Стив Ханке: Ако приемете еврото, ще ви обезценят лева, с него сте в клопка

Занесох куфарче с документи за корупция на Петър Стоянов и насадих Костов на "пачи яйца", разкри финансистът

Обратно в новината

Коментари - Стив Ханке: Ако приемете еврото, ще ви обезценят лева, с него сте в клопка | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Стив, как можеш да си мълчиш над 20 години за това куфарче ? Защо още не си го дал на Майк Помпейо ,той човекът си има навик да обявява за корумпирани длъжностни лица "забрана да влизат в САЩ ?

Извинете пропуснах най големият проблем към момента който предизвика финансов нокаут на ЕС и отвори финансова пропаст БРЕКЗИТ 2годишното протакане на струваше милиарди на ЕС и на частни фирми които имаха представителства на острова към момента Великобритания е икономически партньор на САЩ,КАНАДА,АВСТРАЛИЯ,НОВА ЗАЛАНДИЯ и икономически конкурент на ЕС(надявам се от всички тези машинации Ирландия да се обедини и стане независима ,както и Шотландия) милиарди инвестиции в Индия, Непал,Пакистан,Ирак,Саудитска Арабия,Малайзия,Хонконг все бивши колонии от които и до момента получават сериозни финансови приходи петрол,злато,диаманти,Великобритания е един от световните финансови колоси 4те най-големи фирми за одит в света които стоят зад световно известни фирми и корпорации са Великобритански паунда и до ден днешен е по скъп от еврото и долара този финансов вакум е като черна дупка за икономически джуджета като България,смяната на лева със евро е като да хвърлиш мършав бик в река Амазонка насред пасаж с пирани и плаващи наоколо крокодили.

Да на българският лев не на еврото,първи проблем корупция,втори проблем кретаща икономика, съсипано земеделие рекитирано от мутри, задушено от ЕС квоти и търговски санкции срещу няколко държави със които България потдържаше търговскоикономически стокообмен,трети проблем незащитен пазар и ценови монопол пример боклуци бъкани със пестициди които в Турция не се продават заливат пазарът ни драстично поскъпване на цените на услуги и стоки,и моти,наеми,горива,ток,вода итн но не и на заплати,пенсии,майчински надбавки и социални обезщетения,четвърти пороблем смяната на лв със евро ще засегне финансовият сектор обмяна на валута купуване на бг лев от туристи и пребиваващи чужденци както и живеещи в чужбина българи,от гледна точка на сигурноста.........СТИВ ХАНКЕ Е ПРАВ АМА НЕМА КОЙ ДА СЛУША

Абе Мента е по-ербап! Тя всичко знае, както и свищовското недоучило момче.

Щом Ханке кравара и рублофилите квичат, значи трябва да се приеме по-скоро еврото. Ханке американеца защитава долара и няма интерес еврото да става по-силно. Така банките минават под надзор на ЕЦБ и няма да ги фалират, но по важните са другите неща, ще се отпуши икономиката и доходите на народал, защото сега борда спира развитието. Освен това ще се освободят и около 18 млрд както каза Хърсев. И така другаре да ви дам пример с Естония, те бяха с борд като нас и след 2015 когато приеха еврото сега средната им заплата е над 1000 евро. Да живее ЕС и добрата стара Европа!!

Вярваш ли си на това което пишеш?. Май говориш наизуст и на инат. С една дума влезеш ли в ЕЦБ излизане НЯМА!. Цъфне ли Европа - отиваме и ние. Да не говорим колко пари ще отидат в ЕЦБ и КОЛКО ЩЕ СЕ ОГРАБЯТ ОТ НАРОДА БЪЛГАРСКИ. И един въпрос - защо чехи, шведи и швейцарци не сменят родната си валута и последните защо не влизат в ЕС????. Хайде отговори ми.

А дали бяха крадливи като българските престъпни правителства?

Тоя дойде и кво каза -да не приемаме еврото и че Костов/Стоянов са баш корумпетата. Пак че не каза ачик-ачик, че Гешев е радост, а Ахмед е неговият пророк :-)) За по-тъпите, да знаете, това последното е между редовете казано...хахах

Сега сте в партер

А, имам някакво усещане, че този е прав. Нямам дори мотиви да го защитавам. само усещане.

кочината отдавна е в клопка

ГЕШЕВ НЕ ЧАКАЙ СТОЯНОВ И КОСТОВ ДЕЙСТВАЙ ДЕЙСТВАЙ......

