Академик предложи всеобща служба в Национална гвардия

Да се направи Национална гвардия, в която да служат всички, навършили 18 г., да се лекува безплатно стерилитет и да се върне ергенският данък.

Обратно в новината

Коментари - Академик предложи всеобща служба в Национална гвардия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Има истина в това, което казва, макар че е вече твърде късно. Защото след като и трудови войски се закриха, след като се стигна до тотална незаинтересованост към градивен труд, към производство и творчество, а се поощрява живота на мутри, високо платени проститутки и педали, то много трудно ще превъзпитаме новите поколения. Отделно от това, това БАНИ не е БАН, това е неформално дружество на хора, които сами се назовават академици, сами си дават високи титли, а самата им Академия е пълен фалш и пореден нелеп начин да се самоизтъкват.

В една безплатна медия прочетох, че БАНИ е нашата академия на науките и изкуствата отпреди 09.09.1944г след това комунистите я прекратяват и години след това махат "И"-то създават БАН. Нека БАН стане БАНИ като е било - тук трябва и държавниците да се изкажат, а учените да се конкурират за управителното тяло.

В лудницата явно има недостиг на легла

Много е прав човека!

Нужен е и извънреден данък "Тъпота" за членове на БАН.Да обхваща 100% от доходите и имуществото им.

За военната служба е прав.Младите се изпедалчиха.Освен,чалга ,тату и дрога друго не знаят.Не говорим колко неграмотни излизат от училище-50% не знаят,кои са Левски,Ботев,не знаят химна на България.

Няма вече такова нещо като военна служба как да се въведе, няма място за настаняване, няма офицери, няма пари за изхранване а и сме подписали торба договори за броя на военнослужещите

Виждам на последният пост на ЛУДИЯТМАКС отрицател! Вероятно е прав, защото старите софиянки са си говорили за накаква дама на 21 -22 години която му е била "ученичка" Ама женски приказки, вяра ли да им хващаш!

ти ли ще ги храниш и обличаш тiя хора или ще си носят храна и оражие от кащи.осрахте готовото сега сте като ощипани булки.

Абе те тия нацяло са изкукуригали, кухи кратуни

Този какъв академик е? Сигурно е професор от АОНСУ. Завършил е РАБФАК и е член на бандата на д-р Борисов.

Хах, весело име БАНИ да не сложи само некой едно Е, че ще стане мазало. Иначе имаше една песен, Куку-Руко вафла чудна...

то имаше още по весело ама го смениха овреме ,,газанараба,,гражданска защита на република балгария

Идеята за национална гвардия никак не е лоша. Пример Швейцария.Всички пълнолетни мъже,неосъждани по наказателни дела,и без психически отклонения могат и трябва да минават военно обучение.А сега сме оголени от към отбрана.На съюзници България така и не случи,а сега имаме нещо което се нарича армия и харчи пари без да носи сигурност.Мъжкото население през това време не е пипвало оръжие и ако се наложи мобилизация по някакъв повод/дано не се случи,ама знае ли се/ще станем за посмешище и на кокошките.Сегашната младеж ако хване пушка сигурно ще се изпозастреля.Разбира се нямам нищо против младежите,но някога преминавахме поне 45 дни обучение преди първото огнево упражнение.Дори и тогава имаше такива които умираха от страх,а един дори изпусна бойна нападателна граната в окопа с изваден шплент и само това,че бяхме залегнали в страничните ниши на окопа ни спаси от наранявания. Що се отнася до другите две предложения: За стерилитета добре,ама не виждам как ще стане,ако не се премахнат ред причини които ни преследват в ежедневието,а за ергенския данък - едва ли е решение.

За да се въведе ергенски данък, трябва хората да имат сигурен поминък. Няма как да накараш някой да създадеде семейство ако е безработен или с несигурно препитание и незнае дали утре няма да е на улицата, защото няма с какво да си плати подслона. При социализма имаше такъв данък, но всеки човек имаше работа и заплата. Съвсем друг е въпроса, че това е груба намеса в личния живот на човека и е тъпо да се дискутира в 21 век такъв въпрос.

забележка - "counter strike " , 'medal of honor' и 'Doom" са добра военна подготовка :))))

То това което ще стане няма да има нужда от пушка! Те, тези от парламента, ще ги вкарат в България! Не виждате ли накъде върви! ДПС в управлението! По -нататък е безсмислено да коментирам

Лесно е да се отхвърли всичко. По-важно е, че има нещо предложено, върху което да се проведе обсъждане. Може да се измени до неузнаваемост, но нека подходим като онези светли образи, на чиито успехи завиждаме и всячески им подражаваме.

Всички ненормалници: академици, член.корове, професори етц,етц, да бъдат набутани доживот в тая гвардия.

Каква военна служба, какъв ергенски данък, какви 5 лева, тоя ак. в ред ли е?

