Стивън Хокинг каза какво се е случило преди Големия взрив

Световноизвестният британски учен Стивън Хокинг твърди, че знае какво се е случило преди Големия взрив и зараждането на Вселената.

Обратно в новината

Коментари - Стивън Хокинг каза какво се е случило преди Големия взрив | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

не дава ИСТИНСКИ научен отговор на произхода на Вселената преди Големия взрив! Просто Материята вероятно е била в "Друго" състояние и е достигнала някакво критично ниво, което е "ИНИЦИЙРАЛО" този Взрив!! А "ВРЕМЕТО" Е просто параметър от съществуването на Материята в сегашният и вид и Е ИНТЕРВАЛА НА ПОСЛЕДОВАТЕЛНОСТ ДА СЕ СЛУЧАТ ДВЕ, ЕДНО СЛЕД ДРУГО, СЪБИТИЯ В Нея!! Така както съществуват и параметрите безкрайно пространство и движение, вещество и електромагнитно поле.

Хайде и аз да ви открехна малко за това какво е било преди 13.8 милиарда години. Даже за ще съм по-точен. Преди 13 955 000 000 г., когато е възникнала и масата, и тя не е била в съответствие с нашите предстви за съществуване. Имало е някаква "въображаема маса", която няма нищо общо с това, на което сме били свидетели след Големия взрив. И още. Тогава и човеците не са били като сегашните, а някакви "въображаеми човеци".

Като си толкова знаещ , ми кажи какво ще стане след големия взрив - Това ме интересува повече !!!23

А какво е казала Ванга по тоя въпрос?

Четете Библията ! Тя е Истината !

Аман от азиатски идеологии, ...

Не ме интересуват тия глупости. В момента арабите, турците и негрите нападат Европа , САЩ и Русия. Изродите искат да ни вземат държавите...

AbuTalib

И този взе че проумя за числото 25920 години, зо което вече бях писал по Интернет от 1998 г.Важното е, какво ще има след като се изпълнят годините от седмия ден.Информацията там по "История на една пленена славянска армия" е дадена свише в закодиран вид. Кодът на Библията, така озаглавих една статия в моя книга.После НАСА писаха, че галактиката ни била на 13,8 години, толкова, колкото бях писал пред 1998 г.Били открили, но как, не казваха. Провериха моите изчисления и установиха, че е така, което съвпада с теоритя за големия взрив. Пита Хопкинг, какво ще станве, като се събуди срлед почивката си Господ на осмия ден. Ами ще сътвори отново светлината и планетите нейде другаде, с ново време.

Нищо не разбрах.

Когато бях малък и се играех с него през нощта в едно гробище на село: Господ някога е бил смъртна душа като нас. Прераждал се е 9 пъти преди да се превърне в безсмъртна душа. Дори тогава все още не е бил готов да управлява собствена вселена, а е бил ангел и е помагал на смъртни души като нас. Когато бил достатъчно подготвен е получил правото от великия разум да управлява собствена вселена. Жизнения цикъл на една вселена е около 20 милиарда години. Нашата е на 16.7 милиарда. Всяка една смъртна душа трябва да премине през 9-те прераждания (9-те кръга на ада) преди да се превърне в безсмъртна душа. 99.9999% от безсмъртните души след смъртта на тялото попадат в АДА където сатаната (падналия ангел) отнема от душата спомените и и се храни с тях. Душа попаднала в АДА не може да се преражда повече. Сатаната не може да има собствени нови спомени, независимо, че е безсмъртна душа защото няма право да се преражда (не може да получи това право от великия разум). Най важното нещо което една смъртна душа трабва да прави докато се намира в човешки образ е да помага са себеподобните и да не им наврежда. Да спазва 10-те божи заповеди. Да се старае да получи от себеподните само тяхната положителна енергия (тяхното възхищение) която ще помогне на душата да стигне до ново прераждане. Отрицателната енергия (презрението) което получава една душа я води директно в АДА от където спасение няма. Помня едно много важно за мен изречение на това ангелче: "Който се стреми да изгради рай за себе си на земята като създава ад за околните, живее във вечен ад на небето!" Човек се ражда гол на този свят и гол си отива от него!

Ала - бала....А нека ги обърнем - тримерно време и едномерно пространство. Формулите си важат, умрелите нямат тела и живеят в обърната представа. Теории... От нищо нещо не се получава. Светът е краен, следователно и начален и това,че не виждаш краят съфсем не значи безкрайност.

