Коментари - Статуя на ген. Лий ще бъде премахната, реши губернаторът на Вирджиния | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

световна историческа атракция можем да направим с монументи, които се явяват неудобни за сегашните им собственици. При минимална реклама ще идват от целия свят туристи колкото в Рим, а след десетки, стотици и хиляди години въпросните добре поддържани монументи ще струват баснословни цени. . За момента би изглеждало като една екстравагантна инициатива и няма да ни струва нищо, а и не обременява нашата история.

Браво, браво! Само така хамериканци! Взимате нагледен пример от строителите на пирамидите и от копателите на Черно море, така нареченото древно племе Укрошумерите от разпаднатат държава Украйна, които поведаха славна война с паметниците на Ленин! Същия Ленин, единствено и само благодарение на който се появи това недоразумение- губернята Украйна или както е реалното и име Покрайнината на Русия!

Бахти тъпацие! Който се стреми да заличи собствената си история....той отново я повтаря!

Вай вай другари каква стана тя!? Най накрая някой в Америка ще разберет че са загубили гражданската война. Не говоря за българските реднекове тия не знаят на кой свят са па кво да говорим за гражданската война .

Шило

Че кво му е на генерала Лий? Част е от тяхната история. Ясно от къде тръгва тази "война" с паметниците!

забравената история се повтаря ....

А кога ще махнеме в София паметника на американския летец ?

Вървели в комплект с паметника на съветската армия.

София не е бомбандирана от съветската армия!

се ограмоти.....

Ама иначе ръкопляскате и подкрепяте събарянето на паметници от реалната история по другите страни когато са във ваш интерес нали????

Пиедесталът е идеален за паметник на Серина Уйлямс.

По лесно е да сложат Пернишки брикет.

напълно логичен ход, който демаскира Демократите като провокатори и разгарящи расовото противопоставяне в Америка. Явен опит да разгневят "белите" южняци.

Ето пример за нашите съседи макодонци, които продължават с фалшивата версия на историята...

Защо да не махат паметници. Вие знаете ли че книгите на Карл Май никога не са издавани в америка. Защо ли ?????

това е феноменален въпрос-аргумент. И защо никога не е издаван Карл Май? :-)))

Шило

Тъкмо Боко да им се издигне в очите, като им разкаже за Винету! Една книга, ама на място!

Защото и белите и индианците, че даже и черните ще се спукат от смях докато ги четат. Въпросният Карл Май ги е писал за европейци, но за времена преди интернет. Друго нещо е Лизелоте Велскопф Хенрих.

Не ви ли е срам поне малко бе, говеда прости! Българска история не сте учили, ама ще ми спорите за американската история!

Сега е момента да разберат, че героите им от Ирак не са никакви герои, а агресоври в суверенна държава.

и тези като нашите идиоти се борят с паметници на достойни хора !

Всички герои отт миналите векове са увековечавани на паметници възкачени на превозни средства(най-често на кон). Редно е тази традиция да се продължи! Ако стане така, паметника, който някога ще се издигне за най-великият политик на България от нейното съществуване до сега - Бойко Борисов, трябва той да е възкачен на джип марка "Тойота"! Дори може фирмата да спонсорира неговото изграждане още сега и паметника ще стане световна забележителност!

zdrafkof

Сотире,бинго!Не,по-скоро линия! Я шмръкни още една.

А ние кога ще махаме паметниците на терористите, вилнели по време на османското присъствие?

Когато спонсорират в други страни да се махат статуи много се радваха краварите, ама нещо сега им се върна всичко това що правеха и правят по други страни и се хванаха за историята, ама при другите не я базариха за нищо защото насаждаха ''демокрацията си''...

