Общината нареди да се премахне оградата в кв. ”Стрелбище”

Дирекция "Общински строителен контрол" на Столична община е издала заповед на фирма "НИКМИ" АД да премахне поставената оградата, която спира движението.

Обратно в новината

Коментари - Общината нареди да се премахне оградата в кв. ”Стрелбище” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

никой по голям от народния глас!!!Всички които са на големи постове като съдии,върховни съдии,премиери,президенти и всички останали в тази държава трябва да разберат,че са там по волята на народа."НАРОДА ИЗДИГА И НАРОДА СВАЛЯ".И никой не може да се разпорежда със собственоста на държавата освен НАРОДА!!!Ето защо в швейцария се правят РЕФЕРЕНДУМИ за много по незаначителни неща-А ШВЕЙЦАРЦИТЕ НЕ СА ТЪПИ...Което се доказва от техния НОРМАЛЕН и СПОКОЕН начин на ЖИВОТ!!!

Като знам как се строи (максимални печалби, качество и материали -кучета го яли), просто се чудя кой ще има кураж да живее или работи на 38 етаж например. Но, както е видно в София има много празни апартаменти, а за офиси и магазини да не говорим, явно строителната мафия яко пере!

Точно срещу това място, от другата страна на "България"-в жк "Хиподрума" стоят запазени от далновидни общинари и бизнесмени още две петна.Няма ли кой да върне откраднатото за жълти стотинки.Симеонов не може да преброди всичко откраднато.

Проблема е, че високи сгради генерират огромен авто-поток и човеко-поток, създават вихри, хвърлят сянка, трудно се ремонтират и при пожар са опасни...

сега ще има малко смяна на статута.. отчуждаване на терени и накрая малко война по пътищата за разсейване на вниманието... и хоп небостъргача законен... фокус мокус....

КИНТ било промяна на Коефиц. ИНТензивност на застрояването. Повече КИНТИ (промяна на коефициента нагоре) и хоп.... от нормална жилищна сграда... става билдинг на 43 етажа. По-малко КИНТИ и хоп .... от сграда на 4 етажа, стават 3 етажа.

България..... 1300 години Драма...

Това е хубаво, но да не забравяме, че мафията ще си каже думата а тя е навсякъде в тази "държава". Ще се радвам ако народа спечели но едвали, прокуратурата ще вземе голям процент и всичко пак ще бъде в полза на легалната мафия.

След като в София вече няма място за хоризонтално строителство, дойде време на ВЕРТИКАЛНОТО!!!! Скоро ще задминем Дубай и Сингапур по стъргачи и ще ги напълним с икономически тигри от цела България. И ще потекат реки от мед и масло от всеки етаж на стъргачите.

Не ви ли е ясно, че общината пази интересите на бизнесмените. За тях хората са врагове

Не ми е ясно след като ОУП на София е закон и след като в ОУП са предвидени само 4 зони за свръхвисоко строителство и след като Стребище не е такава зона, ...... как НИКМИ се надяват, че ще строят 43-етажен небостъргач ?!?

Как щели да строят. Еми с пари, бре! Което не се купува с пари се купува с много пари. Рушвет тук, рушвет там... ще видите, че до Коледа вече ще са излели основите. В тая кочина, която някога е била държава само престъпниците живеят добре.

Истината е, че НИКМИ просперират по изпитана схема..... купуват централен имот с някаква строителна възбрана, след това променят ПУП и имотът става строително петно, на които са изградили няколко билдинга в центъра на София. Въпросът е дали и сега при действащ ОУП, приет от Министерския съвет, пак ще им мине номера ?

Строителният Бизнес в София свърши повече отколкото могат да изтърпят жителите на София и е време градските власти да започнат да го ограничават. И на децата вече е ясно, че в строителството се перат мръсни пари; няма логика в София да продължава да се строи ударно при положение, че в града има над три милиона квадратни метра изградена, но непродадена и не отдадена под наем жилищна и офисна площ. Зе престъпниците и строителните фирми е важно да се изперат мръсните пари; какво ще става по-нататък с построенето не ги интересува.

"И на децата вече е ясно, че в строителството се перат мръсни пари...." Въпрос с повишена трудност. След като и на децата вече е ясно, как се очаква НЯКОЙ, по НЯКАКЪВ начин да се противопостави на тази престъпна схема, след като в играта са ВСИЧКИ престъпници в ДЪРЖАВНИЯ АПАРАТ?????

Няма как да се нарежда на частник с разрешително за строеж даден от същата община какво ще прави на собствения си терен след като има план пак от същите дето сега дават ''разпореждане'' друг път да има..

Четете Внимателно: "Важно е да се знае, че за този терен няма нито влязъл в сила Подробен устройствен план, който да позволява строителство, нито е издавано разрешение за строеж, което на този етап е единствено заявено от собственика желание. "

Предложение към хората протестиращи от снощи: Блокирайте сградите на НИКМИ и кръстовището около НДК, протест пред Столична община...Не блокирайте бул.България, така пречите на хората от квартала и по НИКАКЪВ начин на виновните за тази ситуация.