И аз знам какво е имало-едно голямо НИЩО! Сега и на мен да ми дадат Нобел за най-голяма простотия

...а пък ти беше ли там , та да искаш Нобел ???

Великият Драгалъвский Ман Гел и Сандо Нереза не бива да се преселват на другата планета,защото има много бакър и ламин и ще падне яко крадене.

"В интервю пред "Нешънъл джиографик" той заяви, че преди Големия взрив е нямало нищо. " Този шмекер май е гледал българския игрален филм "От нищо нещо" ...

Време е вече учените да намерят нова, съвременна терминология и дефиниция за това, което до сега наричаме ''време''. Време е вече космическата дефиниция и терминология ''време'' да бъде ;)

Ако си достатъчно умен , трябва сам да си се досетил ,че " времето " е фикция . Реално не съществува . Всичко е скорост . Скорост на телата , на процесите , на ... " време " .

Дълбок поклон. Тази идея я имам още от студент. Времето е един много удобен но изкуствено въведен от човека параметър, което в природата не съществува. Имаме само пространство и движещи се в него тела. Ако искаш, обади се на link

...ама мене повече ме интересува въпроса ще си остане ли астрономическото време , или бюрократичното лятно работно време . Другото време ...аллах керим , както казват турците... Милиарди години , големи взривове ...боли го ногу... живей на мига ,радвай се на живота. Бог е помислил за всичко...и не се бъркайте в делата Господни !!!

Учените започват да приличат все повече на племенните шамани отпреди много хилядолетия. И те са твърдяли пред опулените първобитни, че ей там, зад онзи водопад няма нищо и ако отидеш там ще паднеш в нищото, каквото и да означава това, но в действителност зад тесния водопад има едно широко езеро... времето и без това е релативно понятие, защото ние го мерим с въртенето на Земята около Слънцето, други го мерят в светлинни (земни) години, но Вселената едва ли се вълнува от съществуването му.

Днес разговарях с едни познати, които са доста поотдалечени от нашата планета. Питах ги какво правят, а те ми казаха, че ни наблюдават през телескоп. Зарадвах се. Значи ни виждат! Зарадвано запитах дали ме виждат, като им махам с ръка, а те отвърнаха хладно, че виждат само динозаври от това разстояние.

На тоя отдавна спрях да му обръщам внимание. Може би от момента в който почна да оспорва собствените си теории. В момента е в много напреднала възраст и това, което беше преди 30-40 години, отдавна е избягало някъде другаде.

Хокингсче,шопо като видел камилето рекъл...те такова животно нема и я ти рекох...те таков взрив нема и празно нема и тебе те нема и мене ме нема,вади си смисъло от контексто.

До кой-кого.. Остава само да обясниш как пък се е пръкнал твоя бог!!!!

това е лесно ... с божествено клатене ... мама и татко богове

Най-тъпата статия от доста време насам!

Т. нар. Теория за "големия взрив " търпи все-повече критика. Движението на космическите тела (дори в това нищожно късче, което успяваме да видим със съоръжения като Хабъл), опровергава тази теория. Статистически са изчислили, че вероятноста от камара натрупани части, чрез вятъра и рзместването на почвата да се сглоби сам съвременен изтребител е по-голяма от вероятноста сама да се появи жива клетка. Квантовата физика обърква всичко считано за научни догми и постулати. Все повече учени считат, че света без БОГ е невъзможен!

То за мормоните го разправят, хванахте веднага!

Като стигнеш до БОГ,веднага следва -А преди него?. -Ами него, кой го е създал,и така до безкрай. За мен БОГ и малката точка с Големият взрив са еднакво абсурдни. Ако Вселената е безкрайна ,следователно и отговора на въпроса за произходът и,се крие в безкрайността-т.е няма верен отговор. а това ,че преди това е нямало нищо е нищожно ,като отговор.

Просто във измерението, в което един ден всички ще преминем време няма, то затова е важно къде ще прекараш тази част от съществуването си

Явно е бил в пряка близост до взрива тоя шебек.. Oмръзнаха ми неговите теории, утре света свършвал, вчера свършил петрола и т.н.

Брей, този откри топлата вода!

Най-после един да каже, че Перпетуум Мобиле съществува. Сега обаче, трябва и да го докаже. Това започна да прилича на предсказанията на Ванга, които никога не е правила.

Нямало нищо, станало нещо. Това е по тъпо от така наречения голям взрив. Нали в природата и вселената нищо не се губи, само се видоизменя. Приемам че преди големият взрив е имало безброй взривове. Ако изобщо е имало. И бог създаде......по е близко до ума.