Политкоректната история премълчава че най-големият роботърговец в САЩ всъщност е... чернокож, Лий междувпрочем не е притежавал роби, айретен че в САЩ краят на робството идва много по-късно от края на Гражданската война, дори не е през същият век в който приключва войната, ама требе да се правят реверанси на тези които които вместо да градят отново рушат;)

най големият роботърговец негър бе Льольо лъжлиф

Роденият в Ангола негър Антъни Джонсън официално получава правото да притежава роби от съда във Вирджиния през 1621 година... търгува както с черни така и с бели роби(всички забравят че по онова време Британскта корона продава ирландците като роби), това е първият, но не и последният негър, печелещ от проджба на родени като роби или заробени със съдебно решение в САЩ хора-)

PEYTSCH

На мястото на героите ще поставят черни горили...

на местото на паметника на Левски да се издигне паметник на Ахмед Доган. Това е резултат от предателската политика на СДС който разреши регистрацията на ДПС и допусна турска партия в български парламент

Е, не е точно СДС... ДПС си имаше други блогодетели;) През 1993 г. американски посланик у нас бе Уилям Монтгомъри, който при изслушването си в сенатската комисия на Конгреса на САЩ заяви, че българската конституция никак не му харесва „етнически”. Даже се зарече да я променя. „Това е едно от нещата, за които ще трябва да работим. То не ни удовлетворява, защото поставя под въпрос възможността ДПС да участва в бъдещите избори. То прави невъзможно създаването на други партии, например на македонска. Това е едно от нещата, за които ще трябва да работим”;)

Натискът на Щатите и Турция е известен, но СДС управляваше и ако не са били съгласни ЖЖ, или ФД, шли ИК защо не подадоха оставки зада останат в историята като честни българи. Гледахме във филма за Петко Войвода, как той отказа длъжност губернатор на Стамболов и посочи причините. Убиха го разбира се мародерите които продадоха България както тези направиха сега.

Английските каторжници изклаха и обраха коренния народ на Америка. След това насилствено докараха негри-роби. Така Америка забогатя. Най-труден въпрос към американец е - има ли нотариален акт подписан от индианец за 1 м2 купена земя ? Последният негър е изгорен жив от Ку Клукс Клан през 1962 г. Сега Щатите трябва да избират между расизъм и вандализъм

Добре си чел съветските учебници

Я кажи кога спира сегрегацията в Щатите, като си толкова умен. Прав е човекът, до средата на 20 век се премахва расовата дискриминация в щатите.

Историята е проститутка и винаги върви след победителите. Никой не издига паметник на Хитлер в Германия, на Мусолини в Италия или на Сюлейман Паша на Шипка.

Нация, която не помни миналото си е обречена на гибел...Затова американците си остават един необикновен военен полигон.

Между другото генерал Лий е бил достоен човек. С махането на паметника, негрите искат да заличат историята на Юга, Дъ Ленд ъв дикси. А тя е тякявя, каквато е. Негрите копират макетата едно към едно.

Не стига ,че нямат история ами унищожават вандалски и това което имат. Защо упрекват талибаните , този акт е същия като тези които правят те.

"Гражданската война" да може промишления, но без суровини север, да ограби суровинния, но без промишеност юг. Доказателство - след като Демократите станаха собсвеници на плантациите на южняците, негрите формално бяха свободни, но единсвената разлика беше, че като свободни вече трябваше да плащат за жилище и за храна - и това беше чак до средата на 60-те години. А между временно "освободителят на робите" притежаваше дългови роби и дори плащаше на ловци на глави, ако някой от тях се опита да избяга.

Да вземат да пренапишат и историята, Америка е открита от негър и негрите са най-великите на света. Негрите се бремето на Америка, което трябва да мъкнат, както ни циганите.

Леле колко си тъп. Ми те тия роби им построиха държавата безплатно, докарани от другия край като добитък.

Така ли бе соросидна отрепко. Тия негри да си хващат пътя към Африка като не им харесва.

Само дето корабите за негри са носели Еврейски имена странно...

А аз си мислех, че само в България събарят паметници.

И талибаните в Афганистан.

Абе какво му мислят толкова. Да закрият САЩ защото в някакъв момент в миналото е имало робство и да се свършва с цялата тази работа.