Има една приказка " вода гази жаден ходи", ще я перефразирам така, " злато гази , беден е ". Дори и след като болшевиките откраднаха златото на България се изправихме , дори след като Костов подари златото на канадците се държим изправени, ако някой се запита защо феномена е трудолюбивия българин. Копелдаците искат да ни смачкат окончателно , искате ли го.

ПрАВ Е СТИВ ХАНКЕ, ще ззтънем в блатото на инфлацията и години няма да можем да се оправим!Само високите постове на държавници и политици снизходително западняците ще ги потупват по рамото!

Нещо в статията не се връзва - тоя човек смята, че за България едно 500млн ерво са много пара.. това го изпапкват Гробарите за половин година..

Това,което казва Ханке е достатъчно важно,за да се самосезира Прокуратурата.Петър Стоянов трепери вече, а Гешев вместо да се заеме с тези важни въпроси, имитира дейност по селата!

Нямам доверие на БГ политиците. То кой ли има - те самите не си вярват дори. Затова валутния борд ни е защитата от тях - не могат да печатат пари и да вършат простотии.

Великобритания е ВНАСЯЛА по 60 МИЛИАРДА € годишно в ЕС бюджет тези пари 2020 няма да ги има за целта ЕС и ЕЦБ посяга към касичките на бедните и зависими колониални държави като България която има едни 23 МИЛИАРДА € сух наличен кеш за крадене

Тъп шебек и манипулатор. Ако беше така Кипър сега трябваше да са на социални помощи, а те приеха еврото за три месеца без много много да умуват и без никакви промени във валутата, даже една година можеха паралелно да пазаруват и в паунди и в Евро. Айде стига манипулации, ние тука трева не пасем . Не се ли награбихте вече.

Недей да сравняваш Кипър с България- Когато си зле еврото няма да те спаси, ще стане още по зле- Нищо не стана в Германия като приеха еврото защото е силна държава- Когато нямаш икономика и селско стопанство на какво се надяваш и еврото няма да те спаси-

Явно Ханке на е на ясно, че мотото на българските политици е - Много лесно се управлява народ, на който жизненият стандарт пада ежедневно!

Щом правителството в България проспа разрастването на пирамидата КТБ и откраднатите милиарди от Цветан Василев още през 2014 година, значи не можем да им имаме доверие!

Този професор е по българин от копелдаците които доят България от болшевишката окупация до сега. Междувпрочем една от основните причини за брекзит беще нежеланието на англичаните да си зарежат лирата, а защо не се пита просто имат повече ъкъл от копелдаците

Стига нагнетяване на напрежение! Решението е взето, а Стив си отмъщава като клати държавата. Само ако президентът Радев инициира референдум има смисъл да чепкаме вълната. Иначе се въртим като чеверме на четвъртит кол. Факт е, че при влизането в ERM-2 ще бъде защитен, защото такова е решението на Народното безродно събрание. Проблемът може да възникне при излизане от ERM-2, с цел да влезем в говняната еврозона, но това щяло да стане минимум след две години... защо(?) никой не обяснява. Аз лично съм за запазване на българския лев, който е основен атрибут на държавността. Но никой не пита народа дали иска България да изчезне като държава и да стане еврогейски щат. България е на 1300 години, а ЕС на 20-30 години. Преди това беше някаква икономически съюз, а още по-преди - съюз за въглища и стомана. Тези съюзчета ще умрат до 30-50 години, а с тях и България, ако си загуби лева. Кой с колко щял да обеднее - историята ще го подмине. Обективно най-много ще обеднеят пенсионерите, но тава е и политиката на Борисов - мор на червените старци - бакшиши за неграмотните мургавели. Цинга-манга - fuck - пълни гащи с лук - ГЕПИ политика.

Дано в Европейския съюз да откажат да ни включат в системата на еврото-Само това ще ни спаси от глупостите на управляващите- Но те са си осигурири вратичкато да могат да ни продават еврото с 15% по скъпо и да ни го изкупуват с 15 % по малко- Така че ще има пак далавера за управляващите- И автоматично делавиране на лева с 15%-

Как тъй у нас ще има инфлация дето е пъти над тази в еврозоната и лева няма да е натиснат да се обезценява? Донякъде това беше възможно, както се казва изкуствено си повдигаме стандрта на гърба на икономиките на ЕС, с които сме в тясна връзка. Обаче това е до време. Ако БВП расте с 3-3.5 процента, а доходите с 10 процента и това става няколко години подред нещата не са на добре. Не, че доходите са високи. Не. Високи са данъците и осигуровките. А ръстът на икономиката е смешен. Инвестиции се ограниават и т.н. Унгария, Румъния, Полша са на 5 процента, ние като по-слабо развити трябва да сме на 6 поне за да не изоставаме. Пък сме на 3. Ние изоставаме, а доходите растат. Това е натиск върху лева. Това е инфлация. Удържимо е до време. Отделно тези отрицателни лихви дето и при социализма не ги е имало. Пече се нещо. Какво ли?