СЕКИВ МОЖЕ ДА ГОВОРИ, КАКВОТО СИ ИСКА. А КОЙТО НЕ ВЯРВА, НЕКА САМ ПРОВЕРИ. ВСИЧКИ ГОВОРЯТ ЗА ОГРОМНАТА ЕНЕРГИЯ ПРИ ГОЛЕМИЯТ ВЗРИВ, ДАЛ НАЧАЛОТО НА ВСЕЛЕНАТА. НО ОТ КЪДЕ СЕ СЕ Е ВЗЕЛА ТАЯ ЕНЕРГИЯ, НИКОЙ НЕ КАЗВА. ТЯ, НИТО МОЖЕ ДА СЕ СЪЗДАВА, НИТО МОЖЕ ДА СЕ ЗАГУБИ. САМО ПРЕМИНАВА ОТ ЕДНА ФОРМА В ДРУГА. В САЩ ИМА ДИСКУСИОНИ КЛУБОВЕ АНТИ ДАРВИН. ТАМ ДОМИНИРАШЕ ТЕОРИЯТА, ЧЕ НА ЧОВЕК НЕ МУ Е ДАДЕНО ОТ МАЙКАТА ПРИРОДА ДА ЗНАЕ ВСИЧКО. ЗА ТОВА СИ ИМА ВИСШ РАЗУМ. ЗАЩО НЕ ОБЯСНИ НЯКОЙ УЧЕН, КАК ОТ НЯКОГАШНО ПАРЧЕ ЛАВА С Е ПОЯВИЛА ЧОВЕШКАТА ЕМОЦИЯ..

Абсолютната Истина е известна само на Създателя ! Едно обаче е неизвестно и на Него ! Причината , заради която ни е създал ?!

в момент на умопомрачение

Глупак :D

Преди големия взрив е не се е виждало нищо но се е чул силен вик "Aлаx aкбap"!

ХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХА...оправи ми деня братле...жив и здрав да си

В интервю пред "Нешънъл джиографик" той заяви, че преди Големия взрив е нямало нищо. Значи по този "признак" България е във времето преди Големият взрив.

Минат, не минат две- три седмици и ни облъчат с поредната доза зомбиращи дивотии, уж измислени от това нещастно същество, чийто умствени възможности със сигурност не надвишават тези на среден питекантроп! Как не ги е срам перверзниците да използват този белязан от Господа урод, за да тиражират презряната си политика?! Горкото същество, наречено Стивън Хокинг, едва ли знае и разбира за какви панаирджийски сценарии използват телесните му недъзи гадните Соросодомити!

МАТРИЦАТА.......Чистата физика няма достатъчно знания,аргументи,теории и доказателства за това...ДОСЕГА...Тя трябва да се слее с другите познания и езотерика за да продължи напред/което вече става/Но основното е че трябва още ВРЕМЕ ,ЕВОЛЮЦИЯ,И ПСИСИЛИ за опознаване на непознатото....

Сериозна теория. Сигурно му е отнело много време да я измисли и докаже. Кратко и гениално формулирана - Преди Големия Взрив не е имало нищо

:-)))

Ако премахнем времето и пространството всичко ще се подреди!сериозно!

Сега..... слагам две яйца и малко кал върху шашка динамит. Гръмвам ги. Резултата трябва да е: - живо пиле - от еднот яйце - пържено яйце върху изписана тревненска керамична чиния

Свалям ти шапка , много добра аналогия на абсурда

не е нищо не е цитиран правилно има закон за запазване на енергията има закон за запазване на информацията те не се губят

Ако е нямало нищо какво е причинило взрива?

Скуката на Създателя !

Време му е!

не е било точно нищо имало е енергия която в един момент се концентрира в сингуларност по-малка от атом и избухва в големия взрив това е стандартната теория има струнни теории при които има различни вселени които като се допрат избухва голям врзив и се създава нова вселена

четете "битие" - там всичко е казано: мрак и само божият дух се носел над водата - това е било; ученият си спекулира, както всички учени, когато моделът им не се справя с обясненията - започват с някакви думи, заместители на "не ми е ясно" - гравитация, сингулярност, черна дупка, тъмна енергия и прочее

коя вода?