Всичко тествано някъде по света с което са сигурни, че ще докарат безредици и конфликти, сега се прилага в САЩ. Тръмп е прав, тези дори американци не са, те са врагове на цялото човечество.

Преди няколко дена в центъра на Европа един кюрд или иранец(уличен наркодилър) със кърпа на устата заплашителн тон със навирен показалец разясняваше как скоро и в Европа щяло да има гражданска война пфууууууу макя ти и говедото хорта му дават жилище,помощи,образование,работа,възможност за бизнес и развитие а жалкият психясъл радикален помияр дошъл от на макя си путката плаши със гражданска война събирай си дисагите и обратно при козите и офцете на село да ама там как гъкне гражданска вой.... шериатската милиция вече играе футбол със него НЕГОВАТА СИ ДЪРЖАВА НЕ МОЖЕ ДА ОПРАВИ ДОШЪЛ В ЕВРОПА НА ГРАЖДАНСКА ВОЙНА АКО НЕ БЕШЕ ЕВРОПА И ЗАПАДА КЪДЕ ЩЕШЕ ДА СИ БЕ УРКО

Какво да кажем за народ, който търпи паметник на чужда войска в центъра на столицата си. Имам предвид паметника на съветската армия поробителка.

Мисля, че паметникът може да си стои и всеки път, когато минете с децата си край него, да им напомняте какво означава той, според Вас. Защото в училище не се знае на какво ги учат, а както се оказва напоследък - хареса им дори изобщо да не ги учат и да ги оставят да си завършат така.

А какво да кажем за човек, който си сменя "възгледите" на всеки 20-30 години? Сети се кого имам пред вид.

на всички нежни революции и майдани, организирани по целия свят от тях. действа се като по учебника на анархиста.

Май сега вече настъпиха дявола за опашката и образуваха нерви в белите южняци. Че бая жарава тлее от век и половина...

много от паметниците /независимо какво внушават/, са изключителни образци на скулптурата...Само това е достатъчно, за да ги съхраним....Останалото е задача на учебниците по история.../безспорно нееднозначни/...

премахването на паметници...Те са жалоните на историята...А дали даден паметник е символ на "доброто" или на "злото"-това историята го решава...Но и тя си мени мнението, така,че...нека не унищожаваме "паметта" на времето...

Така е, трябва да помним дори зловещите мигове от историята, за да не ги забравяме и, най-важното, да не допуснем да се повтарят.

ЧИ ФУТИТЕ НА ЯРМА!

ВОЕННИТЕ БАЗИ В ЧУЖБИНА, КОГА ЩЕ ИЗЧЕЗНАТ БЕ, СВИНИ

те са паметник на едно друго време - за да не тръгнат пак руснаците насам. Добре е да стоят и да се напомня дори и на турци за руската заплаха

Паметници мемориали на европейски колонисти "американци", и нито един паметник който да напомня за коренното американско население ебати и демокрацията и чудото https://cdn.fishki.net/upload/post/201601/14/1811337/tn/84e3d86d4107ba560ff9da9384b343fa.jpg

Това не е вярно. Има хиляди паметници на индианци и индиански вождове.

Дай поне хиляда линка!

Интересно ми е кога тази държава, създадена чрез насилие ще престане да се индетифицира с понятието демокрация. Няма жестокост в най-новата история на света, която да не е била експонирана на територията й. Сегашните вълнения не са нищо друго освен резултат от водената политика на "неограничените възможности". Там явно всеки си мисли, че може да живее като шепата аристократи. То и тук имаше такива нагласи преди 30-тина години докато не разбраха, че със желание нищо не става , а с много пари. С желание-само до тоалетната. Сега за всичко ще обвинят чернилките и латиносите но без тях нито икономиката нито армията им няма да е същата.

Да се маха! Все едно да издигнем паметници на султан Баязид Йалдъръм или на Сюлейман Паша...