БАНИ не е БАН. БАНИ означава българска академия за наука и изкуство, неправителствена организация, една измислена академия, с този измислен академик, който измисля съответните глупости. Не му се връзвайте, все пак е на близо 80 години и старческите изменеия си казват думата. Нищо чудно да си, че сме 1954, а не 2014 година, ама какво да се прави, виновен ли е човекът ?

В България останаха младежи, които стават само за гробокопачи на комунизма. Защо да не се научат да правят нещо-да поправят пейките по парковете, след като ги изпочупят, да поправят спирките, които останаха без стъкла, да преподредят тротоарите, които са като разораната целина. Може и автобусите да поизмиват, защото миришат на урина от пияни пътници. А след като има демографски срив, поне за родените деца трябва да се набират фондове- може и от ергенски данък.

А тоз замисля ли се това като се приложи как ще задържи после младите хора тука?

Какво може да се очаква от един бивш партиен секертар.Гледа човека да се нагоди успешно към обстановката и успява.За съжаление не е той виновен за това, че го канят по различни предаванияи телевизии .Същият е толкова "академик" колкото и тези от БАН.Каквае разликата между БАН и БАНИ?!

Разликата между БАН и БАНИ е горе - долу такава каквато е разликата между Австрия и Австалия.

Предлагам/без,да съм академик/,мангалите задължително,да минат през новосъздадени "Строителни войски" и по този начин,да дадат нащо на страната ни,от която само вземат и нищо не дават!

Твърдо ЗА - обаче от ЕС ще изкомандват,че нямаме право с аргументи нещо като южен поток нещастниците. Това го има на запад под прикриетието на скаутите и др.подобни, а в Германия има специален федерален закон от 2011г. след като премахнаха задължителната военна служба - Закон за създаване на федерална Доброволческа Служба като агенция BFWDл. У нас,съобразно спецификата на "материала" трябва да бъде задължителна само за тези със завършен 11-12клас, а не циганори с 5-7 клас без да знаят дори български,това се отнася и за част от турското малцинство,първо, отново както Германия,тези небългари и двойно гражданство, на 18г. да се задължат да изберат само едното гражданство. За тях може да се възстанови трудовата повинност. Сигурно в т.н. ни професионална армия,символична като състав да има "добрловолци с двойно гражданство или с първобитен български.

това е опасно. простолюдието не трябва да се учи как се ползва оръжие!! Само наемниците :)))

Може да не са точно тези или само тези мерки,но има неща с които диктатурите /комунистическа,авторитарна/ превъзхождаха сегашната сегашната "демократична" суперсвободия.Такива на външен вид не демократични мероприятия стягаха,мобилизираха и морализираха паплачта без да има нужда от корумпираната съдебна власт и тъпото "разделение на властите" .В него дясната ръка не знае какво прави лявата и това води до хаос и разпад на държавността и справедливостта!

дето е писал"УглОпява" е направо за БАНИ.

Kак така са пропуснали сините ватмански констюмчета за учениците. И сутрин 20 мин. да се прави ведрина в дворовете на училищата.

децата да играят гимнастика сутрин.браво за идеята.

Дълбок поклон дори и само за инициативата най-сетне да се постави основата на държавността!!!Академик Велев,адмирирам почти всичко,което предлагате! А именно:пикльовците,които висят по чалготеките да се научат,че имат и дълг към тази държава /за 3-6 месеца/вместо на готово да папат паричките на мама;ромите да се научат на някакъв занаят/то стана ясно,че училището за 25 години не успя/;най-сетне някакви конкретни мерки за повишаване на раждаемостта и т.н.Вие,скъпи дами и господа,май не разбрахте,че за да имаме държава,всеки от нас трябва да си носи отговорността към Родината.Боя се,че много повече хора обикнаха хаоса,чалгата и заобикалянето на закона,отколкото нормалността на белите държави,към които уж всички се стремим!!!

Предлаганите от този пишман академик мерки са всички друго, но не и признак на нормалност. Те са нормални, но за държава като Северна Кория.

Не се учудвай, този "академик" беше в президиума на Медицинска академия ,"левото яйе" на другия академик-Малеев.

Предложенията са добри и не е лошо да се обмислят

Национална гвардия-да,защото ,ако е казарма,ще ни промиват мозаците.Суперидея!!!!!!!

ДИРа от кога е обида да наричаш нещата с истинските им имена,например-изхвърлено на улицата куче което се храни от кофите за боклук???????????

Ние сме много академици и член кореспонденти, само чукнете"структура на БАНИ" и ще ни видите кои сме ние!

Явно не всички са разбрали, че феодализма е отминал. Такива "академици" без принос за страната трябва да се пенсионират и да си копаят градинкит на село.