Глупости на търкалета. Другите централни банки всяка година генерират пари, нещо което българската централна банка не може. По този начин губим постоянно между 4 и 8 % на година. В следствие на създаването на пари, глобално валутите се обезценяват постоянно, но пропорционално спрямо една друга. Това е валидно за големите централни банки. Малките страни и банки губят от това. Особено тези като нашата.

Той звучи така: Преди 20 години занесох на Петър Стоянов куфарче с документи за корупция, но не знам какво направи с него... И приемете ли еврото ще ви обезценят лева, който няма да го има, защото ще е прието еврото. Ами ние точно това искаме. Цялото послание на Ст.Ханке издава нежеланието му да губи влияние над родните икономисти и политици. И косвено нежеланието на САЩ, България да стане част от клуба на богатите. Те имат нужда от нашата бедност, за да се надяват да ни продават оръжие, което да влезе в бойни действия. Така, че Ст. Ханке би трябвало да се прощава с валутния борд у нас и да говори за успешната мисия в България. Вместо това ние ставаме свидетели на нещо абсурдно и ревниво като реакция.

Що не седнеш да се осведомиш за какво точно иде реч?!? В главата ти очевидно е пълен хаос... "Чакалня" не означава Еврозона. Има огромно значение при какъв курс на лева към еврото ще се влезе в тази еврозона...

Понеже талончетата за чегъртане свършиха, сега играта стана ще падне ли лева или ще се вдигне. Спокойно момчета и момичета, ние с Вас ще сме от прееВаната страна.

Тоя циркаджия защо го разкварват като мечка по всички телевизии?

Девалвация се прави и когато има доста кеш у престъпниците! Лошото е че, покрай сухото гори и "мокрото".....т.е. на баба Мара двете хиляди скътани за погребение....

Счетоводителят от Свищов по-добре знае как се правят тия неща. Някакъв професор ще го учи него?

всичко е ясно ! Тука има няколко платеняци които плюят всичко което направи правителството или прокуратурата. Само и само да са против като не ги интересува България. За тях Васил Божков не е престъпник а потърпевш от прокуратура и Борисов . За тях най новите самолети които платихме са излишни но пък се смеят че нямаме модерна армия. Просто сте прозрачни боклуци платена или неплатена бесепарска измет

Yann

Ко каза ко??? Че купуваме най-новите(пише се с тире) самолети??? Верно ли бе? Ами чи те са модел 1977г. бе боцко? Ама цената им е като на Ф35 - справка покупките на Гърция и Полша. Я кажи пак какво е постигнал Гешев, освен ПР акциите по медиите и вкарването на Иванчева в затвора, при положение, че жената с която живее на семейни начала е пряко намесена, като съдружник на Александър Ваклин. И това са само факти.

Има плюсове и минуси , но тук идеята е друга САЩ нямат интерес от силна Европа, затова принципа е разделяй и владей. Затова пробутва приказки за суверенитет Затова направиха войната в Косово Затова има война в Украйна Затова подкокоросаха Англия да излезе от ЕД - със същите приказки за бюрократите в Брюксел и англичаните с тяхното имперско самочувствие се хванаха Та мислете преди да плюете. Не казвам кое е правилно, не съм добър в тази област Просто за мен избора е Европа, не САЩ както правят поляците например

къде видя избор САЩ? Ханке не те кара да се връзваш към долара и САЩ. Той просто казва, че БОРДА е по-добър от еврозоната. И го доказва с факти. Ние в Борда сме вързани към еврото

За какво си готов да жертваш нещо в името на нещо по голямо От човек който е притиснат да мисли как да изхрани семейството не можеш да искаш да мисли за общото благо и бъдещи ползи Хляб сега и веднага - за съжаление това е реалността в БГ

И про-руските и про-американските коментатори плюят еврото.Китайчетата пък готвят отговор с коронаанус за запада по принцип! Все пак сме европейци нали! Да преговаряме за еврото,но да приемем само ако ни изнася! Чудя се например защо чехите не се натискат за еврото ,а словаците отдавна са го приели!? Стандарта в двете страни не е много различен !