библейската, синко

А стига сте срали простотии за Боко, Моко и прочее. Има достатъчно новини, където да си леете опорните точки, отивайте там. Темата е интересна сама по себе си и не е нужно да се излагате и тука. Стивън Хокинг безспорно е гений. Обаче все пак това Нищо преди Големия взрив, все пак трябва да се е помещавало в Нещо около Нищото. Нищо не е Нищо само по себе си и се намира някъде. Както и за безкрайността на Вселената. Безкрайна, а в какво се намира тази безкрайност?

Опитваш се с представите на едно низше създание , каквото е човека да си представиш Невъобразимото !

Теорията на Хокинг издиша тотално. Не може да не са били намесени македонците в цялата работа!

Колко да е голям?

Защо всички казват, че вселената е безкранна? Нали според общоприетите разбирания нищо не може да се движи по-бързо от светлината. След като знаем кога е бил големият взрив - преди 13.5 милиарда години, то следва, че вселената е сфера, или по-скоро диск с диаметър 13.5 милиарда светлинни години. Това е огромно разстояние, но не е безкрайно.

много неуточнени неща има не е диск инфлацията е триизмерна предполага се че има някаква сложна триизмерна форма която не помня в момента все повече интересни са теориите за мултивърс все едно балони от много вселени в които има различни измерения реално няма смисъл да се мисли много по въпроса освен ако не си отдал живота си само за това има разни теории всъщност мъглата става все по-голяма :)) преди 20 години беше по-ясно уж

около вселената, ако е крайна? Тя все пак трябва да се помещава някъде, в нещо.

В един буркан. От лютеница.

Защото възниква въпроса, а какво следва натам. Безкрайността е по-лесно приемлива от крайността. А реално може да е като в компютърна игра и да няма и реално простраство, а само така да си мислим. ;) Да не говорим, че за тези неща най-правилно е да кажат учените "не знаем"! Което сигурно е и най-вярно. А не да си измислят теории за сътворението. Може този Голеям взрив да е капчица в морето.

Гласовете ми го говорят или една баба ми каза, но най вече Лили Иванова знае била е малка по това време!!

Само Боко може да каже какво се е случвало преди преди и след Големия взрив! Цв. Цв. ще потвърди. Ако не е така, Делян Добрев ще подаде оставка!!!

Това и аз мога да го кажа. Просто човешките познания са много, много непълни и да си мислим, че те могат да обяснят повечето неща си е просто една ГОЛЯМАТА ЗАБЛУДА! Това важи дори и за биологията.

Бог е сътворил и времето и пространството и вселената! Толкова е просто!

да

Пространството го е имало и преди да се запълни с материя и ще го има и след като материята бъде източена от черните дупки и използвана като гориво от звезди от друга вселена. Като всяко нещо и вселената има своето начало и свои край. След края на тази всвлена ще остане само празно пространство което ще бъде запълнено с материя при формирането на следващата вселена и т.н. и т.н.

кой и защо е направил пространството?

Великия разум е създал пространството! Вселената се създава и управлява от БОГ!

След големия взрив -ПЕТОЛЪЧКА хаха кефи ме...запалете китарите не го отричайте копелета....))))Д КРАВАРНИКА Е КАПУТ с ВАС съм за борбата(К) Мразя фашисти и Чифути-моге ли!!!

почивчица в Куба ли ти обещали?

Според мен още не са доказали Големият взрив. Дори да докажат разширяване, то не е нуждо да е в следвствие на някакъв взрив. Освен това дори да го има, може да е част от нещо по-голямо, така че не може да се твърди за нищото. Може тъй наречения Голям взрив да е капка в морето. Може да е ритмично и така нататък. Включително неща които не може да си представим, заради ограниченията на мисленето ни, възприятията ни и знанията ни. Интересно не трябва ли да знаят и къде се е случил този взрив или и тук има някаква относителност, заради което не знаят? Самото понятие Голям взрив е подигравка на британски журналист. Обаче са си го харесали. Разни се опитват да вържат религиозните си убеждения с науката и затова налагат подобни теории. Можеше стандартно да не придават никакво божествено значение. Може да има и ефекти които лъжат, че нещата се отдалечават, както гравитационното и магнитно поле отклоняват светлината - най-простият пример си е черната дупка. При едно разширяващо се пространство, ще е интересно и скоростта и например как се придвижва светлината.

"Големия взрив" е относително понятие. Преди 16 700 000 000 години е имало множество взривове. Тогава е започнало формирането на сегашната вселена. Всяка една звезда от тази вселена е свързана с черна дупка от друга вселена от която се снабдява с гориво получено от преработена от черната дупка материя.