Хай сиктир бе гьотверен,ергенски данък,що не тръгнеш ти да го събираш да видим за колко време ритнеш петалата!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Що бе? Лошо нема! Да си припомним какво беше при комунизъма. Скоро ще предложат и чл.1 от Конституцията да определя ръководната роля на ГЕРБ в България. Нали сам Бойко се изказа, че без ГЕРБ настъпва хаос! Това само по себе си не е ли намек за чл.1?

Тоя да не се бъзика с болката на хората,че на някой може да не му издържат нервите,сигурно не го вардят като бате му боко,пък и дните станаха къси а нощите дълги,да не го сбъркат в тъмното с !!!!!!!!!!!!!!!!!

Абе аз викам направо да се върне милиционеро-социализЪма. Или НРБ - з апо-младите да обясня че това е Народна република България. Бещо като Донецка и Луганска народни републики. С празните спермаркети, с опащките за банани по Нова година (зашото само тогава имаше за простия народ). Да се върнем на власт партийната номенклатура (този мушмурок, след като е станал академик 100% е номенклатурчик), да върнем председателите ан ТКЗС-тата и партийните секретари по работните места. Да направим доносниците ан ДС национални герои. Един път на България, втори път - на Русия. така де, те всъщност повече за Русия са работили. БАН-яджиите вече си имат и БАНИ. Досега имаше сливенски бани, хасковски бани, и още много бани. както се казваше в един каламбур от преди години: "За Сливен ибаните да се качават". така де, когато го обявяваш по радиоуредбата се чува слято. А в Сливен и Хасково много добре знаят какво означава това фонетически. Та тия от БАНИ, много лесно могат да станат ИБАНИ

Абе тези "учени" тиквеници не разбраха ли, че насила не можеш да налагаш подобни решения на хората? Аман от тоталитарни тикви, дето едно време ходеха ентусиазирано и убедено на манифестации и махаха през сълзи на феодалите от трибуната на мавзолея!

не може да наричате членоввете на "БАНИ" академици. Те не са нито учени нито академици. БАНИ е пародия, чалга-академия.

Произход на думата академик: Старци в канцелария: -"А къде ми е" молива, гумата и т.н Този неуспял кандидат-президент стига се е изживявал с глупости. Стамболийски е бил преди 90-ггодини, измислил трудови войски, наложил калпака пред бомбето.

Не се впрягайте на подобни предложения.От всичко което е казал академика само едно мога да приема за правилно,аименно ,че наистина трябва да сеизработи ясна доктрина инацията да се обедини за осъществяването на неините цели.

Tози г-н академик нещо с годините почва да мисли тоталитарно . Cамият е известен с лошата слава като подрıжник на вıзродителният процес спрямо турският етнос, даже подкрепяше идеята турците да имат две имена като официалното име (вıзроденото) се запази. затова пıрво трябва да се извини на турското малцинство за кампанията която провеждаше против врıщането на истинските имена на турците, годинıи минават но някои трагедии не се забравят толкова лесно.

Голяма трагедия било смяната на имената.Сега ,че хората са гладни и младите ,че и по-възрастните се скитат като кучета из Европа и света сигурно е забавление.

и тая комунистическа кратуна иска да връща казармата - фабрика за фекалии и извръщения едни загубени месеци от най - хубавите години

Какви са тези крачки назад. Защо ще наказваш населението си! Вземи от тези дето ги изучи и здравеопази и заминаха.Те да си платят и да ходят тогава,а не тези които всичко дават да са си тук.

Крачки назад ли? А ти не виждаш киломатрите които България "навъртя" назад. А да видим как ще ги навакса. Как светът ще я чака да наваксва, ще и се "радва", ще и "помага" да станат повече... Идеята на професор Велев е добра!

На внучка вила трябва да строи, а бес паре не може ! И ето го кво измисли: Държавата рани армия, Армията копае на Геирбери ниви с картофки, И, Прес свободното си време работи на вилата на Каде-мъка! Да живей Каде-мъка иБАН !

Царе сме на негативното отрицание,каквото и да се предложи,дори без да сме изслушали различните гледни точки, веднага отвътре ни идва да го оплюем и отхвърлим. И какво следва,след като "сега сме зле,положението е безнадеждно"?Да скръстим ръце и масово да се самоубием ли? Животът си тече,всеки ден се раждат хора,всичко се променя.И най-вече от нас зависи в каква посока искаме да се променя.А в тази проекто-доктрина има много разумни идеи,които обществото ни трябва да дискутира.

Това е дискриминация. Аз като гей съм обречен да плащам данъци без право на официален брак. Ще съдя държавата в Страсбург.

Не искам нито казарма, нито брак, нито деца. Ако това го въведат, ще емигрирам. Аз съм свободен човек, а не добитък.

Точно! Времената, когато някой друг определяше как човек да живее живота си, са отминали. Само тези дъртаци и няколко чугунени глави тук не го разбраха!