Човекът говори с ФАКТИ: 1. Ще трябва да прехвърлим валутни резерви (около 500 млн. евро) от БНБ в ЕЦБ, които няма да контролираме. 2. Ще има "коридор" от 15% за курса лев-евро, което предполага възможност за обезценка на лева. 3. При Борда имаме суверенитет да се връзваме към която си искаме валута във всеки момент на криза. После няма да имаме и всяка криза в еврозоната ще удря и нас. Троловете обаче бълват тук лозунги и пропаганда. А тъпите ви примери с други държави, че те били богати, наистина къртят мивки. Ама те бяха богати и без евро бе. Нима Германия и Франция станаха богати защото са приели еврото? Те си бяха такива и преди. Сага с еврото обаче те контролират финансите на малките страни в еврозоната.

Yann

Боли го фара боцко за 500млн., при положение, че валутния резерв към момента е 7-8млрд. Ще прехвърли половин милиард в ЕЦБ, а останалите ще ги опапка с държавни поръчки и после ще си ходи да си ги харчи. А ние, будалите дето го търпим, ще останем да ги изплащаме, заедно със всички останали борчове. Честито!

Добре де ако сега има такъв резерв защо не вземат да се платят някои заеми и да се намали дълга на държавата?

Аржентина пропадна като титаник с непобедимия и велик валутен борд . Ама професорчето дава примери само които на него му изнасят

Аржентина пропадна СЛЕД КАТО СЕ ОТКАЗА от валутния борд, бе. Аман от дебили .

ако беше за вързване към долара щеше да каже, че валутата ни ще стане 5х по ценна. аре знаем ги тези манипулации.

Стив Ханке, дал на Петър Стоянов куфар с документи, оличаващи правителството на Иван Костов в корупция и престъпна приватизация, но "бати Петьо", копирал документите, предупредил "бати Ваньо" (синьото елече) и съвместно заличили следите от далаверите!!!!

"Умните" герберски тролчета не признават друг авторитет освен Борисов. Как някаво си професорче ще дава акъл на нащето слънце?! Простотията се е настанила трайно в България или поне в редиците на управляващите. Господ да ни е на помощ

този соросоид ли е авторирет бе трол глупав

Къде Ханке може да се сравнява със завършилите престижната милиционерска школа. Не, само ваш Боко е авторитет. Той от всичко разбира. Само че и български не говори добре, а за чужд език да не говорим. Идиоти са и управляващите, и подкрепящите ги!

КОЙ И ЗАЩО ще обезценява лева бе г-н Ханке ???

Ами обясни си го бе умнико, защо??. Нали си вундеркинд, хайде, или имаш две успоредни мозъчни гънки.

Искаме Еврото час по скоро !!!!

Добре помня, същият вой се носеше в коментарниците, преди влизането на България в НАТО и след това в ЕС !!! Чертаеха се черни сценарии, как земята ни щяла да се изкупи, как от Европа ще ни забранят да ядем шкембе чорба, черен дроб и друга карантия, как ЕС ще ни фалира предприятията …. Ами нищо от това не се случи - дори напротив, определено ни се вдигна стандарта на живот Та и сега с Евроро - нещата се повтарят. Основно вие русофилистичната пасмина ….

ЗА ПАМЕТТА...

Ето един НЕМИСЛЕЩ ЧАЛГАДЖИЯ. Ами огледай се бе аркадаш - каква армия имаш и става ли за нещо освен за пушечно месо на метрополията?. Къде ти е икономиката и селското стопанство, да не говорим за напускащите и напусналите страната млади и способни хора. Виж селата и малките градове, скоро мигрантите и мангалите ще са повече от нас. Боклуците на Европа, магистралите по които ще се движат окупационните войски и.т.н... За какъв стандарт на живот говориш, ти да не си сляп или луд - в Африка получават по високи възнаграждения, добре ли си, направи справка. И стига си дрънкал , фили и фоби - ЗАПОМНИ ИЛИ АКО НЕ ЗНАЕШ ПРОЧЕТИ - ВСИЧКИ ТЕЗИ СА ОТ ДВЕТЕ СТРАНИ НА ЕДНА И СЪЩА МОНЕТА!!!!. НИЩО НОВО НЕ СИ НАУЧИЛ И НИЩО СТАРО НЕ СИ ЗАБРАВИЛ.

