасите са най много!