ние имаме на Альоша. той е по- лош от тия другите

Със кое е по-лош бе клесава османоислямско фашистка утрепко,имаш ли си и най-малка предствава кви ги плещиш,ако не бяха милионите жертви на войниците през РУСКО-ТУРСКАТА И ВСВ сега щеше да чукаш камъни у некоя кариера под виеенето на ходжите и щеше да си любовник(тъпкач) на некоя мека китка нацисткифелдфебел НЕОСПОРИМ ФАКТ РУСИЯ СПАСЯВА ТРИ ПЪТИ ЕВРОПА ОТ МОНГОЛСКИТЕ ОРДИ,ОТ ОСМАНОИСЛЯМСКИТЕ ФАШИСТИ,ОТ НАЦИСТИТЕ Альоша изнасили публично нациста СОРОС И ПАЧАВРИТЕ МУ МАРИОНЕТКИ

другарю със сложния ник, отивай в Русия и най-вече в Грозни да проповядваш вярност в чекистите !!! Безродни чуждолизци сте вие, комунягите с червен и кафяв цвят !!!

Нещата вече излизат извън всякаква нормалност...

Либерастите в САЩ май наистина напъват отнаво да гледат сериала " Гражданска война" .

Аз мисля, че ще гледат "Планетата на маймуните".

сега остава да се наведат мнооого ниско в кучешката поза и да си разтворят добре бузите пред чер.ньо.вц.ите.

Историята не трябва се променя, тя е да ни учи

Най накрая настъпи 10 и при тях свободата от лъжата е нещо неотменимо!? Затова археолозите постоянно откриват по нещо под земята отдавна забравено и погребана от времето лъжа!?

А десетките племена от местни жители, избити заради земите? За тях какво?

Three hundred thousand Yankees Is still in Southern dust, We got three hundred thousand Before they conquered us. They died of Southern fever And Southern steel and shot, I wish they was three million Instead of what we got.

"Good Old Rebel"... Дано става все по-актуална! Между другото - имаше страхотен епизод с нея във филма на Уолтър Хил "Ездачи отдалече".

Ами историята си е история, но заличаването й и пренаписването й са неща, които съпътстват човечеството от хиляди години. И българската история е заличаване и пренаписвана няколко пъти, въобще не съм убеден, че това което се пише в учебниците ни по история е истина, ама като не сме свидетели на тези времена, това е положението...

всичко писано от разни мекотели с научни титли дадени за вярност към БКП и Москва така изопачиха нашата история ,че 89% е художествена измислица..

тогава верни на Партията-майка и Москва, сега верни на англосаксите, Брюксел и Вашингтон. Тъжното е, че никога верни на народа си.

Периодично се появяват новини от учители по история, привиквани за "методически указания" как да преподават история и как, например, да наричат турското робство "османско присъствие" - това беше едното, другото беше от по-съвременната ни история, също толкова ужасяващо. Иначе нямам нищо против турския народ, само това, че го управляват турски политици, а те са шовинистични националисти-радикалисти.

а ние кога ще премахнем всички паметници на руските окупатори

Tи отивай в САЩ! Там ще подаряват държавата на негрите. Настъпи и твоят час!

та кой казваш прави подаръци бе безродници ..

Руснаците ни бяха приятели, езикът ни е близък, културата - ЗлАТНИЯТ ВЕК на България бе социализмът. Никога не е имало повече щастливи българи, обезпечени със здравеопазване, сигурност, спокойствие, образование, армия, поминък, жилища, детски градини - факт. Напиши си едно нещо на английски, български и руски и виж кое си прилича!

ами защо тогава хората на БКП разтуриха сами този златен век и се втурнаха на Запад ?!?! Кой свали Тато от власт?!?!

Приятелството и сиренето винаги са с пари. Поне в политиката.

....Жителство, лагери, никаква свобода на словото, липса на свобода на придвижване, ограничена свобода на частната собственост, ограничен достъп до индустриални стоки (вноски за коли, връзки за печки, перални, телевизори, опашки,).... И всичко това прикопирано от съвеЦкият модел.