тъпотии някои от най богатите страни са с Евро

тук изказващите се, струва ми се , са главно работещи млади хора и все пак имат шанс. а какво ще стане с хората, които до скоро сме работили и получавали доходи, а сега сме принудени да плащаме същите разходи, но вече с пенсии, които са далеч под средноевропейските ! за промяна на изчисляване на пенсиите никой не говори, едва ли като се въведе еврото и настъпи неминуемо закръгляне на цените нагоре.

Разбира се, че ЕВРОТО ще е УСПЕХ за България !!! След като е толкова "проблемна валута", защо е втората по значение резервна валута в света след долара ….

Разбира се, че ЕВРОРО е втората по значение световна валута след долара и Еврото е УСПЕХ !!! Но гледай само колко минуса ще ти нащракат русофилите и руският мурзилаж, в стремежа си да покажат несъстоятелност на поста ….

Половината държави с еврозоната са с огромни дългове - Гърция, Италия, Фрацнция, Испания... да не ги изреждам всичките. Защо трябва ние да поемаме част от техния риск? Досега ЕЦБ спасява положението с печатане на пари, но това не може да продължава вечно. В момента сме една от най-малко задлъжнялите държави в съюза.

И двете постоянно се обезценяват. Това се личи по цените... на стоките и златото

Ето още един НЕМИСЛЕЩ И БЕЗХАБЕРЕН ЧОВЕК.

С това си изказване, Стив Ханке доказва само едно - икономиката е псевдонаука, забавление за мошеници ...

"Нямате проблема на Гърция." ИСКАМЕ проблема, заплатите и пенсиите на Гърците!

Е,няма как с управляващи като тези в момента да бъдем като гърците.Нашите са по-скоро колониална администрация.Просто свеждат за изпълнение чуждите заповети, пък били те изключително анти-народни

Така ли, а сигурни ли сте, че ЕС ще ви опрости дълговете като на Гърция? Защото аз съм 100% за, че няма да ни ги опрости. Гърция си има особен статут, това ви е ясно нали?!

ИСКАШ ПРОБЛЕМИТЕ НА ГЪРЦИЯ? ЩЕ ГИ ИМАШ, МНОГО СКОРО! АКО ВСИЧКО БЕШЕ ЦВЕТЯ И РОЗИ ТАМ, ЗАЩО ХОРАТА ПОСТОЯННО СТАЧКУВАТ? И ЗАЩО ВИЕ НЕ СТАЧ(КУВАТЕ, ВСИЧКО НАРЕД ЛИ Е ТУКА? СРЕЩУ ГЪРЦИТЕ ДА ТИЧАТЕ,НЯМА ДА ГИ СТИГНЕТЕ! ТЕ ИМАТ ТОПКИ, НЕ ДАВАТ НИКОЙ ДА СЕ ТАВРИ СТЯХ И ПАК ГИ ПРЕЦАКАХА. КАКВО ОСТАВА ЗА БГ СТАДОТО!

Ти ГОСТ от Москва ли си ….. Питам за един приятел ….

По прости от българските форумни олигофрени няма . Излязъл американския соросоид по телевизията да лъже и говори злобарски по адрес на България и много се кефят на него някои. Ами ако същия едно време го бяхме слушали как не трябва да влизаме в ЕС сега щяхме да сме стигнали Косово по развитие. Този човек не иска доброто на България защото никога американец не влага толкова нерви по отношение на нас освен ако не е за лошо

Аууу, недей тъй за американците бе, те са наши братя. И визите ще ни махнат в знак на милост свише.

Щото сега сме стигнали много далече - не думай - окрадоха фондовете с фалшиви документи, няма инфраструтура, стандартът е все така нисък, какво спечелихте, освен ако не сте присвоявали и вие.

Абсолютно вярно е това което казваш уважаеми "nordland1@", но рублаждийската пасмина в стремежа си да дезинформира и манипулира читателите, ти е "нащракала" преобладаващо оценка минус

Е, друже, това американец да го беше писал нямаше да му повярвам. То лизане, лизане, ама хайде засрами се!!. Като влезахме в ЕС направо цъфнахме и вързахме, обясни си го сам нали си умен. Преди 1989г - колония на СССР, сега на САЩ и ЕС. Вероятно ти си от тези които децата им са в Европата, а пък ти си бил за дружба с Великия СССР. Сега лижеш задника на ония на Запад. Такива сте повечето пишещи тук.

Кой има полза от тези приказки? Пъти по- добре е да влезем в еврозоната, но без сътресения и така ще стане.