В случая определен кръг хора, предполагам подтиквани към безпорядък от леви/проруски офрмирования саботират работата и бизнеса в столицата: - за този имот има репшение на ВАС - Инвеститора е платил 6.4 милиона за придобиването му. И какво излиза, купили са си 3 борчета за 7 милиона? А тази нова сграда би допринесла за благополучието и местният бизнес климат в много положителна посока, но разбира се това комин панелниците не ги интересува. Да, обаче в свободния свят частната собственост се цени и пази, тук не е Путинова Рассия. Разбира се тия протестиращи винаги могат да извадят едни 10 милиона, обещетявайки инвеститора и запазвайки 3те борчета в градината

Ха ха хаха купил го с тайна заменка

Глупако, какви простотии говориш,какво общо има тука путкин?

ако ти липсва акъл, в това също ли ще обвиняваш Путин и Русия? Дебил връз дебил само знаят да пишат срещу Путин, като изтъркана плоча

Десен ? Искаш да кажеш, че имаш само десен тестис ли. Ами случва се. Приеми го. Но не коментирай неща, които не разбираш. Има си закони. По закон това са зелен площи без право на смяна на статуса. Те и за 10 милиарда да са ги купили, това си е тяхна работа. Но нямат право да строят. Така, че стига си тролил с твоят един десен тестис.

.... сигурно са си направили грешната сметка, че ще успеят по някакъв начин да променят статута на имота.

А може и да значи, че малка, ама съвсевм мъничка част от дясното му полукълбо функционира.

Че кой ги кара да си купуват градинка бе! Купуват, защото знаят, че ще си платят, където трябва, за да стане градинката на небостъргач!

се подиграва с народа и закони, те са свикнали, че за тях всичко може и трябва да става така, както на тях име изгодно. МАФИЯ!!!

ПО закон и в името на народното благо следва: Отчуждаване на терена който прилежи към улицата. Само че в общината хората играят за мафията и се правят на безсилни. Г-жо Кметица, моля изпълнете задълженията си , колкото и да не ви се иска!!!

d4

не мога да разбера едно нещо. след като НЯМА ПУП и разрешение за строеж на какво основание НИКМИ са започнали строежа?? има и още нещо. в УП за район Стрелбище височината на сградите е 7 етажа, струва ми се...

Те не строят, заграждат си имота.

заграждат улицата ако не знаеш случайно .

Никми не са никак случайна фирма.

а кой е инвеститора ???

До колкото чета в частния терен има реализирано инвестиционно мероприятие изграждане на общинска улица. Собственикът на терена няма право да разрушава общинска собственост, въпреки, че е в частния му имот. Общината следва да отчужди земята под улицата и да я заплати на собственика по пазарни цени. Той пък следва да пие една студена вода, защото улицата ще му пречи да строи. Толкова е просто, само трябва да се спазва закона.

нали общината му е продала терена за жилищно строителство...Сега сигурно може да си го вземе обратно с улицата , но със сигурност на цена поне ...по 10 от която е платена...Опа улица вече няма...

колко сила придобиха от безнаказаност всички, та нито община ги спира, нито закон, нито държава. Мисли си, че като е собственик, това решава всички спорове.

Имотът е продаден на НИКМИ от кмета Бойко Борисов за жилищно строителство. След плащането на исканата сума Столична община променя статута на имота в зелена площ, за да осигури терен за строителство на ъгъла на Южния парк/до П.Ю. Тодоров/ Прецакаха НИКМИ заради собственика на този имот. Познайте кой е той?

първо да кажа че не съм против строежа на небостъргач там за офисни нужди ...Като имащ имот наблизо това означава че стойността му ще се вдигне, вероятно и кръстовището ще направят по-бързо...Обаче се чудя защо кмета не ми продаде градинката на НДК за строителство ? Не съм НИКМИ ли ? Кой е собственика на другият имот ? Общината му козирува и да е по-силен от Софиянски и родата странно...

На гърба на Макдоналдс в Младост, срещу бившата Аско Деница, имаше преди 25 години празно пространство, с минаваща там високоволтна линия, искахме да направим там паркинг за автомобили, но на нас не бе разрешено, обаче сега е застроено с жилищни блокове, барабар до високоволтна линия, което е в разрез в счики правила и закони, познай как и защо е станало така?

Да не сме гадатели? Кой е собственикът?

А кой е великия "инвеститор" , дето смята, че мутренските номера от 90те ще минат пак?

е собственик де факто, до сега с всичките им обекти бе така, те са държава в държава, мафиотска структура още отпреди 20 години

минават,минават и още как!във Варна ,,бъка,,от къде ,къде по шокиращи примери ,само дупе да ти е яко,и да пишеш,пишеш ,че да спихва наивното шумене сред простолюдието,зер ,как смеят да се пречкат на ,,миропомазаните,,смърдящи мутробарони

zeddd

Отново нашият съд е в основата на мутренски проблеми.

Че то отдавна е ясно, че всичко идва от великия ни съд - подкупни съдии

Строежът си е строеж, улицата си е улица .... Космическа глоба за затварянето и разрушаването й, възстановяване и отваряне на улицата, па да ми строят на ую - улицата дели петното по средата ...