Държавни отличия за шефа на метрото и инженери

Президентът Росен Плевнелиев удостои с висши държавни отличия директора на „Метрополитен“ Стоян Братоев и неговия екип за заслугите им при строежа на метрото.

Обратно в новината

Коментари - Държавни отличия за шефа на метрото и инженери | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не само герой на соц.труда,а щеше и да е активен борез против капитализъма. Щов вече е професор значи щеше да е взел всички актуални звания

Щом и на тези раздават ордени, значи държавата много е зле,ама много много яко е закъсала....... В дурги държави метро има от 100 години,тук се превъзнезоха вече.А г-н шефа на метрото знае ли,че още не са платени парите на малките фирми подизпълнители за отсечката Надежда-центъра вече 4 години....Ордени ще им раздават,няма такъв абсурд и си вярват че са велики...нямама думи,срам,срам и пак срам.,съпроводен с отвръщение

Може ли господин Братоев да обясни, защо пероните са дълги по 104 метра, а не по 120 метра, както е по стандартите? Защо в централната част на София има само една спирка, тази на Сердика? Защо разстоянието между отделните спирки е по-голямо от 1 километър, а не по 500 метра, както е по стандарта? Защо бяха закупени заглушително тракащите руски вагони, след като техните събратя дерайлираха в Москва миналото лято и имаше десетки загинали? Не е ли време прокуратурата да хвърли поглед върху договорите за проектиране и строеж?

Много малко хора си дават сметка за какво сложно съоръжение става въпрос и че тези медали са само малка признателност за хората участвали в строителството и сега в поддръжката на Мерото,което ползваме всички

И кое му е "прозрачното",бе Плевелиев? Тази думичка много често я споменаваш и това започва да буди известни подозрения! На всеки що -годе грамотен човек е ясно,че най-големите далавери са в строителството,особено в държавното!Може тия мъже да са работили съвестно и достойно,но гледайки назад през 25-те години бандитизъм ,човек има много големи резерви и подозрения.И започва да си мисли,че ги награждават заради добре напълнени "касички"! По-долу колегата ,който пише за "Дружба"- колега,лично от Любо Дилов,когато беше общински съветник съм чул,че метрото ще стига до Горубляне и оттам ще завие към Дружба-2 ,2-ра част,ще продължи към "Брюксел и оттам за летището! Заради "Метро",Експоцентъра и най-вече заради небостъргачите ,които са собственост на "котараците" ,беше направено това безумие .Огромният паркинг е почти празен-няма да си избие парите поне още 100 години!Целта беше да се приеме наредба,всяка фирма да има офис и насила да станем наематели на бойковите приятели!

Напълно заслужено! Браво на тези ръководители и професионалисти за плода на техния труд! Построеното от тях ще се ползва много години напред, а хората ще се радват на нещо, за което тези преди тях четяха по книгите, разказваха от чужбина или просто мечтаеха.

Нещастници!!Награди им раздават за некадърността им!!! Оставиха два от най-големите квартала в София без метро.Спирката /Единственната!!!/ в Дружба -2 е на 500 м от първият блок.До нея хората от квартала,които са хиляди, могат да се придвижат само с градския транспорт.След това ги чака едно дъъъъълго ходене под земята, докато стигнат до перона.

Трябваше да им ги връчи в трапа на бул."Черни връх"! Това е подигравка с гилдията!

Великото творение на България от 681г. до днес-Метрото.

Заслужено ! Честито !

Роско пак е избълвал серията блудкави клишета, които на всичко отгоре, най-вероятно е и прочел. Едва ли е пропуснал да отбележи ролята на инженерите за спасяването на българските евреи, както и да посочи перспективите за саниране на метрото. Този брюкселски шут е срам и позор за България, която имаше държавници като Стамболов и Живков.

Не е "брюкселски", а вашингтонски! За останалото си напълно прав.

Безмозъчният плазмодий пак срича като ученичка в 3клас. Скришом си поглежда закачливо в шепата. Явно мекия е скрил пищов (за подсказване не Макаров) и ми идва да го посъветвам да се обърне към своите господари от американската фондацийка за България с молба за една инвестицийка: да му купят един БРЪМБЪР слушалка:))) Хем тапета няма да ближи жуки и да срича чудейки се къде е в момнт на раздвоение, хем ще говори силно и точно по НАТОвски стандарти, повтаряйки това дето му казват:))) Абе какво да Ви кажа....

А как икономично строят метростанциите, и как са се облагодетелствували, и как никой не вижда дефектите... И може ли да се сравни с английското, което е на век и половина, може ли да се види в Санкт Петербург - с петте лъча, а не като при нас пластовете под столицата да са разровени вандалски и не обмислено? Още сега през зимата и дъждовно време станциите се "просълзяват" от течове... "НАГРАДИ", с чии пари ПРЕЗИДЕНТЕ?

Истински случай: Сина ми ходи на детска градина (в чужбина) един от най добрите му приятели е японец (да се чуди човек) покрай децата се запознах с бащата на япончета..инжинер. Като разбра че съм от България ми каза че негов колега работи метрото в София. Каза че това което е впечатлил най много неговия приятел е колко много се е крало по време на проекта и как нищо не ставало без бакшиши на правилните хора. Не знам дали е вярно но познавайки нашият манталитет, си мисля че не ме е излъгъл.

Чужбина да не е кв. Орландовци... а Японеца да я накой Ром... ;-)

тВа Мурзилките сте много тъпи парчета,бе! Една лъжа не може да измислите, камо ли грамотно да я напишете! ИНЖИНЕР как се пише бе, шапкар загубен?

Утре Вовата Путин награждает, 1500 грохнали старчоци, със, "Герой Савьетскава Саюза", И, бутилачка "Масковская"! бабачка Тадорачка

Ти къде го удряш а то къде се пука! Да не те прелъстил някой от Кремъл та сега така жално плачеш?!

На гусина Влевнядрислиева, насрания гъзец ли лижееш? Награждава лите награждава лите, гледам че се стараеш?

А КАКТО ЗНАЕМ ГИ ПОДБИРАХА САМО ДА СА БЕЗ АБСОЛЮТНО НИКАКЪВ МОЗЪК!!! ДАЛИ ШЕФА НА ПАРИЖКОТО МЕТРО Е ГЕРОЙ НА ФРАНЦИЯ???

А ти какъв си ? Що не си извадиш автобиографията да се посмеем?

ама по глупавите още не са разбрали.

Почти като в Германия, и там раздават държавни награди за всяка нова жп линия!

им правят паметници.

десети ноември в тази държава.

Чак пък толкова да сме се подобрили !?

Може би все пак най-справедливо е да ги пратят в панделата за подривни работи в столицата и за нанасяне на щети за милиарди с явна користна и злосторническа цел?

Е, те не са го направили нарочно, можеби! Поне за проф. Божинов съм сигурен - толкова е изкукуригал, че и умишлено не може да планира тези инциденти. Виж, дъщеря му Ася е друго нещо - хем глупава, хем със самочувствие, а това е опасна комбинация за геолог. Точно така, дъщерта е геолог като тати, или по-точно е да бъде в кавички - "геолог".

Егато отличията ще му дават на тази Свиня,като се има предвид,че като завали на повечето нови станции започва да тече,и да не говорим че между някой станции направо смърди на лайна,верно или не???а???Оставка на Фъндъковата веднага!!!

Искай оставката на ВАШИЯ кмет ,русенски "пришалецо"! Ти да не си Петното ? Фандъкова не те е канила с бъклица !

софийско гражданство като едно време.