Без сътресения на кукуво лято...

Айде и този взе пари от мафията за да говори небивалици и да поддържа анти - евро пропагандата сред неграмотното население. А всички знаем какво ще се случи с парите на мафията, веднъж приемем ли еврото...!!

И какво ще се случи с парите на мафията "пророко"? Ще ги дадат на бедните, така ли? Добрите ДРОГАри от ЕС-то. Ей, големи хайвани и боклуци сте.

Не бе пич, по-трудно ще изтърбушват банки. Понял или трябва да рисувам?

Не бе, ще изтърбушат целокупно народа със смяната на курса. Няма нужда и да ти го рисувам. А и при какъв курс ще се присъединим към еврото няма нашите дъргели да кажат, а ЕЦБ. Те и сега бучат, че лева бил надценен, а тогава смятай какъв сатър ще ни стоварят. Румънската леа е 40 евроцента, а къде е Румъния къде сме ние.

С КАКВО САМОЧУВСТВИЕ ТРОЛОВЕТЕ СПОРЯТ С ХАНКЕ! ДА СЕ СМЕЕШ ЛИ,ДА ПЛАЧЕШ ЛИ? АКО ХРИСТОС СЕГА СЛЕЗЕ В БГ, СЛУЧАЙНО, ЗАЩОТО НИЕ НЕ ЗАСЛУЖАВАМЕ, ТЕ И С НЕГО ЩЕ СПОРЯТ И НАКРАЯ И ЩЕ ГО РАЗПЪНАТ! БЪЛГАРИНЪТ КАТО ЦЯЛО, МНОГО МРАЗИ ДА МУ КАЗВАТ ИСТИНАТА!

Плачете за мафията, тя ще изпосталее щом добрите ДРОГАри от ЕС-то я поставят с еврото под контрол. Вярваш ли си олигофренчо или още не си обядвал?

И какво стана с референдума?

Малограмотни народи не трябва да се изказват на референдуми!!! Дори и за среднограмотни (англичани) не е препоръчително.

Ти няма да гласуваш

ЗА ТЕБЕ НЕ ПИТАМЕ, ТИ СИ ЯСЕН! НА ОТЧЕТ СИ НА МНОГО МЕСТА! ИСКАМЕ РЕФЕРЕНДУМ!!!!

Референдумите са най голямата глупост в съвременното човешко общество. Това е бягство от отговорност за политиците. Предлагам ти да подлагаш(при необходимост) собственото си лечение на референдум, а не да се доверяваш на лекар, защото лекарите понякога грешат ….

"Никога не е имало провал на валутен борд, даде пример Стив Ханке." Е, щом е така, за Аржентина няма да споменаваме.....

Аржентина не е спазвала клаузите по договора. Не ни сравнявай с Аржентина! Кой ти каза, че в Бг ще падне валутният борд?

Като приемем еврото, нормално е лева да изчезне. На Хонконг проблем е Китай който иска да го прилапа с всички средства, но народът му не иска комунизъм!

Той Хонг Конг технически си е част от Китай, ама нейсе, нали всички за светлата атлантическа демокрация драпат....

Никой не иска обратно в Китай!

Ами може и да е прав, защото еврото пада, а доларът се повишава на световните борси. Трябва да има референдум дали народът иска смяна на лева с евро, ... нали е демокрация, а и депутатите и всички управляващи се заклеват в конституцията, че служат за благото на народа.

А за вас: чамодан вокзал, Сибир!

Какво е демокрация - народовластие, чрез провеждане на референдуми?!

"... чамодан вокзал, Сибир!" Едно си баба знае, едно си бае! Ама акълът ви е толкова. Наизустили сте две-три изречения и пълните форумите с тях.

Не одобрявали идеята за референдум, щото сме били прости, според тях. По тая логика утре няма да ни позволят да гласуваме на изборите, щото сме прости, според тях. То не, че има полза от нашето гласуване...

Ами прости сте. Вие, 80-те % на т.н. проф. Иво Христов.

ПРОСТИ СМЕ, ПЪК ПОСТОЯННО НИ УХАЖВА МУСТАФАТА! ПРОСТИ СМЕ, ПЪК НИ ПРЕПИТВАТ ПРЕЗ ДЕН РАЗНИ АГЕНЦИЙКИ НА ХРАНИЛКИ! ИЛИ ПЪК ДОЙЧЕ ЗЕЛЕ СПИСВА ЗА НАС! А СЕГА ДЕ!